Diary blog: onze ervaringen met Kuala Lumpur in Maleisië!

Hallo Kuala Lumpur! In dit blog onze ervaringen met wereldstad Kuala Lumpur in Maleisië! Om van Vietnam naar Bali te gaan hebben we een overstap op Kuala Lumpur. Na Bali vliegen we ook via Kuala Lumpur naar Thailand en vervolgens doen we de stad nog een keer aan tijdens een overstap richting Sydney. Drie keer overstappen zonder de stad te zien, dat kan natuurlijk niet. Dus besluiten we om onderweg naar Bali enkele dagen uit te stappen en kerst te vieren in Kuala Lumpur.


We zijn in Kuala Lumpur!!

Na een ochtend reizen landen we rond 13.00 uur op KLIA 2, een van de 3 terminals van Kuala Lumpur International Airport. We kijken onze ogen uit. Wat een hoop winkels en restaurantjes. Dit voelt niet als een vliegveld maar als een grote shoppingmall. Na drie dagen Kuala Lumpur realiseren we ons trouwens dat de hele stad aanvoelt als een enorme mall.

Vanaf het vliegveld is het nog ruim een uur rijden naar het centrum. We zitten in de auto bij een Uberchauffeur die iets te veel praatwater op heeft. Hij spreekt vloeiend Engels, net zoals de rest van de bevolking in Kuala Lumpur ontdekken we later. En hij blijft aan één stuk door praten over wat we allemaal moeten bezoeken in Maleisië, welke nieuwe winkelcentra er gebouwd worden en wat zijn familie vanavond met kerst gaat doen. Een uur later komen we aan bij ons hotel en vallen onze oren er bijna vanaf. We checken in en genieten van de stilte van de hotelkamer.


Super handig: de beste hostels, hotels en lodges per bestemming op een rijtje. Lees onze gids met de leuke hotels in Maleisië!


Kuala Lumpur lijkt een beetje op Singapore. Het is goed georganiseerd, modern en een stuk westerser dan de rest van Zuidoost-Azië. Het is niet zo duur als Singapore, maar wel iets duurder dan bijvoorbeeld Vietnam. Je hebt enorm mooie hotels hier in Kuala Lumpur, maar vanwege ons budget zitten we in Paloma Inn, een hostel. Het is er schoon, ze hebben een goed ontbijt en we hebben een fijne privékamer. Helemaal prima dus.

Maleisie: Uitzicht op Kuala Lumpur Tower

Kerstavond in Kuala Lumpur

Het is kerstavond en we besluiten om bij Din Thai Fung te gaan eten. Dit is een restaurant wat ook in Singapore zit. Je kan hier de lekkerste dumplings en Bao Pao eten. De vestiging waar we naar op weg zijn, ligt in het bekendste winkelcentrum van Kuala Lumpur, Pavilion. Bij de ingang staat een enorme kerstboom en als we binnenkomen worden we overweldigd door de grootte. Ruim 550 winkels en restaurants vind je hier. Van dure merken tot goedkope telefoonwinkeltjes, alles is aanwezig.

Na een lekker diner lopen we langs de winkels naar de bioscoop. We gaan vanavond de nieuwe Star Wars film kijken, voor Charlotte de allereerste Star Wars film ooit. De film begint pas over een uurtje dus we hebben nog even de tijd. Charlotte gaat de Mango binnen en scoort een nieuwe fluwelen flared pants. Ries kijkt even bij wat elektronica winkels. Na een flinke bucket popcorn gescoord te hebben begint de film. Hij is echt heel goed! Als we terug naar het hostel lopen rond 01.00 uur ‘s nachts, is het nog steeds druk op straat. Deze stad lijkt nooit te slapen!

Shoppingmalls met kerst in Maleisië

Merry Christmas! Na lekker te hebben uitgeslapen scoren we een frozen yoghurt ontbijtje/lunch bij llaollao, in het Berjaya Times Square winkelcentrum. Dit winkelcentrum is ook flink groot, en bevat onder anderen een indoor pretpark inclusief achtbaan die over de kop gaat. We lopen wat rond en kijken bij wat winkels voor een nieuwe fotolens voor Ries zijn camera. Bij het Plaza Low Yat, de tech-shoppingmall van Kuala Lumpur, vinden we de juiste lens, voor een mooie prijs. Ries denkt er nog even over na, want het is toch een flinke investering.

Dan lopen we een Apple reseller binnen. Ik overweeg al een tijdje een MacBook Air te kopen en de prijs hier in Kuala Lumpur is een stuk lager. Erg verleidelijk! Na een telefoontje met het thuisfront, en contact met techgoeroes T. & C. besluit ik dat het een goede keuze is om hier mijn MacBook Air te kopen. Daarnaast is het kerst, en dit is wel echt een geweldig kerstcadeau!

Vietnamees kerstmaal!

Na deze geweldige aankoop eten we nog een heerlijk Vietnamees kerstmaal in de foodcourt van het winkelcentrum en gaan we dan snel naar het hotel terug. Het loopt toch een beetje gek met zo een dure aankoop over straat.

We eindigen eerste kerstdag bij de gaafste rooftopbar van heel Maleisië, bij de Heli Lounge Bar. Dit is een voormalig helikopterplatform op het dak van een skyscraper. De lijnen van de landplek zijn nog steeds te zien en de randen van het dak zijn enkel met koorden afgesloten. Het is een van de weinige rooftopbars hier in Kuala Lumpur die in de openlucht is en met de heerlijke temperaturen hier, is dat niet verkeerd. We genieten van het uitzicht en de heerlijke drankjes die geserveerd worden. Deze ervaring hebben we trouwens te danken aan Daan en Simone (broer van Ries), van wie we dit leuke kerstcadeau gekregen hebben! Na nog een portie frietjes en hamburgers en een laatste Gin & Tonic, lopen we naar huis.

Maleisie: Bij Sky Bar met uitzicht op de Petronas Twin Towers

Zwemmen op een dakterras in Kuala Lumpur

Tweede Kerstdag brengen we door aan het zwembad van het luxe Renaissance hotel. We kunnen hier een hele dag de gym in en bij het zwembad liggen voor 8 euro per persoon, dus daar maken we goed gebruik van. Aanvankelijk wilden we graag naar een hotel met een infinity pool, de mooiste ligt op het gebouw van Regalia Suites, maar na meerdere telefoontjes blijkt dit echt enkel voor hotel gasten te zijn. Helaas…

De gym in dit hotel is geweldig, super groot en van alle faciliteiten voorzien. We sporten een dikke twee uur en relaxen dan aan het zwembad. Beetje zonnen, beetje lezen, life is good!

Aan het eind van de dag besluit Ries zichzelf ook een mooi kerstcadeau te geven, hij koopt de nieuwe lens voor zijn camera. We eten daarna nog wat op de foodmarket van Jalan Alor street en nemen dan een Uber naar de Petronas Twin Towers. Dit zijn de twee bekende torens die op bijna elke foto van Kuala Lumpur staan. Het is helaas al donker dus we besluiten niet naar boven te gaan, maar de torens van benedenaf te fotograferen. Daarna lopen we het winkelcentrum wat onder de torens gebouwd is nog even in. Ook vanavond eindigen we de dag in een rooftopbar, Sky Bar, waarbij we een geweldig zicht op de Petronas Twon Towers hebben.


Ook naar Kuala Lumpur? Klik hier voor onze Kuala Lumpur reisgids met acht gratis activiteiten! 


Onze laatste dag: Het KL Bird Park

Onze laatste dag in Kuala Lumpur is aangebroken, vanavond vliegen we door naar Bali. Kuala Lumpur draait voor een groot deel om de winkelcentra, maar het is toch wel een beetje schandalig dat winkelen ook echt het enige is wat we hier gedaan hebben. Daarom gaan we vandaag een beetje sightseeing. We beginnen bij het Sultan Abdul Samad gebouw. Het staat aan het Dataran Merdeka plein, een groen plein met rondom nog veel meer mooie gebouwen. Het is een mooi groot gebouw in Moorse stijl en vroeger zat hier de regering en de Sultan. We lopen via de het historische centrum naar Chinatown. Hier staan allemaal kramen met prullaria. Even rondkijken naar nep merkshirts, horloges en tassen maar niets gekocht lopen we nog iets verder en lunchen bij een snackbar. Heerlijk even de airco in.

Onze sightseeing ochtend sluiten we af bij het KL Bird Park. Dit park ligt naast het Butterflypark en de Botanische tuinen en beslaat een flink stuk groen in Kuala Lumpur. Als we binnenkomen zien we meteen overal an vogels. Ze zijn prachtig, maar het is ook wel schrijnend soms om te zien. Vooral de struisvogels die in een veel te klein hok zitten, zien er slecht uit. Er ontbreken veel veren en het lijkt alsof ze honger hebben omdat ze telkens proberen het gaas kapot te bijten. Beetje gemengde gevoelens dus over dit park.

Op naar Bali!

En nu zitten we op het vliegveld te wachten op onze vlucht naar Bali. In Bali komen beste vriendinnetjes S. en N. ons bezoeken en we gaan samen Oud en Nieuw vieren, ontzettend veel zin in! Het wordt de derde keer dat we naar Bali gaan, dus we gaan in Canggu (dorpje dichtbij Seminyak) de nieuwste restaurantjes opzoeken en verder veel chillen. In onze volgende blog meer hierover!


travel blogs on Malaysia

Klik hier voor al mijn Maleisië blogs!


Andere blogs over Maleisië

tagged in diary

1 Comment

  1. by Marion on 7 januari 2018  15:28 Beantwoorden

    Haha, heb je nou mistletoe boven je hoofd hangen aan het zwembad? Ries heeft je toch wel gekust mag ik hopen? ;-)

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites