Vijf redenen waarom je naar Frans-Polynesië moet!

Oo, wij zijn zo gaan houden van Frans-Polynesië! Het liefst zouden we hier morgen naar toe vliegen. Tot een paar jaar terug wisten we niet eens waar het lag, en nu krijgen we ook geregeld de vraag: “Frans-Polynesië, waar ligt dat eigenlijk?”. Het is dus echt on-ontdekt, er zijn bijna geen toeristen maar het is het paradijs op aarde! En daarom hierbij 5 redenen waarom jij NU naar Frans-Polynesië moet gaan!


1. De kleuren van Frans-Polynesië!

Nog nooit hebben we zulke prachtig mooie kleuren gezien als op Frans-Polynesië. Geen zee is zo blauw (of eigenlijk zo’n 100 verschillende kleuren blauw) als hier, nergens is het zand zo wit. En die bomen en planten die zo prachtig groen zijn, is dat wel echt? Het lijkt alsof je in een zeer gefotoshopt perfect plaatje staat, maar het is allemaal de werkelijkheid! De zee is soms ontzettend woest, en de bergen en vulkanen lijken kilometers hoog. Je kijkt je ogen uit en je beseft dat dit het paradijs op aarde is!

Tip: die prachtige overwaterbungalows zijn niet vaak super duur! Minder budget maar wel de ervaring? Boek dan een nachtje bij Royal Bora Bora. Hier slaap je al vanaf €187 per nacht! Klik hier om direct te boeken.

FP: bora bora

2. Het eten van Frans-Polynesië!

Oké toegegeven, het eten in Frans-Polynesië is helemaal niet zo geweldig. Bijna alles moet worden geïmporteerd en men eet veel uit blik of uit de diepvries. Maar, alles wat wel uit de omgeving komt, smaakt hemels. Fruit zoals mango’s, bananen en papaya’s die gruwelijk sappig en zoet zijn, maar ook grote kokosnoten vol frisse melk en de aller grootste avocado’s die we ooit gezien hebben. Serieus de avocado’s die op Huahine groeien zijn groter dan je eigen hoofd!

Het aller aller lekkerste lokale eten moet toch wel de rode tonijn zijn. We zijn voorgoed verpest, nooit meer smaakt de tonijn die we eten zo goed als die in Frans-Polynesië. Recht uit de zee op je bord, verser is niet mogelijk. Tonijn zo mals dat hij op je tong uit elkaar valt en geen enkele bereiding nodig is. Om van te watertanden dit!


Is een reis naar Frans-Polynesië betaalbaar? Lees hier hoeveel geld wij uitgaven in tien dagen reizen door Frans-Polynesië!


FP:fruit plate

3. De mensen van Frans-Polynesië!

Polynesiërs zijn een heerlijk volk. Gastvrij, altijd vrolijk, ongecompliceerd en gewoon gelukkig. Eten, dat doet men de hele dag door, zoveel als mogelijk. Wij Europeanen werden als dun en dus toch wel een beetje zielig gezien. Vlees op de botten, dat waardeert een man uit Polynesië! Regent het 2 weken aan een stuk? Geen probleem, men werkt niet of nauwelijks en hoppa wat een feest, er is extra tijd om af en toe een jointje te roken en wat meer Ukelele te spelen. Schijnt de zon, dan wordt er ook niet al te hard gewerkt, want tja, het is warm.  Zoals je leest, de Polynesiër neemt het leven niet al te serieus en werkt ook niet altijd hard. Het leven is om van te genieten, iets waar we hier in Nederland wel wat van de Polynesiers op kunnen steken!


Benieuwd naar een mogelijke route voor wanneer je twee weken naar Frans-Polynesië gaat? Ik schreef een blog met een fijne eilandhopping route langs vijf eilanden!


FP: rangiroa eettentje

4. De dieren van Frans-Polynesië!

Zwemmen tussen de roggen, tientallen verschillende haaien, en knuffelen met dolfijnen. Ook wat betreft dieren is Frans-Polynesië geweldig. En dat is best vreemd, want doordat de eilanden zover van de bewoonde wereld afliggen, leven er helemaal niet zo veel dieren. Je vindt hier geen aapjes, dodelijke spinnen of slangen en geen krokodillen. Wat je wel vindt, is een enorme veelzijdigheid aan zee-dieren. In sommige seizoenen zijn er grote hoeveelheden walvissen. Er is altijd wel ergens een schol dolfijnen of een schildpad ook het koraal is hier prachtig!

Klik hier om direct een dagtour te boeken met prachtige haaien op Bora Bora!

FP: bora-bora-stingrays

5. Het gevoel van Frans-Polynesië!

En tenslotte, het overweldigende gevoel om op het einde van de wereld te staan. Verder van welke plek dan ook, omgeven door enkel een enorme grote zee. We voelden ons hier vrijer, vrolijker en vooral onbezonnen. De tropische muziek, relaxte sfeer en enorme rust die overal heerst zorgen voor de ultieme ontspanning! Honderd procent zeker dat we hier nog ooit naar toe terug gaan, en hopelijk is het dan nog steeds zó mooi, zó rustig en zó fijn als nu!

Lees hier meer over onze tijd op Bora Bora!


Benieuwd naar de meest exclusieve resorts van Frans-Polynesië? Lees dan dit blog!All travel blogs on French Polynesia

Klik hier voor al mijn blogs over Frans-Polynesië!


Do you like this blog? Pin it!


Meer blogs over Frans-Polynesië

BewarenBewaren

tagged in reistips

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites