Route Frans-Polynesië: de ultieme reisroute voor 2 weken reizen door Frans-Polynesië

In dit blog vind je een handige route voor twee weken reizen door Frans-Polynesië! Dit land is perfect om te gaan eiland-hoppen! Ook deel ik fijne tips en vertel ik je meer over de belangrijkste eilanden van Frans-Polynesië!

Frans-Polynesië is een waar paradijs op aarde, midden in de Grote Oceaan. Het is officieel Frans overzees gebied en bestaat uit 118 kleine én grotere eilanden. Wij hebben hier in 10 dagen een aantal van deze prachtige eilanden bezocht. Hierna waren we helemaal verkocht: Frans-Polynesië is officieel de aller- allermooiste plek die ik ooit gezien heb.


Reisroute Frans-Polynesië: De mooiste route voor 2 weken op Frans-Polynesië!

Frans-Polynesië dus, een plek waar veel mensen nog nooit van gehoord hebben! En geloof me dat is helemaal niet erg, hierdoor is er relatief weinig toerisme op de prachtige eilanden. Maar wacht even, wanneer ik Bora Bora zeg, dan gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, nietwaar? Om je een idee te geven: Frans-Polynesië ligt tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika in. Het bestaat uit 118 eilanden, waarvan er slechts 67 zijn bevolkt. Die 118 eilanden liggen overigens helemaal niet allemaal bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk ligt Frans-Polynesië verspreid over een gebied net zo groot als Europa. Behoorlijk indrukwekkend dus!

Waar ligt Frans-Polynesië?

French Polynesie where is French Polynesia in a World map

Een goede route voor Frans-Polynesië: best even puzzelen!

Maar met zulke afstanden en zoveel eilanden, kan het best even moeilijk zijn om te beslissen welke plekken je wil bezoeken. Tel daar ook nog bij op dat er niet zoveel vluchten zijn én dat die vluchten niet goedkoop zijn. Het resultaat: een flinke puzzeltocht om een geschikte route voor Frans-Polynesië te maken.Map of French Polynesia where is French Polynesia Located

Dit blog helpt je hiermee. Ik geef een mooie route voor twee weken in Frans-Polynesië. Ook beschrijf ik enkele andere Polynesische eilanden die je zou kunnen bezoeken. Let op: wij zijn niet op alle eilanden in dit blog geweest, maar hebben met zowel Polynesiërs als veel toeristen gesproken en durven daarom wel met enige zekerheid te zeggen dat dit leuke eilanden zijn.


Hotels in Frans-Polynesië heel duur? Valt mee! Lees alles over (budget) hotels op Frans-Polynesië


Frans-Polynesië reistip: koop vliegtuigpassen!

Eerst even een tip vooraf: koop een vliegtuigpas (combinatieticket)van Air Tahiti! Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die tussen de eilanden heen vliegt: Air Tahiti.

Update 2024: tegenwoordig is er ook een ferry tussen enkele eilanden! Met Apetahi Express reis je bijvoorbeeld in 3 uur van Tahiti naar Huahine en vanuit daar richting Raiatea, Tapeete en Bora Bora! Voor meer informatie klik hier

Losse vluchten tussen de verschillende eilanden van Frans-Polynesië zijn best duur. Het kan dus echt wel lonen om een combinatieticket te kopen. Met een dergelijk combinatieticket kun je verschillende eilanden bezoeken voor een vaste prijs.

Houd er wel rekening mee dat er behoorlijk wat ingewikkelde regels aan vast zitten en dat niet tussen alle eilanden rechtstreekse vluchten zijn of überhaupt dagelijkse vluchten. Een van de regels is bijvoorbeeld dat je niet meer dan één keer op hetzelfde eiland mag vliegen. Dit betekent dat een overstap op Tahiti bijna nooit mogelijk is. Meer informatie over de verschillende eilandpassen vind je op de website van Air Tahiti. Bij onze route heb ik aangegeven welke vliegtuigpas je nodig zult hebben.


Benieuwd hoeveel geld een reis door Frans-Polynesië nou echt kost? Lees ons Frans-Polynesië budget blog!Bora Bora route: twee weken eilandhoppen op Frans-Polynesië

Nodig: De Bora Bora-Tuamotu Pass – €527,40 (laagseizoen) of €571,80 (hoogseizoen) per persoon.

Klik hier of op de afbeelding hieronder om het schema van twee weken eilandhoppen in Frans-Polynesie te zien. In dit schema staat o.a. de reistijd en een aantal accomodaties met bijbehorende prijs.

Tahiti – Huahine – Bora Bora – Rangiroa – Fakarava – Tahiti

Deze 14 daagse route langs vijf eilanden geeft je een mooi en veelzijdig beeld van Frans-Polynesië. Op Fakarava na (tijdgebrek) is dit ook de route die wij zelf volgende. Op Fakarava kun je geweldig duiken, dus zeker een plek waar we dolgraag een volgende keer naar toe zouden willen gaan. Tahiti is het minst mooie eiland, hier hoef je dus niet al te veel tijd te spenderen, al hebben wij hier een hele leuke dag doorgebracht door een auto te huren en het eiland rond te rijden. Lees hier meer over onze tijd op Tahiti. Verder blijf je zowel op Huahine, Bora Bora, Rangiroa en Fakarava drie dagen. Dit geeft je zeker de tijd om deze plekken te ontdekken, zonder dat je je gaat vervelen.

Dag 1: Tahiti, aankomst in Frans-Polynesië!

Bijna alle vluchten komen ‘s avonds aan, hierdoor moet je de nacht wel doorbrengen in Tahiti en kun je niet direct doorvliegen. Nadat je ‘s avonds geland bent in Tahiti, slaap je in een hotel dichtbij het vliegveld. Wij kozen voor het Tahiti Airport hotel, dat op 500 meter lopen vanaf het vliegveld ligt. Je verblijft zo dichtbij het vliegveld omdat je de volgende ochtend al om 7.30 naar Huahine doorvliegt.

Leestip: lees meer over Tahiti op de site van wereldreizigers.nl!

Dag 2 t/m 5: drie nachten op Huahine

Na een prachtige vlucht van slecht 40 minuten, land je op het kleine Huahine. Huahine staat bekend als het eigenwijze eiland. De bewoners zijn er altijd op tegen geweest dat hier luxe resorts zouden worden geplaatst en hebben zich hier zo hard voor gemaakt dat er momenteel ook geen commercieel ketens meer op het eiland zijn. Dat betekent echter niet dat men niet gastvrij is! Want jeetje wat zijn de mensen hier leuk!

Huahine is prachtig groen. Je kunt hier onder andere een auto, scooter of fiets huren om het eiland rond te rijden of je brengt een bezoek aan de vanille plantages. De onderwaterwereld is hier heel mooi, je kunt duiken, kajakken of surfen. Verder vind je een aantal kleine ruïnes van de oude Polynesiërs op het eiland en vind je hier de ruïnes van een oud verlaten resort, een klein beetje creepy. Lees meer over onze tijd op Huahine!

Tip: wij sliepen bij Franky’s Fare, een super fijne homestay in de hoofdstad Fare. Prijs: €55 per nacht. Klik hier voor meer informatie. 

Dag 5 t/m 8: drie nachten op Bora Bora

Na drie dagen relaxen op Huahine vlieg je rond de middag in slechts 25 minuten naar Bora Bora. We hebben behoorlijk getwijfeld of we wel naar dit ‘toeristische en dure’ eiland zouden moeten gaan. Uiteindelijk zijn we zó blij dat we hier wel naar toe zijn gegaan! Het eiland is prachtig en hadden we écht niet willen missen. Bora Bora is eigenlijk een grote vulkaan omringd door een reef met kleine eilandjes erop (Motu’s). Op deze Motu’s bevinden zich de meeste dure overwater bungalow resorts. Wij fietsten Bora Bora rond, maakten een boottocht waarbij we met haaien en roggen zwommen en genoten van het prachtig blauwe water. Je kunt ook uitstekend duiken rondom Bora Bora en de hike naar de vulkaan schijnt ook heel cool te zijn. Hier lees je over onze tijd op Bora Bora.

Tip: wij sliepen in de homestay Bora Bora Bungalove, echt top! We hadden zelfs een overwater bungalow en betaalden slechts €116 euro per nacht (wat voor Bora Bora héél weinig is) . Klik hier voor meer informatie.


Op zoek naar Bora Bora tips over activiteiten, hotels en restaurants? Lees dan onze Bora Bora reisgids! 


Dag 8 t/m 11: drie nachten op Rangiroa

Op dag acht vlieg je in ruim een uur naar Rangiroa. Dit ziet er van bovenaf compleet anders uit dan de eilanden die je hiervoor zag. Rangiroa is namelijk een atol, een hele smalle ring van land met in het midden een grote helderblauwe lagoon. Het eiland is gefundeerd op koraal en op sommige plekken zijn er onderbrekingen waar de zee de lagoon in stroomt. Hierdoor lijken het van bovenaf allemaal langgerekte eilanden die samen een ring vormen. Wij verbleven op het hoofdeiland, Avatoru.

Rangiroa staat bekend om de geweldige duiken die je hier kunt maken. Doordat de zee de lagoon in en uitstroomt, zit er in de ‘ kanalen’ enorm veel (groot) zeeleven zoals dolfijnen, walvissen, haaien en roggen. Ries maakte hier een geweldige duik. Verder is het eiland enorm relaxt. Hier is zo weinig te doen dat je écht tot rust komt. Een beetje fietsen, pizza eten en snorkelen. Dat is het. Hier lees je over onze tijd op Rangiroa.

Tip: wij sliepen in de homestay Pension Rangiroa Plage, die prima was en €67 per nacht kostte. Over Pension Turiroa ‘Chez Olga’ hoorden we ook goed verhalen en die is nóg goedkoper (€45 per nacht). Ga je liever voor wat meer luxe dan is hotel Kia Ora Resort echt prachtig (€350 per nacht).

Dag 11 t/m 14: drie nachten op Fakarava

Vanaf Rangiroa vlieg je in ongeveer 40 minuten naar Fakarava. Ook dit eiland is een atol. En ook hier kun je geweldig duiken. Maar waarom zou ik je dan aanraden om van Rangiroa naar Fakarava gaan? Nou ten eerste omdat ik helemaal weg van atollen ben, dus als de kans er is om een atol te bezoeken, grijp ik die aan. Daarnaast schijnt het duiken op Fakarava ook echt geweldig te zijn. Je vindt hier de ‘walls of sharks’ enorme scholen met wel honderden haaien die in de zee zweven en zo een muur vormen. Dit schijnt echt heel speciaal te zijn om door heen te zwemmen. Dolfijnen en walvissen kom je hier niet veel tegen, daarvoor moet je dus echt naar Rangiroa. Wel vind je hier prachtige stranden, met niet alleen wit, maar ook roze zand!

Tip: Er zijn weinig accomodaties op Fakarava. Een plek die goed schijnt te zijn is Relais Marama. Hier slaap je voor €70 per nacht per persoon.


Geen groot budget maar toch een nacht in een overwaterbungalow slapen? Boek dan een nachtje bij Royal Bora Bora. Hier slaap je al vanaf €187 per nacht! Klik hier om direct te boeken.


Dag 14 en 15: Tahiti en terug naar huis

Op dag 14 vlieg je van Fakarava in ruim een uur terug naar Tahiti. Hier kun je de bus pakken richting Papeete (de hoofdstad) om ‘s avonds iets te eten en te slapen. Vlieg je de volgende dag pas aan het eind van de dag naar huis, zoals wij deden, dan kun je op je laatste dag bij het vliegveld een auto huren (+/- €70) om het eiland rond te toeren. Dit kunnen we je echt aanraden, Papeete stad is zelf niet heel bijzonder, maar vooral het zuiden en oosten van Tahiti hebben prachtige stranden, kliffen en bijzonder jungle-achtige stukken natuur.

Tip: Wij sliepen hier in het relatief goedkope Mahana Lodge Hotel en Backpackers, dat schoon was en prima voor slechts €57 (een privé kamer). 


Route Bora Bora: Hoeveel tijd trek je uit voor Frans-Polynesië?

Dat ligt helemaal aan wat voor soort reiziger je bent. Wij zijn nogal van het ‘heel veel doen in heel weinig tijd’ wat soms betekent dat we vooral ‘veel te veel doen in veel te weinig tijd’. Frans-Polynesië is duur en wij wilden in de 10 dagen dat we er waren zoveel mogelijk van de eilanden zien. En dat deden we, wij hadden 4 dagen Huahine (waarvan we 4 dagen regen hadden, we zaten in het regenseizoen en er kwam een cycloon over, kan gebeuren) 2 dagen Bora Bora (te kort) 2 dagen Rangiroa (nét te kort) en 1,5 dag Tahiti (prima). Dat is heel weinig tijd.

Is twee weken in Frans Polynesië genoeg?

Maar aan de andere kant, is er niet enorm veel op de eilanden te doen. Je gaat naar Frans-Polynesië om te duiken (houd rekening met de 12 uur niet vliegen na een duik regel), van de prachtige natuur, het strand en de zee te genieten en de cultuur te leren kennen. Een deel daarvan konden wij prima doen in de tijd die we hadden. Had ik het achteraf anders gedaan? Zeker weten, dan was ik absoluut twee of drie weken naar Frans-Polynesië gegaan en had ik minimaal drie nachten per eiland gerekend. Dat laatste is wat ik nu ook in bovenstaande schema heb opgenomen. Drie weken Frans-Polynesië is echter duur, vooral wanneer je uit Europa komt. De goedkoopste vluchten kosten minimaal 1250 euro vanaf Parijs. Dus tja dan is twee weken niet zo gek.

Ben jij van plan langer naar Frans-Polynesië te gaan, of houd je ervan het rustig aan te doen, overweeg dan zeker om langer op elk eiland te blijven. Je gaat je in die prachtige natuur sowieso goed vermaken!


Twijfel jij nog of je Frans-Polynesië wel moet bezoeken? Lees dan ons blog met 5 redenen om te reizen naar Frans-Polynesië!


Wat zijn de mooiste eilanden voor je Frans-Polynesië route?

Voor ons waren de mooiste eilanden van Frans-Polynesië toch echt wel Rangiroa, Bora Bora en Huahine! Alledrie compleet anders, maar ieder mooi op zijn eigen manier.

Andere prachtige eilanden voor jouw reis door Frans-Polynesië

Wat zijn de andere mooie eilanden in Frans-Polynesië die zeker een bezoek waar zijn? Hieronder vind je vier andere prachtige eilanden in Frans-Polynesië die we graag een volgende keer bezoeken. Want dat er een volgende keer gaat komen, dat staat vast!

Mauputi: het Bora Bora van 50 jaar geleden

Maupiti wordt ook wel het Bora Bora van 50 jaar geleden genoemd. Dit prachtig groene eiland is net als Bora Bora een flinke vulkaan. Er zijn nauwelijks toeristen en bijna niemand spreekt Engels, enkel Frans. Dit in combinatie met de prachtige foto’s die ik van deze plek heb gezien maakt dat ik hier simpelweg naar toe moet! Ries… wanneer gaan we terug?

Moorea: vlakbij Tahiti!

Het eiland Moorea is qua toerisme misschien wel het tegenovergestelde van Mauputi. Moorea ligt relatief dichtbij Tahiti en dit is het enige eiland dat je met de dagelijkse veerboot kunt bereiken. Er zitten veel resorts en het is op Bora Bora na, het meest toeristische eiland van Frans-Polynesië. Toch schijnt het ook hier leuk te zijn. Het eiland heeft mooie stranden en is ontzettend groen. En tja, als het zo dichtbij Tahiti ligt, waarom zou je het dan overslaan als je de tijd hebt?

Raiatea en Tahaa: mooie natuur en een gave lagoon!

Raiatea is eigenlijk een behoorlijk groot eiland (als je tenminste van grote eilanden kunt spreken in Frans-Polynesia). Het is op Tahiti na het grootste eiland en het ligt dichtbij Bora Bora. Er zijn op Raiatea geen echte stranden, maar de natuur is er prachtig. Daarbij kun je heel makkelijk vanaf hier eiland hoppen naar het kleine ‘broertje’ Tahaa, dat in dezelfde lagoon ligt als Raiatea.

Tikehau: dé surfspot van Frans-Polynesië!

Tikehau is een kleinere atol, vlakbij Rangiroa. Je schijnt hier geweldig te kunnen surfen (jammer dat ik niet geweldig kán surfen maar ach) en daarbij heeft het eiland prachtige roze en witte stranden. Klinkt heerlijk nietwaar?

Tja en dan heb je natuurlijk ook nog de groene Markiezen, 1500 kilometer ten noorden van Tahiti, waar het bergachtige landschap zich geweldig leent voor hikes en paardrijden. En de Austral eilanden, ruim 600 kilometer ten zuiden van Tahiti, waar vooral prachtig zand is en waar de bultrug walvissen komen paren. Deze plekken zijn nog minder toeristisch, schijnen mooie natuur te hebben, maar zijn nog moeilijker te bereiken. Maar ach, wie weet, gaan we daar ook ooit nog naar toe!

Wat lijkt jou het mooiste eiland om aan je Frans-Polynesië route toe te voegen?


All travel blogs on French Polynesia

Klik hier voor al mijn Frans-Polynesië blogs!


Like this post? Pin it!

French Polynesia 14 day itinerary for an Island Hopping trip. Tahiti- Huahine - Bora Bora - Rangiroa - Fakarava - Tahiti


Meer blogs over Frans-Polynesië

6 Comments

 1. by Liduin on 22 mei 2023  14:46 Beantwoorden

  Hoi, allereerdt, wat een leuke blog. Een vraagje, als je niet van duiken houdt, snorkelen kan wel maar niet teveel, en ook niet van in de zon liggen houdt, is het dan een goed idee om naar deze eilanden te gaan? Of kunnen we dan beter iets anders kiezen. Wij zijn 60.
  Alvast bedankt
  Liduin

  • by Charlotte van de Sande on 25 mei 2023  09:50 Beantwoorden

   Hi Liduin,
   Heel eerlijk... dan zou ik niet gaan. Op sommige eilanden kun je prachtig wandelen, en de cultuur leren kennen maar zon, zee, snorkelen en duiken is wel een groot deel van het avontuur hier. Een reis naar Frans-Polynesië is dan in mijn opinie té kostbaar en ver om niet echt de vakantie van je leven te hebben. Wellicht is een land als Sri Lanka dan een betere match?
   Groet,
   Charlotte

 2. by Bert on 3 augustus 2023  19:49 Beantwoorden

  Hoi, leuke blog. Een paar vragen:
  1. Hebben jullie je eigen duikspullen meegenomen?
  2. We hebben nogal vaak gewicht en omvang limieten aangetroffen van bagage (ivm apparatuur), zijn die hier ook?
  3. Kan je vrij duiken, of moet je altijd met een gids op pad?
  4. Hebben jullie ook OW fotos om te delen?

  Gr Bert

  • by Charlotte van de Sande on 4 augustus 2023  16:24 Beantwoorden

   Hi Bert,
   Hierbij je antwoorden:
   1. nee daar gehuurd
   2. niet mee in aanraking gekomen maar hadden ook geen grote/speciale dingen bij ons
   3. weten we niet, zijn we namelijk niet naar opzoek gegaan
   4. nee geen onderwaterfoto's.
   Groet,
   Charlotte

 3. by Melanie on 24 april 2024  20:53 Beantwoorden

  Hi Charlotte,

  Dankjewel voor het delen van je ervaringen en tips, super leuk te lezen!
  Ik zie dat je schrijft dat er alleen een dagelijkse boot tussen Tahiti en Huahine gaat. Maar ik begrijp dat de Apetahi express (ferry) tussen zowel Tahiti, Huahine, Raiatea, Tahaa en Bota Bora gaat 3x per week.
  Was dit bij jullie nog niet zo of hebben jullie dit niet overwogen qua extra tijd dat dit kostte tov vliegen?
  Vraag me nl af of het een goed idee is om deels met de boot tussen eilanden te verplaatsen en deels vliegen waar dit niet kan.

  Dankjewel alvast!
  Melanie

  • by Charlotte van de Sande on 28 april 2024  06:20 Beantwoorden

   Hi Melanie,
   Klopt, dit is een nieuwe ferry die er nog niet was toen wij deze reis maakten. Wat super fijn dat je nu met de boot kan gaan, zouden we zeker prefereren boven vliegen!
   Groet,
   Charlotte

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites