Diary blogs: Onze laatste dagen op reis in Los Angeles, de Verenigde Staten

Helaas, onze laatste dagen van deze vier-maanden lange wereldreis zijn aangebroken. Tijd voor de laatste bestemming: Los Angeles! In dit diary blog lees je over ervaringen en tijd in Los Angeles!


Vliegen van Frans-Polynesië naar Los Angeles

Vannacht zijn we van Frans-Polynesië naar de Verenigde Staten, Los Angeles gevlogen. We hebben mazzel met onze plaatsen en hebben extra beenruimte gekregen, wat resulteert in een prima vlucht met meer dan genoeg slaap. Na een aantal uur bij de altijd gezellige immigratiedienst in de rij te hebben gestaan, lopen we naar buiten en snuiven de lucht op van California, de Golden State.

Ons hotel, Four Points by Sheraton, ligt vlakbij het vliegveld en heeft een gratis shuttleservice, niet verkeerd. Het hotel is niet goedkoop, maar we zijn deze reis aardig  binnen budget gebleven dus gunnen we onszelf dit ‘luxe hotel’. Zodra we de kamer binnenkomen en het enorme witte bed zien, weten we dat we de juiste keuze gemaakt. Wat gaan we hier heeeerlijk slapen!

De nieuwste iPhone X

Een uurtje later hebben we gedoucht en zijn we klaar om de stad in te gaan. Eerste stop? De Apple Store in Santa Monica. Een half uurtje later staan we buiten met voor Ries de nieuwste iPhone X. Die wilde hij al heel lang hebben en is in de VS een stuk goedkoper. Bij Le Pain Quotidien, een fijne bakker/lunchtent die locaties over de hele wereld heeft, lunchen we met grote salades. Na Frans Polynesië snakken we naar verse groenten, en laat LA nou exact the place to be zijn wat betreft gezond eten! Op elke hoek van de straat vind je wel een juicebar, poké tent of saladebar. Nice!

USA: The Georgian Hotel

We winkelen nog wat verder en besluiten dan via Santa Monica Boulevard naar de bekende pier te lopen. Het is slechts 15 graden en er waait een ijskoude wind, maar wanneer de zon bijna ondergaat kleurt de hele hemel roze en oranje. We lopen langs het bekende Georgian hotel, wat rechtstreeks uit een film lijkt te komen. Onder de wuivende palmbomen met de contouren van Santa Monica Pier voelt het trouwens alsof we zelf in een film zitten. Deze stad heb je zo vaak op tv voorbij zien komen en het is dan heel gek om hier ineens echt te zijn. Een gevoel dat we de rest van de dagen niet meer van ons af kunnen schudden.

De avond eindigen we met een korte workout in de gym bij ons hotel, en dan heel veel uren slaap in ons grote fluffy bed!

USA: santa monica

De Hollywood Hills

Van te voren hebben we al bedacht welke dingen we per sé wilde zien hier in LA. In drie dagen heb je weinig tijd en deze stad is echt immens groot. We doen alles per Uber of Lyft (beiden taxiservices) want er is gering openbaar vervoer beschikbaar. Dit betekent echter wel dat we minimaal een half uur in de taxi zitten om ergens te komen. Helemaal niet erg, ook zo zie je stukjes van LA.

En zo zitten we dus na een stevig ontbijt bij ons hotel, in de taxi richting de Hollywood Hills. We rijden door de minder mooie wijken rondom het airport, door Mid-City en langs de prachtig dure villa wijk Beverly Hills. Overal waar we rijden zien we fitgirls die net van een sportsessie afkomen, rijke succesvolle Hollywood mensen in veel te dure autos, maar ook honderden zwervers. Om de paar meter zie je een winkelkarretje staan met wat bezittingen en dekens. Alle bevolkingsgroepen worden vertegenwoordigd onder de daklozen, zowel jong en oud. Het is schrijnend om te zien, maar wel de werkelijkheid hier in VS. De American dream is zeker niet voor iedereen weggelegd.

USA: Hollywood

De Griffith Observatory

Na een tijdje rijdt onze taxichauffeur een wat meer heuvelachtig gebied in. We zijn in Hollywood bij de start van de Canyon Drive trail die ons naar het bekende Hollywood Sign gaat leiden. Terwijl we van start gaan, voelt de drukke stad mijlenver weg. Geen toeterende auto’s of fastfoodrestaurants, enkel heuvels, andere hikers en soms een roofvogel. Al snel vangen we een glimp op van de bekende grote witte letters en hoe verder we lopen hoe vaker we ze zien. We willen ze zowel van boven als van beneden af bekijken dus lopen we eerst naar de Mt Lee Summit. Hier is het uitzicht geweldig. Onder ons bevinden zich de letters en daarachter zien we heel Los Angeles zich uitstrekken.

Ook van onderaf bij de Griffith Observatory is het uitzicht prachtig en maken we wat foto’s. We hebben een uurtje over deze hike gedaan, en het is echt een perfect begin van je dag. Vol energie gaan we op weg naar de volgende stop: Rodeo Drive.

USA:Mt Lee Summit view

Onze Lyft chauffeur rijdt dwars door Beverly Hills richting Rodeo Drive, de P.C. Hooftstraat van LA. Helaas valt deze, net als de echte P.C. Hooftstraat, een beetje tegen. Ja, we zien van alle kanten prachtig dure winkels, en ja overal staan enorme opzichtige auto’s, maar na 10 minuten ben je er doorheen en dat is het dan.

Venice Beach

We besluiten opnieuw een Lyft te bestellen en richting Venice Beach te gaan. Lunchen doen we daar bij Dune waar de beste falafel van LA wordt geserveerd. Vervolgens lopen we Venice Boulevard af waar we onze ogen uitkijken naar alle typische Venice Beach dingen: Mensen op rollerblades in gekke kleren, straatartiesten, straatverkopers, té gespierde mannen die op het strand trainen en heel veel hippies. De Venice canals mogen we natuurlijk niet overslaan maar doen eerder denken aan Amsterdamse grachten dan aan Venetiaanse kanalen.

USA: Venice

We lopen terug richting Santa Monica, waar we nog een hapje eten en wat souvenirtjes voor thuis kopen… de laatste uurtjes van deze reis komen nu snel dichterbij.

Onze allerlaatste dag van deze wereldreis

Vandaag is onze aller aller laatste dag. Met een knoop in mijn buik word ik wakker. Dit avontuur is bijna voorbij.. We vliegen vanmiddag pas naar huis, en hebben dus nog enkele laatste uren. De hoogtepunten van LA hebben we gezien, en we kunnen dus niet echt kiezen wat we nu nog gaan doen. Naar Central LA is te ver, dan spenderen we de laatste uren voornamelijk in de taxi. Ries wil graag nog een nieuw sporthorloge kopen en dus besluiten we naar een winkelcentrum in de buurt te rijden. Daar eten we een ontbijtje bij Panera. Ries koopt het horloge wat hij wil en daarna gaan we rustig terug naar het hotel waar we nog even chillen en onze laatste spullen inpakken.

En dan is het zover. De shuttlebus staat op ons te wachten en met twee backpacks en twee daypacks stappen we in. Over 15 uur zijn we terug in Nederland, terug bij onze lieve familie en vrienden die we veel gemist hebben. Maar oh wat gaan we dit reizen en deze vrijheid ook missen. We kijken terug op 116 geweldige dagen, vol met avontuur, prachtige plekken en lieve mensen. Deze 116 dagen smaken naar veel meer, en hoe meer we van de wereld zien, hoe meer we ons realiseren dat we nog zoveel niet gezien hebben. Dus we gaan heel snel weer op avontuur, of zoals Ries zegt: op Boevenpad!

tagged in diary

6 Comments

  1. by Aniek on 23 maart 2018  11:18 Beantwoorden

    Leuk om te lezen hoe jullie genoten hebben van jullie geweldige reis / boevenpad! tot gauw!

  2. by Rob Kocks on 23 maart 2018  15:20 Beantwoorden

    Het was heel leuk om jullie verhalen te lezen en zo een klein beetje de avonturen mee te beleven. Welkom thuis ook weer. Groetjes, Rob

  3. by Anoniem on 23 maart 2018  20:30 Beantwoorden

    Een mooie laatste reisverslag van jullie trip. Veel ervaringen rijker en gelukkig weer gezond thuis.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites