Diary: Deel twee van onze wereldreis: op naar Turkije

Ennnn we zijn weer door! Zojuist zijn we geland in Istanbul, het begin van onze tweede wereldreis. De afgelopen twee weken hebben we een heerlijke tijd gehad in Nederland en zijn we helemaal opgeladen voor deel twee van onze wereldreis!


Terug in Nederland!

Ooo, wat keek ik er naar uit om terug naar Nederland te gaan! Na 15 geweldige weken in Oost-Afrika had ik echt wel een beetje heimwee. Onze laatste nacht in Nairobi is redelijk turbulent. 15 Weken lang hebben we geen last van voedselvergiftiging gehad, maar nu, op de allerlaatste nacht is het raak. Het valt mee hoor, maar veel slapen doen we niet.

Doodmoe komen we dus na een vlucht van 9 uur aan op Schiphol. De vlucht zelf is trouwens prima, ik kijk vijf films en luister wat podcasts. Papa en mama staan ons al op te wachten en die vlieg ik dan ook meteen (maar een klein beetje huilend) om de hals. Blijft altijd zo lekker theatraal zo’n “Hello Goodbye” moment! Ook Jan, de vader van Ries zien we op Schiphol. Na een paar drankjes rijden we terug naar mijn ouderlijk huis en zie ik mijn broertjes weer.Running in Bilthoven

Jan’s grote feest en familie en vrienden in Weert, Bilthoven en Amsterdam

Lang blijven we niet in Weert, na één nachtje reizen we door naar Bilthoven om de 65steverjaardag van Jan, de vader van Ries te vieren. De daaropvolgende dagen zien we een groot deel van onze familie. We knuffelen met Ries zijn kleine nichtje Julie, kletsen bij met zijn broer en schoonzus. Hebben een gezellige avond met mijn tantes en ooms en gaan langs bij opa’s en oma’s.

We blijven als echte nomaden op en neer reizen naar verschillende plekken in Nederland, naast Bilthoven en Limburg gaan we natuurlijk ook even langs in Amsterdam! Ik zie eindelijk mijn vriendinnen Susie en Nicole weer, die we tijdens een etentje vragen om onze ceremoniemeesters te zijn. We gaan even bij onze huurders langs om de post op te halen en te kijken hoe ze ons appartementje hebben ingericht. Ik drink een borrel met vriendin Fay en we hebben een gezellige avond Turks ontbijt met Axel en Gokce. Over anderhalve week vieren we met hen, hun huwelijk Turkije.

Studio 54 en naar Rosmalen

Met mijn oud-collega’s van ABN AMRO ga ik uitgebreid uit eten en daarna naar een denderend huwelijksfeest van mijn oude manager. Het thema is “Studio 54” en iedereen ziet er geweldig uit! Een beetje brak arriveer ik de volgende ochtend in Rosmalen waar we flink in de watten worden gelegd door Thomas en Christine.

Na een leuk bezoek aan het hoofdkantoor van NOMAD®, waar we bijkletsen met marketeer Mairead en de nieuwe collectie te zien krijgen, beginnen we langzaam onze tassen weer te pakken. Tijdens dit tweede gedeelte van onze reis bezoeken we niet alleen naar zonnige plekken. We gaan ook bijna een hele maand naar Nepal waar we een aantal hikes door de Himalaya maken. Mijn backpack zit dus goed vol met mutsen, handschoenen warme kleren én een super warme maar gelukkig lichte slaapzak van NOMAD® (deze, écht een aanrader!). Daarnaast heb ik een boel nieuwe jurkjes, T-shirts en rokjes gekocht. Na 15 weken was ik wel even klaar met de kleren die ik tijdens deel 1 van de reis bij me had.Nomad backpack Amsterdam

Op naar Turkije

Nog een paar gezellige laatste dagen bij mijn ouders en dan is het helaas weer tijd om te gaan! Onze eerste bestemming is Turkije: we beginnen met vijf dagen Istanbul, Ries is hier al een paar keer geweest, voor mij wordt het de eerste keer. Daarna gaan we hiken in de regio van Cappadocië en dan door naar Antalya waar het huwelijk van Axel en Gokce plaatsvindt. Ik heb er zin in! Weer een compleet andere cultuur, ander eten en vooral, warm weer, iets dat ik de afgelopen dagen in regenachtig Nederland heb moeten missen!

We hebben trouwens een hoop tips gekregen over Istanbul. Ik ben dan ook zeker van plan hier een blog over te schrijven. Mocht jij echter nog plekjes hebben die we niet mogen missen, laat het me dan zeker even weten!

Lieve groet,

CharlotteThe Netherlands NOMAD Backpack


P.s. Het is me de afgelopen maanden gelukt om elke week twee blogs online te zetten. Ik verwacht dat dat de komende weken lastiger gaat worden. In Nepal zullen we ruim twee weken aan het hiken zijn, geen laptop meenemen en nauwelijks toegang tot internet hebben. Daarnaast kost het best veel tijd en moeite om elke week twee Nederlandse en twee Engelse blogs online te zetten. Soms merk ik dat die constante druk ook wel een beetje ten koste van onze creativiteit gaat. Komen er dus even wat minder blogs online dan weet je waar dat aan ligt ;-).

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites