Diary: personal september update!

Het voelt alsof het gisteren nog augustus was, maar nee we zitten zelfs al in oktober. September is voorbijgevlogen. Het was dan ook een volle en ontzettend leuke maand! Ik neem je graag mee in alles dat me bezig hield in september. Soms reisgerelateerd, en soms ook helemaal niet!


Andalusië en duiken

Ik begon het eerste weekend van september alleen, Ries was met zijn vader en broer in Andalusië en ik bleef in Nederland om iets anders leuks te doen: mijn eerste duiklessen. Zowel zaterdag als zondag bracht ik door in het water waarna ik kapot moe thuis kwam. Ries had overigens een geweldig leuk weekend en schreef zijn eerste blog: alles over Andalusië.

Ook de rest van de maand was ik bijna elk weekend in het koude water van Vinkeveen te vinden om zo genoeg ervaring op te doen voor mijn Open Water duikbrevet. Op de koudste en vooral natste dag van de maand, (weet je nog, die zondag die de meeste mensen onder een deken met Netflix doorbrachten) haalde ik bibberend mijn brevet. De twee laatste duiken waren niet heel leuk, het water was troebel, het regende en buiten was het maar 11 graden. Maar hé, ik slaagde voor mijn brevet! Over een paar weken lig ik heerlijk in Belize in het warme water, vol tropische vissen en kan ik daar duiken.


Blog

Het was een flink drukke maand wat betreft blogs. Ik publiceerde negen blogs zowel in het Nederlands als in het Engels en vertaalde er nog vijf extra naar het Engels. Ik merk dat doordat alle artikelen nu ook in het Engels online komen, er veel meer internationale bezoekers komen. Helaas ben ik zelf geen ‘native English speaker’ en hierdoor maar ik dus soms spelling- of grammatica fouten. Niets aan te doen, maar wel iets dat ik vervelend vind!

Ries en ik zijn nog redelijk nieuw in deze blogwereld, daarom vind ik het interessant om te horen hoe andere reisbloggers te werk gaan. Hierover heb ik uitgebreid gesproken met blogger Karlijn van Karlijn Travels, tijdens een gezellig lunch in Eindhoven. Ik volg Karlijn al een paar jaar en heb veel gehad aan haar blogs over onder andere Frans Polynesië! Zo leuk om te merken hoe het klikt met iemand die je alleen via haar artikelen kent. We hebben ruim drie uur lang zitten kletsen, gelachen en ervaringen en anekdotes uitgewisseld.

Gastblog en Interview

Deze maand schreef ik trouwens niet alleen voor Charlotte Plans a Trip, maar schreef ik ook een gastblog voor reisblogger Reismeisje. Ze vroeg me mijn highlights van een trip door Marokko te delen. Heel leuk om te doen! Je leest het resultaat hier.

Onze werkgever, ABN AMRO interviewde Ries en mij over hoe we naast onze normale banen, een reisblog zijn begonnen en hoe dit samengaat. Leuk om zo deze twee werelden bij elkaar te brengen. Vooral omdat we door ABN AMRO vier maanden verlof konden opnemen om te gaan reizen! Ook werd gevraagd om een week lang foto’s te maken van hoe een gemiddelde week eruitziet. Super leuk om te doen en ik vind het campagnefilmpje (dat je hier kunt vinden) dat ze hiervan gemaakt hebben, echt tof!

Tenslotte werden we deze maand geïnterviewd door Robert, de eigenaar van de reiswebsite Traveljunks. Het artikel staat nog niet online, maar zodra dat het geval is, zal ik er hier even naar linken.

Top 3 best gelezen blogs deze maand:

  1. Paklijst: Wat zit er in mijn backpack en wat zeker niet?
  2. Waarom ik mijn duikbrevet in Nederland haalde!
  3. Reisroute: Japan in 20 dagen

Ontdekkingen in september

Wat voor nieuwe dingen leerde ik kennen in september?

You Tube: Casey Neistat
De afgelopen maand ben ik fan geworden van Casey Neistat. De hele wereld inclusief je oma, kende zijn vlogs al, maar ik ontdekte ze pas net. Vooral zijn creativiteit en montage skills zijn echt top! Met name zijn film ‘Do what you can’t!’ werkt voor mij motiverend! Ook mooi zijn de filmpjes van zijn vriend Dan Mace!

Series: Outlander & The Marvelous Mrs. Maisel
>>Outlander, nog zoiets waar iedereen het al jaren over had, maar blijkbaar leefde ik onder een steen. Ik denk dat dit echt een van de beste series is die ik ooit gezien heb. Soms een beetje gruwelijk (voor de kenners: het einde van seizoen een.. why?) maar vooral super spannend. En stiekem (oke, niet echt stiekem, ik vertel dit tegen iedereen die het horen wil) ben ik helemaal weg van de twee hoofdrolspelers en van de setting waar de serie zich afspeelt. Ik moet en zal heel snel een keer naar Schotland gaan!
>> The Marvelous Mrs. Maisel is wel relatief nieuw. Van dezelfde makers als de Girlmore Girls en met evenveel snelheid en humor. Echt een heerlijke serie die je meeneemt naar het New York van de jaren 50. Seizoen een is dus nog niet zo lang uit en er is meteen bijgetekend voor een tweede seizoen. Seizoen twee wordt eind van dit jaar verwacht.

Eten: Bloemkool risotto en spruitjes salade
>> Ik denk dat we misschien wel vijf keer de Bloemkool Risotto van Uit Paulines Keuken hebben gemaakt. Heel lekker, fris en warm. 
>> Nog een favoriet deze maand is de herfst salade met o.a. spruitjes en appel van Rens Kroes. Wel voeg ik zelf nog wat geitenkaas toe om het wat romiger te maken!

Sport: Barre
Op het duiken na, deed ik deze maand niet extreem veel qua sport. Af en toe hardlopen, een paar keer yoga en daar bleef het bij. Tot de laatste week van september, toen ben ik naar een aantal Barre lessen gegaan. Barre is een cardio workout die geïnspireerd is op Ballet, Yoga en Pilates. Wie mij een beetje kent, weet dat ik motorisch niet heel erg sterk ben, en na vier jaar yoga mijn tenen nog steeds niet aan kan raken. Deze workout is dus echt super zwaar maar daardoor ook heel erg leuk. Terwijl ik dit schrijf, doet elke spier in mijn lichaam pijn. Echt een aanrader dus ;-). Ik volg de Barre Beats lessen bij Studio 191 in Amsterdam.


Reizen

Naast Andalusia, brachten we ook een lang weekend in het Franse gedeelte van Zwitserland door met vrienden. Verder was het wat betreft reizen relatief rustig en waren we veel weekenden gewoon thuis in Amsterdam.

Door de serie Outlander ben ik helemaal in de ban van Schotland. Vaag beginnen er plannen te ontstaan om volgend voorjaar met een campervan door Schotland te trekken. Iemand ervaring en tips voor Schotland? Laat het even weten via een reactie!


Fijnste momenten van september:

  • Avondwandelingen door Amsterdam met vriendinnetje Fay. Lekker bijkletsen, lachen en genieten van deze mooie stad. Nu het herfst wordt, en het ‘s avonds dus eerder donker is, maken de lichtjes die je overal ziet, Amsterdam ontzettend gezellig.
  • Nazomerdagen; de dag ervoor was het nog koud en regende het, maar ineens schijnt vandaag de zon en is het gewoon 22 graden. Op dat soort dagen wil ik alleen maar genieten van de warmte en ten volle dit soort laatste zomerse momenten opslurpen!
  • Hele middagen en avonden spelletjes spelen en rode wijn drinken met vrienden, terwijl het buiten koud is en regent. Ik ben zeker nog niet klaar om de zomer gedag te zeggen, maar op dit soort momenten kan ik de herfst ook wel waarderen!
  • De geur van mandarijntjes! Natuurlijk, het hele jaar door kun je mandarijnen in de supermarkt krijgen, maar nu het herfst wordt, smaken ze veel beter én dragen ze bij aan dat ultieme herfstgevoel!
  • Onze tijd in Zwitserland! We zijn zo ontzettend verwend door de vrienden die we opzochten en genoten met volle teugen! Alle twee waren we trouwens verbaasd over hoe mooi Zwitserland is!
  • Een gezellig avond naar Laren, waar ik de moeder van vriendinnetje Jessica hielp met haar website nadat we zij heerlijk voor ons had gekookt!

Laat oktober maar komen hoor! De eerste twee weken van oktober zijn flink druk met werk. Ik zal bijna elke dag in Nijmegen, Zwolle of bij klanten zijn, en ik start met een postdoctorale opleiding elke donderdag avond. Nog even lekker knallen dus voordat we halverwege oktober naar Guatemala vliegen. Heerlijk!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites