Terugblik op 2018: hier was ik dankbaar voor dit jaar!

Wauw, het is 31 december, het jaar 2018 is alweer bijna voorbij, ongelofelijk hoe snel dat gegaan is. Nee maar alle clichés terzijde, 2018 was echt een geweldig jaar! Vol mooie reizen, maar ook met veel speciale momenten met vrienden en familie! En omdat het vandaag de laatste dag van het jaar is, kijk ik graag terug naar alle momenten en dingen waar ik dankbaar voor ben dit jaar!


1. Nieuwjaar met de liefsten op Bali

Het nieuwe jaar begon geweldig met een super leuk feest waarbij we enorm verwend werden door de liefste vriendinnetjes Nicole en Susie! Niet alleen kwamen ze ons opzoeken op Bali tijdens onze wereldreis. Ook gaven ze ons als verjaardagscadeau een geweldig diner en feest op 31 december en vervolgens ook nog eens een topdag op 1 januari!

Na twee maanden op een hoog tempo reizen, voelde Bali voor mij echt even als thuiskomen. Aan de ene kant omdat we al vaker op het eiland geweest zijn en ik het er heerlijk vind, maar vooral omdat ik met deze lieve meiden écht even thuis was. Ik kan met hen lachen, kletsen en huilen, ze zijn er altijd voor me!Bali NYE


2. Feeling alive boven de gletsjers in Nieuw-Zeeland!

Wooow wat was dat kicken: in een helicopter vlogen we boven de gletsjers van Nieuw-Zeeland. We zagen het ijskoude gletsjerwater in grote watervallen naar beneden storten en vlogen zo dicht langs de ijsmuren, dat we de diepblauwe scheuren in de gletsjer konden tellen. Van tevoren was ik stiekem behoorlijk gespannen om die helikopter in te gaan, maar zodra we opstegen en boven dat prachtige groene heuvellandschap vlogen, was er geen greintje angst meer over en zat ik vol adrenaline.

Zeker weten dat deze helikoptervlucht het hoogtepunt was van onze hele reis door Nieuw-Zeeland.

NZ: helicopter ride take-off Charlotte


3. Toen het stopte met regenen in Frans Polynesië!

Maandenlang had ik me verheugd op de helderblauwe zee en witte stranden van Frans Polynesië. Maar helaas, er kwam een flinke orkaan over de Grote Oceaan, die uiteindelijk de eilandengroep van Tonga raakte. Wij waren al heel blij dat we enkel in de ‘outliers’ zaten, maar desalniettemin betekende dat wel dagen van storm, overstromingen en een donkere grauwe zee.

Hoe speciaal was het dan ook dat het stopte met regenen, veel eerder dan voorspeld, het weer helemaal opklaarde en we toch nog een aantal geweldige dagen konden genieten van Frans Polynesië! En die dagen waren echt super!

French Polynesia: bora bora


4. De ontvangst toen we in Amsterdam landden!

Oo wat zag ik er tegenop om na vier geweldige maanden terug naar het koude Nederland te gaan. Toen we van Los Angeles naar Amsterdam vlogen en hoorden dat het -10 graden was en er flink wat sneeuw lag, hadden we er nog minder zin in.

Dat gevoel was echter in één klap weg op het moment dat we de aankomstdeuren op Schiphol doorliepen en daar een hele groep vrienden en familie op ons zagen wachten! Wat was dat geweldig! Al die lieve mensen die speciaal voor ons met ballonen en welkomstpakketten stonden te wachten, echt hartverwarmend! Toen was het stiekem toch wel even heel fijn om thuis te zijn!


5. Onze nieuwe website en alles dat daarbij komt kijken!

Ik was zo blij toen op 1 juni onze nieuwe website live ging! Na weken van werken tot in de vroege uurtjes en een chronisch slaaptekort (want we deden dit naast onze twee fulltime banen) kon dan eindelijk de champagne ontkurkt worden! We vierden de livegang met een boottochtje met vrienden Lester en Jeremy door de Amsterdamse grachten en natuurlijk met een flesje bubbels!

Deze nieuwe website was er echter nooit geweest zonder tientallen mailwisselingen met en veel hulp van vriend Hans (Hans Wassink, eigenaar van bedrijf Wavelabs). Maar niet alleen Hans ben ik dankbaar, ook mijn ouders hebben tientallen, dan wel niet honderd uren besteed aan het nalezen van blogs. Wist je dat elke blog vóór publicatie door mijn vader of moeder geredigeerd wordt op spelfouten. Dankjewel papa en mama!

En tenslotte natuurlijk ook heel veel dank voor Ries. Ook al is hij net zo veel eigenaar van Charlotte Plans a Trip als ik, toch ben ik hem heel dankbaar voor het engelengeduld dat hij met mij heeft. Wanneer hij tot vier keer toe een foto moet aanpassen omdat ik de kleuren net niet goed genoeg vind of wanneer hij weekenden lang niets anders doet dan filmpjes bewerken.

Charlotte Plans A Trip


6. Het moment dat er een school dolfijnen met onze zeilboot mee zwom in Belize!

De zon stond laag en ging bijna onder. Het was het gouden uur waarop alles met een warme gouden gloed overdekt lijkt te zijn. De Raggamuffin zeilboot waarmee we drie dagen over de Caribische Zee zeilden, gleed rustig over het water. Het was een prachtige dag geweest waarbij we een aantal mooie vissen hadden gezien tijdens het snorkelen en er een flinke baracuda voor het diner gevangen was. Iedereen zat rozig met rumpunch te genieten van het prachtige uitzicht.

Ineens horen we opgewonden geschreeuw. Wat blijkt: er zwemt een kleine school dolfijnen aan het voorsteven! De prachtige beesten blijven minuten lang meezwemmen. Spelend met de boeg en met elkaar zien we ze keer op keer boven water komen. Ze zijn zo dichtbij dat je de waterdruppels van hun glanzende dikke lijfjes ziet vallen. Voor mij is dit een droom die werkelijkheid wordt: ik heb enkel een paar keer dolfijnen van tientallen meters afstand gezien en ben helemaal gek op de beestjes. Om zo dichtbij te zijn dat ik ze bijna kan aanraken, is echt heel speciaal!


7. Alle nieuwe en bestaande vrienden met wie we het afgelopen jaar gereisd hebben!

Wow, wat hebben we het afgelopen jaar met leuke mensen gereisd! Van vrienden die mee op reis gingen tot een hoop nieuwe vrienden die we hebben leren kennen op reis.

In Nieuw-Zeeland ontmoetten we Marie en Cédric, die we later in Zwitserland zijn gaan opzoeken. Op de Filipijnen reisden we anderhalve week samen met Jorinde en Tim en vervolgens terug in Nederland lieten zij ons ‘hun Texel zien. Met Thomas en Christine gingen we naar de Champagnestreek en met Susie en Gal genoten we van zon, strand en geweldig eten in Tel Aviv.

Maar ook tijdens onze recente reizen naar Guatemala en Belize maakten we een hoop nieuwe vrienden. Samen reizen, uren in de bus spelletjes spelen, en gedeeld ‘leed’ tijdens pittige vulkaantochten, voor mij maakt het een reis echt nog mooier wanneer ik met leuke mensen ben!

Op naar een jaar vol reisjes met bestaande en nieuwe vrienden (en er staan al een paar leuke reisjes met vrienden gepland)!


8. Toen ik werd meegenomen op een geweldige verrassingsweekend naar Schotland!

Nietsvermoedend zat ik te werken, toen ik ineens te horen kreeg dat we dezelfde dag nog naar Schotland zouden vliegen. Schotland wilde ik al heel lang bezoeken en voor mijn 27e verjaardag had Ries geregeld dat we drie fantastische dagen hier naar toe zouden gaan. We sliepen in de meest schattige lodge ooit, maakten een prachtige hike en zagen een aantal filmlocaties van de serie Outlander. De blog over Schotland volgt heel snel!

Schotland was onze laatste reis van 2018 en dat maakt dat het totaal aantal landen wat we bezochten in 2018 op 14 staat, niet verkeerd al zeg ik het zelf!

Scotland: Glencoe


9. Voor alle hulp tijdens het organiseren van het verrassingsdiner voor Ries!

Maar Ries was niet de enige die een verrassing organiseerde. Samen met zijn vrienden, mijn ouders en vriendin Fay, organiseerde ik een herendiner voor Ries. Ries werd op 16 december namelijk 30 en tja dat moment kon ik toch niet zomaar voorbij laten gaan. Na ruim vijf maanden van plannen, geheimzinnigheid en ‘gewiste’ whatsapp groepen, verrasten we hem op 7 december met een zes gangen diner. Het werd een geweldige avond waarvan Ries ontzettend heeft genoten.

Dit alles was echter nooit mogelijk geweest zonder mijn ouders die de hele dag hier hadden staan koken, Fay die ‘s avonds meehielp met koken en het uitserveren van de zes gangen en natuurlijk alle gasten die al vijf maanden hun mond hielden en meedachten met deze avond!

Surprise dinner Ries 30


10. Voor alle lieve lezers en hun reacties!

En misschien nog het meest dankbaar ben ik jullie! Lezers die elke week terugkomen om te lezen wat wij mee maken. Wanneer ik een rotdag heb, is die weer helemaal goed gemaakt als ik een leuke reactie van iemand krijg. Ik krijg een enorme motivatie om meer te schrijven wanneer ik lees dat onze blog iemand geholpen heeft bij het maken van een beslissing of het boeken van een reis. Jullie lieve berichtjes via Instagram of per mail zijn echt hartverwarmend en voor mij dé motivatie om wekelijks twee nieuwe blogs te schrijven! Zonder jullie zou Charlotte Plans a Trip niet bestaan en dus daarom:

Dank jullie wel!
Liefs, Charlotte

Charlotte Plans a Trip

7 Comments

 1. by Thomas Kroon on 31 december 2018  10:10 Beantwoorden

  Heel leuk overzicht Charlotte! Ik wilde zeggen: "overtref dat maar eens", en toen bedacht ik me jullie plannen voor volgend jaar haha!!

  • by Charlotte van de Sande on 31 december 2018  10:12 Beantwoorden

   Hahahaha dankjewel Thomas! Volgend jaar wordt zeker weten geweldig! Met als eerste hoogtepunten Lapland én jullie huwelijk!

 2. by Linda Meijers on 31 december 2018  10:18 Beantwoorden

  Super leuk om te lezen! Ook dankbaar voor de mooie ervaringen en gezelligheid in Guatemala en Belize.
  Fijne jaarwisseling alvast en tot snel.

  • by Charlotte van de Sande on 31 december 2018  10:20 Beantwoorden

   Ooo wat een lief berichtje! Jaaa wat waren Guatemala en Belize leuk hè!!! Jij ook, geniet ervan!!! Liefs

 3. by Theo on 31 december 2018  11:42 Beantwoorden

  Mooi overzicht van je ervaringen afgelopen jaar. Leuk om te lezen. Op naar nog een fantastisch jaar!!

 4. by Marion on 1 januari 2019  12:00 Beantwoorden

  Heerlijk kind ben je toch!! Kuskus en ik hoop op weer een geweldig jaar voor jullie beiden!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites