Diary blog Singapore: vier dagen de tijd om Singapore te ontdekken!

Benieuwd hoe onze eerste twee dagen in Singapore waren? Lees dan dit diary blog!


Diary: we zijn in Singapore!

Na twee keer op Bali te zijn geweest, zijn we nu klaar voor meer Azië. Aangezien we enkel de twee weken rondom kerst hadden, en veel tickets naar Azië erg duur waren rond deze tijd, hebben we flink moeten zoeken naar onze volgende bestemming. Daar kwam de trip Amsterdam-Singapore-Myanmar-Amsterdam uit. Heel gaaf want zo zouden we Singapore te zien krijgen, waar we al flink veel over gehoord hadden, en Myanmar, waar we nog weinig van af wisten. En dus hebben we vier dagen de tijd om Singapore te verkennen.

Singapore het kleinste land van ZuidOost-Azië is een van de meest Westerse plekken van Azië. Van te voren kregen we van veel mensen te horen dat Singapore enorm schoon en georganiseerd is. Sommige mensen vinden dit saai, wij vonden het eigenlijk wel leuk! Oké het feit dat het verboden is om kauwgom te hebben in Singapore is natuurlijk wat overdreven, maar verder is het niet verkeerd om op een plek te zijn waar alles zo schoon en goed geregeld is.Singapore Skyline

Dag 1: aankomst in Singapore

We landen aan het eind van de dag in Singapore, en na een snelle Uberrit komen we aan bij ons hotel. We verblijven deze 4 dagen in het Furama City Centre. Om heel eerlijk te zijn, dit hotel is niet super speciaal. Er is een flinke verbouwing gaande waardoor de receptie er niet is. De prijzen in Singapore liggen hoog, niet alleen hoog voor Azië, maar zelfs voor ons Nederlanders is het er gewoon duur. Wij betalen €128 per nacht, veel geld en we weten dat het goedkoper kan maar we willen even rustig aclimatiseren. Het ontbijt is wél lekker, en er is een zwembad, stiekem echt heerlijk met +30 graden.

Singapore verkennen

Na aankomst in ons hotel rond 15.00, besluiten we de buurt te verkennen. Het regent flink hard, maar dat is in Singapore geen probleem. Bijna alle straten hebben namelijk overdekte voetpadden. Deze voetpadden zijn boven de grond, en gaan als bruggen over de grote wegen heen. Daarnaast voeren ze je door allerlei gekke foodcourts en winkelcentra. Na een tijdje komen we aan in Chinatown en besluiten we daar op een foodcourt wat te eten. Heerlijk! Beiden hebben we last van een Jetlag, en het is dus echt verleidelijk lekker in bed te gaan liggen, maar hé we zijn maar een paar dagen in Singapore, die gaan we niet verspillen aan slapen. Daarom besluiten we met de taxi naar de NightSafari Zoo van Singapore te gaan.

Naar de NightSafari Zoo in Singapore

Ries heeft van een collega gehoord dat dit een must do is, en het is natuurlijk een top manier om wakker te blijven. En dat is het inderdaad! Wat een gave ervaring!! Eerst gaan we met een soort safari trein door het park heen, waarbij je uitleg krijgt over alle dieren, daarna lopen we zelf nog een aantal routes door het park. In de NightSafari Zoo lijken geen hekken te zijn, dus wanneer je rond loopt, heb je het idee echt tussen de dieren te lopen. Daarnaast zijn veel dieren nachtdieren, en dus een stuk actiever wanneer het donker is. Super gaaf! Moe maar voldaan ploffen we rond 00.30 in bed. Helemaal kapot.


Klik hier voor de gratis Singapore reisgids!


Singapore Uitzicht op Marine Bay Sands

Dag 2: 1e kerstdag in Singapore

Merry Christmas! Wij worden wakker in het warme Singapore waardoor het toch een beetje gek is dat het kerst is. Na een lekker ontbijt (wow er zijn zelfs Dumplings en Bapao broodjes!) besluiten we Singapore te voet te verkennen. Ons hotel zit vlak bij het oude centrum, waar prachtige Anglicaanse gebouwen staan. Al snel komen we aan bij een uitzichtpunt waar we een mooi uitzicht op Marina Bay Sands hebben. Wauw, wat een gebouw! Ongelofelijk groot en mooi. Na nog wat rond te lopen, is het tijd voor een Frappuchino. Het is echt bloedheet, dat zijn we zo uit het koude Nederland toch niet helemaal gewend!

Sentosa Beach in Singapore

We hebben echt wat verkoeling nodig, en Singapore ligt aan zee. Dan zou hier toch ook ergens een strand moeten zijn! Van vriendinnetje Fleur hebben we te horen gekregen dat als we naar het strand willen, we het beste naar Sentosa Beach kunnen gaan. Dit is dan geen natuurlijk strand, maar wel een leuke plek om verkoeling te zoeken. En inderdaad, hier hebben we lekker een paar uurtjes in het zand gelegen. Toch wel een gek idee, zo van de stad, na 10 minuten in de taxi ineens op het strand.Beach Singapore


Een hapje eten bij Common Man

Rond een uur of 14.00 beginnen we aardig trek te krijgen, en helaas is het wat betreft eten niet enorm veelzijdig op Sentosa, dus we besluiten een andere tip van Fleur op te volgen: op naar Common Man. Echt een aanrader deze tent! Heerlijke koffie, top pannenkoeken en een super leuke atmosfeer! En ook in een leuke buurt, we zijn niet ver van alle grote shoppingmalls. In Singapore wonen ontzettend veel expats, en er wordt daarom ook gewoon Kerst gevierd. Vrienden vertelde dat we absoluut even moeten gaan kijken naar de kerstversiering in deze shoppingmalls, want die is over de top. En inderdaad, zo gek overal enorme hopen nepsneeuw, sneeuwmannen en kerstmannen. Na een paar winkels te hebben gezien, besluiten we terug naar het hotel te gaan om ons klaar te maken voor het kerstdiner.Singapore white building

Ons kerstdiner in Singapore

We hebben enkele weken gelden al een restaurantje geboekt, we willen niet met kerst zonder kerstdiner zitten. Met de taxi gaan we naar een gebied net iets buiten het centrum waar een aantal leuke restaurants zitten. Hier eten we bij Da Paolo, op een prachtige lounge terras.

Vervolgens besluiten we de avond af te sluiten met een drankje op het Rooftop terras van Marina Bay Sands. Wauw wat een uitzicht! Een drankje is hier niet goedkoop, maar wel echt een must! We zien de mooie lichtshow over het water en genieten van de heerlijke warmte. Een onwijs leuke manier om zo eerste kerstdag af te sluiten!


Singapore: Kerst

Gardens by The Bay in Singapore

De volgende ochtend gaan we de Gardens by the Bay verkennen. Deze hebben we gister al van boven gezien, en we zijn benieuwd hoe de twee Domes eruitzien. We gaan gewapend met een uitgebreide platgrond bij de Flower Dome naar binnen en komen in een totaal andere wereld.  Zojuist buiten was het 32 graden, waar we nu binnenkomen is het niet warmer dan 22 graden. Elke paar meter voel je de temperatuur veranderen, aangepast aan de bloemen, planten en bomen die worden tentoongesteld. Dit is echt heel speciaal! Op sommige plekken ligt zelfs sneeuw! We lopen een tijdje verwonderd rond, en Ries maakt met zijn nieuwe camera allemaal foto’s. Helaas blijken deze als we later terug in het hotel zijn, toch niet helemaal goed gelukt te zijn. Achja, dat wordt nog even oefenen.


Singapore: De overbelichte Flower Dome

Gardens by the Bay: Cloud Forest

Na een tijdje lopen we door naar de andere Dome, genaamd Cloud Forest. Wow, deze is nog indrukwekkender dan de Flower Dome. Bij binnenkomst zie je een soort nep berg, waar slingerend een pad naar boven omheen loopt. Er zijn honderden planten, bomen, lianen en een waterval te zien. We lopen naar boven en ook hier lijken we elke paar stappen in een andere land of klimaat te zijn. We lopen de berg op en vervolgens bereiken we verschillende ruimtes waar allerlei informatie over de wereld wordt gegeven.

Een film trekt onze aandacht. Deze vertelt over de klimaat problemen, en laat zien hoe de aarde opwarmt en wat daar de gevolgen van zijn. Heel heftig om te zien en ook een goede eye-opener. We besluiten ter plekke minder vlees te eten, vlees voor menselijke consumptie is een van de grootste oorzaken van Global Warming. Onder de indruk lopen we naar buiten. Daar slaat de hitte ons tegemoet. We lopen nog een tijdje rond, en besluiten dan dat we even willen uitrusten in het hotel. Daar relaxen we een tijdje bij het zwembad.

Naar het Arabische Kwartier in Singapore

Na een uurtje relaxen, besluiten we naar het Arabische Kwartier te gaan. Van vriendinnetje Fay heb ik de tip gekregen om naar Haji Lane te gaan. Dit is een straat met allemaal prachtige piepkleine huisjes in enorm veel kleuren. We lopen een tijdje rond langs de lieve boetiekjes en besluiten dan richting Little India te lopen. Hier staat een mooie tempel (Sri Veeramakaliamman Temple) in Indiaase stijl. Leuke wijk is dit ook, overal kleuren, geuren en honderden mensen. Je hebt hier niet door dat je in Singapore bent, het is precies zoals ik me Bangalore voorstel.

We beginnen moe te worden en daarom pakken we een taxi naar hotel Raffles. Dit is een prachtig Victoriaans hotel waar de beroemde Singapore Slang vandaan komt. Het zit tegenover een immens groot winkelcentrum, hier gaan we wat eten bij Din Thai Fung, waar de beste Dim Sum van heel Singapore wordt geserveerd. We lopen terug naar ons hotel, frissen ons op en eindigen de dag op rooftopbar Level 33.

Singapore 3&4 Level 33

Dag 4: de laatste dag in Singapore

Onze laatste dag alweer! Vandaag gaan we een kleine hike doen in Mount Faber Park. Dit is een park wat een stuk buiten Singapore stad ligt. We pakken dan ook een taxi hier naar toe. Later komen we erachter dat er ook een kabelbaan naar Mount Faber Park gaat, hoe gaaf! Klik hier voor meer informatie over deze kabelbaan! De taxichaffeur vertelt van alles over Singapore, leuk om te horen hoe hij de stad en het land ervaart, hij komt van oorsprong uit Thailand. Wanneer hij hoort dat we vanavond naar Myanmar vliegen snapt hij er niets van. Myanmar is zoo vies en ongeorganiseerd, waarom zouden we daar naar toe willen? We lachen en leggen uit dat we juist dit soort contrasten leuk vinden.


Mount Faber: uitzicht over heel Singapore

Boven op Mount Faber hebben we een geweldig uitzicht. Ries maakt foto’s met behulp van zijn nieuwe statief en we lopen wat rond. Na een uurtje gaan we terug naar ons hotel waar we onze spullen inpakken en nog even naar het financiële district lopen. Hier halen we nog een heerlijke Pokébowl, en wat eten voor tijdens onze vlucht. Teruglopend praten we over onze indruk van Singapore, wat een leuke plek. We zien onszelf hier ooit best een tijdje wonen. Terug gaan we zeker komen, dus als we opstijgen weten we, dit is geen ‘vaarwel’, maar een ‘tot ziens Singapore!’

Singapore: Boven op Mount Faber Park


Meer blogs over Singapore

tagged in diary

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites