Diary blog: Hiroshima & Wakayama bezoeken tijdens onze reis door Japan!

In dit blog lees je meer over onze persoonlijke ervaringen van het bezoeken van de Japanse stad Hiroshima. Ook vertellen we je meer over de pelgrimstoue in Wakayama!


Diary: Hiroshima en de pelgrimsroute van Wakayama bezoeken

Hiroshima is de stad die op 6 Augustus 1945 gebombardeerd is met een atoombom. Het resultaat: een grote verwoesting en meer dan 140.000 doden. Deze gruwelijke gebeurtenis is een belangrijk deel van de geschiedenis van Hiroshima en heel Japan. Mensen die we spraken waren geen fan van Hiroshima, het zou een grimmige stad zijn. De meeste Japanners raadden ons zelfs af om de stad überhaupt te bezoeken of om maar een paar uur in de stad te verblijven. We vonden het zelf echter belangrijk en leerzaam deze stad te bezoeken en zijn achteraf positief verrast. We vonden Hiroshima een warme stad waarin men voor Japanse begrippen goed en graag Engels sprak en waar de mensen zeer gastvrij zijn.

Aankomst in Hiroshima!

We komen vroeg aan in Hiroshima. Charlotte heeft de laatste dagen last gehad van de spieren in haar hand en uit voorzorg hebben we contact gehad met de verzekering om te bespreken in welke stad een eventuele controle bij een arts het beste zal gaan. Dit blijkt Hiroshima te zijn dus zijn we al wat eerder naar deze stad vertrokken. Echter gaat het al een stuk beter dus het lijkt niet nodig te zijn. En nu hebben we dus wat extra tijd in Hiroshima, al blijven we wel maar een nachtje.


Op zoek naar fijne (budget) accommodatie in Japan? Hier vind je onze hotelgids met de leukste hotels in Japan.


Japan: Hiroshima

Het eiland Miyajima voor de kust van Hiroshima: hertjes en een berg!

Vannacht slapen we in een echt hotel met eigen badkamer. Het ligt midden in het centrum en voelt na de hostels en guesthouses superluxe aan. We bewaren het museum en Peacepark waar de atoombom centraal staat, voor morgenochtend. Vandaag is het weer goed en willen we graag de berg op een eiland in de buurt beklimmen. Dit is het eiland Miyajima waar ook een van Japans meest bekende Tori (poort) staat. Het is de nummer 1 toeristenplaats van het land. Als je aan komt varen met de boot zie je de Tori inderdaad al staan, het is een mooi gezicht. Daarnaast lopen hier op het eiland allemaal hertjes in het wild los. Deze dieren worden als heilig beschouwd. Ze zijn erg lief en gewend aan mensen, ze lopen zo de bootterminal binnen.

De kabelbaan naar de top van de berg op Miyajima!

We wandelen een stuk over het eiland en besluiten dan de kabelbaan naar boven de berg op te nemen. Vanuit de kabine heb je al een prachtig zicht over het eiland en de eilanden in de omgeving, maar eenmaal boven wordt dat alleen maar beter. We hiken de laatste 30 minuten naar de top toe en daar is het uitzicht pas echt onbeschrijfelijk mooi. Aan de ene kant heb je de baai van Hiroshima omringd door bergen. Aan de andere kant zie je tientallen groene eilanden liggen.

Naar beneden gaan we wandelend in plaats van met de kabelbaan. En dat is best een flinke tocht. Anderhalf uur dalen we eindeloze trappen af. We lopen langs watervallen, kleine tempels en komen af en toe een hertje tegen. Moe komen we aan in de baai waar de meeste toeristen nu vertrokken zijn. De Tori blijkt een heel stuk groter dan we dachten en nu het eb is, kunnen we hem van dichtbij zien. Terug in ons hotel hebben we nog even contact met het thuisfront en chillen we in deze luxe hotelkamer.


De ultieme reisroute voor drie weken rondtrekken in Japan!


Het Peacepark van Hiroshima: ontzettend indrukwekkend!

We pakken onze spullen in en checken uit bij dit fijne hotel. Onze trein vertrekt om 12.22 dus daarvoor gaan we het Peacepark bezoeken. Het Peacepark is gebouwd op het gebied dat door de atoombom het zwaarste getroffen is. Het park staat volledig in teken van de slachtoffers van de atoombom en hoe belangrijk het is om in vrede te leven. Er moet voorkomen worden dat er ooit nog slachtoffers vallen door nucleaire wapens.

We bezoeken het museum en worden flink geraakt door wat we daar zien en horen. Van te voren wisten we al het een en ander over Hiroshima, maar als je dan al die foto’s, beelden en voorwerpen zo voor je ziet, komt dat toch hard binnen. Wat is dit een afschuwelijke tijd geweest voor Hiroshima en Japan! Beduusd lopen we door het park. We kunnen iedereen aanraden Hiroshima te bezoeken, het is een mooie leuke stad met een afschuwelijke, maar belangrijke geschiedenis.

Japan: Het enige gebouw wat is blijven staan na de atoombom in Hiroshima

En nu zitten we in de trein, onderweg naar de regio Wakayama om precies te zijn het dorp Shirahama. Hier gaan we de komende dagen een stuk van de Pelgrimsroute (de Kumano Kodo) lopen. We zullen zo’n 20 kilometer op een dag lopen midden tussen de natuur. We hebben er zin in!


Is Japan duur? Lees dit budget blog met meer informatie over prijzen in Japan.


Start van de pelgrimsroute (de Kumano Kodo trek)

Vannacht hebben we geslapen in een van de leukste hostels ooit: Dormitory Sandanya. Het staat bomvol met gekke snuisterijen maar het is super schoon. De eigenaar is onwijs lief, hij trakteert op sake, regelt vervoer voor ons bagage en zwaait ons bij het afscheid om 07.00 vrolijk uit. We rijden weg uit het dorpje Shirahama, en zien een prachtige zee vol met kliffen en groene bergen op de achtergrond. Hier willen we in de zomer dolgraag nog een keer terugkomen om te surfen en schildpadden te spotten.

We nemen de bus naar het begin van de track. Vandaag lopen we 18 kilometer met flinke stijgingen. En dat merken we meteen in het begin al. De eerste kilometer is het enkel klimmen, klauteren en primitieve trappen op. Onze conditie is niet slecht, maar dit is echt pittig. Langzaam wordt het iets beter te doen. We lopen door geweldige natuur, met prachtige uitzichten. Het is lastig op foto’s vast te leggen of onder woorden te brengen dus ik stel voor dat jij als lezer hier ook gewoon een keer naar toe moet gaan.

Een prachtige ervaring: De Kumano Kodo trek!

Op een bepaald moment lopen we omringd door bossen over een heuvelrug en begint er een geluid aan te zwellen. Het klinkt alsof er duizenden mensen zachtjes beginnen te klappen. Verbaasd kijken we om ons heen en dan voelen we het, het is gaan waaien, en de duizenden bomen maken een enorm geluid door deze sterke wind. In Nederland is Sinterklaas in het land, en hier waait net als daar, de wind door de bomen.

Japan: kumano kudo track

Rond een uur of drie komen we aan in ons verblijf voor de nacht. We hebben deze overnachting cadeau gekregen van het lokale toerist informatie centre: Kumano Travel. En we mogen weer in onze handjes knijpen want wat een geweldig verblijf is het. We hebben een heel huis tot onze beschikking en kijken uit over een prachtige vallei. De lieve eigenaar, voormalig proftennisser turned biologisch boer, maakt een heerlijk diner voor ons klaar. Alle producten die hij gebruikt komen uit zijn eigen tuin, of van vrienden in de buurt. We vallen vroeg in slaap want ook morgen wordt een intensieve dag.

Kumano Kodo trek dag 2!

We worden wakker met een heerlijk ontbijt weer uit de biologische tuin van onze gastheer. We pakken onze spullen en beginnen met lopen. Vandaag staan er 22 km op de planning, iets minder stijging  maar weer een prachtige route. Onderweg komen we in the middle of nowhere ineens een golfafslagmat tegen, we kunnen het niet laten dus slaan wat balletjes weg.

Na 7 uurtjes lopen komen we aan in ons hostel, een fijn nieuw en schoon hostel met verschillend natuurlijke Onsen (heetwater baden) waar je gratis gebruik van kan maken. We zitten in een piepklein dorp, Yunomine, wat eigenlijk niet meer is dan 12 huizen. Er is één piepklein winkeltje waar ze voornamelijk koekjes en noodles verkopen. Het enige restaurantje is dicht vandaag. Gelukkig heeft ons hostel een mooie grote keuken, dus maken we een gekke, bij elkaar geraapte avondmaaltijd klaar van o.a. maïskolven, erwtjes uit blik, rijst en tomatensaus. Het smaakt verrassend goed. De rest van de avond zitten we gezellig met de andere gasten te kletsen en Sake te drinken.

Japan: Kumano kudo track Uitzicht vanaf ons hotel

Onze laatste dag in Japan: Op naar Osaka!

Vandaag is onze laatste dag Japan. We doen het in de ochtend rustig aan, slapen een beetje uit, schrijven deze blog en regelen wat dingen voor de Filipijnen. De bus vertrekt pas om 13.00, en na 1,5 uur in de bus en 2 uur in de trein zullen we aankomen in een buitenwijk van Osaka. We slapen vannacht in een hotel vlakbij het vliegveld omdat we morgen heel vroeg zullen vliegen. Het hotel is een lovehotel.. We kunnen het per uur of per nacht huren.. Heel benieuwd hoe dat gaat zijn.

De volgende blog zal vanaf de Filipijnen zijn, geschreven in de warmte en volle zon! Klik hier om dit blog direct te lezen!


Klik hier voor al mijn blogs over Japan


Andere reisblogs over Japan

tagged in diary

7 Comments

 1. by theovandesande on 21 november 2017  16:32 Beantwoorden

  Japan is een bijzonder land met veel gezichten. Mooie foto van de trappen. Op de foto waarop Ries een balletje gaat slaan lijkt hij op Zwarte Piet, erg grappig om te zien. Goede reis naar de Filipijnen.

 2. by Marion on 21 november 2017  16:44 Beantwoorden

  Dat zijn wel een paar hele mooie en indrukwekkende dagen geweest. Prachtige natuur, mooie hikes, leuke ontmoetingen en dan een inkijk in een heftig en onuitwisbaar stukje geschiedenis. Prettig om die dagen dan af te sluiten in het love-hotel waar je al die leuke filmpjes van hebt doorgestuurd, ook weer een belevenis ;-P

  En dan morgen, nou ja straks, lekker de warmte in!

 3. by Cos on 21 november 2017  20:29 Beantwoorden

  Natuurlijk ga je naar Hiroshima! Een stad die is opgebouwd op de resten van wat is verwoest na een verpletterende bom. In Hiroshima realiseer je je dat vrede belangrijk is. De verhalen over de mensen, vooral de kinderen, die zijn omgekomen in 1945 zorgen voor kippenvel en afgrijzen, zelfs als ik er nu aan denk. En Miyajima is dan zo contrasterend. Zo vreedzaam en zo mooi. Goede keuze van jullie om er naartoe te gaan! En jammer dat Japan nu al voorbij is, de postroute hadden jullie ook geweldig gevonden.

  • by Charlotte van de Sande on 22 november 2017  00:01 Beantwoorden

   Hi Cos! Inderdaad! Heb je in Hiroshima ook de petitie tegen nucleair power getekend? Oh wat is de post route? We vonden Japan echt geweldig! Zo veelzijdig en prachtig. Nu ook wel zin in de warmte in de Filipijnen!

   • by Cos on 22 november 2017  10:49 Beantwoorden

    Als je uit de tentoonstellingsruimtes de lange gang door loopt, kun je niet anders dan blij zijn om in vrede te leven en ga je - natuurlijk - de petitie ondertekenen. Het is zo indrukwekkend.
    De postroute ligt in de bergen, boven Nagoya. De route door de bergen werd vroeger gebruikt als postvoorziening, de post werd per voet bezorgd, vanwege de soms nauwe paden. Wij hebben de route tussen Magome en Tsumago gelopen (8 kilometer). Onderweg kom je mooie watervallen en rijstvelden tegen en belletjes aan paaltjes, om de beren te waarschuwen voor mensen. We zijn nu twee keer in Japan geweest, de eerste keer, net als jullie, naar de steden en de tweede keer meer het land in gegaan. Japan is zo ongelofelijk veelzijdig.
    Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over de Filipijnen. Geniet!

 4. by Ank on 22 november 2017  09:03 Beantwoorden

  Prachtige blog weer jongens! Het lijkt me een geweldig land. Ik heb laatst een documentaire over Hiroshima gezien en daarin bleek al dat de mensen heel positief in het leven staan ondanks wat er gebeurd is in het verleden.
  Nu op naar de warme Filipijnen, als dat maar geen cultuurschok wordt...

 5. by Ruben on 25 november 2017  09:41 Beantwoorden

  Fucking awesome daar weer. Die vallei ziet er wonderschoon uit, doet me denken aan Nieuw-Zeeland. Haha dat love hotel zullen jullie niet schoon hebben gehouden!! Gekke Japanners, geniet ervan. Leuke blogs

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites