Personal Update: zes maanden terug in Nederland

Vandaag is het 25 augustus. Precies zes maanden geleden stapten we in Los Angeles het vliegtuig in. We waren in vier maanden letterlijk de wereld rond gevlogen en nu was het tijd om terug naar Nederland te gaan. Terug naar onze familie en vrienden, ons huis in Amsterdam en natuurlijk onze ‘normale’ banen. Het fulltime reizen was voorbij.

Waar ik tijdens het reizen dagelijks deelde wat we allemaal meemaakten, was dat de afgelopen zes maanden heel anders. Er kwamen blogs online over de reizen die we ná onze wereldreis maakten, en ik schreef nog een boel blogs met tips over de bestemmingen ván onze wereldreis. Maar delen wat er verder allemaal in onze levens gebeurde, dat deed ik niet vaak. Dus daarom deze blog, met allemaal updates over de laatste zes maanden!

Charlotte Plans a Trip Amsterdam

Maart

Brr wat was maart een koude maand! We gingen van 25 graden in LA naar -10 graden in Amsterdam. In maart begonnen we allebei weer met ons werk en spendeerden we veel tijd met familie en vrienden. Vooral de eerste weken, at ik bijna elke avond met vrienden thuis of in gezellig Amsterdams restaurant. Ik hou enorm van dat soort avonden, een glas rode wijn, kaarsjes en fijne gesprekken. Op reis hebben we veel leuke nieuwe mensen leren kennen, maar het gemak van je vrienden die zo dichtbij wonen en elkaar dus veel zien, is echt fijn! Ook het sporten hebben we weer opgepakt: met een nieuw sportschool abonnement (OneFit, ik ben groot fan!) en Ries die me overtuigde om te gaan kickboksen.

Tel Aviv!

Verder regelden we een nieuw bed (eindelijk slapen we in een bed van 1.60 meter breed, whoehoe), kwamen onze Texelse vrienden naar Amsterdam, en stond aan het eind van de maand weer een reisje gepland! Pasen brachten we met vrienden Susie en Gal in Tel Aviv, en het was geweldig! Avonden achter elkaar hebben we in restaurants en barretjes zitten boerenbridgen (kaartspel), lekker kneuterig.

April

Toen we terugkwamen uit Tel Aviv, voelde het alsof de lente begonnen was, heerlijk! We hebben dan ook in april al de eerste middagen op het Nederlandse strand doorgebracht!

Mijn broertjes kwamen in april beiden met hun vriendinnetjes een aantal nachten bij ons in Amsterdam slapen. Ik ben zelf de oudste thuis en heb twee jongere broers; Maarten is 23 en Maurits is 17. Zij wonen nog in Limburg, in Weert, de stad waar ik ook opgegroeid ben. Ik ging al op mijn 17e uit huis en woon dus al bijna 10 jaar niet meer met hen in een huis. Extra speciaal dus als ze af en toe komen logeren. Ries heeft ook een broer, die twee jaar ouder is, en vlakbij in Amsterdam woont.

Nieuw website design

In april zijn we met Hans Wassink van Wavelabs gaan samenwerken. Hans is een oude vriend van Ries, en hij heeft ons enorm geholpen met het redesign van deze website (en dat doet hij nog steeds trouwens, shout out naar Hans!). Ons hele template hebben we samen veranderd, net als de naam, en het logo. Bij een compleet nieuwe website, komt enorm veel kijken. Dat betekende voor ons, elke avond en elk vrij moment keihard knallen om alles op tijd af te krijgen. Op 2 juni wilden we namelijk live gaan.

Mei

Naast heel hard werken (onze normale banen + een nieuwe website = weinig slaap), stonden er ook mooie trips met vrienden op de planning in mei! Met Hemelvaart vloog ik met vriendinnetjes Susie en Nicole naar Madrid, waar we vooral heel veel gegeten en gewinkeld hebben. Vijf jaar geleden woonden we alle drie in Madrid, dus dit was een soort reünie naar de stad waar onze vriendschap begon! We kwamen destijds voor studie naar Madrid. Tijdens mijn bachelor in Maastricht kon ik kiezen voor een exchange plek en omdat ik modellenwerk deed, en vooral in Madrid veel werk had, was de keuze simpel. Via via leerden we elkaar kennen en raakten we heel goed bevriend. Eigenlijk mogen we Madrid dus wel dankbaar zijn!

Champagne

Het weekend erna, met Pinksteren, reden we met vrienden Thomas en Christine, naar de Champagnestreek. We waren uitgenodigd door verschillende champagnehuizen. Het werd een heerlijk weekend met enorm veel gezelligheid en genoeg champagne. Op de terugweg reden we via de Belgische Ardennen waar we de trouwlocatie van Thomas en Christine bezochten. Heel erg leuk, want Ries is als getuige gevraagd dus extra speciaal om dan alvast de locatie te zien. Het is er prachtig en we kijken uit naar het huwelijk volgend jaar!

Op werk was het in mei erg druk. Ik werk als marketeer voor ABN AMRO, en in mei zat ik samen met collega (en vriendin) Jessica op een groot project. Hiervoor zaten we dagelijks in Utrecht in een ‘powercook’ sessie. Best pittig, maar heel waardevol. In maart toen ik weer begon met werken, ben ik trouwens van functie veranderd. Was ik eerst marketeer met een focus op events en campagnes, tegenwoordig houd ik me bezig met klantbeleving en klantonderzoek. Iets compleet anders en daardoor leer ik veel bij.

Registreren bij de Kamer van Koophandel

Daarnaast schreef ik me op 9 mei ook in bij de Kamer van Koophandel. Best een spannend moment, want ja, nu heb ik mijn eigen onderneming en begint het ineens serieus te worden. In de afgelopen maanden groeide het aantal bezoekers op onze website hard. Door de inschrijving bij de KVK, met een nieuwe website en doordat we nu ook in het Engels schrijven (klik rechtsboven op de Engelse vlag en je komt op onze Engelse pagina), willen we nog meer groei mogelijk maken. We pakken het dus een stuk professioneler aan. Spannend maar vooral ook heel erg leuk!

Juni

In juni ging de nieuwe website live, eindelijk na al dat harde werken! We kregen enorm veel lieve en leuke reacties van jullie, dank daarvoor! Een veelgestelde vraag was of met de nieuwe naam (Charlotte Plans a Trip), Ries niet meer meewerkte aan de blog. Geen zorgen, niets is minder waar, Ries blijft nog steeds fotograferen en filmpjes maken, de blog is dus nog steeds van ons samen!

Op twee juni kwamen Jeremy en Lester, vrienden uit Parijs, ons een weekend bezoeken in Amsterdam. Ries heeft Lester leren kennen toen hij voor vier maanden in Sao Paolo werkte voor ABN AMRO. We vierden de livegang van de website met een boottocht door de grachten en knallende champagne. Wanneer er vrienden uit het buitenland over zijn, laten we vaak wat hoogtepunten uit Amsterdam zien. Ik merk hoe leuk mijn eigen stad dan toch ook echt is.

Marokko

Daarnaast vierden we in juni het geregistreerd partnerschap van Thomas en Christine, waar Ries getuige was. Een heel speciale dag met mooie speeches. De dag erna vlogen we naar Marokko, om daar in anderhalve week een roadtrip te doen door het land. Maar binnenkort zal ik ook onze tijd in Taghazout (een piepklein surfdorp) beschrijven, waar ik onder andere mijn duim kneusde met surfen.

Juli

Op 1 juli, waren Ries en ik 9 jaar samen. We hebben elkaar op mijn 15e leren kennen via Hyves. Na ruim een jaar elkaars beste vrienden te zijn geweest, heb ik Ries op een dag ‘versierd’ met een picknick in Maastricht. Wel grappig, toen we nog geen drie maanden verkering hadden, woonden we voor 2 maanden samen in Madrid. Ries was hier voor zijn studie, en ik deed hier toen modellenwerk. Best heftig om zo snel en zo jong al even samen te wonen. We vierden deze dag trouwens een beetje brak op de bank, de dag ervoor hadden we een bruiloft van vrienden. Als cadeau kreeg Ries van mij een drone. Binnenkort volgen hopelijk de eerste filmpjes mét drone beelden!

Piepjong Ries en Charlotte in 2009

Halverwege juli had ik een leuke afspraak met Sabine van de blog Oh My Foodness. Ze heeft veel ervaring met bloggen en het was erg leuk en interessant om eens met haar te sparren.

Juli stond verder gelijk aan hitte in Amsterdam! Elke dag was het boven de 30 graden, en in ons appartement in Amsterdam gaf de thermometer zelfs 34,5 aan. ‘ s Avonds na ons werk zijn we flink wat keren naar Zandvoort gegaan om lekker op het strand uit te waaien. Toen het echt te warm werd thuis, hebben we zelfs een nachtje gekampeerd in de tuin van mijn schoonouders.

Augustus

De eerste weken van augustus waren ook heet, het leek wel alsof we in Spanje zaten in plaats van in Nederland!

Texel

We gingen een weekend naar Texel, om vrienden Jorinde en Tim (die we in de Filipijnen hebben leren kennen) op te zoeken. Dit deden we in mei ook al een keer en het was beide keren heerlijk. We aten verse vis, gingen jetskien en gingen mee garnalen vissen.

Begin augustus werd ik geïnterviewd door ABN AMRO, mijn werkgever, over onze website. Het interview zal ik binnenkort even hier plaatsen, en gaat over hoe we naast onze normale banen, ook een eigen onderneming hebben met deze blog.

Deze zomer in Amsterdam was geweldig met vele etentjes, barbecues, en flessen rosé in het park met vrienden. De laatste dagen begint het wat frisser te worden en merk ik dat de herfst eraan komt. Daar heb ik totaal geen zin in, ik ben een echt zomerpersoon en haat kou. Hierdoor begint de honger naar reizen weer flink te groeien. De vrijheid om elke dag te doen waar je zin in hebt, om nieuwe mensen te leren kennen en om mooie plekken te ontdekken, dat mis ik heel erg! Tijd dus om weer weg te gaan!

En de komende tijd?

En nu dan? Hoe zien de komende maanden eruit? Nou we hebben nog veel fijne reizen gepland staan. Ries gaat over een week naar Malaga met zijn vader en broer, en daar gaat hij ook zeker een blog over schrijven (ik schrijf normaal altijd dus dit wordt een eerste keer voor Ries). Over twee weken gaan we naar Zwitserland en de week erna gaan we kamperen in Nederland. Ries heeft daarnaast nog een weekend naar een onbekende bestemming staan met zijn dispuut uit Maastricht, waar hij gestudeerd heeft.

Tussendoor ga ik mijn duikbrevet (proberen) te halen, want…. midden oktober zijn we in Belize en daar wil ik duiken in The Great Blue Hole! Ook bezoeken we tijdens dezelfde reis Guatemala.

Voor het eerst in drie jaar zijn we met Kerst in Nederland, lekker bij familie. Daar kijk ik echt enorm naar uit! Nog iets wat ik de afgelopen drie jaar gemist heb, is om een kerstboom op te zetten in ons appartement in Amsterdam! Oh en we zijn alle twee in december jarig: ik word 27 en Ries 30.

Voor 2019 hebben we ook al een aantal mooie vooruitzichten. Fins Lapland, de bruiloft van Jeremy en Lester in Parijs, nog een bruiloft, dit keer in de Ardennen, en dan, wie weet nog een keer een wereldreis?

Een ding is zeker, ‘Charlotte Plans a Trip’ blijft doorgaan! Ik vind het bloggen veel te leuk, en Ries gaat nu met zijn nieuwe drone misschien nog wel meer filmpjes maken!

Keep you posted!

P.S. misschien heb je het al gemerkt, er komt nu 2 keer per week een blog online. Meestal (niet altijd) op dinsdag en zaterdag. Geen enkel blog meer missen? Laat dan rechtsonder op deze pagina je e-mailadres achter. Wanneer er een nieuwe blog online komt, krijg je dan een bericht.


Volg je me trouwens al op mijn andere kanalen?

Klik op het logo, en mijn social kanaal opent zich.

 Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites