Trouwen in Frankrijk: foto’s van onze bruiloft & hoe vonden we onze fotograaf?

Onze Franse bruiloft: wat was het geweldig!!! We hebben de mooiste bruiloft gehad die we ons maar konden wensen! Echt een droom. In dit blog vind je een fotorapportage die echt de sfeer van onze bruiloft weergeeft. En daarnaast vertellen we je hoe we onze trouwfotograaf Femke Dam (Storytelling by Femke Dam) vonden*!


Trouwen in het buitenland: hoe vonden we onze trouwfotograaf?

Fotografie is voor ons belangrijk. Niet gek met Ries die een passie voor fotograferen heeft en ik als oud-model. Ons huis hangt vol foto’s van speciale momenten in ons leven. En ook deze website staat tjokvol met foto’s van onze reizen. Dat de trouwfoto’s en dus de trouwfotograaf een big deal voor ons waren, is dus een understatement. Al heel vroeg, nog voor de trouwlocatie definitief vastgelegd was (april 2020), waren we dus al op zoek naar een trouwfotograaf.CR First Look Shoot 13

Hoe kies je een trouwfotograaf?

Tijdens onze zoektocht keken we naar de stijl van fotograferen, maar ook of we een klik met een fotograaf hebben. Zo spraken we meerdere trouwfotografen en kregen we steeds beter door wat we wel en wat we niet mooi vonden. Qua trouwfotografie zochten we naar een fotograaf die op documentaire achtige wijze de hele bruiloft vast zou leggen. Op een manier waarbij je als kijker echt een verhaal ontdekt en de sfeer middels de beelden proeft!

Via onze wedding planners kregen we enkele tips voor fotografen die al vaker op onze trouwlocatie in Frankrijk (Domaine Rennepont) hadden gefotografeerd. Dat had zeker zijn voordelen, want zo kent de fotograaf al de mooie plekken op de locatie. Dat scheelt tijd! En ook wisten we dat, wanneer onze weddingplanners hen aanbevolen, het prettige en betrouwbare vakmensen zijn. Een extra  garantie.

Tijdens deze gesprekken begrepen we al snel dat we voor een Nederlandstalige fotograaf wilden gaan. Ook al spreken wij en onze gasten vloeiend Engels, als het gaat om dingen die zo ongrijpbaar zijn als het vastleggen van sfeer op foto’s, is het prettig om elkaar echt door en door te begrijpen. En dus geen taalbarrière die in de weg staat.

Budget voor de trouwfotograaf

Tenslotte is je budget natuurlijk ook een belangrijk element. Een trouwfotograaf is niet goedkoop en dat is ook niet gek. Er rust een behoorlijke verantwoordelijkheid op de schouders van de fotograaf. Het is voor het bruidspaar een van de belangrijkste dagen van hun leven. Dus de herinneringen aan deze dag die middels foto’s terugkomen, zijn erg belangrijk. De fotograaf kan niet te maken krijgen met een geheugenkaartje dat kapot gaat, foto’s die kwijtraken of een belangrijk moment dat hij/zij niet vastlegt. De fotograaf is dus de hele dag in opperste concentratie bezig! En dat kost geld, al helemaal als je trouwfotograaf uit Nederland naar Frankrijk moet komen, wat natuurlijk extra uren werk en reiskosten met zich mee brengt. 

Uiteindelijk, na meerdere zoom calls (normaal ontmoet je een trouwfotograaf vaak in real life, maar dat kon door corona niet), maakten we een keuze. We hadden een goede klik met deze fotografe, zij zou op zaterdag onze bruiloft fotograferen. De vrijdag en zondag fotograferen zou niet in ons budget passen, deze fotografe hanteert een uurtarief en dan zou de totale prijs te hoog voor ons worden.

Echter, toen we in mei besloten dat we onze bruiloft door Corona moesten verzetten, betekende dit ook dat we op zoek moesten naar een andere fotograaf. Zij kon namelijk niet op de nieuwe datum. En dat was best spannend: vier maanden voor onze trouwdag op zoek naar een trouwfotograaf!


Alles over trouwjurken passen, het vinden van mijn trouwjurk en mijn persoonlijke ervaring van bezoeken van trouwwinkels lees je in dit blog! 


Op zoek naar een nieuwe trouwfotograaf

Maar gelukkig ging dat heel snel én heel goed! Want jongens, wat hebben we een geweldige fotografe gevonden!!! Onze weddingplanners schoten meteen in actie toen ze hoorden dat we op zoek moesten naar een nieuwe fotograaf en legden direct contact met Femke Dam. Ze kenden haar persoonlijk en Femke had in het voorgaande jaar al een paar keer op Domaine Rennepont (onze trouwlocatie) gefotografeerd.

Onze trouwfotografe: Femke van Storytelling by Femke

Binnen no-time hadden we een gesprek en de klik was er meteen! Femke is zo een leuke vrouw. Ze is nuchter, houdt van aanpakken en het is iemand bij wie je je direct op je gemak voelt. Haar fotografie stijl sprak ons aan, je ziet de liefde bij de bruiloftreportages zo van het scherm afspatten! De foto’s die ze maakt zijn licht, met een warme gloed en vaak zie je net een speciaal detail, waardoor het geheel veel meer gaat leven. 

Ook echt heel gaaf: Femke gaf aan niet per uur te werken, maar een vast bedrag te hanteren voor het hele weekend! En dat bedrag paste precies in ons budget! Zo gaaf, een heel weekend, vanaf vrijdagmiddag tot en met zondagochtend, stond Femke paraat en schoot ze de mooiste plaatjes. Met haar sprankelende persoonlijkheid voegde ze echt wat toe aan de bruiloft! Iedereen kon het goed met haar vinden en ze voelde eerder aan als een goede vriendin dan als iemand die daar stond te werken. En dat terwijl ze wel degelijk keihard werkte! Geen moment heeft ze gemist! Tussendoor kregen we tijdens het weekend al foto’s toegestuurd, die ze ‘s avonds laat of ‘s ochtends vroeg snel selecteerde en een beetje bewerkte. CR Ceremonie 041

Het resultaat: de fotoreportage van onze bruiloft

En nu, zes weken na onze bruiloft hebben we net de foto’s binnen! Het zijn er ruim 1000. Femke gaf al aan nog nooit zoveel foto’s gemaakt te hebben tijdens een bruiloft en het is zo moeilijk om de mooisten eruit te kiezen. Samen met onze ouders gaan we door alle foto’s heen en het hele gevoel van dit bruiloftsweekend komt weer terug. Zo fijn om alle herinneringen weer langs te zien komen! Wat zijn we blij met al deze prachtige beelden en met Femke als onze trouwfotografe. Mocht je benieuwd zijn naar ander werk van haar of meer informatie willen over haar diensten? Neem dan een kijkje op haar website: Storytelling by Femke Dam of volg haar op Instagram.CR Party 02

Fotoimpressie van onze bruiloft in Frankrijk

Ik ga zeker nog een blog schrijven over onze bruiloft in Frankrijk verliep, maar voor nu alvast een aantal foto’s van onze bruiloft! Deze beelden geven voor ons heel goed weer hoe de sfeer op de bruiloft was, vol liefde, gezelligheid en warmte! Maar ook met lol en soms een emotioneel moment! Overigens hadden we ook het geluk dat lieve vriend Thomas ook een aantal prachtige beelden van onze gasten en ons heeft geschoten, op de vrijdag, de zaterdagmiddag toen Femke met ons foto’s aan het maken was, en op de zaterdagavond na het feest. De laatste foto die te zien is, is van hem en wat zijn we daar blij mee!

CR Vrijdag 162

CR Vrijdag 115

CR Vrijdag 195

CR Ceremonie 009

CR Borrel 051

CR Borrel 164

CR Diner 29

CR Diner 2

Rennepont 184


Meer blogs over onze bruiloft


* Let op: dit is géén sponsoring. We hebben gewoon betaald voor Femke haar diensten, maar zijn simpelweg zo enthousiast over haar werk dat we haar deze credits gunnen!

4 Comments

 1. by Ank on 23 december 2021  06:57 Beantwoorden

  Ohhhh bij het zien van de foto’s zit ik weer met tranen in m’n ogen. Ze heeft het weekend, de sfeer de liefde en de vriendschap precies goed vastgelegd. Prachtig!!

 2. by Bertie wassen on 24 december 2021  16:02 Beantwoorden

  Hallo Charlotte ,
  Prachtig ,prachtig ,prachtig wat mooi foto’s echt geweldig .
  Jullie hebben drie geweldige dagen mogen beleven het straalt ervan af.
  Hele fijne feestdagen en veel geluk in het nieuwe jaar.
  Die jou lieve moeder de groetjes van mij.
  Gegroet Bertie

  • by Charlotte van de Sande on 29 december 2021  11:37 Beantwoorden

   Hi Lieve Bertie!
   Dank voor je speciale woorden! Het was ook echt geweldig! Voor jou ook prachtige feestdagen! En groetjes van Marion terug!
   Liefs,
   Charlotte

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites