De mooiste stranden van Zakynthos: welke 9 stranden mag je niet missen in Zakynthos?

Het Griekse eiland Zakynthos staat bekend om de geweldige stranden en mooie zee. Ben jij op zoek naar fijne zandstranden, mooi verborgen baaien of juist hippe beach clubs op Zakynthos? Lees dan snel verder want in dit blog beschrijven we de 9 mooiste stranden en baaien van Zakynthos!Travel Zakynthos Greece


De beste baaitjes en mooiste stranden van Zakynthos (met en zonder kids!)

Yes, je vakantie is geboekt, je gaat naar Zakynthos!  En my oh my, wat ga je daar genieten van de prachtige stranden en het smaragd blauwe water! Maar waar vind je die fijne stranden nou? Na ruim een week rondtoeren en stranden bezoeken, hebben wij een selectie gemaakt van de fijnste, mooiste en meest avontuurlijke stranden van Zakynthos! 

Hieronder vind je een handig kaartje waar de 9 verschillende stranden op Zakynthos zijn aangegeven. In onze beschrijving beginnen we in het noorden en gaan we vervolgens met de klok rond. 

Best beaches of Zakynthos Greece map of Zakynthos


Tip: met een huurauto kun je makkelijk al deze stranden bezoeken. Wij huurden een auto via Sunny Cars op Zakynthos omdat we dan weten dat altijd alles goed gaat en je volledig verzekerd bent!


1. Makris Gialos strand: breed kiezelstrand met helder water

Makris Gialos Beach Zakynthos Greece

In het noordoosten van Zakynthos, net boven Xigia strand vind je dit brede kiezelstrand met mooi helderblauw water. Er zijn meer dan genoeg bedjes en binnenkort wordt hier ook een douche aangelegd zodat je het zoute water kunt afspoelen. Het is een makkelijk bereikbaar strand, perfect voor een tussenstop als je onderweg bent naar het noorden, maar zeker niet het allerspeciaalste strand van Zakynthos. Wat hier ook goed kan, is snorkelen, er zitten veel visjes in het water en die kun je goed zien! Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos.

 • Bereikbaarheid: goed, ligt aan de weg. 
 • Strandbedden: veel aanwezig
 • Parkeeropties: langs de weg en op een aparte parkeerplaats
 • Beach clubs: niet op het strand, maar aan de overkant van de weg vind je meerdere restaurants en winkels. 
 • Geschikt voor kinderen: ja, ondiep helder water
 • Type strand: kiezels

2. Xigia strand: prachtige baai met thermaal water

Xigia Sulfur Beaches Zakynthos Greece Xigia Sulfur Beaches Zakynthos Greece 1

Één van de mooiste stranden van Zakynthos bevindt zich in dit kleine baaitje in het noordoosten van Zakynthos. Het water heeft een melkachtig blauwe kleur doordat er veel zwavel in het water zit. Dat is ook meteen de reden waarom het hier wat minder fris ruikt. Door de zwavel is het bovenste laagje van het water wat fris, maar daaronder is het lekker warm. De kleur van het water tegen de steile rotsen, maken de gekke geur helemaal goed, want jongens wat is deze plek mooi! En daarnaast is dit water goed voor je immuunsysteem, een natuurlijk thermaal bad! 

Er zijn een paar ligbedden, maar dit strand is populair dus je moet echt vroeg zijn (voor 10.00 uur) om er eentje te kunnen bemachtigen. Op het strand zelf is geen beach club, maar bovenaan de rotsen vind je een klein cafeetje waar je van alles kunt kopen. Ook leuk, bestel wat op het strand en met een kabelbaantje worden de bestellingen van het cafe naar beneden gebracht. Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos.

 • Bereikbaarheid: redelijk, houd er wel rekening mee dat je een kort maar steil rotspad moet afdalen, minder geschikt voor kinderwagens. 
 • Strandbedden: slechts een paar
 • Parkeeropties: gratis parkeren bij het café, betaald parkeren (3,50) op de parkeerplaats. Gelimiteerd plek. 
 • Beach clubs: niet aanwezig, maar Xigia Kanteen, het cafe boven op de rotsen heeft wel versnaperingen. 
 • Geschikt voor kinderen: minder, veel kiezels en een snel dieper wordende zee. Wel prachtig om te snorkelen.
 • Type strand: kiezel

Op zoek naar fijne (gezins) accommodatie op Zakynthos in de buurt van deze mooie stranden? Lees dan ons blog over BellaZante Country Villas!


3. Tsilivi beach: het perfecte strand voor gezinnen! 

Tsilivi Beach

Tsilivi beach is een populair strand vlakbij het bekende dorpje Tsilivi (ook wel Planos genoemd). Dit brede zandstrand heeft tientallen barretjes en cafés waar je bedjes kunt huren of een hapje kunt eten. Het is een toeristische plek, maar met fijn zand en heerlijk warm en helder water. Dit strand is perfect voor gezinnen omdat de zee lange tijd ondiep is, het zand prettig om in te spelen en er meer dan genoeg andere gezinnen in de buurt zijn. De fijnste beach club hier vonden we Seacret, waar je voor 15 euro een bedje met parasol huurt en erg lekker kunt eten. 

Houd er wel rekening mee dat het hier druk kan zijn met veel commercie. Het is dus zeker geen rustig afgelegen strand maar wel een plek met alle faciliteiten. Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos.

 • Bereikbaarheid: goed, het is vanuit Tsilivi te voet te bereiken, of per auto. 
 • Strandbedden: meer dan genoeg. Kosten liggen tussen de 10-15 euro voor 2 bedjes met parasol. 
 • Parkeeropties: gratis parkeren op verschillende plekken
 • Beach clubs: meer dan genoeg, onze favoriet was Seacret. 
 • Geschikt voor kinderen: ja
 • Type strand: zand

Twijfel jij welk eiland te bezoeken: Zakynthos of Kefalonia? In dit blog beschrijven we de verschillen en lees je welk eiland het beste bij je past!


4. Porto Zorro strand: mooie baai omgeven door bergen en gras

Porto Zorro ligt niet ver van het populaire dorp Agrassi, net ten zuiden van Zakynthos stad. Je zit hier op het schiereiland Vasilikos dat aan Zakynthos vastzit en wordt omgeven door bergen en olijfboomgaarden. De baai van Porto Zorro is ruim, maar niet zo groot als bijvoorbeeld het strand van Tsilivi. We vonden deze locatie heel fijn omdat er langs het strand een flink stuk gras ligt, dat voor koelte zorgt. Er zijn verschillende faciliteiten (bedjes, restaurants), maar het is er niet druk met allerlei wateractiviteiten. De perfecte mix tussen rust en comfort. 

Het strand is van zand en het water is mooi blauw en helder. Wij huurden twee bedjes met parasol bij strandbar Porto Azurro, hiervoor betaalden we 10 euro. Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos.

 • Bereikbaarheid: goed, 10 minuten vanaf Agrassi
 • Strandbedden: aanwezig, kosten 10 euro voor 2 bedjes met parasol. 
 • Parkeeropties: gelimiteerd, als het druk wordt staat de gratis parkeerplaats snel vol.
 • Beach clubs: ja, een paar
 • Geschikt voor kinderen: ja
 • Type strand: zand

5. Banana Beach: breed populair zandstrand met beach clubs

Net als Porto Zorro ligt Banana Beach op het schiereiland Vasilikos. Maar waar Porto Zorro vooral rustig is en gezinnen aantrekt, is Banana Beach het perfecte feeststrand. Het strand zelf is lekker breed, met prachtig helderblauw water. In de duinen zitten meerdere luxe beach clubs waarvandaan je uitkijkt op eindeloze rijen strandbedjes en de zee. Dit strand is iets minder ons ding, maar ben jij op zoek naar een plek voor een feestje of fancy lunch dan is dit je spot. Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos. 

 • Bereikbaarheid: zeer goed
 • Strandbedden: heel veel aanwezig
 • Parkeeropties: op meerdere plekken kun je dichtbij zee gratis parkeren. De parkeerplekken zijn groot en goed onderhouden. 
 • Beach clubs: veel aanwezig
 • Geschikt voor kinderen: ja, maar het strand trekt veel ander feestend publiek aan
 • Type strand: zand

6. Gerakas beach: prachtig natuurstrand waar de schildpadden eieren komen leggen. 

Gerakas Beach Zakynthos Greece

Dit mooie rauwe strand ligt op het uiterste puntje van schiereiland Vasilikos. Door de rotsen die de baai omgeven, maar ook door het gebrek aan beachclubs met muziek, voelt het er rustig aan. En wat het extra speciaal maakt is dat op dit strand elke nacht, schildpadden aan wal komen om hun eieren te leggen. Hiervoor is een speciaal stuk afgezet waar je niet mag lopen. Dit is ook de reden dat er een zero garbage policy is en er goed gecontroleerd wordt. Je vindt bij de ingang van het strand meer informatie over de schildpadden, maar weet wel dat het verboden is om voor zonsopkomst en na zonsondergang op dit strand te zijn. De kans dat je de schildpadden ziet, is dus niet zo groot. 

Wij vonden dit een fijn strand met lekker warm water. Echter is er weinig beschutting (op de parasols na), en was het behoorlijk heet toen we hier waren. Goed om van op de hoogte te zijn, maar sowieso de moeite waard om een kijkje te nemen! Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos. 

 • Bereikbaarheid: goed, je moet wel een stukje lopen (400m) van de parkeerplaats naar het strand
 • Strandbedden: aanwezig
 • Parkeeropties: gratis parkeren
 • Beach clubs: niet aanwezig. Wil je wat drinken of eten, dan moet je terug naar de parkeerplaats waar meerdere restaurants zitten
 • Geschikt voor kinderen: ja, de zee is ondiep
 • Type strand: zand maar ook stukken met kiezels

Na al dat zwemmen is het tijd voor een lekker hapje! Lees in dit blog alles over de beste restaurants op Zakynthos!


7. Myzithres strand: prachtig natuurstrand met het mooiste water van heel Zakynthos

Myzithres Beach Zakynthos Greece 2

Myzithres ligt in het zuidwesten van Zakynthos. Het is niet het meest comfortabele strand, maar wel het strand met het allermooiste blauwe water van heel Zakynthos! Je kunt hier enkel per boot komen (wij regelden in de haven van Keri een boottocht van 4 uur) en eigenlijk zijn het twee stranden die gescheiden worden door een schiereiland. Je kunt via een grot naar de andere kant zwemmen, of over de rotsen klimmen en zo aan de andere kant komen. 

Omdat er weinig schaduw is, is het slim om even naar het moment van de dag te kijken. Voor 13.00 uur, kun je het beste naar het meest noordelijke strand gaan, daar is dan nog net wat schaduw van de rotsen. Na 13 uur, kun je het beste naar het zuidelijke strand gaan, waar je dan schaduw begint te krijgen. 

Dit strand is echt de moeite waard, vooral door het prachtig blauwe water, de afgelegen plek en de mooie rotsen. Maar het is niet makkelijk hier te komen, er zijn geen faciliteiten en het strand (en de zee) is bezaaid met kiezels. Waterschoentjes zijn dus handig. Klik hier voor de locatie van Myzithres strand. Je kunt dit strand ook bewonderen van bovenaf. Klik hier voor het uitzichtpunt. 

 • Bereikbaarheid: moeilijk, je komt hier enkel per boot
 • Strandbedden: nee
 • Parkeeropties: niet van toepassing
 • Beach clubs: niet aanwezig
 • Geschikt voor kinderen: redelijk, mits ze kunnen zwemmen, er liggen grote kiezels en het water wordt snel dieper
 • Type strand: kiezels

8. Porto Limnionas: mooi baai in de kliffen met bedjes op de rotsen

Porto Limnionas Beach Zakynthos

Porto Limnionas is een baai in het westen van Zakynthos. De baai zelf is via rotsen en kliffen te bereiken en heeft helderblauw water. Je zwemt hier beschut voor open zee en er zijn allerlei kleine grotten te verkennen. Er is geen echt strand want de omgeving bestaat volledig uit steile kliffen en rotsen, maar restaurant Porto Limnionas Tavern heeft hier iets slims op bedacht en op verschillende rotsniveau’s terrassen gemaakt met ligbedden. Zo kun je alsnog heerlijk genieten, zonder op de harde rotsen te liggen.

Ook leuk is om hier een drankje te drinken met uitzicht op open zee terwijl de zon langzaam ondergaat. Het laatste stukje zul je niet goed zien want dan verdwijnt hij achter bergen in de buurt, maar alsnog is het een heerlijk uitzicht. Klik hier voor de locatie van deze baai op Zakynthos. 

 • Bereikbaarheid: goed, je rijdt vanaf Zakynthos stad in ongeveer 40 minuten hier naartoe
 • Strandbedden: ja, 12 euro voor twee bedjes met parasol 
 • Parkeeropties: ja, maar wel beperkt, je zult veel auto’s gewoon langs de kant van de weg zien staan. 
 • Beach clubs: restaurant Porto Limnionas Tavern
 • Geschikt voor kinderen: niet echt, de vele trappen, het gebrek aan een zandstrand en de rotsen waar ze zich makkelijk pijn aan kunnen doen.
 • Type strand: rotsen

Reis jij ook naar buureiland Kefalonia? Lees dan ons blog over de beste stranden in Kefalonia!


9. Navagio strand: het bekendste strand van Zakynthos enkel per boot te bereiken

Shipreck Beach Navagio Zakynthos Greece 2

Deze prachtige kleine baai is waarschijnlijk het beroemdste beeld van Griekenland. Je kunt hier enkel per boot komen en de locatie is ontzettend populair, dagelijks vertrekken er tientallen tourboten hier naartoe. Op het strand ligt een oud scheepswrak waar je doorheen kunt lopen en van dichtbij kunt bekijken. 

Houd er rekening mee dat er geen faciliteiten op dit strand zijn en dat het er erg druk kan worden. Wij bezochten het strand zelf niet, maar bewonderden het van bovenaf, vanaf dit uitkijkpunt. Ook zeker de moeite waard. Klik hier voor de locatie van dit strand op Zakynthos. 

 • Bereikbaarheid: slecht, enkel per boot. Klik hier om direct een tour te boeken.
 • Strandbedden: niet aanwezig
 • Parkeeropties: niet van toepassing
 • Beach clubs: niet aanwezig
 • Geschikt voor kinderen: niet voor de allerjongste, maar voor kinderen die kunnen zwemmen wel. 
 • Type strand: zand

Vanuit havenstad Agios Nikolaos kun je bootjes huren en zo de beroemde blauwe grot en Shipwreck Beach (Navagio strand)  bekijken. Klik hier om direct een dagtocht te boeken.


Bonus strand: Het mooie strand van Marathonisi (schildpaddeneiland)

Voor de kust van Laganas, ligt het eiland Marathonisi. Dit wordt ook wel het schildpaddeneiland genoemd omdat deze hier ’s nachts eitjes leggen. Het is een mooi strand, waar je goed kunt snorkelen, maar het kan hier behoorlijk druk worden. Je bereikt ook dit strand enkel per boot,  en er zijn geen bedjes. Wel vind je een snack boot hier, waar je wat te drinken of een ijsje kunt kopen. Voor een uurtje (als onderdeel van een boottocht) is dit een leuk strand om te bezoeken, maar het vaste land van Zakynthos zelf heeft stranden die mooier zijn. Klik hier voor de locatie. 

 • Bereikbaarheid: enkel per boot. 
 • Strandbedden: niet aanwezig
 • Parkeeropties: nvt
 • Beach clubs: niet aanwezig
 • Geschikt voor kinderen: ja, ondiep water en zandstrand
 • Type strand: zand

Greece

Klik hier voor al mijn Griekenland blogs!


Vind je dit blog leuk? Pin het dan!

Beste stranden van Zakynthos


Meer blogs over Griekenland

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites