Mijn reisbucketlist

De afgelopen jaren heb ik prachtige plekken op de wereld mogen bezichtigen en geweldige ervaringen opgedaan. Maar dromen, dat blijf ik altijd doen. En daarom hierbij, mijn bucketlist van bestemmingen of belevingen die ik dolgraag ooit zou doen:


1. Roadtrippen door Madagaskar

Na de lyrische verhalen van vriendinnetje N. MOET ik naar Madagaskar, een enorm eiland en tevens een van de armste plekken ter wereld. Verder is het eiland zo groot en uitgestrekt dat je alle klimaten in een dag kunt ervaren, hoge bergen, wijdse steppen en prachtige zandstranden. Binnen een paar uur rijd je van het regenwoud naar de woestijn

Rondreizen kan in een georganiseerde groep, maar veel leuker lijkt het me om zelf een auto te huren, en het hele land door te rijden. Alle vrijheid en lekker je eigen plan trekken. Het eten schijnt geweldig te zijn, zowel Madagasie (de inheemse keuken) als gerechten die beïnvloed zijn door de Franse koloniale tijd. En tenslotte ben ik ontzettend benieuw naar lokale rum, die schijnt heel goed te zijn… 

Het gebrek aan toerisme zorgt voor dat speciale reisgevoel. Je bent niet een van de duizenden toeristen op ‘vakantie’ maar echt avontuurlijk aan het reizen.

Update nov 2019: die geweldige reis door Madagaskar hebben we gemaakt! 

2. Leren duiken, en dan terug naar Rangiroa

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb mijn duikbrevet nooit gehaald. In de Filipijnen wel de lessen gevolgd, maar helaas te bang om door te zetten en dat papiertje te behalen. En daar heb ik tot op de dag van vandaag spijt van… want na de Filipijnen zijn we nog op zoveel mooie plekken geweest waar ik dolgraag had willen duiken. 

Vooral in Frans Polynesië, op het eiland Rangiroa, baalde ik van mijn beslissing…Er is hier een duik waarbij je van de zee, de lagoon in zwemt, iets waarbij je de mooiste vissen ziet, vele haaien en met een beetje geluk ook nog kan knuffelen met een dolfijn. Ries was helemaal lyrisch over deze duik en jeetje, wat kon ik mezelf toen voor mijn kop slaan. 

En nu wil ik dus terug, mét een duikbrevet. En dan zelf die spectaculaire duik maken.

Update nov 2019: Dat duikbrevet is in the pocket, net als de eerste prachtige duiken in Belize!

3. Husky rijden en in een Iglo slapen in Lapland.

Ik heb een flinke afkeer van kou, niets wat ik zo naar vind als kippenvel, bibberen en verkleumde handen. Maar er is een plek waar ik met liefde hier een uitzondering voor maak: Lapland.

Hoe prachtig moet het hier wel niet zijn, het noorderlicht is bijna dagelijks te zien, het landschap is prachtig, en slapen kan in een echte Iglo. Als kers op de taart kun je hier ook nog eens husky rijden, iets wat me zowel heel cool als doodeng lijkt. Enige nadeel: ik heb de lotterij nog niet gewonnen en dat is hard nodig, als je ziet hoe duur deze plek is.

Update nov 2019: Fins Lapland is bezocht, wat was het geweldig! Inclusief een prachtig huwelijksaanzoek… 

4. Relaxen op de Turks en Caicoseilanden

Turquoise zee, witte stranden, en roze varkentjes. Dat is precies hoe ik me de Turks en Caicoseilanden voorstel. Deze groep van ruim driehonderd eilanden zijn onderdeel van de Antillen. Deze Caribische eilanden zijn de perfecte bestemming om te relaxen, snorkelen en dus met die varkentjes te spelen. Hoe cool dat deze intelligente beesten hier in zee badderen en het hartstikke gezellig vinden om met jou te spelen? Pas trouwens wel op als je het water in gaat.. de varkens voelen zich zo vrij dat ze in het water hun behoeftes doen. 

De Turks en Caicoseilanden worden bestuurd door Groot Britannie. Er is weinig toerisme, enkel wat toeristen die via een cruise de eilanden aan doen. Ander fun fact, het schijnt een waar belastingparadijs te zijn. Leuk plek dus om naar toe te gaan als je heeeel veel geld hebt!

5. Ontbijten, lunchen en dineren in Beiroet.

Nadat we onlangs in Tel Aviv zijn geweest, ben ik als een blok gevallen voor de keuken uit het Midden Oosten. De Baba Ganoush, hummus, falaffel, maar ook de heerlijke zoete deegwaren en simpele pitta’s. 

Beiroet schijnt naast deze geweldige keuken ook een hele leuke stad te zijn, gelegen aan de kust, net als Tel Aviv, maar met nog minder toeristen. Daarnaast zie ik mezelf al roadtrippend door Libanon rijden om verschillende stukken van het land te zien!


Zoals je leest, hebben we nog meer dan genoeg prachtige plekken te bezoeken. Wat staat er op jouw bucketlist?

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites