Diary blog Pokhara, Bandipur en Kathmandu in Nepal

Na een prachtige maar uitputtende 12-daagse hike in de Himalaya, is het tijd om bij te komen. En waar kan dat nu beter dan in de gezellige stad Pokhara vol hippe restaurants en spa’s te midden van een mooi landschap? In dit dairy blog lees je meer over onze tijd en ervaringen in Nepal! Klik hier om ons vorige blog over het Annapurna Circuit te lezen.Pokhara lake


In ons Nepal route blog vind je drie fijne reisroutes voor een trip van 2, 3 of 4 weken door Nepal!


Ultiem relaxen in Pokhara

Na acht uur over de hobbelige wegen van Nepal te hebben gereden, komen we per jeep aan in Pokhara. We zijn hier al enkele dagen geweest vóór we aan onze hike begonnen en slapen nu weer in hetzelfde fijne hotel als twee weken geleden. Na lekker bij te hebben geslapen worden we de volgende ochtend uitgerust wakker. Voor de komende dagen staat er niet echt iets vast en we weten ook nog niet hoe lang we hier zullen blijven. Eerst maar eens goed ontbijten (bij Little Windows) en een paar uur aan nieuwe blogs werken. Het is een gek gevoel om weer te schrijven na 12 dagen geen letter op papier te hebben gezet.

’s Middags lopen we door de hoofdstraat van Pokhara en besluiten spontaan deel te nemen aan een soundbowl sessie. Dit is een soort van meditatie sessie waarbij er op verschillende schalen wordt geslagen om met dit geluid je ‘Chakra’s’ te openen. Mijn Chakra’s schrikken zich elke keer dood van het harde geluid van de schalen en echt ontspannen werkt het dus niet. Achja, ook weer eens geprobeerd. Wil jij meer te weten komen over Chakra’s? Lees dan zeker even dit artikel over Chakras van mijn vriendin Willemijn!

’s Avonds eten we, samen met Elien en Yannick (onze Belgische vrienden) pizza’s en kijken we de film Interstellar in de Movie Garden. Dit is een openluchtfilmtheater en het heeft echt iets sprookjesachtigs om onder de sterren een film te kijken.


Benieuwd naar leuke hotels in Nepal? We schreven een fijne hotelgids met per bestemming de leukste budget & luxe hotels!


Pokhara Little Windows

Ziek en bewolking bij Sarangkot

Oei, de hele nacht heb ik nachtmerries gehad over de film van gister en ’s ochtends word ik wakker met wat verhoging. De eerste uren van de dag blijf ik in bed om bij te slapen terwijl Ries naast me zit en foto’s bewerkt. ’s Middags voel ik me al wat beter en relaxen we in de tuin van Jiva Cafe en Spa, heerlijk genieten van de warmte. Het is in Pokhara 25 graden en wat is dat een verschil met de dagen in de bergen!Pokhara Jiva Spa

Aan het eind van de dag nemen we samen met onze Belgische vrienden een taxi naar het Sarangkot uitzichtpunt. Vanaf dit punt, dat op 1600 meter hoogte ligt, zou je een prachtig uitzicht moeten hebben op Lake Phewa, Pokhara en zelfs de wit besneeuwde Annapurna toppen. Helaas, het is volledig bewolkt en het uitzicht valt tegen. Het weer in de bergen is nou eenmaal onvoorspelbaar. Gelukkig had Ries zijn telelens meegenomen en was hij instaat om nog een mooi plaatje te schieten. Sarangkot

Yoga en een massage van drie uur

De volgende dag voel ik me weer goed en dus beginnen we de dag met een yogales. Daarna bezoeken we een aantal leuke restaurants waar we ontbijten, koffiedrinken en wat werken. Pokhara zit vol met hippe tentjes en cafés, zo leuk om deze te ontdekken en weer gevarieerd te eten na 12 dagen van voornamelijk rijst en curry (Dal Bhat) in de bergen.

’s Middags staat er iets leuks op de planning: van de ouders van Ries hebben we een drie uur lange Ayurvedische massage gekregen. En wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op massages.

Onze gezichten worden flink onder handen genomen, net als onze schouders en stramme benen. We eindigen de massage met een oliesessie waarbij een half uur lang olie op ons voorhoofd gedruppeld wordt. Een hele aparte ervaring, die je moet leren waarderen, denk ik. De daaropvolgende dagen heb ik behoorlijk vet haar, die olie blijft goed zitten ;-). We hebben onze massage bij het Ayurveda Health Home.


Ik testte verschillende yoga studio’s: lees hier alles over yoga in Pokhara!


Pokhara Little Windows-2

Nog meer blogs en bewolkte ochtenden

Elke ochtend staat de wekker om 05.00 uur. De reden: we hopen een mooie heldere zonsopkomst te zien vanaf de World Peace Pagoda, een tempel in de buurt. Slaperig stapt Ries elke keer uit bed om naar buiten te kijken of hij de sterren ziet (een teken van een heldere lucht), maar elke keer kruipt hij meteen weer terug in bed. Het is elke ochtend bewolkt. En dus beginnen we de dag een paar uur later pas met een yoga sessie gevolgd door een heerlijk ontbijt.

Aanvankelijk hebben we overwogen om na onze hike een meerdaags yoga retreat te doen, om onze stramme spieren soepel te maken. Echter zijn de retreats niet heel goedkoop én willen we ook meerdere blogs schrijven en dus volgen we elke dag een yogales en zelf nog wat yoga op het dak van ons hotel. 

Afscheidsdiner met Elien en Yannick

Aan het eind van de dag willen we een hike naar een ander uitzichtpunt  in Pokhara maken waarvandaan je de Annapurna bergtoppen goed kan zien, maar dat ‘mislukt’ als er allemaal valse (grommende) honden langs de weg blijken te leven.  Wat dit betreft ben ik een held op sokken. Ik ben stiekem (oké, niet eens stiekem, maar overduidelijk) doodsbang voor honden. Een ‘trauma’ dat sinds onze trip naar Frans-Polynesie veel erger is geworden.

Wel heel leuk is het afscheidsdiner dat we met vrienden Elien en Yannick hebben. We hebben elkaar de afgelopen twee weken bijna dagelijks gezien en zijn echt bevriend geraakt. Dat vraagt natuurlijk om een diner met een glas goede wijn! De alcohol zijn we niet meer echt gewend dus zelfs na één glas voelen we het al.Annapurna Circuit

De laatste dag in Pokhara: de Peace Stupa

Op onze laatste dag in Pokhara is het eindelijk een beetje helder. En dus maken we een hike naar de World Peace Pagoda, een tempel die uitkijkt op het grote meer grenzend aan Pokhara. Het is een mooie tempel, vervolgens lopen we nog een stukje langs het meer en nemen we een bootje terug naar de stad.Peace PagodaPokhara lake boats

Lunchen doen we bij OR2K, misschien wel ons favoriete restaurant in Nepal. Het is Israëlisch en ooo de falafel is zó lekker! Daarna is het tijd om onze spullen te pakken want morgen reizen we weer door!


Lees hier onze gratis reisgids over alles wat er te doen is in Pokhara!


Bandipur: een leuk dorp omringd door prachtige natuur!

Een paar uur in de bus gevolgd door een kort ritje met een jeep en we zijn op onze volgende bestemming: Bandipur. Dit is een mooi dorp helemaal in Newari stijl. De gebouwen in het centrum stammen bijna allemaal uit de 18eeeuw en zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Er hangt een relaxte sfeer en dus besluiten we hier drie nachtjes te blijven.Bandipur town

Bandipur ontdekken in drie dagen

Op de eerste dag maken we een hike naar de Siddha grot, waarbij vooral de hike zelf erg mooi is. Daarna zien we een mooie zonsondergang vanaf de nabijgelegen berg, vlakbij de Thani Mai Tempel.

Bandipur ligt zelf ook op een berg, hierdoor heb je vanaf de hele stad een uniek uitzicht op omliggende dorpen.

Lees hier alles over het mooie bergdorp Bandipur!Bandipur Ramkoth-7

Brainstormen over ons huwelijk en een mooie hike

Vandaag is het een feestdag in Bandipur, al merken we daar om 06.30 uur als we opstaan nog niet veel van. Na een lekker ontbijt bij een leuk koffiezaakje, gaan we aan de slag met wat eerste huwelijksvoorbereidingen. In maart heeft Ries me ten huwelijk gevraagd en ook al duurt het nog even voor we gaan trouwen, we zijn langzaam onze eerste stappen aan het maken. We mailen wat locaties, maken een budget Excel en brainstormen over welke dingen we belangrijk vinden. Zo fijn, in bijna alles zitten we op een lijn, behalve misschien op het gebied van het budget ;-).

’s Middags is het tijd voor iets actiefs. We hiken naar het kleine dorp Ramkot, waar de tijd echt stil lijkt te hebben gestaan. Helaas is alles dicht vanwege het festival en als we een paar uur later uitgehongerd terug in Bandipur aankomen, zien we overal mensen zingen en dansen. Het feest is begonnen!Bandipur RamkothButterfly Nepal


Terug naar Kathmandu

Op onze laatste ochtend in Bandipur beklimmen we voor de laatste keer de Thani Mai Tempelberg. We werken samen met het bedrijf NOMAD en willen wat nieuwe foto’s schieten met hun producten tijdens zonsopkomst.

De rest van de dag zitten we in de bus terug naar Kathmandu. Lekker podcasts luisteren en een beetje uit het raam staren. Reizen met het openbaar vervoer is zo verkeerd nog niet! Vooral als je door het prachtige landschap rijdt waar wij nu doorheen komen. Heldere rivieren, bergen en af en toe een waterval.Bandipur Viewpoint sunset-2Bandipur Viewpoint sunrise-2

De laatste dagen in Nepal

Onze laatste twee dagen in Nepal doen we het rustig aan. We kopen nog wat souvenirs, genieten van de laatste MoMo’s (Nepalese dumplings) en bezoeken de Bouddhanath Stupa. Dit laatste is echt een must als je in Kathmandu bent! Zo een mooie tempel, vooral tijdens zonsondergang. Verder stippelen we onze komende maanden qua reizen uit. Een van de bestemmingen die er hoogstwaarschijnlijk aan zit te komen is Australië!


Wat te doen en waar te eten in Kathmandu? Lees dan onze gratis reisgids!


Boudha sunset-5

Na een laatste fijne nacht in hotel Newa Home, is het tijd om Kathmandu en Nepal gedag te zeggen. We stappen in de taxi en vliegen dan via Kuala Lumpur naar onze volgende bestemming: Sri Lanka! Meer over dit prachtige land volgt snel!


Travelblogs on NepalKlik hier voor al mijn blogs over Nepal


Meer blogs over Nepal

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites