Terugblik 2019: een jaar vol hoogtepunten!

Terwijl we tussen de groene rijstvelden van Sri Lanka zoeven, komt het besef ineens binnen: het is gewoon al half december! 2019 duurt nog maar een dikke twee weken en dan is het jaar voorbij. En wat voor een jaar is het geweest. Een jaar dat aaneenhing van hoogtepunten! Soms is het best moeilijk te bevatten wat voor een geweldige dingen er allemaal hebben plaatsgevonden. Hierbij daarom een terugblik op 2019.


Mijn tien hoogtepunten van 2019

Het zijn er nog zoveel meer, maar omdat ik nu eenmaal van lijstjes houd (en ook van ronde getallen), hierbij mijn tien hoogtepunten van 2019.

1. Ik zei “tuurlijk” en zo verloofden we ons in Fins Lapland!

Midden in de sneeuw in het bijzijn van onze goede vrienden Thomas en Christine, ging Ries op zijn knie en vroeg hij of ik na bijna tien jaar van liefde en ruim elf jaar van vriendschap, met hem wilde trouwen. Mijn response: “tuurlijk”, want zo voelt dat, heel natuurlijk! Absoluut een van de mooiste momenten van mijn leven!

Momenteel zijn we de eerste voorbereidingen aan het treffen en lijkt het erop dat we in 2021 daadwerkelijk “ja” tegen elkaar kunnen zeggen. Of “(na)tuurlijk” want dat schijnt ook rechtsgeldig te zijn!

Ons hele verlovingsverhaal lezen? Klik dan op de link!Proposal

2. We namen ontslag en begonnen aan de reis van ons leven!

Beiden een goede baan, mooi salaris en goede toekomstperspectieven. En dat gooiden we allemaal zonder een seconde te twijfelen overboord door onze banen op te zeggen. Na onze eerste wereldreis, bleef het kriebelen. En dus besloten we om ervoor te gaan en opnieuw voor langere tijd op reis te gaan. Dit keer wel op een hele andere manier: zonder vaste planning of returnticket!

Nee, we hebben geen seconde spijt gehad. Van Oost-Afrika reisden we naar Turkije en vervolgens Azië. En er staan nog zoveel meer mooie plekken op de planning voor in 2020. Soms knijp ik mezelf om te controleren of ik niet droom! Is dit écht ons leven?Coconut Three Hill JT

3. Samen met mijn broertje bezocht ik Napels!

Ook zeker een hoogtepunt: samen met mijn “kleine” broertje een van zijn eerste legale Aperol Spritsen drinken in Napels. Mijn jongste broertje Maurits is negen jaar jonger dan ik en werd begin 2019 achttien. En om dat te vieren gingen we samen een weekend naar Napels, een plek waar hij al heel lang naartoe wilde.

’s Ochtends in de zon koffie met chocolade croissants, ’s middags naar Pompeï en ’s avonds pizza! Een geweldig weekend dat ik niet snel zal vergeten!

Ga jij binnenkort ook naar Napels? Kijk dan zeker even naar mijn Napels reisgids!

4. Walvissen spotten in Madagaskar

Dé hoofdreden om Madagaskar te bezoeken: om walvissen te spotten. Na een helse bootreis waarbij we bijna zonken en Ries geen enkele maaltijd kon binnenhouden, kwamen we aan op Île Sainte-Marie. Een paradijselijk eiland waarvandaan je het beste walvissen kunt spotten.

De volgende dag zaten we (met dit keer génoeg zeeziektepillen) opnieuw op een boot. En ja hoor, nog geen kwartier onderweg en de prachtige beesten lieten zich zien. Ze sprongen uit het water, speelden met elkaar, lagen te slapen en spoten water omhoog. Een ervaring om nooit te vergeten!

Lees hier hoe jij ook walvissen spot op een diervriendelijke en verantwoorde manier!Whales ile sainte Marie

5. Ik ging op mijn allereerste safari!

Kenia: het land van de wilde dieren en nationale parken! En voor mij het land waar ik op mijn eerste safari ooit ging, in de Masai Mara. We zagen leeuwen, olifanten, wildebeesten (wat dus echt een diersoort is, wist ik niet van tevoren), cheeta’s, giraffen en zoveel meer. Ik was verkocht, wat was dit gaaf! En dus gingen we op nog meer safari’s, onder andere op zoek naar chimpansees in Rwanda en naar boom leeuwen in Uganda. Binnenkort volgt op Borneo een safari met Sticky Rice Travels waarbij we Oerang Oetangs hopen te zien. Nog lang niet uitgespot dus!

Game drive Maasai Mara Budget

6. We vierden de liefde van vrienden op verschillende plekken in de wereld!

Een classy huwelijk op de Seine met uitzicht op de Eiffeltoren van onze vrienden Lester en Jeremy, een gezellig weekend in de Belgische Ardennen waar Ries de eer had om de getuige van Thomas te zijn, en een zonovergoten huwelijk aan de Turkse kust van vrienden Axel en Gokce. Op drie geweldige plekken vierden we de liefde van deze drie geweldige stellen! Mooie momenten, waarvoor we dankbaar zijn dat we deel mochten nemen! Vol inspiratie nu voor onze eigen dag.Paris

7. Ik liep op een van de hoogste bergpassen ter wereld

On top of the world: zo voelde ik me toen we de Thorong La Pass beklommen hadden! Na negen dagen hiken, slapen in theehuizen en heel veel Dahl Bhat, stonden we er dan: op 5416 meter hoogte in Nepal. De tranen sprongen in mijn ogen en even voelde ik de hoogte, kou en vermoeidheid niet. Ik was alleen maar trots. Heel trots! Op Ries en op mezelf en op alle andere mensen die om ons heen ook zojuist de Thorong La Pass hadden bereikt. Een van de hoogste bergpassen ter wereld en we hadden hem gewoon beklommen!

Het Annapurna Circuit, wat we in twaalf dagen liepen en waar deze pass onderdeel van is, was een geweldige reis. Hier vind je al onze ervaringen met het Annapurna Circuit!Annapurna Circuit Thorong La Pass

8. Slapen in de mooiste hotels en op tofste plekken mogelijk!

Wauw wat hebben wij op een hoop mooie plekken overnacht de afgelopen 12 maanden. Van luxe lodges met prachtige zwembaden tot basic tentjes met uitzicht op het regenwoud en van resorts met infinity pools tot huisjes waarvandaan we het Noorderlicht zagen. Hierbij mijn 10 lievelings slaapplekken van 2019:

Giellajohka

9. We ontmoeten heel veel leuke mensen van over de hele wereld!

Reizigers zijn toch echt de allerleukste mensen ter wereld. Dat moet wel, want hoe verklaar je anders al die gezellige mensen die wij de afgelopen maanden hebben ontmoet? Ries en ik reizen met z’n tweeën, maar een groot deel van onze reizen maken we ook met andere mensen. Andere reizigers die een tijdje meereizen of die we telkens terug tegenkomen. Canadezen die we ontmoeten in een taxi in Kenia en in een trein in Sri Lanka. Belgen in hotels in Madagaskar en Nepal. Andere Nederlanders tijdens busreizen, Amerikanen tijdens hikes en Duitsers waar we mee aan de praat raken in een tempel. En laten we ook de vriendelijke locals niet vergeten, die ons altijd welkom doen voelen!

Veel nieuwe vrienden dus! Maar ook speciaal zijn de momenten dat we juist bestaande vrienden hebben die toevallig in hetzelfde land zijn. Even een moment van herkenning en van thuis voelen zo ver weg van huis. Vrienden met wie we samen tripjes plannen of die we opzoeken in hun nieuwe thuis.

Ja, deze uitspraak klopt helemaal: “Het gaat niet om de plaatsen die je bezoekt die de locaties speciaal maken, het gaat om de mensen die je daar ontmoet die bestemmingen onvergetelijk en speciaal maken”. Het draait allemaal om de herinneringen die je samen maakt.

10. Charlotte Plans a Trip groeit flink door!

En tenslotte is het ook echt wel een continu hoogtepunt om te zien hoe onze site blijft groeien. Elke maand hebben we meer lezers en zien we de vaste lezers terug blijven komen. Zo’n compliment, blijkbaar is het informatief en leuk om te lezen wat we schrijven. Wij blijven dus zeker doorgaan met blogs schrijven en zo de website verder uitbreiden!

Het afgelopen jaar kregen we geregeld mailtjes, Instagram berichtjes en reacties van lezers met vragen, aanvullingen en bedankjes. Dit soort berichtjes zijn super motiverend en eigenlijk nog veel leuker dan “groeiende cijfers”, want zo horen we van jullie persoonlijk! Heb jij dus een vraag, opmerking of informatie die je kwijt wil, stuur ons dan zeker een berichtje!


 

tagged in diary, terugblik

2 Comments

  1. by Linda | travellersoftheworld on 22 december 2019  10:58 Beantwoorden

    Wat een top jaar! Wij zijn in 2019 terug gekomen van onze wereldreis en ik moet zeggen dat ik het reizen enorm mis. Wij hadden een enkeltje geboekt, maar ons geld was helaas op, dus we moesten terug. Wie weet vertrekken wij ook ooit voor een tweede keer

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites