5 te gekke en vreemde dingen die Japan zo’n speciaal land maken!

Japan bezoeken voelt als het binnenstappen van een andere wereld. Alles is compleet anders dan wat je kent of gewend bent. Dat maakt het een top locatie om te bezoeken. Hieronder vijf gekke of aparte dingen die Japan zo een speciaal land maken en een bestemming die je absoluut moet bezoeken!


1. Vuilnismannen in Japan lopen in driedeligpak.

Iedereen ziet er in Japan netje uit, men draagt altijd wel een pak. Leuk om te zien, maar niet heel vreemd. Totdat je ziet dat de buschauffeurs witte handschoenen dragen en zelfs de vuilnismannen in driedelig pak lopen! Waarom hebben we dit in Nederland niet?

2. Prullenbakken bestaan niet in Japan

Er is niet één prullenbak op straat te vinden in heel Japan. Je vindt deze wel in supermarkten of heel soms op een toilet, maar nooit op straat. We hebben een keer 1,5 uur met afval in onze handen gelopen. Het schijnt met terrorisme te maken te hebben, maar het is toch wel verdomd lastig.


Op zoek naar fijne (budget) accommodatie in Japan? Hier vind je onze hotelgids met de leukste hotels in Japan.


japan: img_4025

3. In Japan lijkt het wel of men niet eet!

Misschien hebben Japnners zelf van punt 2 geen last want het lijkt alsof men nooit eet. In het westen is het heel normaal om met een Starbucks beker rond te lopen, of in de trein een salade van de Appie te eten. Dat zie je in Japan niet. Hier eet men enkel in een restaurant of thuis. Het voelt soms bijna onbeschoft als wij dan wel lopend een broodje eten of een cola drinken in de trein.


Handig: alles dat je moet weten over de Japan Railway Pass (JR Pass)


4. Met kerst eet een Japanner KFC

Dit verhaal kregen we van Japanners zelf te horen en we geloofden het echt niet tot we het zelf googleden. Het schijnt dat halverwege de jaren 70, Kentucky Fried Chicken met een enorme marketingcampagne gestart met als boodschap dat Amerikanen met kerst KFC eten. Dit sloeg enorm aan, miljoenen Japanners begonnen met kerst uit grote rood witte buckets kip te eten. Momenteel is het zelfs zo dat een-derde van de jaarlijkse winst van KFC Japan, tijdens kerst wordt verdiend. Wat vind jij? Met kerst ook fastfood op tafel?

Japan: wakayama beach


Is Japan duur? Lees dit budget blog met meer informatie over prijzen in Japan.


5. Toerist in Japan? De lokale bevolking ontvangt je met open armen!

Waar je in Amsterdam, Venetië en Rome als toerist met de nek aan wordt gekeken en in sommige delen van Z.O. Azië men je vooral als wandelende portomonee ziet, vinden Japanners het geweldig om je te mogen ontvangen in hun land. Nog nooit voelden we ons ergens zo welkom en gewild. sowieso is men vaak verbaasd dat toeristen naar Japan komen, er komen ook niet veel toeristen naar Japan, maar dit begint snel te veranderen. In 2020 wil de Japanse regering 40 miljoen buitenlandse bezoekers verwelkomen in Japan. Ach, we  hebben er wel vertrouwen in dat alle 40 miljoen bezoekers ook warm onthaald worden.


Klik hier voor al mijn blogs over Japan


Andere reisblogs over Japan

tagged in speciaal

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites