Diary blog: onze tijd in Kyoto en Fukuoka in Japan

We reizen door Japan en zijn nu aangekomen in Kyoto en Fukuoka! In dit blog lees je meer over onze persoonlijke reiservaringen met Japan!


Diary: onze ervaringen in Kyoto en Fukuoka in Japan!

Kyoto is een stuk kleiner dan Tokyo, maar alsnog een flinke stad. Te voet zijn de afstanden wat te groot, maar iedereen fietst hier in Kyoto, dus wij besluiten om fietsen te huren en erop uit te trekken. Eerste bestemming: een bakkertje. We halen broodjes en koffie en fietsen dan naar de rivier. In de zon op een bankje worden we langzaam wakker en genieten we van onze broodjes. Ons ontbijt hier in Japan bestaat soms uit rijstdriehoekjes gevuld met vis (soort sushi), soms uit fruit en yoghurt, maar vaak ontbijten we met mierzoete broodjes die we kopen bij een van de talloze bakkertjes die Kyoto telt.

Imperial Palace in Kyoto

We fietsen richting het Imperial Palace. Volgens de Lonely Planet mag je hier gratis naar binnen na wat formulieren in te hebben gevuld, en is het paleis vandaag open. Helaas zit de Lonely Planet er weer eens naast (dit gebeurt best vaak en we zijn geen groot fan van Lonely Planet) op maandag is het gebouw gesloten. Jammer, het schijnt heel indrukwekkend te zijn. We besluiten om door te fietsen naar een bekend restaurant waar je op Japanse wijze thee kan drinken.

Van broertje Maurits hebben we een theeproeverij cadeau gekregen dus dat gaan we doen. Het theerestaurant zit in een mooi pand waar binnen allemaal tafeltjes staan waar mensen thee aan het drinken of bereiden zijn, we krijgen de theemenukaart en besluiten voor een Japanse groene thee en een Matcha thee te gaan. Matcha is poeder van vermalen groene thee wat je samen met heet water opdrinkt. Het is gifgroen van kleur en doet romig aan. Om de textuur zo te krijgen moet men met een Bamboo garde een poos de thee met het water mengen, een grappig proces om te zien. Het smaakt heerlijk.

Japan: Charlotte in Kyoto

Prachtige Geisha’s in Kyoto!

We pakken de fiets en rijden langs de rivier naar de wijk Gion, hier gaan we namelijk deelnemen aan een wandeling met gids om wat meer te weten te komen over deze oude wijk. De gids vertelt veel over de Geisha’s, die nog steeds in deze wijk wonen. Geisha’s zijn vrouwen die de oude Japanse kunstvormen beoefenen, zoals theeschenken, dansen en bloemschikken. Men kan een Geisha inhuren om gezelschap van te hebben, maar dit is niet goedkoop, een avond kost al snel €15.000. Het gezelschap van een Geisha bevat overigens normaliter geen seksueel contact, al is dit niet verboden.

Helaas komen we geen Geisha tegen, ze zien er prachtig uit, maar het is vrij uitzonderlijk dat je ze op straat tegenkomt. Onze gids vertelt ook van alles over de religieuze geschiedenis van de wijk waar veel tempels staan.


Op zoek naar fijne (budget) accommodatie in Japan? Hier vind je onze hotelgids met de leukste hotels in Japan.


De Gouden tempel in Kyoto tijdens zonsondergang

Het is half 4 en eigenlijk willen we nog voor zonsondergang (17.00) naar de andere kant van de stad. Daar staat namelijk een prachtig Gouden tempel die bij zonsondergang het best tot zijn recht komt. Dus we racen op onze fietsjes in een half uur de 8 kilometer lange route midden door de stad. Heerlijk om zo te fietsen, het geeft een gevoel van vrijheid, lekker overal tussendoor kunnen schieten. Yes, we hebben het gehaald, we staan voor deze prachtig Gouden tempel en lopen rustig door het tempelcomplex. Bij de uitgang steken we nog een kaarsje voor familie thuis en een voor Ries zijn moeder aan en dan fietsen we rustig naar huis toe.

Japan: Kyoto golden tempel

De Nishiki food Market en relaxen in Kyoto

Vandaag regent het de hele dag. We overwegen om naar Nara te gaan, een dorpje net buiten Kyoto met veel tempels en enorm veel hertjes, maar eigenlijk zijn we wel even tempelmoe. Deze regen is het perfecte excuus om lang uit te slapen, en te relaxen. Dus dat is precies wat we doen. We kijken een serie, spelen een spelletje (thanks voor het leuke spel R en J!) en verlaten pas rond 12.00 het hotel.

In Kyoto bevindt zich een overdekte foodmarket, de Nishiki Market. Met dit weer een perfecte bestemming. Overal waar je kijkt zie je vreemde vissen, exotische ingemaakte groenten en aparte gerechten. We proeven wat dingen, kopen hier en daar een gerechtje en kijken onze ogen uit.

Japan: Gevulde octopus op de Nishiki Market

Na een tijdje is het wel weer tijd voor een pauze, we ploffen neer bij de Starbucks en gaan daar rustig zitten lezen terwijl de regen tegen de ramen tikt. Heerlijk zo’n relaxte dag. Tegen het avonduur is het eindelijk gestopt met regen, dus we gaan lopend naar huis. Onderweg eten we wat bij een restaurant waar je je eigen eten op een grote tafelgril kan grillen, Japans gourmetten noemt Ries het. Het smaakt goed na de vele keren Ramen die we ‘s avonds vaak eten.

Thuisgekomen pakken we onze spullen voor een crossfit training, lekker even sporten na een chilldag. Moe komen we thuis en pakken onze backpacks in, morgen vertrekken we naar Fukuoka, een studentenstad in het zuiden van Japan.


Is Japan duur? Lees dit budget blog met meer informatie over prijzen in Japan.


Op naar studentenstad Fukuoka in het zuiden van Japan!

Op het nippertje halen we de trein, lopen met een backpack duurt toch langer dan normaal lopen. In de trein puffen we uit. Een kleine 3 uur later komen we aan in Fukuoka. We slapen vannacht in een hostel, op een privekamer maar wel met stapelbed. Het stapelbed blijkt lekker ruim te zijn dus vannacht slapen we gezellig samen in het onderste bed. Met gehuurde fietsen doorkruisen we de stad, we rijden door het havengebied, door mooie parken en dan naar het strand.

Fukuoka ligt op het onderste eiland van Japan en is een kustplaats. Het is hier een groot deel van het jaar aangenaam warm, maar nu half november is het er maar 13 graden met een waterig zonnetje. We lopen wat over het strand en kijken uit naar het warme weer straks in de Filipijnen. Vlakbij het strand staat Fukuoka Tower, een van de hoogste torens van Japan. We gaan naar boven en zijn getuige van een prachtige zonsondergang.

Japan: Fukuoka Beach

Fietsen door Fukuoka!

Fietsend gaan we richting het uitgaansgebieden van Fukuoka om daar een hapje te eten. Er komen nauwelijks toeristen naar Fukuoka en dat merken we. Alles is in het Japans, nergens zijn er Engelse menukaarten of spreekt men Engels. Maar ook, nergens zijn we zo gastvrij ontvangen en doet men zo hun best om het ons naar onze zin te maken. We belanden bij een pub waar een groep zakenmensen luidruchtig dronken zit te worden, heel gezellig.

Charlotte eet sinds een half jaar vegetarisch en had verwacht dat dat in Japan heel makkelijk zou zijn. Niets is minder waar, men eet hier bij elke maaltijd vlees. En ook in dit restaurant is dat het geval, geen probleem, dan eet ze later nog wel even iets extra uit de supermarkt ofzo. Maar men haalt overal groente vandaan en de kok doet zijn uiterste best om iets anders lekkers op tafel te zetten. Zo leuk! En ondertussen vloeit de Sake rijkelijk.

Japan: Het uitzicht vanaf Fukuoka Tower

Gratis rondleiding in de Asahi bierbrouwerij in Fukuoka!

Onze eerste twee weken zijn voorbij, wauw het voelt alsof we al veel langer weg zijn. In Fukuoka zijn momenteel de nationale Sumoworstel kampioenschappen en om deze twee weken te vieren is het ons gelukt om twee kaartjes te regelen voor dit tournament. Maar eerst gaan we naar de rondleiding van de Asahi bierbrouwerij. Dit is een van de bekendste biermerken in Japan en we krijgen een interessante rondleiding waarbij we ook de fabriek in kunnen kijken. Na afloop mag je in 20 min 3 verschillende glazen bier drinken.

De rondleiding is gratis en echt een aanrader als je in Fukuoka bent. We ontmoeten een groep studenten die ons de tip geven om bij het restaurant Ichiran wat te gaan eten. Hier serveren ze de specialiteit van de regio, een bepaald type varkensramen.

Een sumoworstel wedstrijd bezoeken in Japan!

Na de lunch gaan we opweg naar het sumostadion. Elke wedstrijd duurt gemiddeld 10 seconden en gaat er zeer respectvol aan toe. Tussendoor vinden er telkens kleine religieuze ceremonies plaats met de bedoeling verkeerde geesten weg te schrikken. Het is erg leuk om naar te kijken en het stadium zit dan ook goed vol. We eten nog een hapje en kijken in ons stapelbed nog een serie.

Japan: sumo wrestling

Morgen vertrekken we naar Hiroshima, we zijn erg benieuwd naar deze stad die een heftige geschiedenis heeft meegemaakt. Lees hier alvast hoe onze tijd in Hiroshima is!


Klik hier voor al mijn blogs over Japan


Meer reisblogs over Japan

0 Comments

 1. by theovandesande on 18 november 2017  14:40 Beantwoorden

  Weer een bijzonder verhaal. De gevulde octopus lijkt me echt niet lekker!

 2. by Marion on 18 november 2017  15:09 Beantwoorden

  Wat boeiend weer allemaal en wat maken jullie mooie herinneringen! Ook al ken ik natuurlijk al deze avonturen al van whatsapp of telefoontjes, het is ook leuk om het dan weer na een paar dagen allemaal achter elkaar te lezen.

  Echter één ding had je me nog niet verteld, het maar nét halen van de trein!!! Zeker toevallig vergeten? HAHAHA "Zo hebben we je toch niet opgevoed Sjurlot?!" ;-)

  Fijn en gezellig dat jullie er vanmorgen tijdens het verjaardagsontbijt van Maarten toch even bij konden zijn. En met Ries op die afstand bleven er ook genoeg pains au chocolat en croissants over :-) Geintje lieve Ries!

  Nou geniet nog van jullie avondje saké drinken met de Japanners en morgen een mooie hike!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites