Diary: terugblik op februari

Waar januari eindeloos duurde, lijkt februari in drie dagen al voorbij te zijn! Het was dan ook een volle en leuke maand. In deze blog vertel ik je er meer over!


Guatemala in Amsterdam

Februari begint meteen goed met een Guatemala-reünie! Matthias, Stef en Linda hebben we leren kennen tijdens onze reis door Guatemala en dit weekend hebben we afgesproken in Amsterdam. Lekker eten, drinken en natuurlijk de nodige kaartspelletjes! Het is een gezellige avond en het wordt behoorlijk laat. Op zondagochtend moet Matthias al vroeg terug naar Wenen. Het blijkt dat ik na dry-januari helemaal niet meer tegen alcohol kan: ik slaap door alle wekkers heen en word pas wakkeer wanneer Ries en Matthias al ontbeten hebben en Matthias allang op het vliegveld is… oeps.

Verdediging Post Doctoraal en Napels

Ik ben bijna klaar met de opleiding Post Doc Customer Experience die ik volg. In de eerste week van februari moet ik mijn eindplan verdedigen. Het gaat goed en ik slaag met een dikke 8. Nice, die is in de pocket! Op dezelfde dag vlieg ik samen met mijn broertje Maurits naar Napels. We hebben hier een heerlijk weekend waarbij we onder andere Pompeii bezoeken, Aperol Spritz drinken en van de heerlijke Italiaanse keuken genieten. Meer hierover lees je in mijn diary blog van Napels.

Eindpresentaties, Valentijnsdag en wijnproeven

Op maandag landen we weer in Nederland en staat me een drukke week te wachten. Twee grote projecten waar ik mee bezig ben, rond ik deze week af. Dat betekent dus even flink knallen. Op 14 februari, Valentijnsdag, presenteer ik de resultaten en ‘s avonds plof ik gesloopt op de bank neer. Geen romantisch valentijnsdiner voor ons, ook Ries heeft een drukke tijd op werk en zo vinden we onszelf terug in comfy kleren op de bank, met Temptations Island op tv. Alle twee te moe om iets anders op te zetten, kijken we door…  maar jeetje wat een afschuwelijke programma! Ik weet dat veel mensen fan zijn maar nee, dit ga ik nooit meer kijken.

In het weekend gaan we terug naar Limburg. Hier komen zowel Ries als ik vandaan, net als onze vrienden Thomas en Christine. Met hen hebben we een wijnproeverij in Nederweert, de stad waar Ries opgegroeid is. We proeven heerlijke wijnen en tja… dat uitspugen vind ik zonde! Een gezellige avond dus!

Bierproeven en een Vrijgezellenweekend

Van het wijnproeven in het weekend, gaan we door naar bierproeven doordeweeks. Nee, geen enorme proeverij, maar voor de verjaardag van mijn broer Maarten (yes ik heb twee broers, Maarten van 24 en Maurits van 18) eten we een hapje bij brouwerij Prael. Maarten en Ries nemen het bierproefmenu en daarna gaan we naar de film.

Het laatste weekend van februari heeft Ries een vrijgezellenweekend van Lester, een goede vriend uit Sao Paulo. Lester woont tegenwoordig in Parijs en is door vrienden gekidnapt naar Amsterdam. Ze gaan onder andere power kiten op het strand. Terwijl ze met z’n zessen de binnenstad onveiligmaken, ga ik lekker sporten met Fay, uit eten met Susie en drink ik koffie met Natasha. Ries is naderhand kapot moe, voor mij is het een heerlijk relaxed weekend!

Mijn portie qua feesten komt overigens nog: we zitten nu in de Thalys richting Parijs waar ik vanavond het vrijgezellenfeest van Jeremy (de partner van Lester) heb, gevolgd door morgen hun huwelijk op een cruise over de Seine. Het gaat vast geweldig worden, maar daar meer over in een volgende blog!


Blog

Ook al is februari relatief kort, het is ons gewoon gelukt om acht blogs online te zetten. Sinds kort gebruik ik een inplantool, hiermee kan ik blogs al maanden van tevoren inplannen. Heel handig voor wanneer we geen internet hebben wanneer er een blog online moet. Ook helpt dit me om gevarieerder te posten, dus niet teveel blogs achter elkaar over hetzelfde land/gebied.

Top 3 best gelezen blogs deze maand:

1. 10 handige tips voor als je gaat kamperen in Nieuw-Zeeland
2. Acht redenen waarom jij absoluut naar het Filipijnse eiland Palawan moet gaan!
3. Video: Eilandhoppen in het prachtige Belize


Ontdekkingen in februari

Film: Green Book
Vriendin Fay raadde me deze film aan en jeetje wat is hij goed! Het waargebeurde verhaal speelt zich af in de jaren 60 in Amerika. Het beschrijft het verhaal van de Italiaanse-Amerikaanse bouncer Tony Vallelonga die als chauffeur en bodyguard fungeert voor de wereldberoemde zwarte Pianist Don Shirley. De film is vaak ontroerend, maar nog vaker heel erg grappig. Echt een aanrader!

Tv serie: Plan Coeur
Deze Franse serie is perfect voor een avondje binge-watchen. Het gaat over een gigolo en een klant die verliefd op elkaar worden. Heerlijk zoetsappig met Parijs als decor!

App: Duolingo
Op de middelbare school heb ik een paar jaar Frans gehad, maar helaas is deze kennis allang weer weggezakt. Omdat we binnenkort naar Madagascar gaan, waar men naast Malagasi vooral Frans spreekt, probeer ik met de App Duolingo mijn Frans weer een beetje naar boven te halen.

Eten: Vietnamese verse springrolls
In Vietnam vond ik het eten heerlijk, vooral de verse springrolls. Met vers bedoel ik overigens dat ze niet gefrituurd zijn, een stuk gezonder dan loempia’s dus. Afgelopen week maakten we zelf verse springrolls, met komkommer, lenteui, wortel, mango en eiernoedels. Lekker en een stuk makkelijker dan ik dacht! Leuke variatie op wraps.


Fijnste momenten van februari

  • Bijkletsen met vriendinnetje Mirthe die ik al veeeeel te lang niet gesproken had. Mirthe en ik zijn al vriendinnen sinds ik vier was. Toen ze pas kwam eten in Amsterdam hadden we veel te veel om over bij te kletsen!
  • Het mooiste voorjaarsweer in Napels dat we ons maar konden wensen. Zonder jas, met zonnebril rondlopen terwijl je rug verwarmd wordt door de zon. Er is niets fijners!
  • Een geweldige Ayurvedische massage die ik van Sylvia Kuperus kreeg. Ik heb Sylvia geholpen met haar website en als bedankje kreeg ik een massage van haar cadeau. Na een aantal hele drukke weken op werk was dit de ultieme ontspanning!
  • Oppassen op mijn piepkleine nichtje! Eind vorig jaar heeft Ries z’n broer een dochtertje gekregen. Julie is een prachtig meisje met een volle bos donker haar, we zijn helemaal dol op haar. Toen mijn schoonzus Simone vroeg of we een keertje wilden komen oppassen hoefde ik geen seconde na te denken.
  • Lente in Amsterdam! Het is ineens langer licht en we hebben een aantal heerlijk zonnige dagen gehad! Amsterdam in de lente is zo mooi, kijk dan hoe het Vondelpark erbij lag het eerste weekend van februari:

Spring in Amsterdam

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites