Diary: terugblik op april

Het lijkt wel alsof de maanden sneller en sneller gaan. Ook april was een veelbewogen maand en vloog voorbij! Benieuwd hoe dat kwam? Lees dan snel verder!


We namen ontslag!

In de eerste week van april deden we iets spannends: we namen alle twee ontslag. Misschien heb je het al gelezen, zo niet lees dan dit blog, maar we hebben besloten om een tweede wereldreis te gaan maken! Fijn om er eindelijk open over te kunnen zijn en ik merk dat ik er nu ineens veel meer zin in heb! De eerste bestemming is Madagaskar en daar vliegen we al op 31 mei naar toe!

Voorbereiden op de wereldreis

Sinds onze aankondiging stond april dan ook in het teken van voorbereiding op deze reis. Zo hebben we de eerste drie weken van april het malaria medicijn Lariam getest. Lariam staat bekend om de vele bijwerkingen zoals nachtmerries en psychose. Daar hebben we gelukkig geen last van gehad, wel hebben we in de eerste week last gehad van een opgejaagd gevoel, alsof wel tien koppen koffie hadden gedronken.

Verder vonden we leuke huurders voor ons appartement. Zij zullen vanaf juni voor tien maanden in ons huis in Amsterdam wonen. Ondertussen begonnen we alvast wat dingen in te pakken en op te ruimen. Ook genieten we nog van laatste momentjes met ons babynichtje. Ze is nu vijf maanden, en zal straks enorm gegroeid zijn als we terugkomen. Nog minder dan een maand en dan zitten we al in Madagaskar!

Uit eten om onze verloving te vieren

Om onze verloving te vieren werden we door de ouders van Ries getrakteerd op een etentje. We aten bij restaurant de Witte Zwaan (in de Bilt) een vijf-gangen diner met bijpassende wijnen. Erg lekker! Het hoogtepunt kwam bij de koffie: een trolley vol gebakjes en koekjes. Je moht van alles uitzoeken dus Ries laadde zijn bordje goed vol.

Vrijgezellenfeest

Onze goede vrienden Thomas en Christine gaan half mei trouwen, voor beiden valt het vrijgezellenfeest in het paasweekend. Ries ging met de groep van Thomas kajakken, barbecueën en kamperen in Leuven. Ik maakte met de groep van Christine Eindhoven onveilig. Eerst een escape room, daarna genoten we van het prachtige weer en vervolgens gingen we lekker de stad in!

Een beetje moe reisden we op zondag vanuit het zuiden terug naar Amsterdam, tijd om uit te rusten is er niet, ’s avonds stapten we namelijk in het vliegtuig naar Schotland!

Tien dagen roadtrippen door Schotland

De laatste tien dagen van april brachten we door in de Highlands van Schotland. We begonnen met prachtig zonnig weer in Edinburgh. Vervolgens maakten we kennis met Agent Dunham: een zilveren campervan van Spaceships waarmee we een week lang ‘road trippen’. In december brachten we al een kort bezoek aan Glasgow en Glen Coe, dit keer reden we via het Cairngorms National park naar het noorden.

Na een kort bezoek aan de omgeving van Inverness, waar we meerdere poging deden om dolfijnen te spotten (spoiler, we zagen er niet één), reden we dwars door het glooiende landschap naar het ruige westen. Hier loopt Ries 12!!! teken op, tijdens een avondwandeling met het mooiste uitzicht ooit. Via smalle wegen reisden we de hele kust af, waarna we uiteindelijk de oversteek maakten naar het bekende Isle of Skye.Scotland Isle of Skye

Vervloekt door de ‘fairies’ op Skye

Op Skye kregen we te maken met een echte fairy vloek… dit resulteert in autopech, veel regen en uiteindelijk het missen van de ferry terug naar het vaste land. Binnenkort volgt een heel blog over onze tijd op Skye, daarin zal ik alles uitleggen. Uiteindelijk hebben we alsnog een leuke tijd op Skye. Op weg naar het vaste land pikten we Jur en Fenna (schoonfamilie) op waarmee we naar Fort William zijn gereden.

Na nog twee dagen vol met hikes, namen we afscheid van ons zilveren spaceship, een fijne campervan waarmee we flink wat kilometers afgelegd hebben. En dan ’s avonds op 30 april is het toch echt tijd om terug naar Amsterdam te vliegen.

Mei gaat onze laatste maand in Nederland zijn, laat maar komen, ik heb er zin in!


Blog

Deze maand schreven we een gastblog voor Josephine van Circum Navigate. Ik ken Josephine al een hele tijd via Instagram en door haar mooie blogs over ben ik enthausiast geraakt over landen als Sri Lanka en Tanzania. We schreven een gastblog voor Circum Navigate met vijf redenen waarom Fins Lapland op jouw bucketlist moet.

Top 3 best gelezen blogs deze maand:

1. Groot nieuws: onze banen zijn opgezegd want…
2. Budgettips: hoe duur is een (budget) weekendje weg naar Napels?
3. De leukste champagnehuizen in de Champagnestreek.


Ontdekkingen in april

Serie: The Good Fight

Na de oersterke advocatenserie ‘The Good Wife’, is er nu de vervolg serie ‘ The Good Fight’. Ook dit gaat over de advocatuur, met een flinke dosis humor en soms wat krankzinnigheid (kijk maar, dan weet je wat ik bedoel). Vooral president Trump wordt goed op de hak genomen, heerlijk!

Boek: The Bradt Travel Guide

Ik ben geen groot fan van de Lonely Planet, wat ik zeker niet onder stoelen of banken steek. Recent heb ik echter een reisgids ontdekt die ik wél goed vind: de gidsen van The Bradt. Momenteel lees ik de gids over Madagaskar. Hier vind ik wél de informatie waar ik naar op zoek ben, de gids is gedetailleerder en geeft flink wat informatie over de geschiedenis en cultuur van Madagaskar. Echt een aanrader dus!

Sporten: ClassPass

Oké, ik moet toegeven, ik heb nog niet de kans gehad om dit uit te proberen maar de app is gedownload en terug in Nederland is dit het eerste dat ik ga testen! Met deze app kun je op veel verschillende locaties sporten (een soort van Onefit). De eerste maand is helemaal gratis, perfect dus voor onze laatste maand in Nederland.


Fijnste momenten van april

  • Een keer met alleen mijn ouders lunchen. Normaal zijn altijd mijn broertjes en of Ries erbij, dus extra speciaal om een keer ‘alleen’ met mijn ouders te zijn. Supergezellig en iets dat ik echt vaker wil doen!
  • Ik heb nog wel eens ‘leuke ideeën’ waar Ries geen zin in heeft of zuchtend vraagt of ik dat niet liever met vriendinnen wil doen. Meestal komen die ideeën ook op het moment dat het behoorlijk druk is en mijn schema sowieso al overloopt. Zo ook toen ik in mijn hoofd had gehaald een van onze slaapkamermuren opnieuw wit te verven, in anticipatie van onze nieuwe huurders (er zaten vlekken van dode muggen op de muur). Extra lief dus, dat toen ik thuiskwam van werk, Ries de muur al helemaal geverfd had als verrassing!
  • In de namiddagzon een wijn en kaasproeverij doen met vriendinnen Susie en Nicole. We zaten in Amsterdam Noord, bij Fromagerie Abraham Kef. Dit is de eerste kaasboer die in 1953 Franse kazen naar Amsterdam importeerde, erg leuk om de uitgebreide uitleg bij elk kaasje te horen!
  • Het prachtig weer dat we in april hadden. Een zonovergoten vrijgezellenfeest van vriendin Christine, wakker worden met een koffie op ons balkon en warme avonden met rosé. Kan april altijd zo zijn?
  • Wakker worden in onze campervan en liggend in bed uitkijken op een helderblauw Loch met daarachter de bergen. Wat is Schotland toch ontzettend mooi!

waking up Scotland

tagged in diary, terugblik

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites