Diary blog: mega update van de afgelopen maanden!

Oeps, en toen was het ineens half augustus en besefte ik me dat de laatste diary blog alweer ruim twee maanden geleden geschreven is. Gek eigenlijk, terug in Nederland lijkt de tijd veel sneller te gaan dan toen we nog aan het reizen waren. Dagen lijken meer op elkaar en zo vliegen de weken voorbij! En toch is er de afgelopen twee maanden van alles gebeurd, hoog tijd dus voor een update!


Starten met een nieuwe baan

Op 2 juni was het dan zover: mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe baan. Helemaal nieuw is het niet, ik werk weer bij ABN AMRO. En zo komt dan ineens alles samen, precies een jaar terug mijn laatste werkdag gehad als Customer Experience Marketeer bij ABN AMRO en exact een jaar later weer terug als Business Developer. Het is een compleet andere rol dan die ik voorheen had, super leerzaam en gelukkig nog steeds met een grote focus op klanten dus dat is heel fijn!

Maar, dat betekent niet dat Charlotte Plans a Trip stilligt. Integendeel, ik ben bewust vier dagen gaan werken en werk zo elke woensdag, zaterdag en soms zondag voor de site. Ries werkt wel weer 5 dagen dus die heeft het nu wat drukker in de avonden en weekenden met blogs!Home office Homestyle and fitness Charlotte Plans a Trip

Minder blogs maar andere leuke dingen…

Wel is het zo, dat doordat we minder reizen, we minder nieuwe content hebben. En dus hebben we het aantal blogs momenteel teruggeschroefd naar twee (één Nederlands artikel en één Engelstalig artikel) per week. En dat geeft dan meteen weer meer ruimte om ons nog meer te focussen op dingen als SEO (Search Engine Optimization), het updaten van artikelen en het werken aan Pinterest.

Jazeker, na een leerzame training van Milou Smit ben ik keihard aan de slag gegaan met ons Pinterest account. Elke dag komen daar nu 5 nieuwe pins online die we zelf maken. Pinterest was nog nieuw voor mij en het geeft me zoveel energie om me daar dan helemaal in vast te bijten en alles over te leren. Datzelfde gevoel had ik een paar maanden terug met SEO en daarvoor met het bouwen van de website. Benieuwd naar ons Pinterestaccount? Klik hier!Pinterest Charlotte Plans a Trip

Langzaamaan weer meer bezoekers

Iets wat we trouwens niet echt verteld hebben, maar wat de afgelopen maanden niet altijd motiverend werkte, waren de lage bezoekersaantallen op de site. Heel logisch, door corona kan bijna niemand meer op reis en worden er dus veel minder blogs gelezen over reizen. Best zuur, na in januari en februari keihard te hebben gewerkt om beter vindbaar te zijn, zakten half maart de websitebezoekcijfers compleet in.

Nu, een paar maanden later, zien we alweer dat veel meer mensen lezen en dromen over mooie reizen. De komende tijd is dat nog enkel dichtbij huis en met veel onzekerheid, maar wie weet hoe de wereld er in 2021 uit ziet. Wij zien het in ieder geval positief in en hebben onze eerste trip er alweer op zitten!


Naar Frankrijk: onze huwelijkslocatie bezichtigen

Jazeker, onze eerste reis buiten Nederland is alweer een feit. Begin juli reden we een lang weekend naar de champagnestreek om daar onze huwelijkslocatie te bezichtigen. HET WAS FANTASTISCH!! We hadden als sinds januari contact met de eigenaren van deze locatie en via Facetime en mail hadden we een goede klik en fijn gevoel. Maar het was voor ons toch wel belangrijk om de locatie wel nog een keer in het echt te zien voor we deze zouden boeken voor ons trouwweekend.Champagne region near Troyes Charlotte Plans a Trip Vinyards


Overweeg jij om ook te gaan trouwen in de champagnestreek? Lees dit blog dat we schreven over hoe we onze locatie vonden!


Nou gelukkig overtrof het zelfs onze stoutste verwachtingen! En dat in combinatie met de warme eigenaren Tim en Resi, zorgt ervoor dat we nu écht volle bak met de huwelijksvoorbereidingen bezig zijn!

Saying yes to the dress….

En een van de dingen die onder de huwelijksvoorbereidingen horen, is de zoektocht naar een trouwjurk. Dat doe ik natuurlijk samen met mijn moeder. Al van jongs af aan zijn we heel erg hecht en ook tegenwoordig spreek ik mijn moeder nog steeds dagelijks. Nieuwe kleding kopen doe ik over het algemeen samen met haar (al dan niet op afstand door middel van slecht belichte paskamerfoto’s). En bij de zoektocht van mijn trouwjurk is zij dus onmisbaar.

Van tevoren had ik geen flauw idee wat voor type jurk ik zou willen of wat me mooi zou staan. Het enige wat ik wist is dat te veel kant, steentjes of glimmertjes misschien niet helemaal mijn ding zijn. Nu, enkele winkels verder, Ann & Johns in Eindhoven en IdoIdo (geen prettige ervaring), heb ik al meer een idee wat ik mooi vind! We zijn er nog niet maar ik heb er goede hoop op dat ik binnenkort “mijn jurk” zal vinden.Champagne tour in the vinyards Charlotte Plans a Trip


Benieuwd naar de regio waar wij gaan trouwen? Dit is de Aube en Champagne, de zuidelijke champagnestreek. Lees hier alles over deze plek!


Corona en ons trouwweekend…

Alles lijkt dus de goede kant op te gaan, niet alleen zijn de getuigen en ceremoniemeesters gevraagd, ook begint ons huwelijk meer vorm te krijgen met een DJ, traiteur en draaiboek. Zelfs de trouwwebsite staat al online en ons gemeentelijk huwelijk is gepland (trouw je in het buitenland dan moet je wel nog voor de wet in Nederland trouwen).

En toch… toch is alles nog steeds flink onzeker. Bij al deze leuke dingen is er wel een klein stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt “dit gaat misschien allemaal niet door”. Want tja, net als bij bijna alles momenteel, kan corona er heel goed voor zorgen dat ons huwelijk volgend jaar juni helemaal niet door kan gaan. Natuurlijk, het is nog 10 maanden weg, maar aan de andere kant, er is nog geen vaccin, er is nog geen oplossing voor Covid19. En tja 10 maanden is toch ook wel heel dichtbij. Wat denk jij? Welke kant gaat het op met corona?

Momenteel proberen we er maar niet te veel aan te denken, ons goed aan de maatregelen te houden (yes inclusief mondkapjes in Amsterdam), en onszelf flexibel op te stellen. Gaat volgend jaar ineens onverhoopt toch niet lukken, dan maar het jaar erna.wild flowers in France Charlotte Plans a Trip


Zomer in Nederland!

En dus genieten we volop van de zomer in Nederland! We spreken (veelal in de openlucht) af met vrienden die we een heel jaar niet hebben kunnen zien. Amsterdam in de zomer is geweldig, met lange avonden, de broeierige warmte en de vele parken als uitvlucht voor de hitte. Ik maak dagelijks wandelingen, met Ries, met vriendin Fay of in mijn eentje met een fijne podcast op.

Weekenden zitten vaak vol: we zien het nieuwe huis van mijn broer, hebben familie etentjes en gaan varen met ons nichtje en haar ouders (de broer en schoonzus van Ries). Tijdens de ergste hitte vluchten we naar Bilthoven, waar de familie van Ries een heerlijk huis heeft met veel verkoeling. Tot middernacht tafelen in de tuin en spelletjes spelen met vrienden die op bezoek komen. Zo erg is de Nederlandse zomer nog niet! En hoe gezellig is ineens de babyboom in onze vriendenkring. Kleine oogjes van de ouders maar zoveel liefde voor die baby’tjes die in deze gekke tijd geboren worden!

Glamping in de Achterhoek

Buiten Frankrijk hebben we ook korte vakanties in Nederland. Zo gaan we een weekendje kamperen op een mooie glamping in Gelderland. We zijn hier op uitnodiging en worden flink in de watten gelegd. Het is nog een zonnig weekend ook. We verkennen de omgeving, fietsen over het platteland van de Achterhoek en bezoeken zelfs Nederlandse wijngaarden.

Lees hier alles over East Nomads, de glamping waar we sliepen in de Achterhoek!

Werken doen we bijna alleen nog maar vanuit thuis, naar kantoor gaan is iets wat slechts af en toe voorkomt. Helemaal niet erg want hierdoor zijn we net als op reis veel samen en kunnen we onze dagen indelen zoals we het zelf fijn vinden.

Toekomstige reizen…

Nieuwe reizen zijn we nog niet echt aan het plannen. Er staat nog een fijn weekend met vrienden naar de champagnestreek, maar buiten dat zijn onze agenda’s verrassend leeg. We hopen in het najaar nog een weekje zon in Italië, Griekenland of Portugal op te zoeken. Maar we wachten nog met boeken en kijken t.z.t. of dit verantwoord en veilig is.

Een gek gevoel want normaal zijn we altijd bezig om nieuwe reisjes en trips te plannen. Er is overigens wel een reis waarvoor we ons beetje bij beetje op aan het inlezen zijn: de huwelijksreis. We gaan er natuurlijk trouwen en daarom hebben we besloten om als huwelijksreis een roadtrip door het exotische Frankrijk te maken. Na super veel mooie én verre bestemmingen te hebben gezien, zoeken we het voor onze huwelijksreis dus dichterbij huis. Ik heb er al veel zin in want zoveel heb ik nog niet gezien van Frankrijk. En dit betekent dat we weer gaan kamperen, en laat dat nu mijn favoriete manier van reizen zijn!Honeymoon preparations Charlotte Plans a Trip


En zo, terwijl we midden in een hittegolf zitten, vliegen de weken voorbij en blijkt een zomer in Nederland helemaal niet verkeerd te zijn! Ik ben benieuwd of het najaar nog steeds zo heet zal zijn!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites