In dit blog lees je meer over een gorilla trekking in Oeganda in het Bwindi National Park. Wat is mijn ervaring met de berggorillas, hoeveel kost een gorilla trekking in Uganda en hoe zit het met gorilla trekkings in Rwanda en Congo?
Gorilla trekking in het Bwindi National Park, Uganda
Het is half augustus en dus hoogseizoen in oeganda. We bevinden ons op een camping vlakbij het rangerstation van het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Dit is één van de plekken in Oeganda om berggorilla’s in het wild te zien. Ik heb geen gorilla permit gekocht, noch een tour geboekt om deze prachtige beesten in het wild te bezoeken. Op de bonnefooi ga ik naar het rangerstation en hoop dat er nog een plaats vrij is voor de gorilla trekking. De ranger vraagt me om te wachten.
Ondertussen worden de reizigers opgedeeld in groepen en krijgen ze meer informatie over de trekking. De hoop dat ik nog mee kan wordt snel kleiner. Totdat ik op mijn schouder getikt wordt en gevraagd wordt of ik heel snel $700 kan aftikken (niet cash, maar met de creditcard). Ik betaal de grote som geld en loop snel naar mijn groep toe waar ik iedereen snel een hand schud. Yes, ik ga de berggorilla in haar natuurlijke habitat zien! Na al die verhalen over hoe vroeg je van tevoren je gorilla permits moet boeken had ik dit absoluut niet verwacht! Ik besef dat ik enorm veel geluk heb gehad.
Berggorilla’s in het wild: Gorilla trekking in Oost-Afrika
Berggorilla’s behoren tot een bedreigde diersoort. Wereldwijd leven er nog ongeveer 1000 berggorilla’s in het wild. De meeste hiervan zijn te vinden in Oeganda. De rest leeft in groepen in buurlanden Congo en Rwanda.
De berggorilla’s (Gorilla Beringei Beringei) leven in het tropisch regenwoud en zijn vegetariërs. Hun dagelijkse hap bestaat voornamelijk uit bessen, bamboe, bladeren, stengels en vruchten. Mannetjes berggorilla’s, ook wel de zilverrug genoemd, kunnen wel 190 cm lang worden en kunnen makkelijk meer dan 150 kg wegen. Voortplanting gaat langzaam: 1 jong in de 4 (of meer) jaar.
Bedreigingen van de berggorilla’s
Ontbossing, habitatverlies en klimaatverandering zijn de grootste bedreigingen voor deze wilde primaten. Helaas komt stropen op gorilla’s ook nog voor. De lokale bevolking eet graag gorillavlees. Helaas zijn zij niet de enige, in de wereld is er veel vraag naar ‘bushmeat’. Mensen schijnen graag vlees te willen eten van bedreigde diersoorten waaronder gorilla’s en andere mensapen. Desalniettemin neemt het aantal berggorilla’s gelukkig weer gestaag toe!
Ervaring Gorilla Trekking: Wat te verwachten van een gorillatrektocht?
Voor veel reizigers is gorilla’s in het wild zien een belangrijke of misschien wel dé belangrijkste reden om naar Oost-Afrika te gaan. Om eerlijk te zijn twijfelde ik of ik wel de gorilla’s wilde zien want ik vind de prijs van deze trekking erg hoog. Daarom had ik ook geen moeite gedaan om gorilla permits van tevoren te boeken.
Ons plan was om van Lake Bunyonyi naar Queen Elisabeth National Park te rijden via Bwindi Forest. Omdat we geen goede campings konden vinden vlak voor het Bwindi National Park eindigden we op een camping midden in het park. Ik zag de jungle en bergen om me heen en ik kreeg opeens een sterke drang om wel de berggorilla’s te bezoeken. Nu drong het pas tot me door hoe bijzonder het eigenlijk is om deze mensapen in het wild te zien. Dus ik sprak met mezelf af om de volgende dag vroeg naar het rangerstation te gaan om te kijken of ik toch last-minute mee zou kunnen. Zo gezegd, zo gedaan. Voor ik het wist, liep ik door een prachtig regenwoud op zoek naar de berggorilla’s! Wat ik eigenlijk niet goed wist is wat ik nu kon verwachten van een gorillatrektocht.
Wat kun je verwachten van gorilla’s in Uganda in het wild bezoeken?
De dag van de trekking begint met een briefing waarin uitgebreid verteld wordt wat je te wachten staat. Wat slim is om mee te nemen en aan welke regels je je moet houden. Daarna wordt er door de rangers ter plekke besloten welke reiziger welke gorillafamilie gaat bezoeken. Hierbij houden ze rekening met je fysieke conditie.
De kans dat je daadwerkelijk een gorilla familie gaat zien in Uganda is erg groot
In Bwindi Impenetrable Forest National Park worden de berggorilla’s 24 uur per dag in de gaten gehouden. Dag en nacht zijn er 2 rangers bij de groep die deze enerzijds beschermen tegen mogelijke stropers en anderzijds de locatie doorgeven, zodat men weet waar de gorilla’s zich bevinden. De kans dat je berggorilla’s gaat zien is bijna 100%.
Doordat de rangers weten waar de gorilla’s zich bevinden rondom het bezoekerscentrum, wordt de eerste gorillafamilie toegewezen aan toeristen die een minder goede conditie hebben. Hebben ze geluk, dan hoeven ze maar 10 minuten te lopen voor een prachtige ervaring met gorilla’s. De duur van een trekking en de afstand die je moet lopen verschilt dus van dag tot dag. Soms duurt een gorillatrekking zo kort als 2 uur, maar deze activiteit kan ook 8 uur duren.
Veiligheid en regels voor het bezoeken van Gorilla’s in Uganda
Verder is er een limiet van 8 bezoekers per dag per gorillafamilie. Daarnaast mag je niet langer dan 1 uur bij de berggorilla’s blijven. Ook dien je 7 meter afstand te houden. Dit om te voorkomen dat toeristen ziektes overbrengen aan de toch al kwetsbare gorillafamilie. Ik de praktijk komt het voor dat je de gorilla’s van veel dichterbij ziet. Dit hangt af vanwaar de gorilla’s zich bevinden. Bevinden ze zich op een open plek, dan is 7 m afstand houden makkelijk. Zitten de gorilla’s tussen de dichtbegroeide struiken dan zie je ze niet als je 7 m afstand houdt. Dus laten de rangers je dichterbij komen.
De ranger die achteraan de groep loopt, heeft een geweer bij zich. In Bwindi Forest kunnen we namelijk ook olifanten tegenkomen. En olifanten gaan voor niemand aan de kant. In zo een geval schiet de ranger een kogel in de lucht om de olifanten af te schrikken en de toeristen veilig te houden. De minimale leeftijd voor deze gorilla safari is 15 jaar.
Mijn ervaring met een Gorillatrektocht in Oeganda
Na 3 uur gelopen te hebben door het regenwoud krijgen we te horen dat we dicht bij de gorillafamilie zijn. Al onze spullen laten we bij de dragers achter, behalve de camera’s. Met machetes maken rangers de weg voor ons vrij. Dat is nodig want we bevinden ons in dichtbegroeide struiken en bossen op een steile helling.
Op handen en voeten probeert iedereen van de groep langzaam de gladde helling op te klimmen. Totdat uit het niets een gorilla met volle vaart de groep doorkruist en vrolijk zijn weg verder vindt door de dichtbegroeide struiken. Even later, doemt er een grote zwarte vacht op tussen al het groen. Het blijkt het oudste vrouwtje van de groep te zijn dat zich nergens wat van aantrekt en rustig doorgaat met haar bamboe opeten.
De rangers communiceren constant met de berggorilla’s door hun geluiden na te bootsen. Al grommend laten de gorilla’s weten dat alles oké is en we rustig dichter bij kunnen komen.
Op bezoek bij de Mikuza gorilla familie in Bwindi Forest
We zien de hele Mikuza familie. Jongemannen, vrouwen, babygorilla’s en de silverback van de groep. Van de zilverrug gorilla, het dominante mannetje, zien we jammer genoeg niet veel. De rangers zeggen dat de silverback de dag van tevoren op de vuist is gegaan met een silverback van een andere gorillafamilie. En dit is te zien, de silverback’s lip is doormidden gescheurd en hij strompelt een beetje. Het normaal zo dominante mannetje is vandaag erg schuw en laat zich zelden zien. Blijkbaar vreest hij ons mensen niet en voelt hij geen bedreiging van ons.
Het uur vliegt voorbij en onze meet and greet met de berggorilla’s zit erop. Niemand van de groep heeft zich onveilig gevoeld tijdens de safari. Op een paar schrammen, een omgeslagen enkel en wat insectenbeten na, was dit een fantastische ervaring! Ik ben zo onder de indruk geraakt van deze prachtige gespierde apen!
Hoe zwaar is een gorilla trekking?
Berggorilla’s (Gorilla Beringei Beringei) leven in dichtbegroeide regenwouden in bergachtige streken. Dit betekent dat een gorillatour zwaar kan zijn. Al helemaal als je na een regenbui mag klimmen en klauteren langs modderige paden.
Vaak is er de mogelijkheid om een drager in te huren. Die helpt je met je bagage en helpt een handje met de soms zware hike naar boven. Heb je een drager echt nodig? Nee, maar het maakt de hike wel makkelijker. Vaak zijn dragers, mensen die uit een lokaal dorp uit de buurt komen. Door een drager in te huren, zorg je voor werkgelegenheid.
Gratis reisgids: alles dat je moet weten over Lake Bunyonyi, het mooiste meer van Oeganda!
Hoe duur is een gorilla trekking?
Wilde berggorilla’s aanschouwen in hun natuurlijke habitat kost veel geld. Afhankelijk van in welk land in Oost-Afrika je een gorilla trekking doet kost een gorilla trekking tussen de $400 en de $1500 US-dollar per persoon.
Als je op gorilla safari gaat, heb een zogenaamd, ‘gorilla permit’, nodig. Dit is een wettelijk document waarmee je toestemming hebt om een gorillafamilie te bezoeken. Door het gebruik van deze permits heeft de regering zicht op het aantal toeristen dat de berggorilla’s gaat bezoeken. De prijs van de gorilla permit is de prijs van de gorilla trekking.
1. De prijs van een gorilla trekking in Oeganda
Een gorilla permit kost in Oeganda $700 US-dollar. Dagelijks zijn er in Oeganda 180 gorilla permits beschikbaar. 80% van deze tickets gaan naar tour operatours die aangesloten zijn bij de Association of Uganda Tour Operators. 20% van de permits is online beschikbaar voor toeristen en freelance tour operators.
2. Hoeveel kost een gorilla trekking in Rwanda?
De prijs voor een gorilla permit in Rwanda bedraagt $1500 US-dollar. De plek om gorilla’s te zien in Rwanda is het Volcanoes National Park. Een prachtig landschap omringt door vulkanen en onbetaalbare boutique lodges.
3. Wat kost een gorilla trekking in Democratisch Republiek Congo?
De permit voor een gorilla safari in Congo kost $400 US-dollar. Hoewel Congo de ideale bestemming lijkt voor een budget gorilla trekking is dit niet helemaal het geval. Wees je ervan bewust dat in het geval van Congo er nog veel geld bovenop komt. Daarover straks meer.
Waar gaat het geld van gorilla trekking in Oost-Afrika naar toe?
Een groot deel van de opbrengst uit gorilla trekkingen gaat naar de bescherming van nationale parken en gorilla’s. 10% Van de opbrengst gaat naar lokale community’s. Op deze manier zorgt men ervoor dat lokale mensen geen boer worden en dus geen bomen gaan kappen voor landbouw. Ook worden er scholen gebouwd en wegen aangelegd met de opbrengsten van gorillatrektochten. De rest van het geld gaat naar de overheden van deze landen.
Hoe boek je een gorilla trekking in Oeganda, Rwanda en Congo?
Wil je ook op gorilla trekking? Dan zijn er een meerdere manieren om je gorilla permit te boeken.
1. Boek zelf een gorilla permit bij de officiele overheid websites
Klik hier voor meer informatie over Gorilla’s spotten in Congo. DRC-gorilla trekking kost $400, echter hier komen nog veel kosten boven op: vervoer (al gauw $100, aangezien Congo niet veilig is en gewapende rangers jou beschermen tijdens de reis). Ook overnachten in Congo in een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Uganda of Rwanda.
Klik hier om zelfstandig tickets te boeken voor Gorilla trekking in Rwanda. Wij hebben via deze site onze tickets voor de Chimpansee trekking geboekt. Gorilla permit kost in Rwanda: $1500. Via Rwanda Development Board boek je permits om de berggorilla’s in Volcanoes National Park te kunnen bezoeken.
Klik hier om zelf je ticket te boeken op de website van Oeganda. De prijs bedraagt $700. Zorg dat je je gorilla permits boekt bij het Uganda Wildlife Authority (UWA). Je kunt 2 jaar van tevoren al je gorilla permit kopen. Let op! Je dient je gorilla permit op te halen bij het Uganda Wildlife Authority kantoor in Kampala.
2. Geen gorilla permits kunnen regelen? Probeer op de dag zelf langs te gaan bij een rangerstation.
Ga op de dag zelf langs bij het bezoekerscentrum vanwaar de gorilla activiteit start. Als er nog plek is mag je na betaling mee op de gorilla trekking. In het hoogseizoen moet je geluk hebben om op deze manier nog mee te kunnen. In het laagseizoen heb je een grotere kans. Dit is een ideale manier voor backpackers die alle opties open willen houden.
3. Boek een gorilla trekking middels een touroperator of reisbureau
Een makkelijke manier om een gorilla trekking te boeken is via een van de vele touroperatours of reisbureaus die gorilla permits aanbieden. Deze touroperatour regelt slechts de gorilla permit. Vaak betaal je bovenop de gorilla permit een service & administratie fee voor deze optie.
4. Boek een meerdaagse reis bij een reisbureau waar een gorilla trekking bij inbegrepen zit
Wanneer je een pakketreis boekt of een meerdaagse safari waarbij een gorilla trekking bij inbegrepen zit betaal je geen extra administratie kosten voor de gorilla permit. Deze meerdaagse safari’s kun je makkelijk online boeken via Getyourguide:
- Rwanda: 2-daagse trekking inclusief gorilla permit voor Volcanoes National Park vanaf Kigali. Prijzen vanaf €2743 per persoon. Klik hier voor meer informatie.
- Oeganda: 4-daagse trekking inclusief gorilla trekking, vervoer en hotels vanaf Entebbe. Vanaf €4144 voor 2 personen. Klik hier voor meer informatie.
Tip: boek je gorillatour een half jaar van te voren. Vooral tijdens de drukke maanden januari, juli t/m september en december is het lastig om gorillapermits te krijgen.
Hoe duur is Oeganda? In dit Oeganda budget blog lees je alles over prijzen en kosten van reizen door Oeganda!
Waar in Oost-Afrika kun je berggorilla’s in het wild zien?
Berggorilla’s kun je alleen zien in Congo, Rwanda en Oeganda. Bekende parken waar je deze dieren kunt zien is het Virunga National Park (Congo), Volcanoes National Park (Rwanda), Bwindi Impenetrable Forest National Park (Uganda) en Mgahinga Gorilla National Park (Uganda).
Gorilla trekking Rwanda vs Uganda
Wat is het beste land in Oost-Afrika om gorilla’s te bezoeken: Rwanda of Uganda? In beide landen gaat men respectvol om met de berggorilla’s. Ook het landschap waar de gorilla’s leven in beide landen is prachtig om te zien. Misschien is het Volcano National Park in Rwanda iets indrukwekkender met al haar vulkanen dan de parken in Uganda. Beide landen zijn dus zeer geschikt voor gorillatrektochten. Echter, speelt geld een rol, dan is Uganda een goedkopere optie. Je betaalt $700 i.p.v. $1500 voor een gorilla permit. Ook leven er in Uganda meer gorilla’s dan in Rwanda. Uganda is de thuisbasis van ongeveer de helft van de totale berggorilla populatie wereldwijd. De hikes in naar de gorilla’s zijn daarentegen in Rwanda makkelijker dan bijvoorbeeld in het Bwindi Forest National Park.
Bwindi Impenetrable National Park: gorilla hotspot
Ik deed de gorillatrekking in het Bwindi National Park. Het Bwindi Impenetrable National Park is een prachtig nationaal park in het zuidwesten van Uganda. Het bedekt ruim 330 vierkante kilometer en is een van de mooiste én woeste regenwouden die we ooit gezien hebben. Bwindi National Park is opgedeeld in vier sectoren, die overeenkomen met de vier plekken waar je een gorilla trekking kunt doen. Dit is de Buhoma in het noordwesten, Ruhija in het noordoosten, Rushaga in het zuidoosten en Nkuringo in het zuidwesten.
Kaart van Bwindi Impenetrable National Park met gorilla sectoren:
Bwindi Impenetrable National Park heeft 4 sectoren
Wanneer je een Gorilla Permit koopt, weet je pas enkele dagen van te voren in welk van de vier sectoren je moet zijn. Dit hangt af van waar de gorilla’s het dichtstbij zijn. Voor we naar Bwindi National Park reden, hebben we gevraagd bij een kantoor van de UWA (Uganda Wildlife Authority) in Kisoro waar er op dat moment de meeste gorilla trekkingen gedaan werden. Dat was de Ruhija sector.
Buhoma sector in Bwindi National park
De Buhoma sector is de populairste sector waar de meeste toeristen komen. Dit omdat het gebied hier begaanbaarder is en dus ook mensen met een minder goede conditie de gorilla’s kunnen bezoeken. Buhoma is ook de plek met de duurste accommodatie.
Ruhija sector in Bwindi National Park
Het opkomende Ruhija biedt meer budget accommodatie én er is zelfs een camping, de Ruhija Community Rest Camp. Dit is ook de plek waar wij sliepen. Een ander voordeel van Ruhija is dat dit relatief makkelijk te bereiken is met de auto of zelfs openbaar vervoer. Het ligt dicht relatief dichtbij Kabale (55 kilometer), vanaf waar je in ongeveer 2-3 uur naar Ruhija rijdt. Ook rijd je makkelijk van Ruhija weer door richting het Queen Elizabeth National Park.
De andere twee sectoren (Nkuringo en Rushaga) hebben minder accommodatie en meestal zitten de gorilla’s te ver van deze sectoren af om vanaf hier een trekking te doen. Maar dit kan over een paar jaar natuurlijk anders zijn.
Waar slaap je in Bwindi Forest National Park?
Waar je je hotel boekt hangt natuurlijk af van waar je de trekking gaat doen. Boek je bij booking.com dan is de kans groot dat je vlak van tevoren je hotel nog kan annuleren mocht je naar een andere regio gaan. Handig dus! Hierbij enkele hotels en lodges in de sectoren Buhoma en Ruhija. Deze accommodaties vallen in verschillende budget klasse zodat er voor iedereen wat is.
Let op: wij hadden bijna nooit telefoon bereik in het Bwindi Forest National Park. Van tevoren boeken is dus essentieël!
Hotels in de Buhoma sector in Bwindi National Park
Bwindi Forest Lodge €
Dit is dé budget optie in de Buhoma sector in Bwindi. Het ligt vlakbij de gate van het park en heeft eenvoudige maar schone kamers en een eetzaal. Je slaapt in een privékamers met ontbijt al vanaf €55 per nacht (twee personen).
Boek nu!Silverback Lodge €€
Deze prachtige lodge ligt wat hoger zodat je een phenomenaal uitzicht hebt op Bwindi National Park. Kamers zijn luxe en ruim opgezet. Je slaapt hier vanaf €374 in een prachtige kamer inclusief ontbijt (twee personen)!
Boek nu!Trackers Safari Lodge €€€
Dit is echt op en luxe lodge in Buhoma. Met een heerlijk zwembad, grote gemeenschappelijke ruimte die uitkijkt op Bwindi en de bergen en heerlijke bedden. Je slaapt hier vanaf €882 all inclusief (twee personen).
Hotels in de Ruhija sector in Bwindi National Park
Agandi Ecolodge €
Deze prachtige ecolodges bieden de optie om te kamperen, al vanaf 10 dollar per persoon. Daarnaast kun je hier heerlijk eten bij het kampvuur, en is er wifi. Kies je voor de lodges, houd dan rekening met $150 per kamer.
Boek nu!Ruhija Community Camp €€
Deze lodge wordt gerund door het dorp. Je hebt vanaf hier een geweldig uitzicht over de vallei. Verwacht echt basic kamers, of een tent. Kamperen kan hier ook, vanaf $10 per persoon. Je slaapt hier vanaf €65 per nacht.
Boek nu!Ruhija Gorilla Lodge €€€
Dit is een luxere accommodatie met een geweldig uitzicht op Ruhija, maar verwacht hier eenvoud. Je hebt wel een open haard en een enorm ontbijt. Je slaapt hier vanaf €141 inclusief ontbijt met twee personen.
Tenslotte ligt in Nkuringo nog de luxe lodge Gorilla Safari Lodge en in Rushaga nog het prachtige verblijf Lodge Rushaga Gorilla Camp.
In dit blog vind je onze favoriete hotels in Oeganda! Inclusief campings & lodges in nationale parken.
Wat is de beste tijd voor een gorilla trekking?
Hoewel in Uganda en Rwanda heel jaar mogelijk is om op gorillatracking te gaan, zijn de droge maanden het beste. De beste periode voor gorillatrektochten is: december t/m februari en juni t/m september. Dit geldt zowel voor Oeganda, Rwanda en Congo.
Paklijst voor Gorilla trekking: wat neem je mee?
Ik zelf was niet goed voorbereid voor mijn gorilla ervaring. Ik had slechts een 0.5 liter water mee, een paar toastjes en mijn camera. Dat was het. Bij lange na niet genoeg voor een hike van 6 uur door een dichtbegroeid regenwoud. Leer van mijn fouten en zorg dat je de volgende spullen mee neemt:
- Lange broek
- T-shirt met lange mouwen
- Stevige wandelschoenen
- Hoge sokken
- Lunch pakket en snacks!
- 2 liter water
- Insectenspray
- Camera gear
Is een berggorilla trekking in Afrika het geld waard?
Is een gorilla safari het geld waard? Dit is een lastige vraag. Ja, gorilla’s in het wild zien in een erg bijzondere ervaring. Maar $700 US-dollar is echt veel geld. Ben je helemaal stapelgek op apen of ben je dol op wildlife fotografie dan is een gorilla trekking ervaring echt het geld waard. Heb je minder met berggorilla’s en is hiken ook niet echt jouw ding. Doe het dan niet. Daarvoor is deze ervaring simpelweg te duur.
Gratis reisgids: Alles over avonturen stad Jinja in Oeganda!
Wat nog meer te doen in Uganda: top parken en bezienswaardigheden
Benieuwd wat je nog meer in Uganda kunt doen? Uganda is een prachtig land en zeer geschikt voor roadtrips en safari’s. Safari’s zijn in Oeganda een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld in Kenia en Tanzania.
Kaart van Uganda met bezienswaardigheden en nationale parken
Er zijn meer dan genoeg gave dingen om te doen in Uganda. Heb je na je gorillatrektocht nog lang niet genoeg gehad van de wilde dieren? Hieronder, 4 andere gave activiteiten om te doen in Uganda:
1. Safari in Queen Elisabeth National Park (QENP)
Wil je QENP ervaren met een game drive? Qeen Elisabeth National Park staat bekend om haar leeuwen die in bomen klimmen! Hoe bijzonder! Ook kun je hier fantastische boottochten maken over de meren George en Edouard. Boek hier je safari eenvoudige online. Vanaf €150.
2. Kampala ontdekken met een drie uur durende walking tour
De ideale manier om de levendige stad Kampala te ontdekken is te voet met lokale gids. Op deze veilige manier leer je de hoofdstad van Uganda beter kennen en krijg je veel mee over de geschiedenis en cultuur van het land. Klik hier voor meer informatie over deze leuke wandeltocht. Vanaf €9,40 per persoon.
3. Safari in Murchison National Park
Op zoek naar een game drive voor Murchison National Park? Murchison Falls National Park is een uitgestrekt park waar je vele giraffen en olifanten zult tegenkomen. Ook kun je hier de indrukwekkende waterval bezoeken van het park. Boek hier je 4 uur durende game drive. Vanaf €185 per persoon.
Lees tip: gratis reisgids over het Murchison Falls National Park!
4. Raften op de Nijl
Adrenaline junkies opgelet, Uganda is een van de beste plekken ter wereld om te raften! Je kunt hier makkelijk en veilig op level 5 raften! Zegt dat je niks? Klik hier voor meer informatie over deze gave activiteit.
Klik hier voor al mijn blogs over Oeganda.
Like this post? Pin it!
Great article very detailed information on Gorilla trekking in Uganda. Thankyou. Planning a trip for our clients.
Ooo I am happy to read this article was of help to you! Curious what your clients think about Uganda!
Thank you for promoting our lovely country Charlotte. This is an excellent detailed article about Uganda tourism in general.