In dit blog lees je hoe wij onze tijd in surf- en yogadorp Taghazout hebben ervaren. Op slechts 30 minuten van de drukke stad Agadir, bevindt zich een klein paradijs: Taghazout. Een Marokkaanse strandplaats, waar alles om surfen draait. De lokale mannen dragen hier geen lange gewaden, maar surfshorts en ze hebben dreadlocks. Je ziet overal surfchicks met hun surfboard onder hun arm rondlopen. Wij verbleven vier nachten in dit fijne dorp. In deze blog vertel ik je alles over onze tijd in Taghazout
Drie geweldige dagen in surfdorp Taghazout!
Na een spannend uur bij het autoverhuurbedrijf in Agadir (vertel ik in een andere blog meer over) rijden we de stad uit richting Taghazout. Onderweg zien we een geweldige zonsondergang, met de karakteristieke goudgele keuren die je nergens anders ziet dan in Afrika.
Het begint al te schemeren als we Taghazout binnenrijden. Na enkele scherpe bochten op stoffige, onverharde wegen, arriveren we. Bepakt en bezakt lopen we richting ons hostel Salt and Surf, waar we vriendelijk worden onthaald door de Duitse Laura. Samen met haar Marrokaanse vriend Yassine is ze dit hostel een jaar geleden begonnen. Nadat ze ons onze piepkleine kamer laat zien, lopen we naar boven naar het dakterras. Dit hostel staat aan de rand van het dorp, net iets de heuvel op. Deze locatie zorgt voor een geweldig uitzicht over de stad met in de verte de zee. We blijven staan, ademen de zilte zeelucht in en ontspannen. Yes, we zijn in Marokko, in Taghazout, aan het begin van een roadtrip waar we ontzettend naar hebben uitgekeken!
Klik hier voor een handige Taghazout reisgids. Met de beste hotels, leukste restaurants en informatie over activiteiten!
Dag 1 Taghazout: de stad verkennen!
De volgende ochtend worden we rustig wakker. We hebben niet geweldig geslapen, onze kamer ligt aan de gemeenschappelijke hal en het is hier nogal gehorig. Wanneer iemand aanbelt midden in de nacht, klinkt de bel door heel het hostel, en tja dat gebeurde nogal vaak. Ach, we hebben vakantie, niets hoeft en alles mag, dus tijd genoeg om uit te rusten. We ontbijten samen met de andere gasten boven op het dakterras. Het ontbijt is geweldig! Warm vers brood, verse jus d’orange, pannenkoeken en mierzoete Marokkaanse muntthee. Maar het lekkerst is amlou, een soort vloeibare pindakaas gemaakt van amandelen en arganolie. Echt goddelijk! De rest van de ochtend brengen we een beetje lummelend door. We slapen nog een beetje bij, ik schrijf een blog over Nieuw-Zeeland en Ries studeert voor zijn motorrijexamen.
Klik hier voor de fijnste Marokko hotels, beste budget hostels en andere accommodatie !
Restaurants op de boulevard van Taghazout Marokko
Rond lunchtijd besluiten we het dorp te gaan verkennen. De wit blauwe huisjes van Taghazout zijn tegen een heuvel aangebouwd, dit betekent veel trappen en steile hellingen die je op je slippers afdaalt. Op het eerste oog, ziet alles er nogal vervallen uit. Stukken trap ontbreken, huizen zijn soms ingestort of niet afgebouwd en op de hoofdweg na, is niets verhard. Maar door de prachtige kleuren van de huizen, en de vele bloemen die overal groeien, is het wel een heel gezellig dorp. We ontdekken dat er een grote weg is, die midden door het dorp gaat. Aan deze hoofdweg liggen een aantal restaurants, supermarkten en hotels, maar het leukste gedeelte van Taghazout ligt toch echt aan de zee zelf is. Aan de boulevard vind je allemaal schattige huisjes, een klein strand en verder veel terrassen. Dit is meteen ook het meest toeristische gedeelte, maar heel druk is het niet.
Het strand van Taghazout, Marokko
Ten zuiden van de stad ligt een groot en breed strand. Dit is ook de plek waar iedereen surft. De golven zijn niet al te hoog, en perfect voor beginners. Om hier te komen, klauter je over een onafgemaakte weg en afgebrokkelde trappen. Vooral met een surfboard kan dit best een uitdaging zijn. Men is hier druk aan het bouwen, overal staan hijskranen, en zie je bulldozers met materiaal rondrijden. Ik ben bang dat het rustige Taghazout over een paar jaar tot een enorm toeristisch strandoord getransformeerd is, zonde maar wel onvermijdelijk.
We eten wat bij World of Waves en besluiten dan richting het bekende hotel Amouage te lopen. Dit is een van de meest luxe hotels in de omgeving en we kijken dan ook onze ogen uit. Overal hangt prachtige kunst, er is een infinity pool en in de tuin staan allemaal poefjes en zitjes waar mensen liggen te relaxen. Hier vind je geen backpackers, maar yuppen die willen leren surfen maar dit wel in luxe doen. Elke avond wordt een groot diner geserveerd, waar je tegen betaling ook als niet-gast kunt aanschuiven. Amouage is een onderdeel van Surf Maroc, een bedrijf dat hier niet alleen verschillende accomodaties heeft, maar ook surfkampen aanbiedt. We zijn hier om een massage te boeken voor vanavond, en te inventariseren wat de opties voor yoga zijn.
Massages in Taghazout
‘s Avonds genieten we van de massages bij Amouage. Het is niet goedkoop, maar dit is om te vieren dat ik een promotie heb gemaakt, dus daarom vind ik dat we dit verdienen! Daarna eten we nog een hapje bij L’Auberge. Iedereen raadt dit restaurant aan, maar jeetje wat valt het tegen. Het is echt niet lekker en we besluiten onze borden niet leeg te eten. Later horen we dat een van de gasten van ons hostel hier dezelfde avond een voedselvergiftiging heeft opgelopen dus het is maar goed dat we het niet opgegeten hebben. Ries heeft nog trek, dus we sluiten avond af met diner 2: een pizza van Windy Bay.
Gratis reisroute Marokko: twee weken roadtrippen door het zuiden van Marokko!
Dag 2 Taghazout: surfles en yoga!
Na weer een top ontbijt, kleden we ons snel om, we hebben namelijk een surfles bij ons hostel geboekt. Samen met onze surfleraar, lopen we richting het strand. Na even te oefenen op het zand zijn we klaar om het water in te gaan. In Bali hebben we al vaker gesurfd, maar dat is toch alweer een half jaar geleden en een opfriscursus kan geen kwaad. Helaas, bij de eerste golf die ik pak, maak ik een flinke smak en kom ik verkeerd op mijn hand terecht. Het doet even zeer, maar ik denk dat het wel meevalt en surf dus nog een uurtje door. Achteraf gezien ontzettend dom, later in Nederland blijkt dat ik mijn duim zwaar gekneusd heb, iets waar ik nog weken last van zal hebben. Bij Ries gaat het een stuk beter en na twee uur les pakt hij golf na golf, een heerlijk gevoel.
Yogasessie in Taghazout
We nemen afscheid van onze leraar, laten onze boards bij de lifeguards achter, en lopen richting de stad om een hapje te eten en om daarna een avond yogales te boeken bij Amouage. Vervolgens lopen we terug richting het strand, waar Ries nog een paar uur surft en ik lekker zit te lezen. Het is pas dag 2, maar ik ben volledige in vakantiemodus, top!
Ook nu beginnen we de avond weer bij hotel Amouage, waar we een super fijne yogales doen boven op het dak. Terwijl ik in de downward facing dog sta, hoor ik de golven tegen de rotsen slaan, het ultieme vakantiegevoel! Daarna besluiten we wat te gaan eten bij restaurant Dar Josephine, waar we gezellig aan de praat raken met wat andere gasten. Het eten is er erg goed.
Dag 3 Taghazout: Met de auto naar Paradise Valley, Marokko
Onze laatste dag hier in Taghazout alweer. We zijn vroeg opgestaan en starten met een ontbijt bij World of Waves, waarna we de auto pakken en richting Paradise Valley rijden. Dit is een vallei met allemaal kleine meren. De weg ernaar toe is spectaculair, we rijden door de uitlopers van het Atlasgebergte en komen langs allerlei kloven en rivieren. Vervolgens kunnen we de auto parkeren en moeten we het laatste stuk lopen.
Na een mooie hike van ongeveer een half uur, komen we aan bij de verschillende blauwe meren en watervallen omringd door palmbomen. We zijn best vroeg (11 uur), maar toch is het hier al behoorlijk druk. Het water is lekker helder, maar de meertjes zijn klein en er zwemmen veel mensen in. Het is behoorlijk warm, en dus besluiten we zelf ook even het water in te gaan, wat ijskoud is. Na een uurtje relaxen pakken we onze spullen en lopen we terug. Grappig om gezien te hebben, maar ik vond het niet zo geweldig als wat ik ervan gehoord had.
Terug in de Taghazout, eten we even wat, en lopen dan richting het strand. Ries huurt een surfplank en gaat nog een paar uur surfen, ik lees nog wat in mijn boek en geniet van de zon.
Voedselvergifiting opgelopen! Nee!
‘s Avonds wanneer we onze spullen aan het inpakken zijn, begint mijn buik ineens te rommelen. Ja hoor… ik heb een voedselvergifiting te pakken. Niet heel vreemd, Marokko staat bekend om de kans op voedselvergiftiging en tja, ik hoef maar naar geïnfecteerd eten te kijken, of ik ben al ziek. De rest van onze laatste avond en nacht verloopt niet heel relaxed. Tel daarbij op dat een paar straten verderop er een Marokkaans huwelijksfeest aan de gang is waar men tot 05.00 ‘s ochtends harde, eentonige muziek draait en je kunt je voorstellen: ik heb geen oog dicht gedaan! Een geluk: de gezamenlijke badkamer van dit hostel, zit tegenover onze kamer, dus ik hoef telkens maar 2 meter te sprinten ;-).
De volgende ochtend om 08.00 uur stappen we alle twee moe en gammel in de auto. Er staat 7 uur rijden op de planning en we zien er een beetje tegenop. Gelukkig is onze volgende bestemming een prachtige plek, in centraal Marokko. Ben je benieuwd hoe we het daar hadden? Daar lees je hier meer over.
Klik hier voor al mijn Marokko blogs!
Like this blog? Pin it!
Zoals gewoonlijk weer erg leuk geschreven!
Ik zou bijna naar Taghaxzout willen om te leren surfen.........