Bora Bora in Frans-Polynesië: diary blog met onze ervaringen!

Bora Bora is een beroemd eiland in Frans-Polynesië, een plek waar we al heel lang naartoe willen. Lees alles over onze ervaringen met dit prachtige eiland!

Bora Bora in Frans-Polynesië!

Er blaast een rustig briesje door de vliegveldterminal, buiten zien we de palmbomen heen en weer wuiven. De stewardess die ons net heeft ingecheckt zit rustig een baguette te eten bij de piepkleine cafetaria. Verder is het vliegveld bijna leeg, er zitten slechts twee andere Polynesiërs te wachten op de vlucht naar Bora Bora. Vijf minuten voor onze geplande vertrektijd landt het vliegtuig. De vrolijke stewardess doet de deur open en loopt met haar broodje in de hand met ons mee naar het piepkleine trapje van het piepkleine vliegtuig.


Bora Bora: een echt paradijs!

De afgelopen dagen hebben we de cycloon en storm ‘overleefd’ in een heerlijke bungalow in Huahine, en nu zijn we onderweg naar Bora Bora. Het vluchtje duurt niet meer dan 20 minuten, en al na 10 minuten zien we het prachtige Bora Bora liggen. Om het hoofdeiland met twee grote bergen, ligt een ring aan kleine eilanden (Motu). Daartussen is er water met honderden verschillende kleuren blauw. Hagelwitte stranden en groene palmbomen, het is duidelijk, we hebben het paradijs op aarde gevonden.


Op zoek naar Bora Bora tips over activiteiten, hotels en restaurants? Lees dan meer over Bora Bora in onze Bora Bora reisgids!


bora bora island

Een heerlijke villa op Bora Bora

Het vliegveld ligt op een piepklein eiland omringd door dat prachtig blauwe water. Onze airportshuttle is dit keer een boot die ons in 15 minuten naar het vaste land brengt. Daar aangekomen staat Marc-André onze host van Bora Bora Bungalove, ons verblijf voor de komende drie dagen. Marc-André is een hele vrolijke Fransman, hij doet ons denken aan  aan een dunne Obelix. Hij woont al ruim 20 jaar hier op Bora Bora en vertelt honderd uit over de geschiedenis van het eiland.

Eerste stop: de supermarkt. Met z’n drieën lopen we gezellig kletsend rond en laden ons wagentje vol met rosé uit de Provence, brie, camembert en baguette. Bora Bora is voor ons veel te duur om uit eten te gaan, maar de bungalow waar we verblijven schijnt een keukentje te hebben dus we gaan weer lekker koken. Vervolgens rijden we door naar het verblijf van Marc-André, daar aangekomen worden we meteen begroet door de hond en de kat van Marc-André.


Lees meer: onze eerste dagen op Huahine in Frans-Polynesië!


aiport bora bora 2

Ook hier hebben we een upgrade gekregen en zitten we in een grote en mooie bungalow half op het water. Wat een luxe! Een enorme slaapkamer waarbij we uitkijken op de lagoon, een grote luxe badkamer en een keuken die voorzien is van alle benodigdheden. Dit is echt backpacken 2.0 hoor. Voor onze slaapkamer bevindt zich nog een groot terras op het water waar ik me meteen installeer met een glas rosé om zo de laatste zonnestralen in me op te nemen. Ries besluit te gaan kajakken op de lagoon, en zo zien we alle twee over het water de zon ondergaan. Een perfecte eerste dag in Bora Bora.

Haaien en stingrays in Frans Polynesië!

Vandaag gaan we iets heel spannends doen: met haaien en stingrays zwemmen. Beiden hebben we er veel zin in, maar we vinden het alle twee ook een beetje spannend. Om negen uur stipt staat de boot van Lagoon Service voor onze veranda. We springen het water in en klimmen aan boord. De eerste stop? Bora Bora Pearl Beach, een super mooi luxe resort met overwater bungalows waar we andere toeristen gaan ophalen. Wauw wat ziet dat er prachtig mooi uit, zo luxe met al die huisjes op het water.

We raken aan de praat met wat mensen die in dit resort zitten en ze vertellen hoe mooi het is, maar ook hoe extreem duur. De goedkoopste overwater bungalow begint vanaf 900 euro per nacht. De meesten van hen zijn op huwelijksreis dus voor hen is een dergelijk verblijf deze prijs waard. Stiekem zijn wij wel heel blij met onze bungalow die bijna 10 keer zo goedkoop is en waar we het enorm naar onze zin hebben.


Benieuwd hoeveel geld een reis door Frans-Polynesië nou echt kost? Lees ons Frans-Polynesië budget blog!


overwater bungalows

Zwemmen met haaien op Bora Bora

We varen door de lagoon naar de eerste stop. Het water is extreem helder en al snel zien we haaien. Wat zijn die groot! En daar gaan wij dadelijk mee het water in.. slik wat spannend! Als de boot stilligt gaat de instructeur meteen het water in, gevolgd door Ries die deze beestje heel interessant vindt.

Een beetje gespannen stapt ook Charlotte een paar minuten later het water in. Overal zwemmen grote roggen met een gitzwarte staart. Ze zijn bijna een meter groot qua doorsnede en nogal aanhankelijk.. Volledig gewend aan mensen zwemmen ze telkens tegen je aan en lijken ze te willen spelen. Daaromheen zwemmen grote hoeveelheden black tip reef haaien, een ongevaarlijke haaisoort die prachtig wit is. We zijn gewaarschuwd door de instructeur, de haaien zijn dan wel ongevaarlijk, je moet niet te dicht je je vingers in hun buurt komen, dat kunnen ze aanzien voor visjes… En dat laatste neemt Charlotte bloedserieus.

Later zien we dat op elk videoshot dat onder water genomen is, ze haar handen stijf tegen haar lichaam houdt.. dat had nou ook weer niet gehoeven. Onder elke haai zwemt een felblauw visje, de remara vis, die de maaltijdoverblijfselen van de haai opeet.


Wil jij ook een dergelijk boottocht met haaien maken? Klik hier om deze online te boeken.


bora bora stingrays

Snorkelen met haaien en roggen op Bora Bora

We snorkelen een tijdje met de beestjes rond. Het blijft spannend maar het is echt een geweldige ervaring!

Na een half uur is het tijd om door te gaan naar de volgende plek, een prachtig stuk lagoon waar het water heerlijk warm is en ontzettend helder. We zwemmen wat in het rond en maken wat foto’s. Ongelooflijk, het lijkt wel nep water we zijn, zo helder is het.

De laatste stop is een fruit picknick op een van de onbewoonde motu’s. Maar voor we daarnaar toe gaan, maken we een tochtje rond het hele eiland van Bora Bora. Zo voelt het alsof we iets meer gezien hebben. De picknick is heerlijk, de kokosnoten worden zo uit de boom gehaald en vers voor ons bereid.

bora bora bike trip met jot

Fietsend Bora Bora rond

Rond een uur of twee zijn we terug in onze bungalow. Daar pakken we snel een douche en dan stappen we de fiets op. We hebben maar kort de tijd hier op Bora Bora en we willen zoveel mogelijk van het eiland gezien hebben. Bora Bora heeft slechts één strand, helemaal aan het zuidelijkste puntje. De rest van de stranden liggen op de motu, en zijn enkel per boot te bereiken. We gaan nu naar dat ene strand, 14 kilometer per fiets. Het is flink warm, en dus stoppen we halverwege voor een ijsje bij Iaorana Gelato. Vervolgens rijden we naar Matira Beach, een bounty strand precies zoals je het je voorstelt als je aan Bora Bora denkt. Er zijn slechts een handvol andere mensen, verder is het leeg. Hier relaxen we de rest van de middag in de zon met af en toe een kokosnoot.

‘s Avonds staat opnieuw de geweldige tonijn op het menu. Een stokbroodje, flesje rosé en wat gebakken groente erbij, en het is een topmaaltijd die een topdag afsluit.


Lees meer: de ultieme Frans Polynesië route. Een reisroute voor 2 weken langs eiland hopen door Polynesië!


kayak bora bora island

Baquette en Pain au Chocolat

Helaas zijn onze laatste uren in Bora Bora aangebroken. Vanmiddag vliegen we naar Rangiroa, een afgelegen eiland, ander half uur vliegen van Bora Bora af.

De uren voor de vlucht spenderen we nog even genietend van dit fijne eiland en deze fijne bungalow. We halen wat stokbrood en pain au chocolat en ontbijten uitgebreid op ons terras. Daarna pakken we onze spullen in en brengt Marc-André ons naar de bootterminal. Helaas is de boot stuk, dus wachten we een uurtje langer op de volgende boot. Blijkt hier doodnormaal te zijn en het is dan ook geen enkel probleem dat we 15 minuten voor onze vlucht vertrekt pas op het vliegveld zijn.

Dit is toch echt het ultieme eilandleven, niemand maakt zich ergens druk om en vertrouwt erop dat het wel goed komt. En dat komt het, 10 minuten na aankomst zitten we al in het vliegtuig, en we stijgen zelfs een minuut te vroeg op. Tot ziens Bora Bora, tot zeker weten ziens!


Hotels in Frans-Polynesië alleen maar heel duur? Valt mee! Lees alles over (budget) hotels op Frans-Polynesië


bora bora island green jot


All travel blogs on French Polynesia

Klik hier voor al mijn blogs over Frans-Polynesië!


Meer blogs over Frans-Polynesië

tagged in bora bora, diary

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites