Diary blog: Tokyo & Kamakura in Japan

In dit diary blog lees je meer over onze tijd in Tokyo en in Kamakura, een leuk stadje aan zee vlakbij Tokyo!


Diary blog: Tokyo en Kamakura!

Even de setting waarin ik dit schrijf: we zitten in een Shinkansen trein, een van de snelste treinen van Japan. Naast me ligt een dikke Japanner te snurken, en Ries probeert ondertussen ergens een mooi shot van Mount Fuji te maken. Deze is voor het eerst in dagen enorm goed te zien, inclusief besneeuwde top. Maar nu eerst terug naar onze dagen in Tokyo!


Benieuwd naar de ervaringen van onze eerste dagen in Tokyo? Lees dan het blog!


Naar Tsukiji Market: de vismarkt in Tokyo!

We staan vroeg op, zonder veel moeite overigens, want er staat een geweldig ontbijt in het verschiet. Om 08.00 uur arriveren we bij Tsukiji Market, de bekende Japanse vismarkt. Van lieve vriendinnetjes F en L, hebben we een sushi ontbijt op deze markt cadeau gekregen. De sushi schijnt hier de beste van de wereld te zijn, en daar zijn we het helemaal mee eens, heerlijk! Na dit topontbijt lopen we nog wat rond over de markt. Als we iets eerder waren geweest, lees om 03.00 ‘s nachts, hadden we de sushiauction bij kunnen wonen. Helaas ging dat ons toch iets te ver.

Mount Fuji bekijken vanaf het centrum van Tokyo…

Het zien en fotograferen van Mount Fuji staat bij Ries boven aan zijn lijst hier in Japan. Omdat het november is, kunnen we de vulkaan niet beklimmen. Daar komt bij dat deze vulkaan bijna nooit goed te zien is, omdat er bijna altijd mist rond de toppen hangt. We hebben daarom besloten om niet twee volle dagen aan een Mount Fuji trip te besteden zonder zekerheid te hebben dat we hem zullen zien. Maar wat we dus wel gaan doen is vanaf meerdere punten in en net buiten de stad hem proberen te bekijken.


Op zoek naar fijne (budget) accommodatie in Japan? Hier vind je onze Japan hotelgids met de leukste hotels in Japan.


De eerste poging doen we vanaf de Metropolitan Government buildings. Hier kun je gratis naar boven en vanaf de 45e verdieping heb je een geweldig uitzicht op de stad. Helaas hebben we pech, ook al is het een zonnige dag zonder een wolkje te bekennen, het is te heiig om de berg te kunnen zien. Een beetje gedesillusioneerd lopen we weer naar buiten.

Tokyo Fomo: we willen alles ervaren in deze mooie stad!

We gaan even ergens zitten om een koffie te drinken en bij te tanken. Een van onze valkuilen is dat we enorm veel willen doen op een dag. Hier in Tokyo is dat niet anders, we willen alles zien, beleven en doen. We hebben Tokyo Fomo. Tel daarbij een kleine jetlag, de enorme cultuur- en taalverschillen en de 15 kilometer die we gemiddeld per dag lopen en de uitkomst = we zijn even heel moe. Oké dat wordt pas op de plaats maken. We halen wat broodjes en gaan in een groot park picnicken. Charlotte valt een paar uur in slaap en Ries geniet van de rust en stilte om hem heen.

Tokyo Tower: de rode Eiffeltoren van Tokyo!

We hebben weer energie voor tien en besluiten dus even naar de Fifth Avenue van Tokyo te gaan in de wijk Ginza. Leuk om te zien. We lopen door richting Tokyo Tower, een rode Eiffeltoren. Spontaan besluiten we tickets te kopen en naar boven te gaan. En daar hebben we tot onze verbazing een prachtig zicht op Mount Fuji die door de ondergaande zon op uitbarsten lijkt te staan. Yes, we hebben nu in ieder geval de contouren van de berg gezien!

Blij gaan we door naar Golden Gai in de wijk Shinjuku. Hier staan honderden eetkraampjes en zit iedereen op straat te eten. We sluiten aan bij wat locals en een jongen uit LA met wie we gezellig kletsen en eten. Ze werken alle 3 op een Engelse taal school hier in Tokyo waardoor hun Engels erg goed is. Leuk om met wat locals over Japan, Tokyo en hun cultuur te praten.

Naar Kamakura: de perfecte dagtrip vanaf Tokyo!

Ook vandaag staan we vroeg op. We nemen de trein naar Kamakura, een stadje aan zee waar veel tempels staan. Daarnaast heb je vanaf hier weer een beter zicht op Mount Fuji, want jahoor, we wagen gewoon nog een poging. Yes weer hebben we een prachtig zicht op de berg. Ries neemt wat foto’s en we genieten van het prachtige weer. Tot nu toe is het elke dag meer dan 20 graden geweest, lekker nazomeren voor ons dus.

Bij het VVV-kantoortje hebben ze ons aangeraadden om een stukje van een trail te doen die langs verschillende tempels loopt. We lopen de 3 km die deze trail lang is en komen langs prachtige natuur, mooie tempels, en een enorme Buddha. Het is 22 graden en op sommige stukken moeten we enorm veel trappen op. Een goeie workout dus.

Kamakura ligt vlakbij Tokyo en is een perfect locatie voor een dagtripje om te ontsnappen aan de drukte van de grote stad. 

Leuk: een sushiworkshop in Tokyo!

Met een klein beetje haast pakken we de trein terug naar Tokyo, vanmiddag hebben we namelijk een sushiworkshop.

Deze sushiworkshop hebben we van Jan en Karin gekregen. We hebben een onwijs lieve leraar, die met veel geduld ons de basis uitgelegd. De workshop doen we trouwens bij Chagohan Tokyo, echt een aanrader! We werken met verrukkelijke producten en hebben aan het eind een heerlijke maaltijd. We krijgen er een lekker glaasje sake bij en voelen ons rozig worden. Ook krijgen we shotjes van een Japans drankje met 45% alcohol. Die krijgen we gratis met dank aan het departement van tax in Japan, men wil namelijk dit goedje stimuleren onder buitenlandse toeristen zodat de export omhoog gaat. Heel grappig!

Onze laatste dag in Tokyo: Fietsen door de stad!

Onze laatste dag in Tokyo beginnen we met een sushiontbijt uit de 7/11. Dit is een supermarkt die je overal in de stad ziet opduiken. Voor maar een paar euro heb je hier een enorme berg sushi. Daarna starten we aan een fietstocht door Tokyo met een gids van het bedrijf Tokyo Great Cycling Tour . Het is vandaag bewolkt en soms regent het een beetje, maar doordat we zo’n leuke tocht maken hebben we dat niet door.

Onze gids neemt ons mee naar het Fukagawa Edo Museum, een heel apart museum waar een dorp is nagebouwd. Je ziet hoe men hier tijdens het Edo tijdperk leefde. Overal kan je de huisjes binnenstappen van kamer naar kamer gaan en alles tot in het kleinste detail bewonderen. De gids brengt ons vervolgens naar een tempel, een snoepwinkel en een mooie Japanse tuin. Ze vertelt overal dingen die je als Westerling niet weet, gebruiken in de tempel, uitleg over de Japanse tuin en veel over de geschiedenis van Japan.

Treinkaartjes kopen in Tokyo!

We wandelen naar Tokyostation waar we onze treintickets voor de volgende dag reserveren en nemen dan de metro naar Asakusa. Dit is een wijk met veel kleine winkelstraatjes en een enorme, indrukwekkende tempel. We struinen wat rond en gaan dan optijd naar huis. Daar gaan we nog even ergens wat eten en pakken we onze spullen, lekker optijd slapen want de dag erna gaan we naar Takayma.


Ondertussen is het landschap waar we met de trein doorheenrijden enorm veranderd. Bergen, mooie ijsblauwe rivieren, veel bossen, adembenemend  mooi. We zijn onderweg naar Takayama, een dorpje in de Japanse Alpen. Hier gaan we ons lekker laten verwennen in een Ryonkan, een Japans luxe hotel met spa. Ik ben benieuwd hoe de komende dagen gaan zijn!


Benieuwd naar onze route? Lees de ultieme Japan reisroute voor drie weken rondtrekken in Japan!Klik hier voor al mijn Japan blogs!


Meer blogs over Japan

tagged in diary, tokyo

0 Comments

 1. by Inge on 10 november 2017  14:15 Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen! Heel veel plezier, ik geniet mee op afstand.

 2. by Marion van de Sande on 10 november 2017  17:46 Beantwoorden

  Je schrijft zo leuk dat ik ook een keer naar Japan wil. Wat een mooi land komt er uit je verhalen naar voren, mooi, beschaafd, veel bezienswaardigheden én lekker.

  Kuskus

 3. by theovandesande on 10 november 2017  22:29 Beantwoorden

  Japan lijkt me zo leuk, zoals jij het beschrijft. Vriendelijke en beschaafde mensen en heerlijk eten!

 4. by Susie on 11 november 2017  21:41 Beantwoorden

  Te gek lieverds! Goede reis naar takamaya!

 5. by Ank on 12 november 2017  08:06 Beantwoorden

  Ha! Ik herken de situatie van te veel willen doen op een dag. Zoveel te zien en maar beperkte tijd, maak keuzes en neem de tijd om dingen door te laten dringen. Wijze les van een oude tante ????

 6. by Oma &opa on 12 november 2017  12:22 Beantwoorden

  Leuk om te zien hoe jullie genieten. Ook allemaal lekker eten!
  Liefs opa en oma

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites