Diary blog: Kennis maken met bruisend Tokyo in Japan

In dit diary blog vertel ik je meer over onze eerste dagen in Tokyo! Persoonlijke ervaringen met deze prachtige maar drukke stad!


Het drukste kruistpunt van Tokyo!

Ik schrijf dit terwijl we in de Starbucks zitten en van bovenaf uitkijken op het drukste kruispunt van Tokyo. Onder ons krioelen de mensen alle kanten op, net kleine mieren. Maar zodra het stoplicht op rood springt, staat iedereen netjes op het voetpad. En dat typeert Japan, mensen zijn zo ontzettend netjes, beleefd en rustig. Eigenlijk op het timide af. We zitten in een wereldstad met ruim 13 miljoen mensen, maar qua drukte en geluid merk je daar niets van. Maar even terug naar het begin:

Aankomst in Tokyo!

Na relaxed in het vliegtuig te zijn gestapt, verloopt alles voorspoedig. We kijken wat films, eten best lekkere maaltijden en genieten van de extra beenruimte die we van Qatar op de eerste vlucht hebben gekregen. Midden in de nacht komen we op Doha (Qatar) aan. Hier vermaken we ons 3 uur lang in de relaxruimte. Voor we het weten is het alweer tijd om te boarden voor de volgende vlucht. Deze brengt ons in een kleine 10 uur naar Tokyo Narita. Als we instappen zien we het al, het vliegtuig is bijna helemaal leeg. Mooi, hier gaan we gebruik van maken. Op de eerste vlucht hebben we namelijk niet geslapen, maar dat komt nu wel goed. Na het opstijgen gaan we beiden op een rij stoelen liggen en slapen zo een uurtje of 7 lang. Heerlijk!

Snelle treinen en een jetlag in Tokyo!

Vervolgens gaat alles superefficiënt, we krijgen onze koffers en moeten flink wat formulieren invullen. Daarna halen onze treinkaartjes voor die dag en de treinkaartjes op die we na Tokyo 2 weken lang gaan gebruiken (JRpass, lees hier alles over de JR Pass.) en dan zitten we ineens in de trein en rijden we langzaam Tokyo binnen. Een klein uurtje later doen we de vele sloten van ons appartement open en stappen een typisch Japanse schoenendoos binnen. We zullen voor 6 nachten in dit appartement slapen en het heeft alle voorzieningen die nodig zijn, maar is echt piepklein, nog geen 12m2. We gaan moe slapen en hopen dat de jetlag mee zal vallen.

Onze eerste dag in Tokyo!

En gelukkig valt hij inderdaad mee. We worden rond 05.15 wakker en hebben zo’n 7 uur geslapen, prima dus. We kletsen even met het thuisfront en gaan rond 07.00 de deur uit. Een beetje stram gaan we opzoek naar ontbijt. Op elke hoek van de straat vind je wel een supermarkt of 7/11 (winkelketen), maar eenmaal binnen is het toch even zoeken. Niemand, echt niemand spreekt Engels. We halen wat ontbijt voor de komende dagen, een koffie en ontbijten dan rustig in het appartementen.

Naar Harajuku: de fashion wijk van Tokyo!

Vervolgens nemen we de metro naar de wijk Harajuku. Dit is een wijk die bekend staat om de apart gekleden tieners. En inderdaad, roze gothics, meisjes met enorme tutu’s en dierenoortjes op, niets is te gek! Ook lopen we hier in het park in de buurt wat rond, daar staan een aantal prachtige tempels. Heel apart overigens, je mag hier op veel plaatsen niet eten, zo is het ook in dit park verboden om ons stokbrood op te eten. We lopen verder naar de wijk Shibuya, een drukke winkelwijk met enorm veel billboards, denk aan Timesquare. Hier eten we onze eerste van waarschijnlijk vele miso-soepen, heerlijke!


Op zoek naar fijne (budget) accommodatie in Japan? Hier vind je onze Japan hotelgids met de leukste hotels in Japan.


We nemen de metro en lopen rond in het park waar ook het paleis van de koning staat en besluiten richting huis te gaan lopen. Het is de hele dag al heerlijk weer, 20 graden met volle zon, maar omdat het herfst is, koelt het vroeg af. We kijken thuis een serie en vallen beide bijna in slaap, die jetlag is toch nog een beetje aanwezig. Rond ons appartement zitten allerlei eettentjes, dus op de bonnefooi stappen we er een binnen. Na veel gebarentaal komen we erachter dat we in een Chinees restaurant zitten.Op goed geluk bestellen we wat te eten, geen idee wat het is maar we blijken goed te zitten, het is lekker! Thuis vallen we meteen als een blok in slaap.

Wentelteefjes in Tokyo!

Ook vandaag worden we weer vroeg wakker, om 07.00 uur kleden we ons aan en lopen we naar Denny’s. Dit is een Amerikaanse keten die hier in Japan ook overal te vinden is.  Charlotte heeft de hele nacht over wentelteefjes gedroomd en die heb je hier in overvloed. En koffie, veel koffie want de refill is gratis. Tot nu toe vallen ons de prijzen van eten in Japan ontzettend mee. Voor een ontbijt voor twee personen betalen we ongeveer €10, voor een diner of lunch bij een simpel tentje ongeveer €15 voor ons twee. Prima voor ons backpackersbudget dus! Na het eten besluiten we om even een stuk te gaan hardlopen, heerlijk want het weer is weer top, en zo zien we weer iets meer van de stad.


Is Japan duur? Lees dit Japan budget blog met meer informatie over prijzen in Japan.


Onze ervaringen met een Maid Cafe in Tokyo

Vriendinnetje F. heeft ons aangeraden naar een ‘maid café’ te gaan, dit zijn cosplay restaurants waar de serveersters verkleed gaan als dienstmeisje en zich heel kinderlijk gedragen. Je wordt ‘master’ of ‘lady’ genoemd en je eten wordt versierd met allemaal gekke figuurtjes. Echt een hele aparte ervaring. We lopen wat rond in Akihabara, de buurt waar deze ‘maid cafés’ zitten. Dit wordt ook wel de ‘geekbuurt’ genoemd; overal zitten stripwinkels, gamehallen en animitatiebioscopen. Daarna besluiten we naar Uenopark te lopen, een groot park vol met musea.Hier is een groot festival bezig en voor het eerst is Tokyo druk en luidruchtig. We bezoeken het nationaal museum, leuk maar prima voor een uurtje.

En nu zitten we dus hier, boven het drukste kruispunt van Tokyo. Deze stad en dit land lijken echt van een andere planeet. Overal zie je mensen met mondkapjes, alles is elektrisch. De wc heeft meer knopjes dan in een gemiddeld Nederlands huis te vinden is. Alles is ontzettend schoon maar prullenbakken zijn echt nergens te vinden (ergernis van Ries). We zijn pas twee dagen in Tokyo, maar Nederland voelt al zo ver weg. Op naar nog 3 volle dagen Tokyo! Lees hier deel twee van onze Tokyo diary!


Benieuwd naar onze route? Lees de ultieme Japan reisroute voor drie weken rondtrekken in Japan!


Klik hier voor al mijn Japan blogs!


Meer blogs over Japan

tagged in diary, tokyo

7 Comments

 1. by Anoniem on 6 november 2017  23:13 Beantwoorden

  Awesomeeeeee

 2. by theovandesande on 7 november 2017  17:24 Beantwoorden

  Je schrijft leuk. Op deze manier leer ik Japan kennen, een aantrekkelijk land.

 3. by Marion on 8 november 2017  11:17 Beantwoorden

  Dat maid café, ik denk niet dat dat in Nederland zou kunnen ;-)

 4. by Laurens Jan on 9 november 2017  17:22 Beantwoorden

  Cool!

 5. by Alice on 9 november 2017  18:45 Beantwoorden

  Wat heb je een leuke blog, en je schrijft ook echt goed! Veel plezier in Japan!

 6. by Sharon on 24 oktober 2018  14:41 Beantwoorden

  Hoi Charlotte,
  We zijn nog op zoek naar een accommodatie voor Tokyo :-) Waar hebben jullie geslapen?

  Groetjes
  Sharon

  • by Charlotte van de Sande on 25 oktober 2018  05:54 Beantwoorden

   Hi Sharon, wij sliepen in een hele fijne airbnb: https://www.airbnb.nl/rooms/13352633?s=51

   Geniet van jullie reis! Liefs

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites