Diary: terugblik op november en december!

Wow de afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Ik had me voorgenomen na elke maand een ‘terugblik blog’ te schrijven, maar dat is er helemaal niet van gekomen. Tijd dus om dit nieuw leven in te blazen. Dit keer daarom een gecombineerde blog over november en december!


Van Guatemala naar Belize!

Ik begon november onderweg in een bus van Guatemala naar Belize. We hadden er net twee weken Guatemala opzitten en spendeerden onze laatste week in Belize. De busrit was een beetje apart, naast ons zat namelijk een grote man die een flink pistool aan zijn broekriem vast had. Door af en toe z’n shirt omhoog te trekken, zorgde hij er opzettelijk voor dat het pistool goed te zien was. Tja, voor ons was het duidelijk, dit moest wel een drugskoerier zijn. Ach, misschien hebben we iets te veel Narcos gekeken. In Belize genoten we een aantal heerlijke dagen van de zon, het strand en vooral van de zee. We gingen duiken, zagen haaien en dolfijnen en maakten een prachtige driedaagse zeiltrip langs onbewoonde eilanden.

Bij terugkomst in Nederland, stonden er een hoop leuke evenementen op de planning. Door Erik en Barbie (Amerikaanse vrienden die net naar Nederland geëmigreerd zijn) werden we uitgenodigd voor een echt thanksgiving diner. Inclusief een enorme kalkoen en andere traditionele gerechten. Ik at voor het eerst Pumpkin Pie, Green Bean Casserole en Cranberry Sauce. Het was heerlijk!Belize droning raggamuffin

Drukte en soms wat stress…

Na onze vakantie ging ik meteen weer volle bak aan het werk en organiseerde ik in mijn vrije tijd het verjaardagsdiner voor Ries. Daarnaast waren er een hoop blogs die geschreven moesten worden en natuurlijk de nodige Sinterklaasgedichten. Dit zorgde stiekem toch voor meer druk en dus stress dan ik aanvankelijk had gedacht. Er zitten maar 24 uur in een dag waarvan ik er toch echt een paar moet slapen dus uiteindelijk besloot ik om iets minder blogs te publiceren. Aan de ene kant gaf dit rust, maar aan de andere kant wilde ik zoooo graag onze avonturen van Guatemala en Belize op papier zetten…

Mijn verjaardag: Schotland

Achteraf was het maar goed dat ik in november al zoveel gedaan had, want in het eerste weekend van december werd ik ‘ontvoerd’ voor een verrassingsweekend naar Schotland voor mijn verjaardag. Het waren drie heerlijke dagen waarin ik een klein deel van dit prachtige land zag! We vonden het overigens zo mooi dat we net een nieuwe reis naar Schotland geboekt hebben: in april gaan we een week roadtrippen en kamperen door het noorden van Schotland.

Glencoe

Secret dinner voor Ries

Bij terugkomst uit Schotland had ik nog precies vier dagen voor de laatste voorbereidingen voor het geheime diner dat ik voor Ries zijn 30e verjaardag organiseerde. Op vrijdag 7 december was het dan zo ver! Mijn ouders kwamen overdag vanuit Limburg om me te helpen met koken, vriend Thomas, kwam ‘s middags meehelpen om de kamer te ‘verbouwen’ en vriendin Fay hielp me de hele avond met het uitserveren van het eten. Op het moment dat we Ries naar huis gelokt hadden, stonden we samen met de tien mannen die voor het diner uitgenodigd waren, klaar om hem te verrassen. Daarna serveerde ik samen met Fay gedurende de hele avond zes gangen met bijpassende wijn, whisky en port. Volgens mij heeft Ries een topavond gehad en als ik erop terugkijk, ik zelf ook! Wat was dit leuk om te doen!

Dinner Ries

Kerst en Oud op Nieuw

De weken voor kerst bleven onverminderd druk én gezellig. Met sinterklaasavonden, gezellig kerstborrels van werk en een knus dinertje op Ries zijn officiële verjaardag. Kerstavond vierden we dit jaar met z’n tweeën. We maakten een lange wandeling door Amsterdam om de mooie kerstbomen en lichtjes te zien die de stad zo gezellig maken rond deze tijd van het jaar. Eerste kerstdag vierden we met mijn ouders, broers en schoonzusje bij ons in Amsterdam. Dit was de eerste kerst in vier jaar dat we in Nederland waren en om heel eerlijk te zijn voelt een kerst in ons koude kikkerlandje met familie wel als een échte kerst! Tweede kerstdag hadden we voor onszelf, met de familie van Ries hebben we half januari nog een kerstdiner!

Knallend sloten we het jaar af bij vrienden Rolf en Jennifer. Ze wonen sinds een paar maanden in Valkenswaard en hadden ons bij hen thuis uitgenodigd. Met veel te veel lekker eten en drinken, gezelligheid en een hoop spelletjes en vuurwerk eindigden we 31 december zoals we het jaar ook begonnen waren: samen met goede vrienden!


Blog

Zoals ik al eerder schreef, publiceerde ik in november en december minder blogs dan ik aanvankelijk had gewild. Het was simpelweg té druk. Uiteindelijk kwamen er 14 blogs online. Wist je trouwens dat je boven in de menu pagina altijd van taal kunt switchen? Klik op de Engelse vlag als je mijn blogs liever in het Engels leest. Het kan overigens zo zijn dat er spelfouten in een Engelse blog staan, Engels is namelijk niet mijn moedertaal. Zie je een foutje, laat het me gewoon weten, dan pas ik het meteen aan!

Top 3 best gelezen blogs deze maand:

  1. Tips & Tricks: Voedselvergifitiging voorkomen/bestrijden doe je zo!
  2. Waarom ik Semuc Champey NIET geweldig vond.
  3. Budgettips: hoe duur is een reis door Guatemala?

Charlotte Plans a Trip

Interviews

De voorgaande maanden zijn we een paar keer geïnterviewd en in november kwamen twee van deze interviews online! Robert van Traveljunks vroeg ons onder andere naar onze tips voor mensen die een wereldreis willen maken. 

Door het coworking space bedrijf Croissant werden we gevraagd hoe we ons reizende leven inrichten en wat onze meest memorabele bestemming is. Hier vind je het hele interview!

Instagram

Op Instagram hadden we in december twee leuke (al zeg ik het zelf) winacties. Zo verlootten we een koffietafelboek van Lonely Planet en maakten we twee mensen blij met een mooi reisboek van Fernhweh. Niets gewonnen? Niet getreurd, volg ons op Instagram voor meer reisinspiratie en winacties!


Ontdekkingen in november en december

Wat voor nieuwe dingen leerde ik kennen in november en december?

Films: Fantastic Beasts en Before the Flood
Rondom kerst was er ineens veel meer tijd om een film te kijken. We zagen onder andere Fantastic Beasts and Where to Find Them, de verfilming van het gelijknamige boek van J.K. Rowling. Een erg leuke film perfect voor deze tijd van het jaar.

Een film die echt indruk op me maakte was Before the Flood. Deze documentaire, gemaakt door onder andere Leonardo DiCaprio, gaat over de huidige klimaatverandering en hoe de wereldpolitiek en commercie hier negatief aan bijdragen. Het beeld dat de film schetst is zeker niet positief en maakte een behoorlijke indruk op mij.

Boeken: De levens van Jan Six – Geert Mak
Voor sinterklaas kreeg ik een nieuwe e-reader (deze), de perfecte aanleiding om weer eens aan een paar nieuwe boeken te beginnen. Een van de boeken die ik nu lees, is het boek De levens van Jan Six. Een soort beschrijving van de geschiedenis van een familie die al decennia lang in Amsterdam woont. Zo leuk om te lezen hoe je eigen stad (we wonen ruim zes jaar in Amsterdam nu) de afgelopen eeuwen beleefd werd en veranderd is.

Eten: Chocolade taart van De Drie Graefjes
Niet iets om zelf te maken en zeker niet gezond, maar met stip op nummer één qua eten deze twee maanden, stond de  Turtle Cake van De Drie Graefjes. De Drie Graefjes is een fenomeen op het gebied van taart in Amsterdam. Ze hebben heerlijke red velvet cake, carrot cake en dus chocolade taart. Ik kocht deze chocolade taart voor Ries zijn 30e verjaardag en wauw wat is hij lekker! Gevuld met Caramel en pecannoten en onwijs machtig!

App: Headspace
Mediteren is iets dat ik absoluut niet kan. Een moment stil zitten en enkel op je ademhaling focussen zonder ergens over na te denken, lukt me echt gewoon niet. Dacht ik tenminste… tot ik deze app ontdekte. Met de app Headspace oefen je op een relaxte, down to earth manier om te mediteren. Elke sessie duurt maximaal 10 minuten en is praktisch ingestoken. Helemaal top dus! Ook fijn zijn de slaap podcasts die ze hebben. Helaas is Ries hier geen fan van, maar als ik eerder naar bed ga, zet ik er tegenwoordig altijd een op.


Fijnste momenten van november en december

  • Het moment waarop er een school dolfijnen met onze boot meezwom tijdens het zeilen in Belize! Dat was echt magisch en een hele grote droom die uitkwam!
  • Hiken door de Highlands van Glen Coe in Schotland. Het was koud, maar het regende niet en terwijl we door de sneeuw omhoogliepen brak zelfs de zon door. Het uitzicht op de bergen die door de herfst oranje-groen gekleurd waren, met witte topjes was echt prachtig!
  • Toen we Ries verrasten met zijn 30e verjaardag en hij helemaal verbaasd binnenkwam. Hij was in de vaste veronderstelling dat het toilet overstroomde (dé smoes om hem naar huis te lokken) en voordat hij ons zag, stond hij dus een beetje te vloeken in het toilet.
  • Een mooi lief klein nichtje dat enkele dagen voor kerst geboren is! Zo klein, schattig en lief, echt een klein wondertje!
  • Kerst en de relaxte dagen eromheen. Naast heel veel gezelligheid tijdens de kerstdagen, was het ook zo heerlijk om echt even bij te komen. Ik heb de meeste dagen doorgebracht met uitslapen, lezen en bij de kerstboom nieuwe blogs typen!

Glencoe


Zo en toen was het januari. Verreweg mijn minst favoriete maand van het jaar, maar hé laten we positief blijven: de dagen worden alweer langer! Deze maand staan er even geen reisjes gepland, maar wel heel veel gezellige weekenden met dinertjes en verjaardagen! Ik hou overigens deze maand een ‘dry-januari’ wat betekent dat die diners toch iets anders aanvoelen. Achja, even een reset na december is nooit verkeerd nietwaar?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites