Annapurna Circuit route: een routebeschrijving van de Annapurna Circuit trek in Nepal!

In deze reisgids vind je een gedetailleerde route en routebeschrijving van het Annapurna Circuit in Nepal. 12 Dagen lang liepen wij een groot deel van de Annapurna Circuit trek waarbij we uiteindelijk de prachtige Thorong La Pass van 5416 meter hoogte overtrokken!  In dit blog een uitgebreide Annapurna Circuit route + handige kaart van het Annapurna Circuit!


Routebeschrijving Annapurna Circuit trek!

Wauw wat gaaf! Je gaat in Nepal het Annapurna Circuit lopen. Dit is een prachtige hike en een fysieke uitdaging. We kunnen iedereen aanraden deze route in Nepal te lopen. Ga jij net als wij zelf het Annapurna Circuit lopen, zonder gids of reisorganisatie, dan is de kans groot dat je de route al aan het voorbereiden bent. Geen zorgen, de Annapurna Circuit trekking route is eenvoudig zelf te plannen én te lopen.

Annapurna route tip: wij gebruiken tijdens de trek het boek “Trekking the Annapurna Circuit” geschreven door Andrées de Ruiter en Prem Rai. Dit boek vertelt je veel over alternatieve routes. Delen van het Annapurna Circuit zijn tegenwoordig geasfalteerd en daardoor minder mooi. Gelukkig komen er ook steeds meer alternatieve wandelroutes zodat je het asfalt kunt omzeilen. Het boek is fijn om bij de hand te hebben, maar bevat wel enkele foutjes.

Wij gaan het boek niet meer nodig hebben, en geven het daarom met alle liefde weg aan iemand die deze trek gaat lopen! Stuur ons even een berichtje en dan is hij voor jou!  Helaas het boek is vergeven. 

Packing list Nepal Annapurna Circuit Nepal

Grove routeplanning maken

Uiteindelijk maakten we een grove planning waarbij we rekening hielden om vanaf 3000 meter hoogte, niet meer dan 500 meter per dag te stijgen én soms een rustdag in te plannen. Dit alles zodat je beter acclimatiseert op de hoogte! Uiteindelijk zijn we meerdere keren van onze planning afgeweken, maar het gaf wel rust om een bepaalde route voor ogen te hebben voor het Annapurna Circuit.

Annapurna route tip: een gedetailleerde kaart is handig tijdens de voorbereidingen voor het Annapurna Circuit. Een dergelijke kaart kun je prima in Kathmandu of Pokhara kopen.

Nepal Annapurna Circuit Experience hiking guide

Hoeveel dagen trek je uit voor het Annapurna Circuit?

Wij deden zelf van tevoren flink wat research over de Annapurna circuit route om zo een goede inschatting van het aantal dagen te kunnen maken. De Annapurna Circuit route kan namelijk in negen (erg snel!) tot wel vier weken gelopen worden. We besloten het eerste stuk van de route over te slaan en ongeveer twee weken voor het Annapurna Circuit uit te trekken. Uiteindelijk deden we slechts 12 dagen over de route, maar het idee speling te hebben is prettig!

De officiële route van het Annapurna Circuit: 3-4 weken

De officiële route van het Annapurna Circuit loopt van Besisahar tot aan Nayapul en is 210 kilometer lang. Hier moet je zeker drie tot vier weken voor uit trekken. De meeste mensen lopen echter een gedeelte van deze route.

Er zijn meerdere redenen om slechts een gedeelte te lopen: niet iedereen heeft drie tot vier weken de tijd (of zin) om alleen maar te hiken. Ook is een groot deel van het begin en het eind van de route over de verharde weg en dat is een stuk minder leuk lopen. Wel een voordeel als je de hele route loopt: het is veel rustiger onderweg én je acclimatiseert nog beter.

Nepal Annapurna Circuit Experience Travel guide


Kaart van Annapurna Circuit

Hieronder vind je een globale kaart van de route van het Annapurna Circuit. Deze zelfgemaakte kaart toont onze route maar laat ook enkele uitstapjes of mogelijkheden tot verlenging van de Annapurna Circuit route zien.Nepal Annapurna Circuit itinerary 12 days

Overzicht route Annapurna Circuit trekking

Scrol naar beneden voor een uitgebreide routebeschrijving per dag van onze route langs het Annapurna Circuit.

    • 1e Dag: Pokhara naar Dharapani (1900 meter)
    • 2e Dag: Dharapani naar Chame (2600 meter)
    • 3e Dag: Chame naar Lower Pisang (3200 meter)
    • 4e Dag: Lower Pisang naar Manang (3540 meter)
    • 5e Dag: Rust dag Manang
    • 6eDag: Manag naar Shree Kharka (4040 meter)
    • 7e Dag: Shree Kharka naar Yak Kharka (4050 meter)
    • 8e Dag: Yak Kharka naar Thorong Pedi Basecamp (4400 meter)
    • 9e Dag: Thorong Pedi Basecamp via Thorong La Pass (5416 meter) naar Muktinath (3800 meter)
    • 10e Dag: Muktinath naar Kagbeni (2804 meter)
    • 11e Dag: Kagbeni naar Jomsom (2743 meter)
    • 12e Dag: Jomsom naar Pokhara

Nepal Couple goals hiking the Annapurna Circuit


Lees, voor je begint met je hike, dit blog vol met Annapurna Circuit tips!


Annapurna Circuit route: beschrijving per dag

Dag 1 Pokhara naar Dharapani

De eerste dag van de Annapurna Circuit route is een reisdag. We reizen eerst in vier uur per bus van Pokhara naar Besisahar. Je kunt in Besisahar beginnen met hiken. Tel dan minimaal vier dagen extra voor je Annapurna Circuit route.

Omdat we van plan zijn onze route te starten in Dharapani, pakken we in Besisahar de jeep richting Dharapani. Deze jeep regelen we zelf met wat andere toeristen.

Je kunt ook besluiten om verder te rijden tot aan Chame. Zo bespaar je een reisdag. Hoger dan Chame raden we af, dan kom je te hoog en kun je niet goed acclimatiseren. Houd er rekening mee dat het onverstandig is om met de jeep in het donker over de smalle bergwegen te rijden. Vertrek dus op tijd!

Let op: het kan gebeuren dat er geen jeeps meer beschikbaar zijn als je in Besisahar aankomt. Je zult dan een nacht in Besisahar moeten blijven en de volgende dag pas een jeep pakken.

Hotel: Fisherman’s hotel (fijn én gratis overnachten als je er ook eet!).
Hoogte: 1900 meter
Stijging: 1073 meter stijging
Tijd: volle reisdag per bus en jeep
Afstand: 150 km


Annapurna route tip: begin je dagen zo vroeg mogelijk! Zo ben je al op tijd bij de theehuizen en heb je nog veel keus! Wij beginnen meestal om 6.00 uur of 7.00 uur.


Dag 2: Dharapani naar Chame

Vandaag is de eerste hike dag. Een pittig stuk ook meteen, je loopt namelijk 17 kilometer en stijgt ruim 700 meter! Vooral de route van Danaqyu naar Temang is zwaar. Vlak nadat je een rivier hebt overgestoken begin je namelijk aan een stijging via een trap die eindeloos lijkt te duren.

De route loopt langs verschillende rivieren. Om deze over te steken, hangen er lange loopbruggen versierd met vlaggetjes. In het begin is het even wennen om over de wiebelige brug te lopen, maar al snel is het erg leuk!

Doordat dit de eerste dag is dat we onze zware tassen op hebben (we lopen zonder porter en dragen 12 en 14 kilo op onze rug), is het extra zwaar. Je moet namelijk echt wennen aan lopen met zo’n gewicht op je rug.

Eenmaal in Chame zijn we doodmoe. Chame zelf is een leuk dorp waar veel theehuizen zijn. Het ligt aan een mooie rivier. Ons theehuis New Tibet, ligt bijna aan het eind van het dorp en heeft een mooi uitzicht én lang zon! Aanrader dus!

Hotel: New Tibet (heel fijn, gratis wifi én gratis overnachten wanneer je er eet!)
Hoogte: 2600 meter
Stijging: 700 meter
Tijd: 7 uur
Afstand 17 kilometer

Dag 3: Chame naar Lower Pisang

Rond 07.00 vertrekken we uit Chame richting Lower Pisang. Onderweg komen we langs een enorme appelboomgaard, de grootste van dit gebied. In de bijbehorende winkel worden heerlijke appelmuffins verkocht, echt een aanrader!

De route richting Lower Pisang is relatief makkelijk, we stijgen 500 meter en lopen daar 4 uur over. Onderweg komen we langs een afgrond die er best heftig uit ziet. Als we omlaag kijken zien we tientallen meters onder ons een gecrashte jeep liggen. Een heftig gezicht en wake up call dat je hier écht voorzichtig moet zijn!Annapurna (dag 3)

Eenmaal in Lower Pisang regelen we een hotel en lopen dan naar Upper Pisang. Dit is een dorp dat nog eens 150 meter hoger ligt. Door nog nét iets hoger te gaan, daar een uurtje te blijven en dan weer wat lager te slapen, acclimatiseert je lichaam beter. En dus klimmen we naar de tempel die op de top van het dorp ligt. Na daar wat te hebben gegeten, lopen we weer naar beneden om op tijd te gaan slapen.

Hotel: Tilicho Hotel (prima, gratis wifi én gratis verblijf wanneer je er eet.)
Hoogte: 3200 meter (hoogste punt vandaag 3350 meter)
Stijging: 500 meter + 150 meter naar Upper Pisang
Tijd: 4 uur naar Lower Pisang + 2 uur op en neer naar Upper Pisang
Afstand: 15 kilometer + 4 kilometer

Dag 4: Lower Pisang naar Manang

Vandaag staat ons een flinke afstand te wachten en dus vertrekken we om 06.00 uur ’s ochtends, nog voor de zon op is. Het eerste uur is het ijskoud. Maar doordat we flink stijgen worden we al snel warm.

Er zijn twee routes om van Lower Pisang naar Manang te gaan: de hoge of lage route. De lage route is sneller, maar minder mooi. De hoge route is een stuk zwaarder, maar wel mooier én doordat je hoger gaat, kun je weer beter acclimatiseren. Wij kiezen dus voor de hoge route.Nepal Himalalaya Annapurna Circuit

Van Ghyaru naar Manang

Als de zon boven de bergtoppen uitkomt, zijn we in Ghyaru, op 3730 meter en hebben we dus al ruim 500 meter stijging erop zitten. In Ghyara pauzeren we en ontbijten voor de tweede keer met warme appelflappen en kaneelbroodjes. Helemaal opgewarmd zijn we klaar voor het tweede gedeelte. Dat is stukken minder zwaar doordat het minder stijging is. Maar het is wel lang en de hoogte is nu echt goed voelbaar.

In Manang blijven we twee dagen en dus willen we een fijn hotel hebben. Dat is ook de reden dat we vandaag extra vroeg zijn vertrokken. We zijn nog op tijd en fixen een huisje bij hotel Alpine Home. Dit hotel heeft allerlei kleurige huisjes, warme douches een zonterras en goede wifi! Helemaal top dus!

Hotel: Alpine home hotel (500 rupee per nacht).
Hoogte: 3540 meter (hoogste punt vandaag 3800 meter)
Stijging: 340 meter (eerst 600 meter omhoog, dan weer 200 omlaag)
Tijd: 9 uur
Afstand: 13 kilometer.


Annapurna route tip: hoe hoger je komt, hoe meer je moet drinken. Zo geldt in het algemeen dat je vanaf 2500 meter bij elke stijging van 1000 meter een liter meer moet drinken. Wij beginnen de dag al met een liter thee. ’s Middags en ’s avonds nog een litertje thee en daarnaast drinken we 1-2 keer onze waterzakken leeg. Het gevolg: super goed gehydrateerd, minder kans op hoogteziekte maar wel héél vaak plassen!


Dag 5: Rustdag Manang

Vandaag hebben we een rustdag in Manang. Om goed te acclimatiseren is het beter om vannacht niet weer hoger te slapen en dus blijven we in Manang. We maken wel een acclimatisatie wandeling tot bijna aan de top van de Praken Gompa. Zo zorgen we ervoor dat we weer hoger lopen (ongeveer 200 meter hoger), een uurtje op die hoogte blijven, voor we weer afdalen.

Ik doe het rustig aan en geniet van verse kaneelbroodjes en de zon. Ries loopt nog een extra acclimatisatie rondje en bezoekt het Gangapurna Lake. Andere daghikes die je vanaf Manang kunt doen zijn de hike naar het Ice lake en de Bocho Gompa. Het ijsmeer is het allerzwaarst, doe dit alleen als je echt veel energie hebt!

Nepal Himalayas ice lakes and gletsers

Het dorp Manang op de Annapurna Circuit route.

Manang een leuk dorp waar je veel producten nog kunt bijkopen mocht je iets vergeten zijn. Er zitten meerdere bakkerijen, veel theehuizen en dit is een gezellige plek vol hikers. Elke avond is er wel een film avond in een van de theehuizen. Ook is Manang de laatste plek waar nog jeeps komen. Heb jij last van hoogteziekte en gaat het na rust niet weg, ga dan niet verder maar neem vanaf hier een jeep terug naar Besisahar.

Hotel: Alpine home hotel (500 rupee per nacht).
Hoogte: 3500 meter
Stijging: 200 meter omhoog, 200 meter omlaag
Tijd: 3 uur
Afstand: 5 kilometer

Annapurna circuit (dag 6)

Dag 6: Manang naar Shree Kharka

Vandaag lopen we van Manang naar Shree Kharka. Dit is een detour van de normale route voor het Annapurna Circuit. De reden dat wij naar Shree Kharka lopen, is omdat we overwegen naar Tilicho Lake te gaan, een meer op 5000 meter hoogte. De weg naar Shree Kharka is echter al best pittig. Tilicho Basecamp schijnt erg druk te zijn, best vies en met te weinig slaapplekken. Daarnaast is de weg best moeilijk met veel afgronden en gevaar voor aardverschuivingen. Uiteindelijk besluiten we daarom om niet verder te gaan en Shree Kharka als extra acclimatisatie stop te gebruiken.

De route naar Shree Kharka is mooi, maar zwaar. We stijgen in 11 kilometer ruim 500 meter en de hoogte is duidelijk voelbaar. Eenmaal in Shree Kharka rusten we uit en lopen daarna nog 100 meter hoger om nog beter te acclimatiseren. Slapen doen we vannacht voor het eerst op een slaapzaal. Het is koud en we slapen niet geweldig.Annapurna Circuit (dag 8)
De Tilicho Lake route

Om Tilicho Lake aan je route toe te voegen, heb je minimaal 3 extra dagen nodig. De route naar Tilicho Lake is als volgt: je loopt Manang via Shree Kharka (nacht 1) naar Tilicho Base Camp (nacht 2) en gaat vervolgens de volgende dag naar het Tilicho meer. Het is daarna de bedoeling dat je in een keer terugloopt naar Shree Kharka (nacht 3) en dan door gaat Yak Kharka (terug op de Annapurna Circuit route).

Hotel: Tilicho Peak hotel (gezellige openbare ruimte maar niet zo schoon, 400 rupee).
Hoogte: 4040 meter
Stijging: 5040 meter + 100 extra meter stijging
Tijd: 5 uur
Afstand: 11 kilometer

Annapurna Circuit (dag 6

Dag 7: Shree Kharka naar Yak Kharka

Omdat we niet door naar Tilicho Lake lopen, gaan we naar Yak Kharka dat weer op de route van het Annapurna Circuit ligt. We vertrekken pas laat, om half 9 want we hoeven maar 5 uur te lopen. De route is prachtig, we zien overal besneeuwde bergtoppen en de uitzichten zijn geweldig. Netto stijgen we slechts 10 meter maar de weg daalt en stijgt de hele tijd. Daardoor is het nog best een uitdaging. We lopen wel continu in de zon, de route loopt namelijk langs de zonzijde van de berg, heerlijk!

Doordat we pas laat vertrokken zijn, zitten sommige theehuizen al vol als we eenmaal in Yak Kharka aankomen. Dus slapen we in hotel Nyeshuang. Hier hebben we een privékamer, gratis wifi en gratis douche. Maar helaas is alles wel een beetje viezig. Zo ook de gemeenschappelijke ruimte en het eten. Ach, het is de eerste keer dat we niet zo lekker eten dus dat valt mee!

Als alternatief kun je ook door naar Letdar lopen. Dit dorp ligt een uur verder, 150 meter hoger en heeft ook meerdere leuke theehuizen.

Hotel: Nyeshuang (niet geweldig, maar goede wifi, gratis warme douche)
Hoogte: 4050 meter
Stijging: 10 meter netto, maar wel 300 meter omlaag en weer omhoog.
Tijd: 5 uur
Afstand: 12 kilometer

Annapurna circuit (dag 7)


Annapurna route tip: je herkent de route aan rood-witte of blauw-witte vlaggen die geschilderd zijn op bomen, huizen en stenen. Rood-wit is de officiële Annapurna Circuit route, blauw-wit is een alternatieve route waarbij je bijvoorbeeld de verharde weg vermijdt.


Dag 8: Yak Kharka naar Thorong Pedi Basecamp

De wekker staat al heel vroeg en om half zes zijn we al aan het lopen in het donker. We hoeven vandaag niet heel ver te lopen, maar we vertrekken zo vroeg omdat we bang zijn dat er anders geen beschikbaarheid meer is in de theehuizen in Thorong Pedi Basecamp. Basecamp is namelijk de een-na-laatste stop vóór de Thorong La Pass en hier zijn slechts drie theehuizen.

In een hoog tempo (iets te hoog komen we later achter als we flinke hoofdpijn hebben), lopen we naar Thorong Pedi Basecamp. We doen er slechts 2,5 uur over en bemachtigen een hele fijne kamer in het gezellige hotel Thorong Base Camp Lodge. In dit hotel kun je genieten van warme kaneelbroodjes en chocolade broodjes.

Heb je nog energie over, probeer dan nog een extra acclimatisatie klim te maken naar High camp. Dat ligt nog 400 meter hoger. Het is een zware klim, we lopen dan ook heel rustig. Eenmaal daar moet je wel even blijven zitten om te acclimatiseren en dan kun je terug naar Basecamp.

Hotel: Thorong Base Camp Lodge (500 rupee, heerlijke broden, geen gratis wifi).
Hoogte: 4400 meter
Stijging: 350 meter + 400 extra naar high camp en dan weer en 400 meter dalen
Tijd: 2,5 uur + 4 uur heen en terug naar high camp
Afstand: 11 kilometer

Thorong La Pass (dag 10) Annapurna


Lees hier onze ervaringen van de Annapurna Circuit Trek


Dag 9: Thorong Pedi Basecamp via Thorong La Pass (5416 meter) naar Muktinath

Vandaag is de allerzwaarste dag: we gaan 1000 meter klimmen, en dan weer 1600 meter afdalen. Vertrek op tijd, bij ons stond de wekker om 04.00. Het is nog donker als je begint, vergeet je hoofdlamp dus niet.

Doordat we het eerste stuk van de route gister al gelopen hebben, valt het me mee. Begrijp me niet verkeerd, het is loeizwaar, maar ik had dit verwacht! Na High camp begint langzaam de zon op te komen. We lopen nu echt over kale bergtoppen, langs het pad liggen hoopjes sneeuw en ijs. Gelukkig regent het niet, en sneeuwen doet het evenmin. Het is koud, de lucht is ijl maar het landschap adembenemend en anders dan we ooit gezien hebben. Vanaf High camp is het nog ongeveer 3 uur tot aan de top.Nepal Himalalaya Annapurna Circuit

De route naar de top van Thorong La Pass!

Na een korte theepauze rond 07.00 uur, lopen we door, het zou nog twee uur naar de top moeten zijn. Ik voel me op hoofdpijn na, goed. Ries heeft het zwaarder. De hoogte vergt zijn tol op hem en voet voor voet loopt hij door. Veel sneller dan verwacht, rond half 9 komen we dan bij de top van de Thorong La Pass, op 5416 meter hoogte. Na een paar tranen van geluk, een kopje thee met véél suiker, dalen we snel weer af.

Het laatste gedeelte is het zwaarst. Het duurt uren voor je die 1600 meter bent afgedaald. Mijn beenspieren trillen en kan ik maar moeilijk onder controle houden, de route loopt via wel honderd haardspeldbochten naar beneden. Eindelijk, 9 uur nadat we uit Basecamp vertrokken zijn, komen we in Muktinath aan. Dit is een druk dorp, veel moderner dan de andere dorpen tot nu toe.

Hotel: Muktinath Town Hotel (fijn! Warme douche, privé kamer goed geïsoleerd, 500 rupee)
Hoogte: 3800 meter (met als hoogtepunt 5416 meter hoogte!)
Stijging: -600 meter: 1000 meter omhoog, 1600 meter omlaag
Tijd: 9 uur
Afstand: 16 kilometer

Annapurna Circuit Thorong La Pass

Dag 10: Muktinath naar Kagbeni

Vandaag is een rustige dag. Waarschijnlijk voel je net als wij je benen vandaag. Met stramme rug en spierpijn in je benen is de tocht naar het schattige Kagbeni gelukkig niet heel zwaar. Ook vandaag daal je flink, ruim 1000 meter, maar het gaat heel geleidelijk.

Er zijn verschillende routes van Muktinath naar Kagbeni. Wij nemen de noorderroute via het dorp Jhong (of Dzong). Deze is stukken mooier dan de zuidelijke route waar veel meer verkeer is (jeeps).Annapurna Circuit day 12

Kagbeni is een leuk dorp met vooral een heel mooi klooster! Een prima plek om ’s middags wat tijd door te brengen en rond te lopen.

Hotel: hotel Shangri-la (gratis overnachten, fijn kamers, niet zulk schoon sanitair)
Hoogte: 2800 meter
Stijging: -1000 meter
Tijd: 5 uur
Afstand: 14 kilometer


Wat neem je mee tijdens het lopen van het Annapurna Circuit? In dit blog vind je onze Himalaya paklijst + tips!


Dag 11: Kagbeni naar Jomsom

Vandaag nemen we de bus van Kagbeni naar Jomsom in de hoop vanuit daar nog een jeep naar Pokhara te kunnen regelen. De busrit is best spannend en komt langs vele ravijnen. De route ziet er niet heel spectaculair uit en jammer dat we dit niet gelopen hebben vind ik het niet.

Helaas zijn we te laat voor de jeep en dus boeken we vliegtickets voor de volgende dag. In Jomsom is niet veel te doen. Het is een relatief duur dorp en door de ligging waait het hier altijd hard. We genieten van ons luxe (en dure) hotel en slapen bij.

Hotel: hotel Xana Du (erg duur maar heerlijk eten en fijne kamer mét eigen douche!)
Hoogte: 2743 meter
Stijging: – 57 meter
Tijd: 2 uur per bus
Afstand: 19 kilometer

Thorong Pedi Base camp (dag 9) Annapurna


Annapurna route tip: houd er rekening mee dat jouw looptempo anders kan zijn dan dat van ons. Hetzelfde geldt voor de gewenning aan hoogte. Loop nooit verder wanneer je symptomen van hoogteziekte hebt! Lees in dit blog meer over hoogteziekte!


Dag 12: Jomsom naar Pokhara

Helaas, onze vlucht van Jomsom naar Pokhara wordt gecanceld en dus pakken we uiteindelijk een jeep naar Pokhara. De route is prachtig, vooral vanaf Kalopani, waar de natuur er weer compleet anders uit ziet. In de verte zijn continue de besneeuwde bergtoppen te zien waar we onlangs nog doorheen liepen. De weg loopt langs veel diepe afgronden en ravijnen, dus dat is echt best spannend.

We overwegen nog even om vanaf Tatopani ook nog de trek naar Poon Hill of zelfs de ABC trek erbij te pakken. De omgeving is hier weer zo mooi. Maar aan de andere kant voelen we onze benen goed en verlangen we weer naar warmte en de rust van Pokhara.

En dus eindigt hierbij onze route van het Annapurna Circuit in Nepal.

Tijd: 9 uur
Afstand: 155 kilometer

Annapurna Circuit (dag 3)


Onze route van het Annapurna Circuit in Nepal

In 12 dagen liepen we een deel van de prachtige Annapurna Circuit route! Voor ons was bovenstaande route perfect en de Annapurna Circuit trekking was een van de gaafste uitdagingen die we ooit ervaren hebben!

Heb jij vragen over bovenstaande route? Laat het ons zeker weten! En mocht jij ook deze route door de Himalaya’s gaan lopen: heel veel succes en geniet ervan!


In ons Nepal route blog vind je drie fijne reisroutes voor een trip van 2, 3 of 4 weken door Nepal!


Travelblogs on NepalKlik hier voor al mijn blogs over Nepal!


Like this post? Pin it!

The ultimate itinerary for Annapurna Circuit in Nepal: the perfect route


Andere blogs over Nepal

6 Comments

  1. by Reiskoe on 3 november 2020  19:56 Beantwoorden

    Wow, wat hebben jullie een mooie trekking in Nepal gedaan! Wat zijn er toch mooie plekken op de wereld. Wij zijn helaas alleen in de Kathmandu geweest en halverwege een plaatsje tussen Pokharra en Kathmandu in. Helaas hadden we te weinig tijd in de kerstvakantie destijds om het hele land te bezoeken, maar dit is wel een reden om het land nogmaals te bezoeken. We zullen nog wel even geduld moeten hebben want met een dochter van 5 jaar oud is deze tocht veel te zwaar. Wat hebben jullie trouwens een prachtige website met heel veel mooie foto's! Onze complimenten!

    • by Charlotte van de Sande on 4 november 2020  10:57 Beantwoorden

      Hi wat een leuk berichtje! Ja, het is echt een prachtige plek én land! Hopelijk gaan jullie er nog een keer naartoe wie weet mét de klein! Al is 5 jaar inderdaad wel wat jong. We zagen kinderen tijdens de route vanaf ongeveer 12 jaar... nog 7 jaar wachten ;-). En dank voor het compliment! Lieve groet, Charlotte

  2. by Oona on 27 december 2021  12:27 Beantwoorden

    Hey!

    Superleuke blog :) In 2022 plan ik nogmaals een trip naar Nepal speciaal om het Annapurna circuit te wandelen. Deze blog helpt me hier enorm mee. Ik vroeg me af of je ook een lijstje hebt met wat jullie allemaal meehadden op jullie hiking.

    Lieve groetjes
    Oona

  3. by Kim on 15 maart 2022  17:41 Beantwoorden

    Hi Charlotte,

    Volgende week vrijdag stappen we in het vliegtuig om eindelijk deze mooie hike te kunnen maken: ontzettend veel zin in!
    In je tekst vertel je over het boek "Trekking the Annapurna Circuit" en dat je deze weg zou willen geven. Ik heb geen idee of je deze nog hebt, maar anders zou ik hem heel erg graag over willen nemen! Ik dacht, de tekst staat nog in de blog dus wie weet heeft ze hem nog.. :) Mocht dat zo zijn, wil je mij dan een mailtje sturen?

    Groetjes,
    Kim

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites