Budget Frans-Polynesië: kosten en prijzen van een reis door Frans-Polynesië!

Frans-Polynesië dat is toch heel duur? Uh ja, dat klopt, door de ligging en het feit dat bijna alle producten in Frans-Polynesië geïmporteerd worden, is het een relatief dure vakantie bestemming. Tel daarbij op dat het prijzig is om hier te komen, je tussen de eilanden ook (veelal) vliegt en dat er relatief weinig budget accomodaties zijn en je zit vér boven een backpackbudget. Toch wilden wij per se naar deze tropische plek en we hebben hier geen dag spijt van gehad. In dit blog geven we antwoord op de vragen: hoe duur was onze reis door Belize, wat is een realistisch dagbudget voor Belize en hoe hoog liggen prijzen in Belize?


Budget voor Frans-Polynesië?

Een realistisch dag budget voor Frans-Polynesië  is 120 euro per persoon. Reis je dus voor twee weken door Frans-Polynesië, houd dan rekening met een budget van ongeveer €1700 euro per persoon. Dit is exclusief de vluchten naar Tahiti toe, maar inclusief de binnenlandse vluchten. Het budget is gebasseerd op gemiddelde uitgaven tijdens een budget reis door Frans-Polynesië. Het kan altijd goedkoper maar vooral ook veel duurder. Wil jij graag de honeymoon ervaring en in overwaterbungalows slapen, dan ligt dit budget al snel vijf tot tien keer zo hoog!

Disclaimer: wij zijn geen extreme budget backpackers. Hiermee bedoel ik dat we bijna nooit op een slaapzaal slapen en niet bezuinigen op activiteiten. Aan de andere kant reizen we ook zeker niet luxe: we slapen in hostels, nemen bijna nooit een taxi en proberen zelf te koken (mits mogelijk). Iedereen reist op zijn of haar manier en iedereen heeft hierin andere prioriteiten. Misschien vind jij accomodaties niet zo belangrijk maar ga je liever wat vaker uit eten. Dat is helemaal prima, maar houd dit dus in je achterhoofd wanneer je onze kosten doorleest. Het kan altijd duurder of goedkoper!

Backpack door Frans-Polynesië: is Bora Bora een budgetbestemming?

Frans-Polynesië is zeker niet goedkoop, en Bora Bora al helemaal niet. Het prijsniveau ligt vaak een stuk hoger dan dat van Nederland en vooral op de kleinere eilanden zijn dingen als groente en fruit duur. Wij hebben tijdens onze tijd in Frans-Polynesië prijzige activiteiten gedaan, we hebben relatief vaak buiten de deur gegeten en vlogen naar vier verschillende eilanden. Dit maakte onze reis dan ook niet goedkoop. Echter was dit iets waar we van tevoren rekening mee hielden en voor gespaard hadden.

We hebben deze reis gecombineerd met een trip naar Nieuw-Zeeland en Los Angeles. Vanaf Auckland vlogen we naar Tahiti. Elf dagen later vlogen we van Tahiti door naar Los Angeles. Vliegtickets naar Frans-Polynesië zijn vanaf Europa erg duur, maar recent is er een nieuwe Franse speler (French Bee) op de markt gekomen die retourtickets vanaf Parijs voor €1250 per persoon aanbiedt. Dit is een stuk goedkoper dan de prijzen van andere maatschappijen, die meestal niet onder de €1800 liggen. Klik hier voor de laatste vliegdeals naar Frans-Polynesië!

Tip: Omdat je vaak overstapt in Amerika, kan het leuk zijn om hier een aantal dagen uit te stappen. Zo beperk je meteen je jetlag!


Hotels in Frans-Polynesië alleen maar heel duur? Valt mee! Lees alles over (budget) hotels op Frans-Polynesië


Wat is het goedkoopste eiland in Frans-Polynesië?

We hebben natuurlijk niet alle eilanden van Frans-Polynesië bezocht, maar van de eilanden waar wij geweest zijn waren Huahine en Tahiti het goedkoopste. Tahiti is een relatief goedkoop eiland omdat dit het hoofdeiland is. Hier wonen veel lokale mensen maar hier heb je ook grote supermkarten. Omdat het eiland niet zo populair is bij toeristen, betaal je hier ook relatief weinig voor accommodatie.

Huahine is ook een relatief goedkoop eiland. Het is niet zo gehyped en populair als Bora Bora of Moorea, maar het ligt wel relatief dicht bij hoofdeiland Tahiti. Hierdoor zijn boodschappen niet enorm duur. Doordat het eiland best goed bevolkt is, liggen de prijzen hier ook niet erg hoog. Ook het gebrek aan grote (dure) resorts draagt bij aan het feit dat Huahine een van de meest betaalbare eilanden van Frans-Polynesië is.


Budget Frans-Polynesië: feiten op een rij

Aantal dagen in Frans-Polyensië:11
Totaal uitgegeven in Frans-Polynesië: XPF332.090 / €2.785/ $3.178
Gemiddelde dagelijkse uitgave in Frans-Polynesië : XPF30.190 / €253,18 / $288,90
Gemiddelde dagelijkse uitgave per persoon : XPF15095 / €126,59 / $144,45
Ons budget per dag voor Frans-Polynesië: XPF31.005 / €260 / $297
Zijn we binnen ons budget voor Frans-Polynesië gebleven? ja!

Alle uitgaven zijn voor twee personen en zijn berekend op basis van wisselkoersen tijdens de reis. Dit is exclusief onze intercontinentale vliegtickets. De valuta weergegeven zijn: Franse Vreedzame Franc(CFP of XPF), Euro (€) en USA Dollar ($).


Hoe duur zijn hotels in Frans-Polynesië? – 27,3% van totale budget Frans-Polyensië

Totaal uitgegeven: XPF90.505 / €759 / $866,10
Aantal nachten: 10
Gemiddelde hotel overnachting op Frans-Polynesië: XPF9.050 / €75,90 / $86,60

Accommodaties in Frans-Polynesië kosten relatief veel geld

Accomodaties in Frans-Polynesië kunnen ontzettend duur zijn. Wil jij in zo’n geweldige overwaterbungalow slapen, dan begint de teller te lopen vanaf €650 per nacht. Er zijn niet veel hotels en hostels zijn er al helemaal weinig. Gelukkig zijn er wel homestays, hier sliepen wij dan ook vaak. Je slaapt hier voor de fractie van de prijs van een duur hotel en het is nog gezelliger ook omdat je bij meer in contact bent met de lokale bevolking.

Tip: toch in een in zo’n prachtige overwaterbungalow slapen? Boek dan een nachtje bij Royal Bora Bora. Hier slaap je al vanaf €187 per nacht! Klik hier om direct te boeken.

Wil je graag op budget naar Frans-Polynesië?  

We hebben relatief goedkoop geslapen op mooie plekken omdat we ver van te voren boekten, in laagseizoen reisden en omdat we een paar keer een upgrade kregen. Zowel op Bora Bora bij Bora Bora Bungalove als op Huahine bij Franky’s Faresliepen we hierdoor een stuk luxer dan we eigenlijk geboekt en dus betaald hadden. Op Rangiroa sliepen we bij Pension Rangiroa Plage dat redelijk primitief was. Ons duurste hotel was het Tahiti Airport hotel(€116), zeker geen mooi hotel, maar vanwege de ligging en onze vroege vlucht de volgende dag, wel ideaal.

Tip: boek je accommodaties en hotels voor Bora Bora op tijd! Zo is er nog veel aanbod en zijn de prijzen relatief laag!


Hoeveel geld kost vervoer in Frans-Polynesië? – 44,3% van totaal budget Frans-Polynesië

Totaal uitgegeven: XPF147.175 / €1234,23 / $1408,35
Binnenlandse vluchten : XPF124.710 / €1045,82 / $1193,40
Autohuur:  XPF13.215 / €110,81 / $126,45
Overig: XPF9.255 / €77,60 / $88,55

Transport is zeker onze grootste kostenpost geweest. De vliegtuigtickets voor binnenlandse vluchten zijn echt heel duur. Wij kochten voor 522,91 per persoon een vliegtuigpas waarmee we naar verschillende eilanden konden hoppen. Dat is natuurlijk een flink bedrag maar omdat er bijna geen boten tussen de eilanden gaan en een cruise nog veel duurder is, was dit onze beste optie. 

Verder huurden we twee keer een auto om de eilanden te verkennen en hadden we kosten aan airportshuttles, bussen en fietsenhuur.

Tip: het is even puzzelen, maar een vliegtuigpas is bijna altijd goedkoper dan losse vliegtickets boeken. Zeker de moeite waard dus om in te duiken!


Lees meer: de ultieme Frans Polynesië route. Een reisroute voor 2 weken langs eiland hopen door Polynesië!Hoe duur is eten in Frans-Polynesië? – 17,7 % van totaal budget Frans-Polynesië

Totaal uitgegeven: XPF58.755 / €492,73 / $562,25
Waarvan uit eten en drankjes: XPF35.175 / €295 / $336,60
Waarvan boodschappen: XPF23.580 / €197,73 / $225,65
Dagelijkse uitgaven aan eten per persoon: XPF2670,68 / €22,40 / $25,56

Dit vind ik eigenlijk een behoorlijk groot bedrag. Ga ik echter terugrekenen dan is het niet zo vreemd. Boodschappen in Frans-Polynesië zijn erg duur, bijna al het eten moet worden geïmporteerd. Daarbij hadden we op het eiland Rangiroa pech, we kwamen net aan ná de wekelijkse bootlading: alle groente, fruit, kaas en yoghurt was al verkocht. Hierdoor hebben we op Rangiroa bijna alleen maar buiten de deur gegeten.

Verder was Frans-Polynesië onderdeel van onze laatste weken op reis. Hierdoor lieten we de teugels iets meer vieren: met valentijnsdag gingen we lekker uit eten, we kochten een paar keer een flesje wijn (Franse rose, wel heel lekker, maar niet goedkoop), gingen toen het slecht weer was op Huahine vaker uit eten en tenslotte gingen we ook op onze laatste dag in Tahiti uit eten van een bedrag dat ik van vriendinnetjes cadeau gekregen had. Dus ja, dan kom je op dit bedrag uit. Dit had echt veel goedkoper gekund, als we hadden gewild, hadden we voor max 250 euro kunnen eten deze 11 dagen.


Op zoek naar Bora Bora tips over activiteiten, hotels en restaurants? Lees dan onze Bora Bora reisgids! Wat kosten activiteiten in Frans-Polynesië? – 10,7% van totaal budget Frans-Polynesië

Totaal uitgegeven: XPF35.655 / €299 / $341,20
Duiken (inc tax): XPF16.220 / € 139/ $158,60
Halve dag boottrip: XPF15.500 / €130 / $148,35
Overig: XPF3.580 / €30 / $34,25

Dit viel ons dan weer heel erg mee. Doordat we slecht weer hadden, hebben we niet heel veel activiteiten gedaan. Daarbij zijn er genoeg leuke dingen op de eilanden die gratis zijn, zoals snorkelen, fietsen en hiken. Doordat ik mijn duikbrevet niet gehaald heb, vielen de duikkosten ook erg mee, alleen Ries ging duiken. De halve dag boottocht op Bora Bora was geweldig en zeker iets dat je niet mag missen. Het is niet goedkoop maar je ziet prachtige haaien, roggen en komt op hele mooie plekken.


Lees alles over onze tijd op Bora Bora! 


Prijzen van voedsel en levensmiddelen Frans-Polynesië.

 • Cappuccino: XPF450 / €3,80 / $4,35
 • Kilo bananen: XPF200 / €1,70 / $1,95
 • Papaya: XPF300 / €2,50 / $2,85
 • Grote Avocado: XPF240 / €2 / $2,28
  De avocado’s zijn hier immens groot en spotgoedkoop. Één avocado is soms wel net zo groot als drie nederlandse avocado’s.
 • Flesje Cola (0,5L): XPF300 / €2,50 / $2,85
 • Bak kwark (500ml): XPF715 / €6 / $6,85
 • Stuk verse tonijn van 300 gram: XPF500 / €4 / $4,56
  Ik heb nooit meer in mijn leven zulke goede tonijn gegeten als hier. En dus nu ben ik verpest, voor altijd…
 • Baguette: XPF315 / €2,63 / $3
  Frans-Polynesië is een Frans overzees gebied. Veel producten zijn hier dus Frans. Lekkere baguettes vind je hier dus genoeg!
 • Fles water (1,5L): XPF150 / €1,25 / $1,45
 • Wijn in supermarkt (750 ml): XPF1600 / €13,40 / $15,30
 • Glas wijn in restaurant : XPF500 / €4,20 / $4,80
 • Gin Tonic in een bar: XPF1790 / €15 / $17,12
 • Lokaal biertje in een restaurant: XPF450 / €3,80 / $4,34
 • Simpele lunch / avondmaaltijd (1 pers) buiten de deur: XPF2385 / €20 / $22,82
  Vooral bij de roulettes (foodtrucks) kun je goedkoop lunchen en dineren. Dit zijn overigens niet de meest gezonde maaltijden.

Hoeveel geld kost een reis door Frans-Polynesië?

Ja, Frans-Polynesië is echt heel duur. Doordat het zo afgelegen ligt, moet bijna al het eten geïmporteerd worden. Daarbij is het door de jaren heen een echte luxe bestemming geworden waardoor hotels erg prijzig zijn. Wat Frans-Polynesië pas echt duur maakt zijn de transport kosten. Om er te komen betaal je al flink wat geld, maar wil je dan ook nog van eiland naar eiland vliegen, dan betaal je je helemaal blauw. En geloof me, wanneer je hier eenmaal bent, dan wil je echt meer van deze plek zien dan enkel Tahiti, het minst mooie eiland.

Is Frans-Polynesië een dure vakantiebestemming?

Doordat we in het laagseizoen naar Bora Bora en Tahiti reisden, viegen de prijzen nog enigszinds meer. Vooral op Bora Bora zijn we daardoor netjes binnen budget gebleven. We hadden deze reis door Frans-Polynesië overigens een stuk goedkoper kunnen doen. Omdat dit de laatste weken van onze wereldreis waren, hebben we de teugels laten vieren en zijn we veel uit eten geweest, we hebben niet bezuinigd op activiteiten en ook een paar keer een auto gehuurd.

Al met al vind ik Frans-Polynesië deze hoge kosten overigens meer dan waard! Onze reis langs de eilanden was een van de hoogtepunten van onze hele wereldreis en Frans-Polynesië vind ik een van de mooiste plekken ter wereld. Ik wil dolgraag nog eens terug!

Wat is een realitisch dagbudget voor Frans-Polynesië?

Een realistisch dagbudget voor Frans-Polynesië ligt tussen de 110 en 130 euro per persoon per dag. In dit bedrag zit de dure flightpass om meerdere eilanden te bezoeken. Je slaap voor dit bedrag in guesthouses en klein bed en breakfasts. Eten doe je bij lokale restaurants maar je kookt ook wel eens zelf. Ook kun je met dit budget prima een keer gaan duiken. Slapen in een overwaterbungalow zit er helaas niet in ;-).


All travel blogs on French Polynesia

Klik hier voor alle blogs over Frans-Polynesië!


Like this post? Pin it!What did we spend in two weeks traveling French Polynesia?


Meer blogs over Frans-Polynesië

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites