Over Charlotte en Ries

Hi, ik ben Charlotte!

Samen met mijn verloofde Ries woon ik sinds een aantal jaar in Amsterdam. Veel ben ik hier echter niet te vinden, want er is niets dat ik liever doe dan reizen en nieuwe plekken ontdekken. Of misschien toch een ding: het plannen van een nieuwe reis. Yes, van reizen gaat mijn hart sneller kloppen. Maar als geboren controlfreak plus zeer nieuwsgierig van aard, wil ik altijd alles weten over de plek waar ik naartoe ga. Ben ik niet in het buitenland, dan is de kans dus groot dat ik met mijn neus in een reisgids zit.

Verder ben ik gek op mijn familie en mis ik hen samen met onze vrienden het meest als ik op reis ben! Je kunt me wakker maken voor een stukje manchego kaas, roze snoepbiggetjes of een glas ijskoude rose uit de provence. Waar ik minder gek op ben is wachten op openbaar vervoer (ik heb niet zoveel geduld), pusherige verkopers of vlees (#teamveggie).

Hi, mijn naam is Ries!

Ik ben dan wel iets minder prominent op dit blog aanwezig, maar er is bijna geen reis die Charlotte zonder mij maakt. Als ik eerlijk ben, was ik toch echt wel diegene die het reisvirus bij ons heeft aangewakkerd. Als kind bezocht ik met mijn ouders Zuid-Africa, Thailand en bracht ik vele zomers in Zuid-Frankrijk door. De eerste verre reis van Charlotte en mij was het bezoeken van mijn familie in Canada. Daarnaast heb ik in Madrid en Sao Paulo gewoond.

Mij kun je wakker maken voor goede koffie en een mooie zonsopgang. Aangezien ik alle foto’s maak op dit blog, ben ik gek op het licht in het gouden uur tijdens zonsopgang en ondergang. Heb jij een vraag over fotografie? Stel hem me gerust! Ik ben een beetje een gadgetfreak en verdiep me graag in alles over lenzen, camera’s en drones! Daarnaast heb ik altijd wel een nieuwe bestemming in mijn hoofd waar ik Charlotte naartoe probeer te krijgen. Soms moet ik een beetje afgeremd worden omdat ik het liefst elke dag op een andere plek zit.


Over Charlotte Plans a Trip

Elke reis die we maken is anders. Ieder land, elke stad en iedere berg die we beklimmen is speciaal op zijn eigen manier. Via dit blog vertellen we jouw onze persoonlijke ervaringen. Zo lees je onze diaryblogs alles dat we meemaken en ontdekken. De positieve en minder positieve dingen. We delen onze reisroutes per land en geven handige tips. In budgetpost lees je exact hoeveel geld we uitgaven in een land én wat een goed dagbudget is. Altijd vanuit ons eigen perspectief en onze ervaringen.

Wat je op dit blog niet zult vinden:

  • Het perfecte plaatje: het leven is niet perfect, wij al helemaal niet en zo zijn onze Instagram en blogposts dus ook niet.
  • Altijd de duurste resorts of enkel budget accommodaties: we reizen met backpacks en met een strict budget, maar houden ook van luxe op zijn tijd. We proberen daarom altijd een fijne mix van goedkope en duurdere accommodaties te bezoeken.
  • Gastblogs: alle artikelen die we schrijven, schrijven we zelf! Het heet niet voor niks Charlotte Plans a Trip.
  • De hipste clubs of underground festivals: uh oma hier ligt meestal voor 22.00 uur al te slapen dus de enige feestjes die ik heb, zijn met DJ pillow en MC blanket. Gezellig drankjes doen en uit eten gaan doen we wel heel graag, ik deel de fijnste plekken met je.

Wat je wel op dit blog zult vinden:

  • Onze eerlijke mening: tja wij waren niet gek op Semuc Champey, dus dan vertellen we je dat eerlijk. En soms twijfelen we ook behoorlijk voor we op reis gaan en dan lees je dat ook terug.
  • Hotspots én hidden gems: hotspots zijn niet voor niets hotspots, dus die bezoeken we graag. Maar dat proberen we flink te mixen met minder bekende plekjes.
  • Blogs vol tips om dingen zelf te regelen: georganiseerden reizen zijn niet ons ding. We proberen dingen zelf te regelen en uit te vogelen.
  • Avontuurlijke hikes, sporttips en de fijnste yogascholen: op elke bestemming proberen we veel te bewegen. Je vindt hier dus vaak wandelroutes, sportscholen of tips met betrekking tot hardlooproutes!

Ons doel met Charlotte Plans a Trip: jou te inspireren én te helpen bij het plannen van je volgende reis. Heb je dus vragen of hulp nodig? Laat het ons weten!
Veel plezier met lezen!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites