Bora Bora in Frans-Polynesië: alles wat je moet weten over reizen naar Bora Bora!

Bora Bora: een echt paradijs op aarde! In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over reizen naar Bora Bora in Frans-Polynesië! Wat te doen in Bora Bora, hoe reis je naar dit eiland maar ook informatie over leuke (en budget proof) hotels en restaurants! Al onze eigen ervaringen met backpacken door Bora Bora!


Bora Bora in Frans-Polynesië

Veel mensen zijn niet bekend met Frans-Polynesië, maar zodra je Bora Bora noemt, gaat er een belletje rinkelen! Bora Bora is het populairste eiland van Frans-Polynesië. Een toeristische bestemming en vooral bekend van de huwelijksreizen met overnachtingen in een overwater bungalow. We hadden dan ook hele hoge verwachtingen van Bora Bora, zou het echt zo een paradijs zijn? En waar het vaak misgaat als je te hoge verwachtingen hebt, was dat bij Bora Bora niet het geval: Bora Bora overtrof zelfs deze verwachtingen. Het is het mooiste eiland dat we ooit hebben gezien!

We hebben het eiland rond gefietst, een boottocht gemaakt waarbij we met haaien en roggen hebben gezwommen en genoten van het prachtige blauwe water. Het eiland Bora Bora is eigenlijk een grote vulkaan omgeven door een rif met kleine eilandjes erop (motu’s). Deze kleine eilanden herbergen meestal luxe resorts en hebben de mooiste stranden. Maar het hoofdeiland is ook erg leuk. De meeste lokale bewoners wonen hier, vaak in de hoofdstad Vaitape.French Polynesia Bora Bora Island

Hoeveel dagen heb je nodig voor Bora Bora?

We raden je aan om 3-4 dagen in Bora Bora te blijven. Dit geeft je voldoende tijd om dit mooie eiland te verkennen en alle verschillende turquoise van de zee te ontdekken. Heb je meer tijd, dan breng je die zeker weten hier ook met plezier door. Houd er echter wel rekening mee dat Bora Bora het duurste eiland van Frans-Polynesië is.


Is Bora Bora een dure bestemming?

Bora Bora is zeker geen goedkope bestemming! Veel mensen bezoeken Bora Bora om in een luxe resort en overwater bungalow te verblijven. Meestal zijn deze resorts mooi maar extreem duur (het basistarief voor 1 nacht ligt vaak rond de €500). Deze resorts zijn gebouwd op hun eigen privé-eiland/motu, wat betekent dat de meeste van de maaltijden hier ook worden genuttigd. Voor een maaltijd in een luxe resort moet je rekening houden met ongeveer €40- €50 per maaltijd. Daar bovenop komen ook de vluchten naar Frans-Polynesië en vervolgens naar Bora Bora, en die zijn beslist niet goedkoop! Activiteiten die je bij je resort zelf boekt, zijn ook duur. Dus als je naar Bora Bora afreist voor een luxe vakantie, dan is Bora Bora inderdaad erg duur.French Polynesia Bora Bora Ries

Budgetreizen in Bora Bora: backpacken!

Gelukkig is er een grote MAAR: We zijn erin geslaagd om met een beperkt budget naar Bora Bora en Frans-Polynesië te reizen! Door in homestays of budgethotels op het hoofdeiland Bora Bora te verblijven, bespaar je veel geld! Gemiddeld gaven we ongeveer €80 per nacht uit. Verder hebben we onze eigen boodschappen gedaan en veel zelf gekookt (€5 per maaltijd). Activiteiten boekten we niet bij een resort maar online of lokaal, en aangezien we op het hoofdeiland verbleven, konden we per fiets de andere delen van Bora Bora verkennen!

Dit alles heeft ons veel geld bespaard, maar houd er wel rekening mee dat een reis naar Frans Polynesië en Bora Bora qua budget alsnog niet te vergelijken is met bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Verderop in dit Bora Bora blog vind je meer budgettips! 

Benieuwd hoeveel geld een reis door Frans-Polynesië nou echt kost? Lees ons Frans-Polynesië budget blog!French Polynesia Bora Bora heaven on earth

Waar ligt Bora Bora?

Bora Bora is een van de eilanden van Frans-Polynesië. Frans-Polynesië is een overzeese gemeenschap van Frankrijk, bestaande uit meer dan 118 eilanden. Frans-Polynesië vind je in de Stille Oceaan, ongeveer halverwege tussen Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.French Polynesie where is French Polynesia in a World mapAl die 118 eilanden van Frans-Polynesië liggen verspreid over een gebied van meer dan 4000 vierkante kilometer. Dit betekent dat als je van het meest oostelijk gelegen eiland naar het meest westelijk gelegen eiland wilt reizen, dit ongeveer 2000 kilometer beslaat. Dezelfde afstand als reizen van Amsterdam naar Athene! Deze 118 eilanden zijn onderverdeeld in 5 groepen. Bora Bora maakt deel uit van de Society Islands-groep. Vanaf Papeete (de hoofdstad van Frans-Polynesië) op het eiland Tahiti is het slechts een korte vlucht van 50 minuten naar Bora Bora.Map of French Polynesia where is French Polynesia Located

Hoe reis je naar Bora Bora?

Zoals eerder vermeld, aangezien Bora Bora deel uitmaakt van de Society Islands-groep en dicht bij Tahiti ligt, is het het gemakkelijkst om eerst naar Tahiti (luchthaven van Papeete) te vliegen en vervolgens een transfervlucht naar Bora Bora te nemen. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kan het een lange vlucht zijn naar Papeete (vanaf Nederland minimaal 20 uur). Vanaf Papeete is het 50 minuten vliegen naar Bora Bora.

Klik hier voor de meest recente vluchtdeals naar Bora Bora!

Wanneer je aankomt op het vliegveld van Bora Bora, dat op een apart eiland ligt, neem je de gratis veerboot naar de Vaitape, de belangrijkste haven. Verblijf je in een van de luxe resorts van Bora Bora, dan is er meestal een ophaalservice vanaf je hotel op de luchthaven.French Polynesia: Aiport Bora Bora


Ben jij van plan Bora Bora in je reis op te nemen? Lees dan meer: de ultieme Frans Polynesië route. Een reisroute voor 2 weken langs eiland hopen door Polynesië!


Dingen om te doen in Bora Bora: onze 6 favoriete activiteiten

Behalve ontspannen en genieten van het perfecte blauwe water, heeft Bora Bora ook een aantal andere leuke activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Hieronder onze 6 favoriete dingen om te doen op Bora Bora.

1. Een lagoontour: snorkelen met haaien en pijlstaartroggen.

Een van de engste en coolste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan: zwemmen met haaien en pijlstaartroggen! Tijdens een lagune-tour verkenden we de prachtige wateren rond Bora Bora, bezochten verschillende motu’s en zwommen met haaien en pijlstaartroggen. In de ondiepe wateren rond Bora Bora leven veel zwartpuntrifhaaien. Voor mensen zijn ze helemaal niet gevaarlijk. De dieren zijn helemaal wit en ongeveer 1 meter lang. Een ander zeedier dat hier leeft, is de pijlstaartrog. Ze zijn ook onschadelijk, hoewel er zeldzame gevallen zijn waarbij ze met hun staart steken, wat giftig is.

Zoals je je kunt voorstellen is het zowel opwindend als eng om met deze wezens het water in te gaan, maar na een tijdje ontspande ik me en genoot ik er echt van. Vooral onder water gaan en om hen heen snorkelen was echt gaaf.French Polynesia Bora Bora sting-rays

Naast deze ervaring is een lagune-tour een geweldige manier om Bora Bora en de prachtige vulkanische heuvels van een afstand te zien. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de 1000 verschillende tinten turquoise van de zee. Als er maar één ding is dat je kunt doen in Bora Bora, dan moet dat een Lagoon-tour zijn! We sloten de tour af met een heerlijke lunch op motu.

Klik hier voor meer informatie over een lagoon-tour!

2. Duiken in de lagune van Bora Bora

De wateren van Bora Bora zijn rijk aan zeeleven. Tijdens het duiken kun je nurse sharks, rifhaaien, hamerhaaien, mantarays en pijlstaartroggen en af en toe walvissen of dolfijnen verwachten.We kunnen Top Dive aanbevelen als duikcentrum (aangezien Ries twee keer met hen dook in Rangiroa en een geweldige ervaring had!).

Bora Bora tip: vergeet niet dat je na het duiken een aantal uur de tijd moet nemen voordat je weer veilig kunt vliegen.Vertrekt je vliegtuig de volgende dag, dan is duiken niet aan te raden. En dat is precies waarom wij niet de tijd hadden om op Bora Bora te duiken (in plaats daarvan maakte Ries enkele duiken in Rangiroa).

3. Fiets het eiland rond

De perfecte manier om Bora Bora zelfstandig te verkennen, is op de fiets! Rondom het hele hoofdeiland Bora Bora is een goede geasfalteerde weg van ongeveer 32 km lang. Onderweg heb je non-stop geweldige uitzichten op het paradijselijke eiland en de motu’s. Fiets naar het zuiden voor prachtige stranden, naar het noorden voor natuur en rust en naar het oosten van het eiland om buiten de gebaande paden te gaan. Je huurt een fiets voor ongeveer €12 per dag.

Bora Bora tip: zorg voor voldoende zonnebrandcrème! Tijdens het fietsen verbrand je snel kan ik uit ervaring zeggen.

4. Bergbeklimmen of wandelen in Bora Bora

Bora Bora is eigenlijk een eiland ontstaan uit de overblijfselen van een vulkaan. Dit is duidelijk te zien: als je Bora Bora van een afstand ziet, zie je een steile berg met twee toppen: Mount Pahia en Mount Otemanu. De hoogste top is Mount Otemanu van ruim 727 meter hoog.

Mount Otemanu is te steil om te beklimmen, maar het is mogelijk om Mount Pahia te bezoeken. Dit is enkel weggelegd voor ervaren bergbeklimmers. Wij zijn zelf geen klimmers maar hiken liever. Op Bora Bora zijn er meerdere hikeroutes. Volgens de lokale bevolking is het spoor van de Valley of the Kings een van de mooiste. Houd er rekening mee dat het voor je eigen veiligheid wordt aanbevolen om tijdens deze wandelingen een lokale gids mee te nemen en alleen met droog weer te wandelen. Vraag rond in de stad voor een lokale gids. In de hoofdstad Vaitape heb je de grootste kans om er een te vinden.French Polynesia Bora Bora island view

5. Walvissen kijken op Bora Bora!

Tussen juli en oktober kun je bultrug walvissen vinden in de wateren rond Bora Bora! Deze prachtige dieren zijn hier om babywalvissen (kalveren) te baren. Het is mogelijk om walvissen te zien in Bora Bora, aangezien ze dicht bij de kust komen. De grootste kans om ze te zien is rond september. Helaas bezochten wij Bora Bora in februari en hebben we daarom niet de kans gehad om walvissen te zien. Maar het is een van onze dromen om in de zomer terug te gaan en dit natuurspektakel te aanschouwen.

Er zijn meerdere tours waarmee je walvissen kunt spotten. Ga wel altijd respectvol om met deze wilde dieren. Sluit je aan bij een tour die diervriendelijk is en zich houdt aan de eco- en milieuregels met betrekking tot het afstand houden van deze wilde dieren.French Polynesia Bora Bora and Charlotte

6. Geniet van de prachtige stranden van Bora Bora!

Bora Bora heeft veel stranden. Vooral op de motu’s (de kleine eilanden rond het hoofdeiland, waar de meeste luxe resorts zijn), vind je zacht zand en het meest perfecte turkoois en smaragdgroene water. Op het vasteland van Bora Bora is er maar één openbaar strand: Matira beach.

Matira Beach – Bora Bora

Dit populaire strand is het enige openbare strand van Bora Bora. Het is gelegen op het meest zuidelijke punt van Bora Bora. Je vindt hier enkele restaurants. Veel locals komen hier ook, wat een heel coole sfeer creëert! Klik hier voor de locatie.French Polynesia: Bora Bora Charlotte

Privéstranden Bora Bora

Om de andere (privé) stranden te bezoeken, dien je op het betreffende resorts te overnachten. Enkele van de mooiste stranden zijn te vinden op de volgende resorts:

1. Strand van het Four Seasons Bora BoraFour seasons resort bora bora

2. Strand bij het Conrad Bora Bora NuiConrad Bora Bora Nui

3. Het strand bij het Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa

Le Bora Bora by Pearl Resort

4. Het strand bij het St Regis Bora Bora

The st regis bora bora

Bora Bora tip: Reis je op een backpacken budget door Bora Bora en zijn de luxe resorts veel te duur, maar wil je toch genieten van mooie stranden, kijk dan eens naar de water tours die worden aangeboden. Velen van hen stoppen voor de lunch op een mooi strand aan een van de motu’s. Op deze manier ervaar je met een beperkt budget toch de mooie stranden in Bora Bora!


Bora Bora tips: Leuke restaurants!

Eten en drinken, dat meestal helemaal vanuit Frankrijk naar Bora Bora wordt vervoerd, is niet goedkoop. De meeste reizigers die in een luxe resort in Bora Bora verblijven, eten al hun maaltijden op het resort zelf. Maar het vasteland van Bora Bora heeft ook een aantal leuke restaurants om te eten. Hierbij een selectie van restaurants in Bora Bora, inclusief enkele budget opties.

Roulletes – foodtrucks in Vaitape

In het centrum van Vaitape, vlakbij de ferryterminal, gaan vanaf 18.00 uur de foodtrucks open. Deze stalletjes langs de weg bieden goedkoop en heerlijk eten, perfect voor een budget maaltijd. De prijzen voor een hoofdgerecht variëren van €8 – €12.

Iaorana Gelato – ijs

Na het fietsen kun je bij Iaorana Gelato even afkoelen met een echt Italiaans ijsje!

Bloody Mary’s – cocktails vlakbij het strand

Bloody Mary’s is een cocktailbar en restaurant dichtbij het strand van Matira. Het staat bekend om zijn bezoekers, die bestaat uit vele beroemdheden. Het eten is redelijk betaalbaar, een gerecht tijdens de lunch kost tussen de €12 en €18. In de avond heb je een hoofdgerecht vanaf €25.

St James restaurant – chique dineren

St James restaurant is gemakkelijk te missen, het ligt in Vaitape, achter een schijnbaar verlaten winkelcentrum. Een echt verborgen juweeltje: Dit restaurant aan het water heeft lekker eten, vriendelijke service en een leuke ambiance. Hoofdgerechten beginnen vanaf €25.

Ook leuk: St James biedt ‘s ochtends yogalessen op het dek aan gevolgd door een brunch.

Bora Bora Yacht Club  – echt chique dineren!

De Bora Bora Yacht Club, ten noorden van Vaitape, is perfect voor lekker eten. Buiten op het dek kijkend naar de ondergaande zon, is het perfecte einde van een romantische dag in Bora Bora. Het restaurant staat bekend om zijn tonijn, mis het niet. Hoofdgerechten beginnen vanaf €30.French Polynesia kayak bora bora island


Bora Bora tips: budgetvriendelijke hotels in Bora Bora!

 

Bora Bora is eigenlijk een grote vulkaan omgeven door een rif met daarop kleine eilandjes (motu’s). Op deze kleine eilanden bevinden zich de duurste bungalowresorts boven het water. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat Bora Bora ook betaalbare accommodaties op het hoofdeiland heeft! Ben je aan het backpacken in Bora Bora, vind dan hieronder onze favoriete budgethotels voor Bora Bora:

Oa Oa Lodge €€

Hotel guide French Polynesia Oa Oa lodge Bora BoraOp zoek naar een betaalbare overwater bungalow? Dan zit je hier goed. De lodge ligt aan het strand en heeft ook nog eens een eigen zwembad! Je kan hier fietsen en eilandexcursies boeken. Je slaapt hier vanaf €91 (drie personen)

Boek nu!

Fare o’Eden €€

Hotel guide french Polynesia Fare oEden Bora BoraDeze villa ligt een stukje lopen van het strand maar heeft een grote tuin met prachtig uitzicht op de bergtoppen van Bora Bora. Alles is aanwezig om zelf te koken. Een en al rust hier! Vanaf €160 per nacht (twee personen).

Boek nu!

Villa Rea Hanaa €€€

Hotel guide French Polynesia Villa Rea Hanaa Bora BoraOvernachten in prachtig ingerichte villa met fantastisch uitzicht op Bora Bora? Boek dan snel deze geweldige villa voor hij vol zit! Laura, de gastvrouw, laat je je echt thuis voelen!  Vanaf €165 (twee personen).

Boek nu!


Luxe reizen: de beste overwater bungalows op Bora Bora!

 

Reis je met een goed gevulde portemonnee en ben je opzoek naar de once-in-a-lifetime ervaring van slapen in een bungalow boven het water op Bora Bora? Bekijk dan hieronder de luxe overwater bungalows op Bora Bora!

InterContinental €€€€ 

Hotel guide French Polynesia InterContinental Bora BoraDe Intercontinental overwater bungalows van Bora Bora hebben elk hun eigen privézwembad! En een van de mooiste locaties van het eiland. Wie zou hier nu niet willen verblijven? Vanaf € 218 (2 personen).

Boek nu!

Four Seasons Resort €€€€

Hotel guide French Polynesia Four Seasons Resort Bora BoraHet Four Seasons-resort heeft geweldige overwater bungalows met meerdere lagen en privézwembaden. Inclusief een geweldig interieur en luxe buitenruimtes! Vanaf €1591 per nacht (2 personen).

Boek nu!


Hotels in Frans-Polynesië alleen maar heel duur? Valt mee! Lees alles over (budget) hotels op Frans-Polynesië


All travel blogs on French Polynesia

Klik hier voor alle blogs over Frans-Polynesië!


Like this post? Pin it!

Bora Bora reis gids!


Meer blog over Frans-Polynesië

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites