Twee fantastische reisroutes door Vietnam: Welke rondreis wil jij maken?

Last Updated on by Charlotte van de Sande

In dit blog lees je meer over hoe je kan rondreizen door Vietnam. We stellen twee reisoutes voor: een korte route van 2,5 week en een lange route van 4 weken.

We maakten afgelopen december een reis door het prachtige uitgestrekte Vietnam. Hier maakten we kennis met de geweldige Vietnamese keuken en leerden van alles over de complexe geschiedenis van dit land. In 2,5 week reisden we van Zuid naar Noord, we zagen veel, maar lang niet alles. In dit artikel vind je twee reisroutes: onze route van 2,5 week en een reisroute waarbij je in 4 weken de meeste hoogtepunten van Vietnam ziet. Máár, zelfs in vier weken is het niet mogelijk heel Vietnam te zien, dus er moeten keuzes gemaakt worden.


Onder de twee reisroutes vind je een korte beschrijving van de verschillende bestemmingen zo dat het kiezen wat makkelijker is.

Vietnam: Dalat

Reisroute 1: Rondreis door Vietnam in 2,5 week (onze reisroute)

Ho Chi Minh – Dalat – Hoi An – Phong Nha – Hanoi – Sa Pa – Hanoi

vietnam travel route map-01Klik op de afbeelding om onze Vietnam Reisroute van 2,5 week te zien. Hier staan ook onze hotels en de kosten per nacht bij. Super handig voor als je op budget reist!


Ben je op zoek naar inspiratie voor gave activiteiten die je allemaal kan doen in Vietnam? Lees dan hier gauw verder!


Vietnam verkken in 2,5 week: hoe ziet de route eruit?

Wij starten in Ho Chi Minh-stad (2,5 dag). Een heerlijke drukke chaotische stad vol met indrukken. Twee dagen is hier genoeg tijd, maar een dag extra is ook niet verkeerd. Bezoek onder andere de Cu Chi Tunnels en het War Remenants museum. Zo leer je de heftige geschiedenis van dit land kennen. De volgende bestemming? Dalat (2 dagen), wat eigenlijk veel te weinig is. Vervoer naar Dalat kan per bus, maar wij besloten te vliegen. Dalat is een mooi bergstadje waar het een stuk frisser is dan in Ho Chi Minh-stad. Geniet hier van avontuurlijke activiteiten zoals Canoying.

De reisroute van Hoi an naar Hanoi:

Per vliegtuig ga je door naar Hoi An (3,5 dag). Om in Hoi An te komen vlieg je op Da Nang, en neem je vervolgens een taxi/bus die je in een half uur naar Hoi An brengt (kosten +/- 13euro). Hoi An is prachtig maar ook heel relaxed dus drie tot vier dagen is perfect. Vanuit Hoi An neem je de bus naar Phong Nha (2 dagen) waar je de grootste grotten ter wereld gaat bekijken. Blijf hier zeker niet langer dan twee dagen, het dorp is piepklein en buiten de grotten is er niet veel te doen. Een uurtje per vliegtuig van Phong Nha ligt Hanoi (4,5 dagen in totaal). Hier geniet je van de kleine straatjes vol koopwaar, de prachtige parken en het lekkere eten.

Vier dagen is wat lang voor Hanoi, maar omdat je vanaf hier nog een uitstapje naar Sa Pa maakt komt het toch wat beter uit. Doe je dat niet, dan zijn drie dagen ook lang genoeg. Vanaf Hanoi reis je per bus in 5 uur naar Sa Pa (3,5 dag) waar je zeker een van de prachtige hikes moet doen. Tenslotte reis je terug naar Hanoi waar je reis eindigt. Deze route is ook prima omgekeerd te doen, en dit raad ik je zelfs aan. Zo ga je van koud naar warm weer, ook niet verkeerd!

Vietnam: sapa 3


Benieuwd naar onze ervaring van Sa Pa? Lees hier dan gauw verder!


Reisroute 2: 4 weken rondreizen door Vietnam!

Hanoi – Sa Pa – Cat Ba/ Ha Long Bay – Ninh Binh – Phong Nha – Hue – Hoi An – Mui Ne – Dalat – Ho Chi Minh

vietnam 4 weken route-01Klik op de afbeelding om de Vietnam Reisroute van 4 weken te zien. Hier staan ook enkele hotels en vervoers-opties bij die we aanraden.

Backpacken door vietnam in 4 weken: hoe ziet deze rondreis eruit?

Heb je 4 weken de tijd in Vietnam? Dan raden we je de volgende route aan: je begint in Hanoi (3 dagen), en je reist nu van Noord naar Zuid. Ook hier bezoek je Sa Pa (3 dagen) maar reis je na Sa Pa meteen door naar Cat Ba (3,5 dag). Dit duurt wel even, je gaat per nachtbus van Sa Pa in 5 uur naar Hanoi, waarna je overstapt op de nachtbus en vervolgens neem je de boot naar Cat Ba, totale reistijd: 15 uur. Geen zorgen, op de cruise die je vanuit Cat Ba door Ha Long Bay gaat doen, heb je genoeg tijd om uit te rusten van deze lange reis.

Reizen van Ninh Binh naar Ho Chi Minh stad

Na een paar dagen relaxen ga je per bus door naar Ninh Binh (3,5 dag). Hier geniet je van de prachtige natuur en de enorme karstbergen waar je per boot langs kan varen. Van Ninh Binh reis je in 7 uur richting het zuiden, naar Phong Nha (2dagen) waarna je verder gaat naar Hue (1dag). In Hue heb je alles in een dag wel gezien dus dit is slechts een korte tussenstop voor je vervolgt naar Hoi An (3,5 dag). In Hoi An blijf je  even wat langer om uit te rusten na de vele reisdagen. De volgende bestemming is ook heel relaxed: je vliegt naar Mui Ne (4dagen), een fijne kustplaats om te surfen of van de duinen af te boarden. Mui Ne is een fijne rustige strandplaats, maar wil je witte stranden en een helderblauwe zee, dan kun je altijd overwegen dit te wisselen met een tripje naar Phu Quoc, helemaal in het zuiden van Vietnam. Vanaf Mui Ne is het maar een kleine 4 uur per bus en dan ben je in Dalat (3,5 dag). De reis eindig je in Ho Chi Minh-stad (3 dagen) waarna je vertrekt uit Vietnam.

Dit is een volle planning, maar zeker haalbaar. Reizen in Vietnam gaat makkelijk per (nacht) bus maar voor een paar euro meer heb je ook een vliegticket. Iets relaxter doen? Skip dan Phong Nha en Hue en vlieg rechtstreeks van Ninh Binh naar Hoi An of kies ervoor om Ha Long Bay te skippen en extra te genieten van de gelijkwaardige bergen in Ninh Binh.

Vietnam: hoi an charlotte


Wil je weten hoe wij Hoi An hebben ervaren en wat we allemaal voor leuke dingen daar gedaan hebben? Lees hier gauw verder!


Alle populaire bestemmingen van Vietnam op een rijtje

Hieronder een overview van de bestemmingen in Vietnam. Mis jij hier een plek hier? Laat het ons even weten!

Hanoi, de hoofdstad van vietnam.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, een stad met veel geschiedenis. De Franse invloed op Vietnam is overal terug te zien in de prachtige oude gebouwen in het Oude kwartier en het Franse kwartier. Dwaal door de piepkleine straatjes waar je overal het uitbundige Vietnamese leven voelt. Doe een foodtour en proef de duizenden smaken van de Vietnamese keuken! Geniet van de rust in het park midden in de stad en pas op dat je niet omver wordt gereden door de duizenden brommers die dwarsdoor het verkeer heen knallen.
Lees hier over onze tijd in Hanoi.

Vietnam: Hanoi

Sa Pa, het bergdorpje van Vietnam, ideaal voor meerdaagse trekkingen!

Sa Pa is een klein stadje in het rustige noorden. In de omgeving vind je heuvels en prachtige uitgestrekte rijstterrassen. Maak een meerdaagse trekking en overnacht bij locals, een hele leuke ervaring!
Lees hier over onze tijd in Sa Pa.

Vietnam: sapa 1

Ha Long Bay / Cat Ba: een zee vol met torenhoge kalkstenen!

Ha Long Bay is een regio in het noord-westen van Vietnam. Het is een enorme baai met duizenden kalkstenen eilandjes die uit de zee omhoog reizen. Het grootste eiland is Cat Ba, waarvandaan je allerlei meerdaagse cruises kunt doen.

Ninh Binh, het meest fotogenieke landschap van Vietnam!

Ninh Binh is een kleine stad in de provincie Ninh Binh. Het is vooral de prachtige omgeving waarvoor je naar Ninh Binh gaat. Hier vind je tussen de groene valleien, net als in Ha Long Bay enorme grote karstbergen. De plaatsen Tam Coc en Trang An zijn erg mooi!

Phong Nha, de grote grotten van Vietnam verkennen!

Benieuwd naar de grootste grotten van de hele wereld? Bezoek dan zeker het plaatsje Phong Nha. Je vindt hier o.a. de Paradise Cave en de Phong Nha Cave, beiden indrukwekkende Limestone grotten. De aller-grootste grot, So’n Doong Cave, is (nog) niet voor het grote publiek geopend. Er zijn slechts enkele bezoekers per jaar die deze grot mogen bezoeken middels een meerdaagse trekking (zeer prijzig).
Lees hier over onze tijd in Phong Nha

Vietnam: Phong Nha

Hué, cultuur snuiven in deze keizerlijke oude hoofdstad van Vietnam!

Hue is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam, iets wat je terug ziet in alle prachtige oude gebouwen in het oude stadscentrum. Hue is relatief klein en een halve dag is genoeg om alles te bezichtigen. Gebruik dit dus als strategische rustplaats tussen Phong Nha en Hoi An.

Hoi An, een pittoreske stadje in het midden van Vietnam!

Hoi An is een mooie kleine stad in centraal Vietnam. Het is een van de weinige steden die bijna volledig in de oude staat is gebleven ondanks de Vietnam oorlog. Je vindt hier dan ook eeuwenoude kleurrijke gebouwen die nog volop in gebruik zijn. Dit maakt een bezoekje aan Hoi An als een reis terug in de tijd. Hoi An ligt vlakbij zee wat het ook een prima plek maakt om wat langer uit te rusten. Je zult hier overigens niet de enige zijn, Hoi An is op en top toeristisch, niet gek met al dat moois in de stad.
Lees hier over onze tijd in Hoi An.

Vietnam:Hoi an

Nha Trang / Mui Ne: Genieten van het strand van Vietnam is alle rust.

Mui Ne is een rustig strandplaatsje. Het is (nog) niet ontdekt door het massale toerisme en je vindt hier dan ook nog authentieke vissendorpjes in de buurt. Je gaat hiernaartoe om tot rust te komen, of om lekker te surfen, kite of sandboarden. De keuze tussen Mui Ne en Nha Trang? Twijfel niet langer: Nha Trang wordt overspoeld door (dronken) Russen en de rust is ver te zoeken.

Dalat, het outdoor-dorp van Vietnam!

Dalat was voor ons een hele positieve verrassing. Het is een klein bergstadje, gebouwd ten tijden van de Franse overheersing als zomerverblijf voor rijke Fransen. De stad zelf is mooi om te zien met een groot meer in het midden. Daarnaast kan je hier geweldige outdoor activiteiten ondernemen, zoals bijvoorbeeld Canoying. Dalat is overigens een goede plek om te starten of eindigen met een Easy Riders motortour!
Lees hier over onze tijd in Dalat.

Vietnam:Dalat

Ho Chi Minh, het oude Saigon en een mooie stad om te bezoeken!

Ho Chi Minh, ook wel Saigon genoemd, is de grootste stad van Vietnam. Het is een bruisende, warme stad vol met wolkenkrabbers en barren. Avondje doorhalen? Dat is hier geen probleem, het uitgaansleven is over de top. Maar ook op het gebied van cultuur en geschiedenis is Ho Chi Minh een must visit. Breng zeker een bezoekje aan het oorlogsmuseum en doe een tour door de Cu Chi tunnels.
Lees hier over onze tijd in Ho Chi Minh.

Vietnam: Ho Chi Minh

Mekong Delta, verkennen van de grote rivier in Vietnam!

De Mekong Delta is een grote vertakking van de Mekong rivier die door Cambodja, China en Laos loopt. Mensen in deze regio leven op de rivier. Niet alleen hun huizen bevinden zich hier, maar ook de supermarkten en handel gaat over het water. De Mekong Delta is het makkelijkste te bezoeken vanaf het plaatsje My Tho, waarvandaan verschillende boottours vertrekken.

Phu Quoc, het tropische eiland van Vietnam!

Witte stranden, wuivende palmbomen en een helder blauwe zee. Iets wat je niet veel zult tegenkomen in Vietnam, behalve op dit prachtige tropische eiland. Phu Quoc is iets duurder dan de rest van Vietnam, maar naar wat ik hebben horen zeggen, is het geld het meer dan waard!

Vietnam: hanoi my son


Meer blogs over Vietnam

tagged in reisroute

3 Comments

 1. by Marion on 20 april 2018  12:01 Beantwoorden

  Wow! Gaaf! Alles overzichtelijk bij elkaar!

 2. by Linda | travellersoftheworld on 14 juli 2018  15:07 Beantwoorden

  Handige routes en geweldige foto's! Wat hebben jullie veel kunnen zien in een korte tijd zeg! Ik wil graag naar Vietnam tijdens onze wereldreis, dus ik heb er zeker dat aan. Ik hoop dan in 4 / 6 weken het land te kunnen zien.

  • by Charlotte van de Sande on 23 juli 2018  12:04 Beantwoorden

   Hi Linda! Ooo 4-6 weken is super, dan kun je inderdaad echt veel zien en op een relaxed tempo reizen! Geniet ervan!!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites