Diary: Welke reizen staan er het eerste half jaar van 2019 gepland?

Grappig, recent plaatste ik een ‘terugblik’ op de maanden november en december. Prompt kreeg ik van meerdere mensen de vraag “Ja leuk hoor die terugblik, maar kijk eens vooruit! Wat voor reizen heb je in het vooruitzicht?”. Nu ben ik nog lang niet klaar met de planning van onze reizen voor dit jaar, maar voor de eerste helft van het jaar hebben we al heel wat mooie dingen in het vooruitzicht. In deze blog vertel ik je hier meer over!


De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het regelen van vluchten, boeken van ho(s)tels en het uitstippelen van routes. Na januari, een rustige maand waarin we in Nederland blijven, staan er er genoeg reizen op de planning:

Februari: een weekendje Napels

Ha, deze blog komt pas ná 26 januari (de verjaardag van mijn broer(tje) Maurits) online dus ik kan dit gewoon schrijven! Ik neem Maurits mee voor een weekendje weg naar Napels. Hij wordt 18 en is dus negen jaar jonger dan ik, maar ondertussen is hij wel tien of elf centimeter groter dan ik! Mijn kleine grote broer dus! Sinds hij ooit een spreekbeurt over Pompeii hieldac, is het een grote droom van hem om naar Napels te gaan om daar Pompeii te bezoeken. En dus, voor zijn 18e verjaardag, neem ik hem mee naar deze prachtige stad om Pompeii te bezoeken, Italiaans te eten en natuurlijk zijn eerste legale wijn te drinken.

Ik ben met Ries een paar jaar geleden in Napels geweest. Heb jij nog tips voor Napels? Of wil je dat ik specifiek iets over Napels of Pompei schrijf? Laat het me even weten via een reactie!

Maart: huwelijk in Parijs en Lapland

Ik kijk zoooo uit naar maart, het wordt namelijk écht een TOP-maand! We beginnen de maand in Parijs voor het geweldige huwelijk van Lester en Jeremy. Niet alleen is Parijs natuurlijk dé stad van de romantiek, het is ook de stad van de Seine: en laat het huwelijk nu net tijdens een cruise over deze rivier plaatsvinden! Ik zie het al helemaal voor me, met de Eiffeltoren op de achtergrond wordt dit een geweldig feestje!

Meteen na Parijs gaan we door naar het volgende hoogtepunt: samen met Thomas en Christine vliegen we naar Lapland. Fins Lapland om precies te zien. We vliegen op Ivalo en hebben daar een auto gehuurd. Vervolgens rijden we door naar Inari waar we de eerste twee nachten slapen. Hier gaan we onder andere een husky sleetocht maken en met sneeuwscooters een flinke tour door de sneeuw rijden. Vervolgens gaan we door naar het plaatsje Kaamanen waar we twee nachten in een géweldige lodge slapen en onder andere een nacht sneeuwwandeling maken om het noorderlicht (aurora) te zien! Dit staat al zo lang op mijn reis bucketlist, dit moet gewoon geweldig worden!

April: roadtrip door Schotland

Jahaaa we gaan weer naar Schotland! Nadat ik in december smoorverliefd op deze plek werd, besloten we om in april terug te gaan. Dit kaar gaan we anderhalve week en maken we er een echte roadtrip van. We zullen beginnen met twee dagen Edinburgh, waarna we een campervan van Spaceships zullen ophalen om daarmee een groot stuk van de regio door te rijden! Heerlijk de vrijheid om straks gewoon met de auto overal naar toe te kunnen rijden waar we maar willen, om daar vervolgens te gaan kamperen. In Nieuw-Zeeland reden we ook met een campervan van Spaceships, en hier waren we zeer tevreden over!

Het is dit keer de bedoeling om in Schotland wat minder toeristische plekken te bezoeken, we gaan dus echt op zoek naar ‘de hidden gems van Schotland’! Een artikel hierover volgt natuurlijk. Heb jij must-see’s hier? Laat het me even weten!

Scotland

Mei: huwelijk in de Ardennen

Jazeker, Parijs is niet het enige huwelijk dit voorjaar. Goede vrienden Thomas en Christine, met wie we ook naar Lapland gaan en waarmee we vorig jaar de Champagnestreek bezochten, gaan trouwen! Ries is getuige op dit huwelijk en het gaat een groot feest worden! We hebben de locatie al bezocht en het is een mooie plek. Een heel weekend lang in een prachtig groot huis in de Belgische Ardennen met leuke mensen, heerlijk eten en veel gezelligheid! We hebben er zin in!

Juni: Madagascar

En nog een vink op mijn bucketlist, in juni vliegen we namelijk naar Madagaskar! Dit grote Afrikaanse eiland midden in de Indische oceaan wordt ook wel het achtste continent genoemd. De landschappen zijn namelijk ontzettend uiteenlopend: van tropische regenwouden tot uitgestrekte savanne en van hooggebergte tot prachtige hagelwitte stranden. Daarbij komt ruim 90% van de dier- en plantensoorten die je op Madagaskar vindt, nergens anders ter wereld voor. En daar gaan wij gewoon naartoe!!

We zullen beginnen met een roadtrip naar het noorden van het eiland, vervolgens zijn we van plan om meer van het zuiden te zien. Ook gaan we een bezoek brengen aan het eiland Ile Saint-Marie, een oud pirateneiland waar je heerlijk kunt relaxen. Hier gaat (hopelijk) een van Ries z’n grote dromen uitkomen: van heel dichtbij bultrug walvissen zien. In de periode juni t/m augustus paren de beesten in deze omgeving en met een beetje geluk kun je ze dus goed zien!
Madagascar Roadtrip Source: Lonely planet


Ook voor de tweede helft van 2019 zijn we druk aan het plannen… er gaan waarschijnlijk een aantal hele gave dingen gebeuren, maar daar later meer over! En nu ben ik benieuwd! Wat zijn jouw reisplannen? Mocht jij tips hebben over een van bovenstaande landen, laat het me dan weten!

Liefs,
Charlotte

4 Comments

  1. by Hans Compeer on 30 januari 2019  12:19 Beantwoorden

    Ik kijk uit naar al je blogs over de reizen!!!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites