Nepal route: de beste reisroute voor 2, 3 of 4 weken rondreizen door Nepal!

Ben jij jouw rondreis door Nepal aan het plannen en je aan het orienteren op een mogelijke reisroute door Nepal? Dan zit je hier goed. In dit blog geven we drie verschillende routes voor Nepal. Op deze manier hopen we je te inspireren om uiteindelijk zelf jouw ultieme Nepal route samen te stellen!


De ultieme reisroute voor Nepal!

Wij zijn helemaal gek op Nepal! Het prachtige land stond al jaren hoog op onze bucketlist. En met een reden: een groot aantal van de mooiste hikes ter wereld voeren door de Nepalese Himalaya. Nepal is een paradijs voor wandelaars, met korte en langere trekkingen. De beroemde Mount Everest kun je vanaf Nepal beklimmen en zelf liepen we een groot deel van het Annapurna circuit. Een ervaring die we nooit zullen vergeten!

Maar de Himalaya is zeker niet de enige reden om naar Nepal te gaan. Ook het spirituele karakter, met het boeddhisme als middelpunt, heeft een grote aantrekkingskracht op reizigers. Witte stupa’s, rijkelijk versierde tempels en natuurlijk de geboorteplaats van Boeddha (Lumbini) zijn redenen voor een rondreis door Nepal, net als ontspannen yoga retreats en meditatiecursussen.

Je leest het al, een rondreis door Nepal kan super gevarierd zijn! Omdat het best lastig is om te kiezen hoe jouw route door Nepal verloopt, hebben we dit blog geschreven. Hierin helpen we je op weg met drie voorbeeld reisroutes door Nepal + een handig overzicht met de verschillende bestemmingen en highlights van Nepal. We beschrijven een route van 2 weken door Nepal, een rondreis van 3 weken en een Nepal reisroute van 4 weken. Veel plezier met de voorpret!

Annapurna Circuit, Nepal

Hoeveel dagen trek je uit voor Nepal?

Voor veel mensen is een meerdaagse hike door de Himalaya het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Nepal! Geldt dat voor jou ook, houd dan rekening met extra rustdagen in je reisroute door Nepal. Vooral als je hoogtemeters zult maken, heb je acclimatisatie tijd nodig om aan de hoogte te wennen. Wil je daarnaast ook nog wat van de rest van het land zien, dan heb je minimaal 3 tot 4 weken nodig voor een vakantie naar Nepal. Ga je geen meerdaagse wandeltocht door Nepal doen, dan heb je misschien al genoeg aan 2 weken rondreizen. Dus alleen jij kan de ultieme route voor Nepal maken.

Kathmandu street tour

Onze rondreis door Nepal:

We begonnen onze route door Nepal half oktober in Kathmandu. Vervolgens zijn we snel doorgereisd naar Pokhara. Vanuit Pokhara begonnen we de meerdaagse trekking van het Annapurna Circuit. Over deze meerdaagse trekking hebben we 12 dagen gedaan. Eind oktober, begin november is het nog niet heel koud en is de kans op sneeuw relatief klein. Waren we pas eind november begonnen aan deze hike was het stukken kouder geweest.

Na deze prachige beklimming hebben we een week uitgetrokken voor Pokhara. Hier relaxten we met heerlijk eten (Pokhara is dé stad voor foodlovers!) en fijne massages! Vervolgens zijn we via het bergdorpje Bandipur terug naar Kathmandu gereden. Hier namen we rustig de tijd om Kathmandu en de omgeving te verkennen. Als je denkt dat onze reishonger naar Nepal is gestild heb je het mis. We kunnen niet wachten om terug te gaan en dit keer een meerdaagse trekking naar het Mount Everest Basecamp en de Gokyo Valley te maken.Annapurna Circuit (dag 6

Route Nepal 2 weken:

Deze rondreis brengt je langs de hoogtepunten van Nepal. Je bezoekt Bhaktapur, veruit de best bijgehouden historische plaats in de Kathmandu-vallei, boordevol tempels en pagodas. Vervolgens ga je tijdens een safari op zoek naar tijgers, olifanten en neushoorns. Je bewondert Lumbini, de geboorteplaats van Buddha. Ook heb je de kans om het prachtige Himalaya gebergte te aanschouwen. Vanaf Pokhara zijn verschillende bergtoppen namelijk goed zichtbaar. Vooral vanaf uitzichtpunt Sarangkot, vlakbij Pokhara is het uitzicht adembenemend. Na Pokhara reis je door naar het traditionele dorpje Bandipur. Een mooie manier om een idee te krijgen hoe men al eeuwenlang in de uitlopers van de Himalaya leeft én de plek voor een mooi daghike. Je rondreis eindigt in de hoofdstad Kathmandu.

Deze 2-weekse route door Nepal ziet er als volgt uit:

 

Kathmandu – Bhaktapur – Chitwan National Park – Lumbini  – Pokhara – Bandipur  – Kathmandu

Nepal 2 weeks itinerary best of Nepal

Dagplanning rondreis Nepal 2 weken

Dag 1: Kathmandu (aankomst)
Dag 2: Kathmandu
Dag 3: Kathmandu – Bhaktapur (1 uur rijden)
Dag 4: Bhaktapur – Chitwan National Park (6 uur rijden)
Dag 5: Chitwan National Park
Dag 6: Chitwan National Park – Lumbini (4 uur rijden)

Dag 7: Lumbini
Dag 8:
Lumbini – Pokhara (7 uur rijden)
Dag 9: Pokhara
Dag 10: Pokhara (Sarangkot)
Dag 11: Pokhara – Bandipur (4 uur rijden)
Dag 12: Bandipur
Dag 13: Bandipur – Kathmandu (6 uur rijden)
Dag 14: Kathmandu (vertrek)


Route Nepal 3 weken

De reis begint in de hoofdstad Kathmandu. Een chaotische stad met veel cultuur en prachtige tempels. Vanuit Kathmandu reis je verder naar Bhaktapur. Bhaktapur is een kleine stad met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende historisch goed bewaarde spirituele pleinen. Vervolgens bezoek je Patan, de oude koningsstad waar de Tibetaanse invloeden goed zichtbaar zijn.

Tijd voor natuur: je maakt een safari in Chitwan National Park gevolgd door een bezoek aan het prachtige 18e eeuws bergdorp Bandipur. Een ideale plek om je alvast voor te bereiden op je trekking in het Annapurna gebergte. De rondreis door Nepal gaat verder naar de relaxte stad Pokhara vanwaardaan je een meerdaagse trektocht maakt. Een bijzondere meerdaagse trekking kan bijvoorbeeld Poon Hill zijn. Je eindigt via Pokhara uiteindelijk weer in Kathmandu waar je afscheid neemt van dit prachtige land.

Deze Nepal reisroute ziet er als volgt uit:

 

Kathmandu – Bhaktapur – Patan – Chitwan National Park – Bandipur – Pokhara – Annapurna multiple day hike – Pokhara – Kathmandu Nepal 3 week itinerary Nepal

Dagplanning rondreis Nepal 3 weken

Dag 1: Kathmandu (aankomst)
Dag 2: Kathmandu
Dag 3: Kathmandu – Bhaktapur (1 uur rijden)
Dag 4: Bhaktapur
Dag 5: Bhaktapur – Patan (20 min rijden)
Dag 6: Patan – Chitwan National Park (6 uur rijden)
Dag 7: Chitwan National Park
Dag 8: Chitwan National Park
Dag 9: Chitwan National Park – Bandipur (3 uur rijden)
Dag 10: Bandipur

Dag 11: Bandipur – Pokhara (3 uur rijden)
Dag 12:
Pokhara – trekking dag
Dag 13: Trekking dag
Dag 14: Trekking dag
Dag 15: Trekking dag
Dag 16: Trekking dag – Pokhara
Dag 17: Pokhara
Dag 18: Pokhara
Dag 19: Pokhara – Kathmandu (7 uur rijden)
Dag 20: Kathmandu
Dag 21: Kathmandu (vertrek)


Is Nepal een duur land om te bereizen? Lees hier alles over de reiskosten & budget in Nepal!


Route Nepal 4 weken

Deze reisroute combineert een meerdaagse trekking in de buurt van Mount Everest met het fantastische afgelegen Bardia National Park. Je begint  je reis met de meerdaagse trekking, bijvoorbeeld Mt Everest basecamp trekking, waarvoor je op Lukla vliegt (inclusief een spectaculaire landing tussen de bergtoppen). Na deze adembenemdende hike, relax je enkele dagen in Kathmandu en maak je je klaar voor je volgende vlucht (of lange reisdag). Dit keer met de bestemming Bardia National Park. Dit park ligt zo afgelegen dat er amper toeristen zijn! Hier kun je onder andere de Bengaalse tijger en neushoorns spotten.

Op de terugweg reis je per bus naar Pokhara waarvandaan je een ander gedeelte van het Himalaya gebergte ziet, maar ook de tijd neemt om te ontspannen. Via Bandipur, een mooi 18e eeuws bergdorp reis je uiteindelijk naar Kathmandu en zit je tijd in Nepal erop.

Tip: het gebeurt regelmatig dat vluchten van en naar Lukla niet doorgaan of worden uitgesteld. We raden je dan ook aan om extra dagen in te plannen voor het geval jouw vlucht meerdere keren niet vertrekt. Kom je echt in een tijd tekort, skip dan Banidpur of vervang Bardia door Chitwan.

Deze Nepal backpack route ziet er als volgt uit:

 

Kathmandu  – Lukla – Meerdaagse trekking rondom Mt. Everest – Lukla – Kathmandu – Bardia National Park – Pokhara – Bandipur – Kathmandu

4 week Itinerary Nepal Mount Everest hike

Dagplanning rondreis Nepal 4 weken

Dag 1: Kathmandu (aankomst)
Dag 2: Kathmandu
Dag 3: Kathmandu – Lukla (30 minuten vliegen)
Dag 4: Lukla – Mount Everset BC
Dag 5: Mount Everest BC
Dag 6: Mount Everest BC
Dag 7: Mount Everest BC
Dag 8: Mount Everest BC
Dag 9: Mount Everest BC
Dag 10: Mount Everest BC
Dag 11: Mount Everest BC
Dag 12: Mount Everest BC
Dag 13: Mount Everest BC
Dag 14: Mount Everest BC
Dag 15: Mount Everest BC

Dag 16: Mount Everest BC
Dag 17:
Mount Everest BC – Lukla
Dag 18: Lukla – Katmandu (30 min vliegen)
Dag 19: Kathmandu – Bardia National Park (12 uur rijden of 30 min vliegen + 3 uur rijden)
Dag 20: Bardia National Park
Dag 21: Bardia National Park
Dag 22: Bardia National Park – Pokhara (12 uur rijden)
Dag 23: Pokhara
Dag 24: Pokhara
Dag 25: Pokhara – Bandipur (3 uur rijden)
Dag 26: Bandipur
Dag 27: Bandipur – Kathmandu (5 uur rijden)
Dag 28: Kathmandu (vertrek)


Inspiratie nodig voor de meest bijzondere slaapplaatsen in Nepal? Onze Nepal hotelgids helpt je aan de fijne én budget proof hotels! 


Hoogtepunten Nepal: alle bestemmingen op een rij!

Nepal heeft veel prachtige bezienswaardigheden! Voor het gemak hebben we een kaart gemaakt met daarop alle top attracties van Nepal.

Kaart met de hoogtepunten van Nepal

Hightlights and top attractions Nepal

Kathmandu: hoofdstad van Nepal

Het is misschien niet meteen liefde op het eerste gezicht bij de drukke stad Kathmandu. De smog, het verkeer en de algehele chaos maskeren de schoonheid van de stad: middeleeuwse temples, pagodas, smalle straatjes met heerlijk voedsel. Zeker doen hier: een foodtour! Wandel door de oude binnenstad genaamd Thamel. Thamel is een doolhof van smalle straatjes en hier vind je allerlei winkeltjes, tempels, mini-restaurants, straatverkopers én Nepali. Al onze tips vind je in onze reisgids: wat te doen in drie dagen Kathmandu?

Kathmandu

Bhaktapur: historische stad

Bhaktapur ligt in de Kathmandu-vallei. Niet ver van Kathmandu af. Het dorp staat bekend om het drukke straatleven en vele rode tempels en pagodas, incusief de Nyatapola Tempel. De smalste tempel van Nepal. Als je goed kijkt zie je hier nog beschadingen van de aardbeving terug. Bhaktapur is een kleine stad met een doolhof aan smalle steegjes en verschillende eeuwenoude tempelpleinen.

Patan: de stad van de Newari handelaren

Patan is een oude koningsstad, vlakbij Kathmandu en op slechts 12 kilomether afstand van Bhaktapur. Dat de stad ooit zeer belangrijk was (zelfs belangrijker dan Kathmandu), zie je terug aan het grote aantal tempels en kloosters. Het best bewaarde geheim van deze stad is het Durbar plein waar mooie tempels en paleizen staan. Je bezoekt dit dorp voor de cultuur, de Golden Tempel en de verschillende musea (waaronder het Patan museum).

Annapurna Circuit day 12

Bandipur: traditioneel bergdorp uit de 18e eeuw

Bandipur was in de 18e eeuw een belangrijke handelspost tussen Brits India en Tibet. Het is een klein, sfeervol bergdorpje met traditionele Newari huizen. Het ligt op de rug van een berg en is omringd door jungle. Wij zijn echt gek op dit kleine dorpen met leuke activiteiten zoals hiken, de grotten bezoeken en genieten van het dorpsleven. Vanaf Bandipur heb je bij helder weer een geweldig uitzicht op de Himalaya’s (o.a de Annapurna’s, de Machhapuchhare en het Manaslu gebergte). Lees hier onze tips voor Bandipur.

Kids of Bandipur

Pokhara: relaxen & hiken

Pokhara is de 2e grootste stad van Nepal en is gelegen aan het mooie Pokhara Lake. Vanuit de stad zie je vanaf hier op heldere dagen de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Pokhara is staat bekend om haar relaxte laidback vibe. Hier kun je genieten van lekker eten (hier vind je de leukste restaurants in Pokhara!), een massage nemen of deelnemen aan een yoga retreat. En tenslotte is Pokhara de uitvalbasis voor verschillende hikes zoals het Annapurna Circuit. Benieuwd wat je allemaal in Pokhara kunt doen? Hier vind je ons blog over Pokhara.

Peace Pagoda Pokhara

Meerdaagse trektocht door het Himalaya gebergte

Voor vele reizigers is de topattractie van Nepal toch echt wel het Himalaya gebergte. En hoe kun je hier nu beter van genieten dan door een meerdaagse trekking te maken? Kies voor de bekende Mount Everest Basecamp trek of voor het prachtige Annapurna Circuit. Liever een kleinere hike doen, overweeg dan de Poonhill tocht te maken. Of een van de vele dagtochten. Wij liepen zelf het Annapurna Circuit, een ervaring om nooit te vergeten. Wil jij meer weten over deze trek? Lees dan dit blog met de routebeschrijving van het Annapurna Circuit.

Annapurna (dag 3)


Benieuwd wat wij allemaal inpakten voor een meerdaagse hike? Lees hier onze paklijst voor een meerdaagse trekking in Nepal!


Lumbini: geboorteplaats van Buddha

Lumbini is de geboorteplaats van Buddha. Deze spirituele plaats wordt jaarlijks door vele pelgrims bezocht. Interessant als jij je bezig houdt met het boeddhisme of wil leren mediteren.

Chitwan National Park: op safari in Nepal

Chitwan National Park behoort tot UNESCO erfgoed. Dit natuurpark biedt bescherming aan vele zoogdieren, vogelsoorten en reptielen. Bijzondere dieren die hier leven zijn de Bengaalse tijger, luipaarden, olifanten, bizons en zelfs beren! Meer dan een derde van Nepal’s totale wildpopulatie vind je in dit national park. Het is dan ook een goed plek voor het maken van een safari.

Baby olifanten

Bardia National Park: Een safaripark voor jezelf

Bardia National Park ligt ver weg van alle andere topattracties in Nepal. Het grote voordeel hiervan is dat je waarschijnlijk een van de weinige bezoekers bent. In Bardia National Park kun je te voet op safari gaan, per boot of per jeep. Ook hier kun je de Bengaalse tijger, luipaarden en neushoorns spotten.


Travelblogs on NepalKlik hier voor al mijn Nepal blogs!


Like this post? Pin it!

Nepal route 1


Meer blogs over Nepal

tagged in reisroute, route

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites