Groot nieuws: onze banen zijn opgezegd want…

Ja, je leest het goed! We hebben onze baan opgezegd! En dat is niet alles: we gaan weer fulltime reizen! Hoe, wat, waar en wanneer lees je in deze blog!


We gaan opnieuw op wereldreis

Op 24 feburari 2018 landden we na vier maanden reizen terug in Amsterdam. We hadden een geweldige tijd achter de rug waarbij we in een korte tijd naar Japan, de Filipijnen, Vietnam, Kuala Lumpur, Bali, Australië, Nieuw-Zeeland, Frans Polynesië en tenslotte Los Angeles waren geweest! Terug in het vliegtuig hadden we al heimwee naar onze reis. We maakten een afspraak: dit zou niet de enige keer zijn dat we een wereldreis maakten. Er zou nog een keer komen.

Flash forward naar begin april dit jaar. We hebben zojuist onze managers verteld dat we ontslag nemen omdat we weer op reis willen gaan. Best even spannend, maar het wordt goed ontvangen! En nu begin de tijd te tikken want op 31 mei vertrekken we!Morocco desert sunrise

Waar gaan we naartoe?

De eerste bestemming is al bekend: namelijk Madagascar! Hier willen we al heel lang naartoe en aangezien de zomer een goede periode is om dit enorme eiland te bezoeken, hebben we besloten om hier te starten. Hier blijven we een acht weken, waarna we doorvliegen naar Kenia! Dat wordt land nummer twee. In Kenia gaan we sowieso een safari mee maken, daarnaast overwegen we om mount Kenia te beklimmen en we willen nog een tijdje relaxen op de mooie stranden aan de Indische Oceaan. Vanuit Kenia zullen we doorreizen richting Uganda en misschien ook nog Rwanda. In totaal hebben we voor Kenia, Uganda en misschien Rwanda een kleine acht weken de tijd.

Half september vliegen we terug naar Nederland, waar we even onze familie zien, om daarna door te vliegen naar Turkije! In Turkije trouwen namelijk onze goede vrienden Axel en Gokce en dat willen we natuurlijk niet missen. In Turkije zullen we sowieso naar Istanbul en Antalya gaan, maar we overwegen ook Capedocia te bezoeken. Na Turkije gaan we door naar Nepal, dat bekend staat om de mooie hikes die je hier kunt doen. Hierna zijn we van plan om naar Sri Lanka te gaan en vanaf daar weten we het nog niet.Madagascar Roadtrip Source: Lonely planet

Geen planning?!

Wacht even, stond daar nou echt ‘weten we het nog niet’? Jazeker, we gaan dit keer compleet anders op reis dan tijdens onze vorige wereldreis. Toen was alles helemaal gepland en stond onze route van tevoren vast (lees hier een van de eerste blogs die we hier over schreven). Momenteel hebben we enkel de tickets Amsterdam-Madagascar, Madagascar – Kenia en Kenia – Amsterdam geboekt. Alles wat daar tussen in en erna gebeurt staat nog open!

Stiekem is dat iets wat ik best moeilijk vind. Ik ben een redelijke controlfreak en vind het heerlijk om vooruit te plannen. Maar tijdens de afgelopen jaren heb ik vaak genoeg gemerkt hoe prettig het ook kan zijn wanneer je wel flexibiliteit hebt tijdens het reizen. Daarom hebben we dit keer besloten om nog niet te veel vast te leggen én om langer de tijd voor landen te nemen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen!

Hoe lang blijven we weg? Hoe doen we dit financieel?

Hoe lang we wegblijven weten we ook nog niet zeker. Op dit moment hebben we ongeveer negen maanden in ons hoofd, maar dit kan korter of langer worden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van ons budget. We hebben voor deze reis gespaard en werken daarnaast samen met partners waardoor we soms geld verdienen of korting krijgen op accommodatie/activiteiten.

Om negen maanden rond te reizen, zullen we wel een stuk voorzichter met ons budget om moeten gaan dan tijdens onze vorige wereldreis. Dat betekent meer hostels, zelf koken, openbaar vervoer (ook in Afrika) en soms bepaalde activiteiten niet kunnen doen. Is dat laatste erg? Nee hoor, zolang de balans maar goed blijft!

Ons huurhuis in Amsterdam verhuren we onder. Momenteel zijn we bezig met enkele potentiële huurders, maar niets staat nog vast. Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een berichtje.Charlotte Plans A Trip

“Maar jullie zijn toch net verloofd?”

Ja dat klopt, op het moment dat Ries me ten huwelijk vroeg, wisten we al dat we deze reis wilden gaan maken. We willen niet halsoverkop trouwen (stel je voor, we zouden nog twee maanden hebben!) en daarnaast vinden we het niet erg om wat langer verloofd te zijn. Dus dat betekent dat we gaan trouwen wanneer we terug zijn van deze reis. Het huwelijk gaat er sowieso komen, maar het duurt gewoon nog even!


Voor de komende tijd staan er nog een aantal hele leuke dingen op de planning, zoals onze roadtrip door Schotland en het huwelijk van Thomas en Christine. Eind mei vertrekken we, maar voor die tijd hou ik je op de hoogte wat betreft de voortgang van het regelen van deze reis! We hebben er enorm veel zin in!Flying Tropic Air Belize

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites