Charlotte Plans a Trip | Terugblik op één jaar bloggen!

Tijd voor een feestje! Op 2 juni bestond Charlotte Plans a Trip namelijk precies één jaar! In dit blog kijken Ries en ik terug op hoe één jaar bloggen verlopen is!


Het voelt als de dag van gister dat we met Lester en Jeremy door de Amsterdamse grachten voeren en champagne popten omdat onze nieuwe website live stond. Na twee maanden keihard werken, heel wat late uurtjes en weinig tijd voor vrienden en familie gingen we op 2 juni 2018 live met Charlotte Plans a Trip.

Stiekem schreven we overigens al wat langer blogs, onder de naam Travel Planners hebben we vrienden en familie op de hoogte gehouden van onze eerste wereldreis. Alle artikelen die op die website stonden, staan ook op deze trouwens (gewoon ver terug zoeken ;-)). De reden dat we een nieuwe naam kregen? Travel Planners was een gelijknamig reisbureau in Pakistan… niet heel handig dus. Uiteindelijk kwamen we op de naam Charlotte Plans a Trip, waarna heel veel mensen dachten dat Ries volledig uit de picture was. Niets is minder waar (gelukkig maar, ik kan nog geen foto recht schieten), Ries en ik werken alle twee aan deze website, alleen ik schrijf alle artikelen, dus het is wel echt ‘mijn stem’ die je hoort.Charlotte Plans A Trip


Heb je trouwens al gezien dat we iets heel gaafs mogen weggeven om te vieren dat Charlotte Plans a Trip één jaar is? Lees hier de blog over deze Giveaway, maar wees snel, de deadline is al bijna!


Learnings

De dagen voor lifegang had ik op social media al hints gegeven dat er iets groots aan zat te komen (vond ik zelf namelijk erg cool om te doen), waardoor een hoop mensen vroegen of we soms verloofd of getrouwd waren… Misschien had ik daarmee de verwachtingen dus iets te hoog gelegd!

Maar dat was zeker niet de enige learning die we hadden dit jaar. Zo heb ik behoorlijk vaak onze website laten crashen (waarna Hans Wassink van Wavelabs me weer te hulp moest schieten). Ik wist niets van SEO (gelukkig tegenwoordig íets meer) en had geen idee hoe je zaken moest doen of met samenwerkingen om moest gaan. Met dank aan andere bloggers zoals Sabine van Oh My Foodness en Karlijn van Karlijn Travels, maar ook sparringssessies met collega’s, vrienden en familie, begonnen we ons hier beetje bij beetje in te ontwikkelen.

Engelse blogs

Ook vond ik de omslag van alleen in het Nederlands naar tweetalig schrijven behoorlijk pittig. Ik ben zelf Nederlands en ook al is mijn Engels best oké, ik ben absoluut geen native speaker. Op het moment dat ik begon met het vertalen van onze blogs, liep ik er dan soms behoorlijk tegenaan dat ik alles perfect wilde doen, maar gewoon de fouten niet zag in Engelse teksten. Ik kon mezelf soms wel opvreten omdat het nu ‘niet perfect en professioneel genoeg was’.

Nu heb ik dat al iets meer losgelaten en hopelijk gaat mijn Engels wel steeds meer vooruit! Overigens, enorm veel dank aan goede vriend Erik, die op momenten dat ik echt een foutloze Engelse tekst moet aanleveren omdat ik in opdracht werk, zo lief is om de tekst helemaal te corrigeren!Charlotte Plans a Trip

Mijn eigen schrijfstijl en twijfels

Het afgelopen jaar ontwikkelde ik een eigen schrijfstijl: lang, uitgebreid en met té veel superlatieven… tja beknopt schrijven komt nu eenmaal niet voor in mijn vocabulaire en als ik enthousiast over iets ben dan heb ik nogal de neiging dat goed te laten merken.

Lastiger vond (en vind ik het nog steeds) om de balans te houden tussen mijn normale baan, werken aan dit blog én soms ook even relaxen. Het afgelopen jaar is het meerdere keren voorgekomen dat ik behoorlijk van Ries op mijn kop kreeg omdat ik geen enkel moment tijd nam om uit te rusten en steeds maar door, door, door ging. 95% van de tijd is het schrijven echt een ontspanning voor me, maar die 5 %, die is soms wel even pittig.

En tenslotte hebben zowel Ries als ik moeten leren omgaan met twijfels en de vraag “Wat anderen hier wel niet van zouden vinden?”. Op sommige momenten zag Ries het even helemaal niet meer zitten om door te gaan met een blog, dan was het mijn taak om hem weer goed op te peppen. En soms had ik er wel eens moeite mee dat ik hele persoonlijke dingen opschrijf en op honderden foto’s op dit blog sta, want tja, wat zouden anderen er wel niet van vinden. Gelukkig doen we dit samen en kon Ries me op dit soort momenten vertellen dat alle mensen die dit stom vinden, de boom in kunnen!Belize Caye Caulker


Statistieken en feitjes

Ha, en dan is het nu tijd voor mijn favoriete onderdeel, statistieken! Stiekem blijf ik toch een ontzettende nerd.

Aantal blogs geschreven afgelopen jaar: 202

Waarvan Engelse blogs: 107 (ik heb ook een aantal oude artikelen vertaald)

Gemiddeld aantal revisies voor een blog online gaat: 8, dat lijkt veel maar ik schrijf meestal vier blogs tegelijkertijd (net zoals ik vroeg vier boeken tegelijkertijd las). Elke keer als ik een blog open en er weer aan verder werk, telt dat als revisie.

Gemiddeld aantal uur werk aan één blog: 10, ja dat klinkt veel maar is niet zo gek als je bedenkt dat mijn blogs best lang zijn, foto’s bevatten die geëdit moeten worden, op spelling worden gecheckt én vervolgens helemaal vertaald worden.

Best gelezen blog: “Paklijst: Wat zit er in mijn backpack en wat zeker niet?”. Binnenkort komt er een nieuwe blog met alles wat in onze backpacks zit voor vier maanden Afrika!

Mijn favoriete blog: Charlotte, wil je met me trouwen? Het meest persoonlijke blog dat ik ooit schreef.

Aantal landen bezocht afgelopen jaar: 10, Marokko, Spanje (Andalusië), Zwitserland, Guatemala, Belize, Verenigd Koninkrijk (Schotland 2x), Italië (Napels), Frankrijk (Parijs), Finland (Lapland), België (Ardennen), Madagascar.

Aantal nachten in een vreemd bed: 64, klinkt heel geheimzinnig dit, maar ik bedoel natuurlijk gewoon slapen in een hotel/campervan/bij vrienden in het buitenland!Marokko Merzouga desert camp

Andere feitjes

  • Op 9 mei, drie weken voor Charlotte Plans a Trip online ging, schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Niet dat ik op dat moment ook maar iets verdiende, maar ik wilde gewoon graag goed voorbereid zijn!
  • Wist je dat je mijn blogs ook op chronologische volgorde kunt lezen? Klik op de homepage op het kopje “recente blogs” en daar vind je al mijn blogs op chronologische volgorde.
  • Ik kreeg dit jaar mijn eerste haatmail! Jazeker, you know who you are en bij deze 10 seconde aandacht voor je korte doch niet zeer vriendelijke mail. Maar ik kon er wel erg om lachen, dus thanks!
  • Wist je dat íeder blog eerst door één van mijn ouders wordt nagelezen? Ik maak nog wel eens spelfouten en deze proberen zij eruit te hameren! Lief nietwaar?

Charlotte Plans a Trip KVK


Gastblogs en interviews

Het afgelopen jaar zijn we ook een aantal keer geïnterviewd of schreven we gastblogs voor andere sites. Hier vind je al deze artikelen terug:

↠ Interview met Get Croissant
↠ Interview met ABN AMRO
↠ Interview met Travel Junk
↠ Interview met Azamara Club Cruises
↠ Gastblog op de website van Circum Navigate
↠ Gastblog op de website van Spaceships UK
↠ Gastblog op de website van Reismeisje


Wat vind jij van Charlotte Plans a Trip?

Tenslotte zijn we ook ontzettend benieuwd naar wie jij als lezer bent én wat jij van de website Charlotte Plans a Trip vindt! Wat voor type reiziger ben je? Hoe ben je bij Charlotte Plans a Trip gekomen? Wat mis je op deze site, of zijn er dingen waar we juist mee moeten stoppen? Met deze informatie proberen we Charlotte Plans a Trip leuker te maken en nog beter op jouw wensen af te stemmen.


Al met al was het een mooi jaar. We hebben super veel geleerd en we zijn dan ook heel trots op waar we nu staan. En nu op naar jaar twee! Met sowieso enorm veel reizen en hopelijk ook een hoop blogs.
Liefs, Charlotte en Ries

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites