Fijne hotels in de omgeving van Antananarivo (Tana), hoofdstad van Madagascar!

In dit blog lees je onze ervaringen met twee mooie hotels en accommodaties in de buurt van Antananarivo, ook wel Tana genoemd, de hoofdstad van Madagascar. Op zoek naar fijne accommodatie net buiten de drukte van de hoofdstad van Madagascar? Lees snel verder!


Hotels in de omgeving van de hoofdstad van Madagascar!

Na drie weken roadtrippen door het noorden van Madagascar zijn we terug in Ivato, het dorp in de buurt van de hoofdstad Antananarivo. De komende vier dagen nemen we de tijd om even bij te komen van al het moois dat we gezien hebben, maar ook om flink wat te schrijven en foto’s te bewerken. Daarnaast testen* we voor jou twee verschillende hotels in de omgeving van Antananarivo, zodat we je precies kunnen vertellen waar jij kunt slapen wanneer je net in Madagascar geland bent!


Hotel Ecole Lodge – rust op het platteland van Antananarivo (Tana)

Hoe verder we wegrijden uit de stad, hoe rustiger het wordt. Toeterende auto’s en eetstalletjes maken plaats voor heuvels, zebu’s (koeien) en zandwegen. We rijden langs kleine dorpjes met lemen huizen en zwaaiende kinderen. Na een half uur komen we aan bij Ecole Lodge, waar eigenaresse Fabienne ons van harte welkom heet.

Ze leidt ons rond, laat het zwembad zien, het restaurant en tenslotte onze ruime lodge. Enthousiast zetten we onze backpacks neer en lopen direct naar de grote glazen deuren met daarachter een mooi uitzicht! Vanuit ons bed kijken we uit op de glooiende heuvels en het platteland rondom hoofdstad Antananarivo (Tana).

School voor de omgeving

Na een warme douche zitten we in de woonkamer bij Fabienne. Haar kleine dochtertje speelt om ons heen terwijl wij zitten te eten. Fabienne vertelt waar de naam ‘Ecole Lodge’ vandaan komt. We bevinden ons momenteel op het platteland, er is hier grote werkeloosheid en de meeste kinderen gaan niet naar school. Ecole Lodge heeft, zoals de naam al zegt, de bedoeling om een school te zijn voor de mensen in de omgeving. Ze leren hier koken, om te gaan met gasten en Engels te spreken. Kortom ze leren hoe je een hotel runt.

Op deze manier zorgt Ecole Lodge voor werkgelegenheid voor de lokale bewoners. Fabienne is daarnaast bezig een school te bouwen waar de kinderen in de nabijgelegen dorpen naartoe kunnen gaan. De volgende ochtend laat ze ons trots de locatie voor deze nieuwe school zien. Momenteel gaan de kinderen hier niet naar school omdat de dichtstbijzijnde school op bijna twee uur reizen (te voet) hiervandaan ligt. Daarnaast circuleren er verhalen over kinderroof waarbij kinderen ontvoerd worden van scholen en hun organen gestolen worden. Een gruwelijk verhaal waardoor de meeste ouders hun kinderen dichtbij zich willen houden.

Wandeling door de dorpen en tussen de rijstvelden buiten Antananarivo

Tijdens een wandeling met Fabienne, haar dochtertje en man zien we meer van het lokale leven. Zo bezoeken we een gezin dat met twee kleine kinderen in een piepklein huisje woont. Men is blij om ons te zien, meteen wordt er een vuur aangestoken om koffie te maken en komt er mierzoete frisdrank op tafel. Onze gastheer is werkzaam voor de Ecole Lodge en gaat binnenkort de school managen.

Na de koffie lopen we via rijstvelden verder naar een ander dorp. Ries is stil, hij is behoorlijk onder de indruk van het zien van de enorme armoede die hier in Madagascar heerst. Het is een feit waar je je continue van bewust bent, maar dat toch nog flink binnenkomt als je het van zo dichtbij ziet door een gezin te bezoeken dat in deze armoede leeft. Fabienne vertelt dat dit juist iets is dat zij aan bezoekers van Madagaskar wil laten zien, vooral omdat er progressie in zit, het gaat beter met het land! En juist door als toerist dit soort plekken te bezoeken en bij Ecole Lodge te verblijven, kun je daar een steentje aan bij dragen!

Meer informatie over hotel Ecole Lodge buiten Antananarivo:

Een verblijf bij Ecole Lodge is te boeken via Ramartour. Je verblijft in ruime lodges waar plek voor vier personen is. Er is een zwembad en een grote tuin. ’s Avonds eet je samen met Fabienne en haar gezin in een huiselijke setting.

Activiteiten hotel Ecole Lodge in Antananarivo

In het heuvelachtige landschap rondom Ecole Lodge kun je verschillende activiteiten doen. Zo is het mogelijk om te gaan mountainbiken, om een meerdaagse hike te doen waarbij je bij de plaatselijke bevolking slaapt, of om een quad te huren en zo de omgeving te verkennen. 

Wanneer kies je voor hotel Ecole Lodge?

Wil jij rust en natuur om je heen, ben je opzoek naar ruimte en vind je het leuk om meer over de lokale cultuur en bevolking te komen weten? Dan past hotel Ecole Lodge net buiten Antananarivo helemaal bij jou!

Je verblijft al een nacht in Ecole Lodge vanaf €45 (2 personen), klik hier om direct te boeken. Eten zit hier niet bij inbegrepen, ontbijt kost €5, lunch €7,50 en diner €8,50 per persoon.

hotel Ecole Lodge – Antananarivo
Tel: +261 20 22 487 23
Website: ecole-lodge-antananarivo.com of ramartour.com
E-mailadres: booking@ecole-lodge-antananarivo.com


Benieuwd of een reis door Madagascar duur is? Lees hier alles over in ons Madagascar budget blog!


Meva Guesthouse – mooi hotel in de bruisende omgeving van Ivato

Op onze derde dag rijden we terug richting Antananarivo. We zijn behoorlijk zen door alle rust om ons heen en klaar voor de hectiek van de hoofdstad! Al valt dat laatste heel erg mee in het volgende hotel. Hotel Meva Guesthouse (net als Ecole Lodge onderdeel van familiebedrijf Ramartour) huist in een mooi koloniaal gebouw omringd door een grote tuin met konijnen en schildpadden.

Onze kamer is gezellig ingericht en we hebben een balkon waar we het grootste gedeelte van de dag in de zon zitten! Nadat we onze spullen hebben uitgepakt loop ik naar de glazen serre waar lange houten tafels staan, mijn werkplek voor de komende dagen! Ook al zitten we midden in de drukke voorstad van Antananarivo, in hotel Meva Guesthouse is het rustig.

Eigen keuken in hotel Meva Guesthouse in Antananarivo

Aan het eind van de middag lopen we naar het winkelcentrum dat hier vlakbij zit. We kopen allemaal lekkere ingrediënten en terwijl ik vervolgens nog even doorschrijf, kookt Ries een lekkere maaltijd. Zelf koken is iets wat lang niet altijd kan op reis, extra fijn dus dat je vrij bent om gebruik te maken van de ruime keuken in Meva Guesthouse.

Wil je meer zien van Antananarivo? Overweeg dan een wandeling door het centrum met een lokale Malagasi te maken. Een fijne introductie met de cultuur van Madagascar! Klik hier voor meer informatie of om direct te boeken!


Bustickets regelen in Antananarivo

Tijdens onze laatste dag in Meva Guesthouse zijn we bezig om het vervolg van onze reis door Madagaskar voor te bereiden. Morgen vertrekken we richting Ile Sainte-Marie, een eiland in het noordoosten. Om daar te komen moeten we een mix van taxi, bussen, auto’s en een boot nemen, maar hoe we deze kunnen boeken, dat weten we niet. Gelukkig is daar reddende engel Joel. Hij is de broer van Fabienne en neemt voor ons contact op met de verschillende transportbedrijven die we nodig hebben. Binnen een mum van tijd heeft hij de beste plekken in de bus voor ons gereserveerd en zorgt hij ervoor dat we de juiste boottickets hebben. Zo fijn, hadden we dit zelf gedaan waren we hier een halve dag mee bezig geweest!

En zo eindigt onze fijne tijd in en rondom Antananarivo en zitten we de volgende ochtend in de bus richting het volgende avontuur: Ile Sainte-Marie!


Meer fijne hotels in Madagascar vind je in onze hotelgids!


Meer informatie over hotel Meva Guesthouse vlakbij Antananarivo

Meva Guesthouse is te boeken via Ramartour. Het hotel ligt op tien minuten afstand van het vliegveld, in de buurt van verschillende banken en restaurants. Er zijn meerdere ruime kamers met badkamer. Ook is er een familieverblijf met eigen keuken en woonkamer. In de keuken annex serre wordt iedere ochtend een ontbijt geserveerd. Het is ook mogelijk te lunchen of dineren in Meva Guesthouse.

Activiteiten hotel Meva Guesthouse in Ivato

Meva Guesthouse faciliteert verschillende activiteiten zo kun je een stadswandeling met gids door Antananarivo doen en is er de mogelijkheid tot paardrijden, fietsen of hiken.

Wanneer kies je voor hotel Meva Guesthouse in Ivato?

Meva Guesthouse is een perfecte start of einde van jouw reis door Madagascar. Het hotel ligt vlakbij het vliegveld en het is een fijne plek om op adem te komen na een lange vliegreis of om je laatste dagen in Madagascar ontspannen af te sluiten. Je verblijft al in Meva Guesthouse vanaf €29 (2 personen), klik hier om direct te boeken.

Meva Guesthouse
Tel: +261 32 42 89 662
Website: mevaguesthouse.com
E-mailadres: booking@mevaguesthouse.com


Ramartour

Jonah, de broer van Joel en Fabienne die we ook ontmoeten in Ivato, is de eigenaar van het familiebedrijf Ramartour. Ramartour is een tourcompany die georganiseerde reizen en hotels aanbiedt in Madagascar. Met ruim 16 jaar ervaring in de toerismebranche kan Ramartour jouw helpen om je reis door Madagascar samen te stellen. Kies voor een op maat gemaakte reis, of stel met behulp van verschillende bouwstenen jouw ultieme reis samen.

Het Ramartour team doet dit alles samen met én voor de lokale bevolking. Er zijn verschillende projecten zoals Ecole Lodge die scholing, entrepreneurship en zelfredzaamheid stimuleren. Zo creëert Ramartour niet alleen banen, maar is er sprake van een lange termijn stimulans van de lokale economie.

Voor meer informatie over Ramartour, neem een kijkje op de site of leg contact met Jonah!

Ramartour
tel: +261 20 22 487 23
Website: ramartour.com
E-mailadres: info@ramartour.com


Travel Blogs MadagascarKlik hier voor al mijn Madagascar blogs!


Meer blogs over Madagascar

*We verbleven op uitnodiging van Ramartour in deze lodges, echter is alles hierboven voor mij waarheidsgetrouw, ik geef zoals altijd mijn eigen mening en ervaring weer.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites