Fins Lapland

Hier vind je al mijn blogs over Finland en Lapland

Fins Lapland is een van de mooiste plekken waar we ooit geweest zijn. De prachtige natuur, enorme hoeveelheid sneeuw en natuurlijk het belangrijkste: het noorderlicht, ook wel aurora borealis genoemd! Dit prachtige phenomeen is zeer goed te zien in het noorden van Finland. Andere dingen waar Fins Lapland bekend om is, zijn de huskytochten en het sneewscooter rijden. Beiden deden we en het waren geweldige ervaringen waarover je hieronder meer leest.

Fins Lapland zal voor altijd een speciale plek in ons hart hebben:  hier vroeg Ries namelijk of ik met hem zou willen trouwen. Mijn antwoord? Dat lees je in deze blog: “Charlotte wil je met me trouwen?”.


De ultieme route voor een reis door Fins Lapland

Hieronder vind je de onze Lapland route in Finland

Onze route door Fins Lapland was als volgt :
Helsinki – Ivalo – Inari – Kaamanen

Highlights and top attractions of Finland Charlotte Plans a Trip

Al onze blogs over Finland

We schreven behoorlijk wat blogs over Finland. Scroll naar onder om ze allemaal te zien of kijk hier voor de populairste blogs!

Feiten over onze reis door Finland:

Periode: maart
Hotels:
klik hier voor een overzicht met de leukste budget hotels in Fins Lapland!
Hoelang: 5 dagen 
Airport: Ivalo. Klik hier om de laatste vliegticket deals voor Fins Lapland te zien.
Auto huren in Finland: we raden je aan om een auto via Sunny Cars te huren! 
 

Hieronder vind je al mijn blogs over Finland en Lapland

Video impressie het noorderlicht in Fins Lapland!

In deze korte video impressie laat ik je zien hoe onze tijd in Fins Lapland was. Het filmpje laat o.a. het noorderlicht in zien en hoe Ries me ten huwelijk vroeg.

Alles dat je moet weten voor je naar Lapland gaat!

Hieronder vind je antwoord op al je mogelijke vragen over een reis door Lapland. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht!

Is Lapland de moeite waard om te bezoeken?

De eerste vraag is meteen de belangrijkste: is Lapland de moeite waard om te bezoeken? Ik kan hier volmondig ja op zeggen (of eerder schreeuwen)! Fins Lapland was een van de gaafste plekken waar ik ooit geweest ben, dolgraag ga ik een keer terug! De prachtige natuur, geweldige dieren en het allermooiste, het noorderlicht, maken een reis naar Lapland een once in a life-time ervaring!

Waar ligt Lapland?

Lapland is het noordelijke gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een klein deel van Rusland. In Finland heb je een regio die ook Lapland heet, in Zweden is er het Zweedse landschap Lapland. Lapland ligt zo dicht bij de poolstreek dat het hier in de winter ijzig koud is en nauwelijks licht wordt. Lapland wordt gezien als het laatste stukje wildernis in Europa.

Kies je Noorwegen, Zweden of Finland in Lapland?

Omdat Lapland verspreid ligt over verschillende landen heb je de keuze welk deel van Lapland je bezoekt. Het noorderlicht kun je zowel in Noorwegen, Zweden als Finland zien. Hetzelfde geldt voor de gave activiteiten zoals een huskytocht of sneeuwscooter rijden. Finland is iets goedkoper dan Noorwegen. Daarbij gaan er vanaf Nederland goedkope vluchten naar Finland. Ook is Finland relatief rustig qua toerisme. Husky safari Finland - Lapland

Hoe koud is het in de winter in Lapland?

Doordat Lapland zo dichtbij de poolstreek ligt, zijn de winters hier zeer koud. In extreme omstandigheden kan het tot 50 graden onder nul worden. Een normale temperatuur is tussen de -13 en -20. ‘s Nachts is een temperatuur van 30 graden onder nul heel normaal.

Werken batterijen nog wel in de kou van Lapland?

Ja, batterijen blijven gewoon werken, alleen kan het zijn dat ze sneller leeglopen. Wat kan helpen, is om batterijen van je telefoon of je camera, dicht op je lichaam te dragen. Zo blijven ze door de warmte van je lichaam langer warm.

Wat is de beste periode om Lapland te bezoeken?

Lapland is het hele jaar de moeite waard om te bezoeken. In de zomer kun je genieten van de prachtige ruige natuur, duizenden meren en de stilte. De zomers in Lapland zijn zeer licht: de zon gaat op de langste dag zelfs niet onder. Het wordt in de zomer maximaal 16 graden. Je kunt dan perfect hiken, vissen, kanoën en kamperen. In de winter ligt alles onder een dikke laag sneeuw en is Lapland echt een sprookje. De nachten zijn lang, vooral in december en januari. Het noorderlicht kun je het beste zien in februari en maart, dan is er minder bewolking (er valt minder sneeuw) en zijn de nachten nog lang. Activiteiten in de winter zijn husky rijden, sneeuwscooter rijden, ijsvissen en sneeuwwandelingen maken.Husky dogs in Finnish Lapland

Wanneer is het hoogseizoen in Lapland?

Hoogseizoen in Lapland loopt van eind december t/m maart en juni en juli. De feestdagen zijn het drukste in Lapland. Ook de daaropvolgende maanden zijn favoriet door de hoge kans op het zien van het noorderlicht. Juni en juli zijn de zomermaanden.

Wanner is het tussenseizoen in Lapland?

Het tussenseizoen in Lapland is in april, mei en augustus. De lente in Lapland valt tijdens april en mei. De dagen worden al langer maar het kan nog behoorlijk koud zijn. Augustus is het staartje van de zomer en het begin van de herfst.

Wanneer is het laagseizoen in Lapland?

Het laagseizoen in Lapland loopt van september t/m begin december. Dit zijn de donkerste dagen in Lapland. Het is erg rustig. Begin oktober is wel een goed moment voor het noorderlicht, er ligt dan soms nog geen sneeuw dat licht kan reflecteren!

Zie je het noorderlicht het hele jaar door in Lapland?

Het noorderlicht is altijd in min of meerdere mate aanwezig, maar dit betekent niet dat je het altijd ziet. Zo moet het onbewolkt zijn, moet je weinig tot geen lichtvervuiling hebben en moet er ook een hoge geomagnetische activiteit zijn. Het helpt om zo noordelijk mogelijk te zitten, hier is meer geomagnetische activiteit. In de zomer is het bijna niet mogelijk het noorderlicht te zien omdat het dan té licht is.

Wat neem je mee op reis naar Lapland?

Dikke jassen, snowboots en flink wat thermokleding! Daarnaast kan het ook slim zijn om koffie, wijn en spelletjes mee te nemen naar Lapland. Snowmobiling Lapland Finland

Hoe kleed je je in Lapland?

Binnenshuis is het overal lekker warm, daar kun je dus normale kleding dragen die je in Nederland ook draagt. Ga je naar buiten, kleed je je dan warm aan en in veel laagjes. De volgende kleding kunnen we aanraden om te dragen in Lapland:sportshirtthermoshirtfleecetruihoodieski-jas – ondergoedthermobroekwollen sokkenskibroek

Wat trek je aan als je naar een restaurant gaat in Lapland?

Het is heel normaal om in een restaurant in je thermokleding rond te lopen. Iedereen loopt zo rond. Ga je naar boven, dan draag je je skijas en skibroek tegen de kou.

Wat voor kleding trek je aan in het vliegtuig naar Lapland?

Tijdens de vlucht en op de vliegvelden is het helemaal niet koud. Draag dus normale kleding, en neem een sjaal, muts en handschoenen mee voor wanneer je het vliegtuig uitloopt.

Moet ik speciale huidverzorging meenemen naar Lapland?

Neem dikke crème mee voor je gezicht en je huid. Je droogt door de kou buiten en de warmte binnen, flink uit. Breng ook zonnebrandcrème mee in je koffer naar Lapland. Door de felle zon verkleur je snel. Houd er rekening mee dat de crèmes die je gebruikt, niet ‘waterbased’ mogen zijn. Dit bevriest namelijk wanneer je naar buiten gaat. Was je haar ‘s avonds en niet ‘s ochtends. Er zit anders teveel vocht in je haar, dat ook bevriest.

Spreekt men goed Engels in Lapland?

Ja iedereen spreekt Engels. Mensen zijn over het algemeen iets stugger dan in het zuiden van Europa, maar wanneer je langer met ze praat zijn ze erg hartelijk en aardig.

Hoe is het internet in Lapland? Heeft men 4G?

Er is goed internet en internetbereik in Lapland. Zelfs op afgelegen plekken, midden in de wildernis hadden we nog bereik! Er is overal 4G.

Is Fins Lapland duur?

Fins Lapland is zeker niet goedkoop, maar het is een stuk minder duur dan buurland Noorwegen. Het prijsniveau in Finland ligt ongeveer even hoog als in Nederland. Lapland

Welke munteenheid heeft men in Lapland?

In Fins Lapland heeft men gewoon de Euro. Wel zo makkelijk voor ons Nederlanders dus! In Noorwegen de Noorse Kroon, in Zweden de Zweedse Kroon.

Hoe lang vlieg je naar Lapland?

Vlieg je met Finnair vanaf Amsterdam, dan heb je een overstap op Helsinki, daarna vlieg je door naar bijvoorbeeld Ivalo. In totaal ben je dan ongeveer vijf uur onderweg. Ga je naar plekken in Noorwegen of Zweden, of zit je zuidelijker, dan zul je iets korter vliegen. Je kunt in de winter ook rechtstreeks naar Ivalo vliegen vanaf Amsterdam. Hier betaal je wel meer voor.

Hoe reis je rond in Lapland?

De meeste mensen die naar Lapland reizen hebben een pakketreis geboekt of blijven op dezelfde plek. Dit betekent dat ze per bus of per taxi vervoerd worden tussen locaties. Het is ook mogelijk om zelf je reis te regelen en een auto te huren en zo tussen de verschillende bestemmingen te reizen. Dit doen niet veel mensen, maar het is volgens ons dé ultieme manier om Lapland te bezoeken!Finnish Lapland

Is autorijden gevaarlijk in Lapland?

Nee, de wegen zijn goed onderhouden in Fins Lapland. Elke dag wordt er sneeuw geschoven. De meeste wegen zijn redelijk wit van ijs en sneeuw, maar hebben een ‘rails’ waar je met je banden overheen rijdt. Hier is het wegdek sneeuw- en ijsvrij en rijd je dus zonder gevaar. Er is goede bewegwijzering en verder rijdt iedereen heel rustig! Het enige ‘gevaar’ op de weg in Lapland, zijn elanden. Als je zo’n beest aanrijdt, dan ligt je auto volledig in de kreukels. Nu is de kans gelukkig erg klein dat je een eland aanrijdt.

Is er goed openbaar vervoer in Fins Lapland?

Het is ook mogelijk om met openbaar vervoer rond te reizen in Fins Lapland. In het zuiden van Fins Lapland rijden veel treinen, meer in het noorden zijn de dorpen met elkaar verbonden door bussen. Iets meer gepuzzel wellicht maar een goede manier om rond te reizen met een kleiner budget. Een enkeltje van Ivalo naar Inari kost €8,20.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites