Over Charlotte en Ries

Hi, ik ben Charlotte en samen met mijn verloofde Ries woon ik sinds een aantal jaar in Amsterdam. Veel ben ik hier echter niet te vinden, want er is niets dat ik liever doe dan reizen en nieuwe plekken ontdekken. Of misschien toch een ding: het plannen van een nieuwe reis. Yes, van reizen gaat mijn hart sneller kloppen, maar als geboren controlfreak plus zeer nieuwsgierig van aard, wil ik altijd alles weten over de plek waar ik naartoe ga. Ben ik niet in het buitenland, dan is de kans dus groot dat ik met mijn neus in een reisgids zit, of in excel een uitgebreide planning voor de volgende bestemming maak.

Verder ben ik gek op mijn familie en mis ik hen samen met onze vrienden het meest als ik op reis ben! Je kunt me wakker maken voor een stukje manchego kaas, roze snoepbiggetjes of een glas ijskoude rose uit de provence. Waar ik minder gek op ben is wachten op openbaar vervoer (ik heb niet zoveel geduld), pusherige verkopers of vlees (ik eet sinds een jaar of drie geen vlees meer). Daarnaast word ik onrustig als ik een paar dagen niet geschreven heb. Van ons twee ben ik diegene die schrijft en zoals je misschien al gemerkt hebt, ben ik soms nogal lang van stof ;-)!

Hi, mijn naam is Ries! Ik ben dan wel iets minder prominent op dit blog aanwezig, maar er is bijna geen reis die Charlotte zonder mij maakt. Als ik eerlijk ben, was ik toch echt wel diegene die het reisvirus bij ons heeft aangewakkerd. Als kind bezocht ik met mijn ouders Zuid-Africa, Thailand en bracht ik vele zomers in Zuid-Frankrijk door. De eerste verre reis van Charlotte en mij was het bezoeken van mijn familie in Canada. Daarnaast heb ik in Madrid en Sao Paulo gewoond en in de omgeving van Brazilië een hoop gereisd.

Mij kun je wakker maken voor goede koffie en een mooie zonsopgang. Aangezien ik alle foto’s maak op dit blog, ben ik gek op het licht in het gouden uur tijdens zonsopgang en ondergang. Heb jij een vraag over fotografie? Stel hem me gerust, ik ben een beetje een gadgetfreak en verdiep me graag in alles over lenzen, camera’s en drones! Daarnaast heb ik altijd wel een nieuwe bestemming in mijn hoofd waar ik Charlotte naartoe probeer te krijgen. Soms moet ik een beetje afgeremd worden omdat ik het liefst elke dag op een andere plek zit en volgens Charlotte nooit moe wordt, maar ik houd het zelf meer bij het motto “Uitrusten doe ik wel als ik dood ben”!

Wereldreis 2.0

We zijn momenteel bezig met onze tweede wereldreis. Hierbij reizen we door Madagaskar, Oost-Afrika en Azië. Elke twee weken komt er een diaryblog online waarin we je precies vertellen hoe en wat we beleven tijdens het reizen!


Over Charlotte Plans a Trip

Elke reis die we maken is anders. Ieder land, elke stad en iedere berg die we beklimmen is speciaal op zijn eigen manier. Via dit blog vertel ik jouw onze persoonlijke ervaringen. Zo beschrijf ik in onze diaryblogs alles dat we meemaken en ontdekken, de positieve en minder positieve dingen. Ik deel onze reisroutes per land met je maar vertel je ook wat ik een volgende keer anders zou doen in een land. In budgetpost houd ik precies bij hoeveel geld we tijdens een trip uitgaven en of dit goedkoper had gekund. Alles vanuit mijn eigen perspectief en mijn ervaringen.

Wat je op dit blog niet zult vinden:

  • Het perfecte plaatje: het leven is niet perfect, wij al helemaal niet en zo zijn onze Instagram en blogposts dus ook niet.
  • Altijd de duurste resorts of enkel budget accommodaties: we reizen met backpacks en met een strict budget, maar houden ook van luxe op zijn tijd. We proberen daarom altijd een fijne mix van goedkope en duurdere accommodaties te bezoeken.
  • Gastblogs: alle artikelen die we schrijven, schrijven we zelf! Het heet niet voor niks Charlotte Plans a Trip.
  • Een grote spam actie aan pop-ups en advertenties: daar hebben we zelf een hekel aan op blogs dus dat doen we hier ook niet!
  • De hipste clubs of underground festivals: uh oma hier ligt meestal voor 22.00 uur al te slapen dus de enige feestjes die ik heb, zijn met DJ pillow en MC blanket. Gezellig drankjes doen en uit eten gaan doen we wel heel graag en ik vertel je dan ook graag waar je dat het beste kunt doen op reis.

Wat je wel op dit blog zult vinden:

  • Onze eerlijke mening: tja wij waren niet gek op Semuc Champey, dus dan vertellen we je dat eerlijk. En soms twijfelen we ook behoorlijk voor we op reis gaan, dus dan lees je dat ook terug.
  • Hotspots én hidden gems: hotspots zijn niet voor niets hotspots, dus die bezoeken we graag. Maar dat proberen we flink te mixen met minder bekende plekjes.
  • Blogs vol tips om dingen zelf te regelen: georganiseerden reizen zijn niet ons ding, we proberen dingen zelf te regelen en uit te vogelen.
  • Avontuurlijke hikes, sporttips en de fijnste yogascholen: op elke bestemming proberen we lekker veel te bewegen. Je vindt hier dus vaak wandelroutes, sportscholen of tips met betrekking tot hardlooproutes!
  • Korte filmpjes over de landen die we bezoeken: niet omdat we nou zulke YouTube en Vlog ambities hebben, maar wel om jou de sfeer te laten proeven van het land waar we zijn geweest.

Ons doel met Charlotte Plans a Trip: jou te inspireren én te helpen bij het plannen van je volgende reis. Heb je dus vragen of hulp nodig? Laat het ons weten!
Veel plezier met lezen!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites