Wereldreis voorbereiden | De leukste hotels en accommodaties vinden!

Hoe vind je de leukste accommodaties en hotels voor tijdens je wereldreis? Wanneer je een reis gaat maken, bereid je natuurlijk altijd het een en ander voor. Je bepaalt je bestemming, boekt je vluchten of ander vervoer en hebt wellicht zelfs al een route in je hoofd. Zo doen wij dat ook, en zoals je wellicht al gemerkt hebt, houden we flink van plannen. Nu we een grotere reis dan normaal gaan maken, zijn we al geruime tijd bezig. In de serie “Wereldreis voorbereiden” vertel ik je alles dat je moet weten over de voorbereidingen op een grote reis rond de wereld.

In deel een vertelde ik je al alles over het bepalen van de route voor je wereldreis, deel twee ging over het maken van een reisroute per land. Dit blog gaat over het vinden van de juiste hotels voor tijdens je wereldreis!Bali Uluwatu hotel


Hoe vind je de leukste hotels op wereldreis?

Dus je weet je overall route, hebt een planning voor het land waar je naar toe gaat, dan kan nu het leukste gedeelte beginnen, hotels boeken. Ik maak er echt een sport van om de beste hotels te regelen. En met de beste bedoel ik zeker niet de duurste!
Over het algemeen selecteer ik op enkele criteria:

Je budget per hotel tijdens een wereldreis

Meestal hebben we in ons hoofd een bepaald bedrag wat we per nacht ongeveer kwijt willen zijn. Heb je geen idee wat normaal is in het land waar jij naar toe gaat? Kijk dan even naar onze budgetblogs van het betreffende land. We schrijven daar altijd in hoeveel geld we kwijt zijn aan overnachten. Wij reizen zelf op een relatief klein budget, maar wel meestal in een privé kamer.

Ook handig zijn onze hotelgidsen. In elke hotelgids staan voor verschillende locaties in het betreffende land een budget hotel, een midrange en een luxe optie. Zo kun je zelf kiezen bij welke categorie je het beste past én of dit binnen jouw budget past.Bakuba Lodge Tulear Madagascar

Goede recencies en reviews van hotels/hostels

We lezen altijd de recensies en waarderingen van vorige bezoekers. Vaak lees je daar zaken over de kwaliteit van de bedden, hygiëne, maar ook reviews over het ontbijt.


Tip: wij maken hotelgidsen per land. Hierin vind je onze favoriete hotels per bestemming én per budgetklasse. 


De locatie van een accommodaties

Zeker niet onbelangrijk, de locatie van het hotel. Je wil tenslotte niet na aankomst in een stad/plek, nog een uur met je zware backpack moeten lopen. Ook zijn sommige wijken gewoon leuker of veiliger dan anderen. Door op een boekingsite te kijken (zonder voorselecties) waar zich de meeste hotels bevinden, heb je alvast een idee waar het toeristische centrum zich bevind.

Een privékamer, een dorm of zelfs een appartement?

Wij reizen vaak samen, als stelletje. Dan is het stiekem toch echt wel fijn om een privékamer te hebben. Gaan we low-budget, dan is af en toe een stapelbed niet erg, in Japan zullen we best vaak in een stapelbed slapen. Tijdens een tracking of meerdaagse activiteit met een groep is het heel gezellig om met z’n allen op 1 kamer te slapen, maar buiten dat, is voor ons de lol aan dormrooms er toch echt wel af.Champagne region France Hotels Epernay

Hoe flexibel ben je op wereldreis: Is je hotel nog annulleerbaar?

Tenslotte kijken we ook naar de mogelijkheid tot annuleren. Vooral als we ver vooruit boeken, is het prettig de optie te hebben om je plannen nog om te gooien. Als iets te annuleren is, betaal je daar soms wel voor. Je kan altijd overwegen om vlak voor je overnachting, de kamer opnieuw te boeken zonder de annuleringsoptie en de te annuleren kamer te cancelen.


Klik hier voor al onze blogs over het voorbereiden van een wereldreis!


Via welke websites boek je voordelig hotels?

Er zijn natuurlijk honderden websites te vinden waar je hotels kan boeken. Deze gebruiken wij graag:

Booking: hotels over de hele wereld

Deze is favoriet. Vaak lage prijzen, veel keus en ook vaak de optie om kort van te voren te annuleren. Het is ook mogelijk om via booking.com appartementen te boeken. Dit hebben we bijvoorbeeld in Bologna gedaan, en dat beviel geweldig! Boek je veel met Booking, dan word je Genius member: speciale aanbiedingen en 10% korting op geselecteerde accommodaties. Niet verkeerd! Klik hier om direct naar Booking.com te gaan en fijne hotels uit te zoeken voor tijdens je wereldreis!

Agoda: fijne accommodaties in Zuidoost-Azië

Agoda gebruiken we vaak in Zuidoost-Azië. Daar is Agoda vaak net wat goedkoper of heeft meer goedkope opties. Let op: Boekingen via Agoda zijn niet altijd goed annuleerbaar. Klik hier om direct naar Agoda te gaan en fijne accommodaties voor je wereldreis te zoeken!

Airbnb: voor appartementen!

Airbnb is zo fijn! Voor een mooi prijsje kan je in een heerlijk appartement midden in de stad zitten. Elke dag in een hotel slapen is niet altijd fijn, juist dat beetje meer ruimte, of een eigen keuken zodat je zelf kan koken is top. En soms een kamer huren in het apparartement van locals kan ook heel gezellig zijn.

Hostelworld: de perfecte plek om hostels te vinden!

Website met veel goede hostels. Dit is vooral voordelig als je in je eentje of met een vriend/vriendin reist en het prima vindt om op een dorm te slapen. Klik hier om direct naar Hostelworld te gaan en een fijn hostel uit te zoeken voor jouw wereldreis!

Couchsurfing: gratis slapen!

Nog nooit gedaan, maar wie weet.. ooit? Bij Couchsurfing blijf je gratis bij een local slapen. Klik hier om direct naar de site van couchsurfing te gaan en fijne slaapplekken te vinden voor tijdens te wereldreis!

Olo Be Lodge


Wat zit er allemaal in je backpack tijdens een wereldreis? Hier vind je onze handige wereldreis paklijst!


Hoe krijg je de beste prijs bij hotels?

Tja.. we zijn toch echt Nederlanders, en dus koopjesjagers. Hierbij enkele tips hoe jij jouw overnachting zo goedkoop mogelijk maakt.

Boek je je hotel optijd of juist last minute?

Bekijk als het mogelijk is, enkele maanden van te voren alvast accommodaties op de plek waar je naar toe wil. Ga je naar een land/stad waar deze schaars zijn (Myanmar) of mensen vroeg vooruitboeken (Japan) of ga je in hoogseizoen, boek dan optijd.

Ga je naar een plek waar er meer dan genoeg accommodaties zijn en of ben je wat aan de late kant, kijk dan naar een last minute deal. Ook dit kan veel geld schelen omdat hotels hun kamers vol willen hebben en ze dus in de ‘dump’ gooien.

Vergelijk websites met elkaar

Websites zoals Agoda en Booking.com hanteren soms andere prijzen. Staat hetzelfde hotel op beide websites, vergelijk dit dan even met elkaar. Wat we ook vaak doen, is even het hotel zelf googlen. Soms is het goedkoper om bij het hotel direct te boeken.Giellajohka


Benieuwd welke camera apparatuur op reis wij allemaal gebruiken? Lees dan het blog!


Zonder boeking bij een hotel binnenstappen

Flexibiliteit behouden of heb je niets geregeld? Ga dan op de bonnefooi langs bij wat hotels of hostels. Zijn deze niet volgeboekt dan kan het best zijn dat je voor een mooi prijsje kan overnachten. Hierbij kan je vaak onderhandelen, men wil de kamer liever vol voor minder geld dan leeg. Dit geldt overigens niet altijd bij grote hotel ketens.

10% korting bij Booking.com

En tenslotte, boek via deze link jouw overnachting bij Booking.com en ontvang 10% van de prijs terug na je verblijf! Hiermee krijg je zelf dus korting, maar help je ons ook, wij ontvangen hierdoor namelijk ook korting op onze volgende boeking!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites