Unieke slaapplek Marokko: Slapen in een paradijs bij Ecolodge Bab El Oued!

Wil je slapen op een unieke locatie in Marokko? Ecolodge Bab El Qued is een verborgen accommodatie in Agdz, verweg van alles! Hier kom je pas echt tot rust! Dit hotel was onderdeel van onze reisroute door Marokko. Lees gauw verder.


Gratis reisroute Marokko: twee weken roadtrippen door het zuiden van Marokko!


Slapen op een sprookjesachtige locatie in Agdz, Marokko

Vanochtend vroeg zijn we vertrokken uit Taghazout, een strandplaats dicht bij Agadir. Helaas was onze laatste nacht iets minder, mijn voedselvergiftiging en een huwelijksfeest, met harde muziek tot 05.00 uur in de ochtend, gaan niet goed samen. Zo duf als een konijn en nog steeds een beetje misselijk lig ik plat in de auto terwijl Ries flink gas geeft om naar onze volgende bestemming te komen.

We rijden de autosnelweg af, en ineens zien we midden tussen al het zand, een dal met palmbomen, een rivier en een kasbah. Het is zo mooi, dat het bijna nep lijkt, een luchtspiegeling ofzo. Maar nee hoor, we zijn gearriveerd op onze volgende bestemming: Ecologde Bab El Oued gelegen in Agdz.

Marokko - Ecolodge

Ontvangst bij energie neutraal hotel: Ecolodge Bab el Oued in Agdz, Marokko

We worden van harte welkom geheten door Mathilde, de lieve eigenaresse van Bab el Oued. Nadat ze verliefd werd op haar man Zine en vanuit Frankrijk naar Marokko verhuisde, is ze in 2010 gestart met het bouwen van deze ecolodge. Waar voorheen alleen wat palmbomen stonden, bevindt zich nu een waar paradijs. Midden in de tuin ligt een zwembad en overal zijn zitjes en hoekjes waar je de beschutting tegen de zon kunt zoeken. Er bloeien rozen, er vliegen vlinders en het meest opvallende: er lopen een paar tamme pauwen rond. De huisjes zijn knus ingericht, met een groot bed, een fijne zithoek en prachtige badkamer. Het is Mathilde’s doel om een plek te creëren waar haar gasten ultiem kunnen ontspannen. Zo is er geen wifi en met slechts zeven huisjes is het hier nooit te druk.

Marokko - Ecolodge

We genieten met volle teugen. Na een paar uur voel ik me een stuk beter en ga ik lekker naar buiten. Terwijl we onder een grote dadelboom bij het zwembad zitten, kletsen we met de drie Franse echtparen die hier een week op vakantie zijn. ‘s Avonds schuiven we bij hen aan voor het diner. Al snel komen er flessen champagne op tafel die ze hebben meegnomen uit Frankrijk. In het Islamitische Marokko zijn we tot nu toe nog geen alcohol tegengekomen dus dat gaat er wel in! De volgende ochtend besluiten we om nog een dag te blijven, het is hier zo heerlijk en rustig, één dag is gewoon té kort!

Ecotoerisme in Marokko: een voorbeeld voor veel hotels hoe het ook kan!

Naast het creëren van een oase aan rust, wil Mathilde’s graag volledig zelfvoorzienend zijn. De schattige huisjes waarin we slapen zijn gemaakt van leem zodat het binnen koel blijft. Bovenop het dak liggen zonnepanelen waardoor de huizen energieneutraal zijn. De ingrediënten voor het verrukkelijke ontbijt én diner komen grotendeels uit eigen organische moestuin.En naast de moestuin staat een stal met enkele koeien, een lama, paard en een hele hoop kippen en ganzen. Dit alles is best wel speciaal, er zijn in Marokko nauwelijks hotels die zich bezig houden met ecotoerisme. Mathilde en haar team hebben hiervoor dan ook verschillende awards gewonnen de laatste jaren.

Een van de hoogtepunten van ons verblijf is de enorme gastvrijheid. We hebben niet het idee in een hotel te zijn, maar bij een goede vriendin op bezoek. Wanneer we Mathilde opzoeken in haar moestuin, wordt ze omringd door haar tweeling van 1,5 en haar driejarige dochtertje. Ze kletst honderd uit en komt met allerlei leuke tips voor de omgeving. Als we aangeven een dag langer te willen blijven, is ze het helemaal met ons eens. Deze plek moet je langer dan slechts een nacht ervaren.

Marokko - Ecolodge

Ontbijt & Diner bij Ecolodge Bab El Oued, Agdz, Marokko

Een ander hoogtepunt, is het eten. Jeetje wat is dit goed! ‘s Ochtends worden we verwend met  vijf verschillende zelfgemaakte jam’s, heerlijke sinaasappelcake, warm brood en verse jus ‘d orange. Wanneer we ‘s middags aan het zwembad liggen komt er altijd wel iemand langs met een dienblad met nootjes, gedroogde vruchten en verse muntthee. Ook het diner is beide avonden geweldig. Couscous, fijne vegetarische gerechten en salades en (volgens Ries) ontzettend malse kip. De tweede avond, komen Mathilde en Zine er ook even bij zitten en hebben ze twee flessen lekkere Marokkaanse rosé bij zich. Een hele goede afsluiting van onze tijd hier.


Praktische informatie over Ecolodge Bab El Oued

Ecolodge Bab El Oued is de perfect tussenstop wanneer je vanuit Marrakech op weg bent naar de woestijn Erg Chebbi (Merzouga) of Erg Chegaga. Het ligt vlakbij het dorpje Agdz aan de autoweg N9 op ongeveer 5 uur rijden vanaf Marrakech.

Op een paar minuten lopen, ligt op de heuvel een prachtige verlaten Kasbah. Zeker een bezoekje waard. Ook worden er door Mathilde en Zine verschillende acitiviteiten aangeboden: een picknick bij de watervallen, een woestijntocht op kamelen en een bergtrekking.

Overnachten kan in Ecologde Bab El Oued vanaf 75 euro voor twee personen, inclusief ontbijt. ‘s Avonds wordt een optioneel driegangen diner geserveerd voor 20 euro per persoon, echt een aanrader!

Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.

Adres: Palmeraie Mezguita​, 45050 Tamnougalt
Tel: + 212 6 60 18 84 84 / + 212 6 19 402 832
Email: afrikamath@hotmail.fr

Marokko - Ecolodge Kasbah


Click here for all my blogs on Morocco

Klik hier voor al mijn Marokko blogs!


Like this post? Pin it!


We waren te gast bij Ecolodge Bab el Oued, echter is alles hierboven voor mij waarheidsgetrouw, ik geef zoals altijd mijn eigen mening en ervaring weer.


Meer blogs over Marokko

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites