5 keer gratis sporten op reis

Reizen is een manier om te ontspannen (meestal dan) en om een nieuwe cultuur te leren kennen. Maar ben je voor een langere tijd weg, dan is reizen op dat moment je manier van leven. En voor mij hoort daar ook regelmatig sporten bij. In Nederland, sport ik vier tot vijf keer per week sporten, maar hoe doe je dit op reis/vakantie? En hoe zorg je ervoor dat je je niet helemaal blauw betaald aan dure sportschool abonnementen? Hieronder vijf manieren om gratis te sporten tijdens het reizen!


1. Ga hardlopen, alleen of met een groep

Hardlopen kan (bijna) overal, je ziet veel van je omgeving en het is helemaal gratis! Ben je op een plaats waar je geen leuke routes kent, kijk dan eens op de website van Strava. Op deze website staan van een groot aantal steden, mooie fiets en hardloop routes. Vind je het leuk om in een groep hard te lopen? Kijk dan eens of er vanuit bekende hardloopmerken zoals Nike, Adidas of Lullemon hardloop clubs zijn. Wij zijn van plan om in Tokyo te gaan rennen met de Nike Run Club.

2. Gebruik een app voor HIT workouts

Je telefoon heb je altijd bij je als je aan het reizen bent, toch? Nou dan is het natuurlijk heel makkelijk een gratis app te downloaden met hierop goede trainingen. Zelf doe ik vaak oefeningen van Kayla Itsines. Daarnaast ben ik van plan de Nike+ training app te downloaden om 15-45 minuten workouts te gaan doen. Maar ook de 7 minute workout app van Wahoo schijnt super te zijn! Ohja, geen excuses; gewichtjes, halters en springtouwen heb je niet nodig. Gevulde flessen water, waslijnen en plastic zakken met zand, doen het ook prima!

Yoga warrior 2 Tip of Borneo Sabah Malaysia

3. Baantjes trekken

In Nederland doe ik dit nooit, maar op reis vind ik het soms heerlijk om elke dag een flink aantal baantjes te trekken. Wij zijn toch best vaak in warme landen, en als je dan toch een zwembad hebt (of je sneakt bij hotel naar binnen waar ze dat hebben zoals wij in Myanmar) dan kan je net zo goed even flink afkoelen en tegelijk je lichaam trainen!

4. Gebruik de app of website MeetUp

Oké deze opties haalt jou misschien een beetje uit je comfortzone, maar hé dat hoort ook bij het reizen. Meld je even aan op de website van MeetUp of download de app. Deze app heeft als doel om mensen samen te brengen, je kan deelnemen aan duizenden activiteiten, van een taal leren tot apps maken tot trainen voor een marathon. Zoek op de locatie waar je bent, kijk in de kalender wat er allemaal te doen is, en sluit je aan bij de MeetUp.

Let op: dit is niet altijd gratis, ga je basketballen in een gehuurde zaal, dan zal je mee moeten betalen aan de zaalhuur. Over het algemeen staat het erbij als je moet betalen voor een MeetUp.

 

Oké deze is misschien niet zo heel netjes, maar je kan altijd naar een lokale sportschool gaan en vragen of je een dag gratis mag sporten. Sommige sportscholen hebben een dagpas of werken met een opties om voor een week een proefabbonnement te nemen. Dit laatste zal niet gratis zijn, en soms zelfs relatief duur. Hebben mensen door dat je op rondreis bent, en niet de intentie hebt om een volledig abonnement af te nemen, dan zal dit niet lukken.. dus een klein leugentje zal hiervoor misschien nodig zijn.

Heb jij nog goede tips die hier ontbreken? Laat het ons weten!

Japan: hardlopen

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites