Wat zit er in je koffer naar Lapland? De ultieme Lapland paklijst!

“Wat neem ik mee naar Lapland en wat trek ik aan om me te beschermen tegen de kou?” was iets wat ik me tijdens de voorbereiding van onze reis naar Lapland meerdere keren afvroeg. In dit blog vertel ik je precies wat ik meenam naar Lapland en benoem ik een aantal onmisbare dingen voor je paklijst naar het koude Lapland!


Paklijst Lapland: Wat neem je mee op reis naar Lapland?

Waar we normaal altijd zo licht mogelijk met backpacks reizen (deze van Osprey), was dat voor Lapland zeker niet mogelijk. Ries en ik deelden een koffer (deze van Samsonite) van 23 kilo en hadden verder ieder een daypack (deze van The North Face) met nog wat spullen bij ons. Dit was voor vijf dagen.packing list Lapland

Welke kleding neem je mee naar Lapland?

Met temperaturen van overdag -20 en ‘s nachts tot wel -40 is warme kleding héél belangrijk. Nog nooit hadden we zoveel kilo’s aan kleding mee op reis! Hieronder beschrijf ik welke kleding echt niet in jouw koffer mag ontbreken.

Welke kleding draag je in Lapland tijdens de winter?

Als je op de linkjes klikt, zie je waar ik deze kleding kocht. Omdat we een beetje op ons budget wilden letten, heb ik de skibroek van vriendinnetje Fay geleend. Verder heb ik slechts enkele dingen gekocht, allemaal bij de goedkope winkel Decathlon (niet gesponsord). Dit ging dan vooral om de snowboots, die echt heel goedkoop waren (€12,99), een muts (€1,99), een thermobroek (€4,99) en een thermoshirt(€4,99). In totaal was ik dus slechts €20,00 kwijt aan nieuwe spullen. Niet slecht toch?

Ik droeg de volgende kleding wanneer ik naar buiten ging in Fins Lapland.
> sportbhsportshirtthermoshirtfleecetruihoodieski-jas <
> ondergoedthermobroekwollen sokkenskibroek <

Ik had ook normale schoenen en normale kleren nog bij me, maar achteraf heb ik die enkel in het vliegtuig gedragen. Een volgende keer zou ik mijn snowboots gewoon aantrekken tijdens de vlucht en mijn andere schoenen thuis laten.


Wat zijn de meeste bijzondere & unieke hotels om te slapen in Fins Lapland? Lees dit blog met de leukste hotels in Lapland!


Packing list Lapland


Hoe duur is een reis naar Fins Lapland? Lees in dit blog alles over prijzen en een realistisch Lapland budget voor tijdens je reis! 


Wat hadden wij nog meer in ons koffer naar Lapland?

 • oploskoffie
 • thee
 • wijn: alcohol is duur in Lapland.
 • noten
 • snoep

Voor in onze eerste lodge namen we zelf beddengoed en badhanddoeken mee. Omdat in alle twee de lodges, een keuken zat en we ‘s ochtends daar wilden ontbijten om kosten te bespraren, hadden we ook alvast enkele dingen van thuis meegenomen zoals oploskoffie, thee en noten.uno


Drone shot Lapland - Finland

Welke fotografie apparatuur neem je mee naar Lapland?

Een van dé redenen om naar Lapland te gaan was voor ons toch echt wel om het noorderlicht te zien en fotograferen. En dus namen we behoorlijk wat fotoapperatuur mee. Wij schoten het noorderlicht met de Samyang voor Fuji Lens van 12 mm met een F-waarden van 2. Benieuwd wat we nog meer bij ons hadden? Dat vind je hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Benieuwd welke camera apparatuur op reis wij allemaal gebruiken? Lees dan dit blog!


Husky safari Finland - Lapland

Lees hier alles dat je moet weten over een huskytocht in Lapland!


Onmisbare dingen die jij moet inpakken als je naar Lapland gaat!

De volgende zaken moéten echt in jouw tas of koffer naar Lapland zitten! Wil je graag het noorderlicht kunnen vastleggen, dan is een tripod echt onmisbaar. Je werkt namelijk met een sluitertijd van min 6 seconden, waarbij je camera volledig stil moet staan. Hieronder nog meer dingen voor op je Lapland paklijst!

 • handwarmers: echt onmisbaar!
 • zonnebril: de zon kan fel zijn.
 • hoofdlampje: vooral ‘s nachts onmisbaar
 • Tripod: zonder tripod/statief geen noorderlicht foto’s
 • handcrème: je huid wordt kurkdroog door de kou
 • dikke gezichtscrème
 • dikke bodylotion
 • lippen+zonnebrandcrème: de zon kan fel zijn!

Hand warmers

Een deel van bovenstaande dingen hadden we bij ons, maar helaas hadden we geen dikke hand, gezicht en lichaamscrème. Door de kou werd mijn huid meteen de eerste dag al kurkdroog, dat vooral ‘s nachts een naar gevoel gaf. Neem dus echt even flink dikke creme mee, bijvoorbeeld de oude, vertrouwde van Nivea.


Lees meer: de ultieme Fins Lapland route! 5-7 dagen reizen door winters Lapland!


Klik hier voor al mijn andere blogs over Lapland en Finland!


Like this post? Pin it!

What to pack for a holiday to Lapland?


Meer blogs over Finland

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites