Diary: terugblik op maart

Wauw, maart 2019 ga ik nooit vergeten. Ik denk dat het nu al een van de meest bijzondere maanden van het jaar is geworden ! Benieuwd hoe dat kwam? Lees dan snel verder, dan vertel ik er meer over.


Parijs

De maand maart begint al goed! Voor het huwelijk van vrienden Lester en Jeremy, vertrekken we op vrijdag naar Parijs. We hebben een fijn hotel in het 14e arrondissement, waar ik Ries na aankomst alleen achter laat omdat ik  ‘s avonds het vrijgezellenfeest van Jeremy heb. Dit vindt plaats in het beroemde Lido, waar we een prachtige voorstelling te zien krijgen. Na een paar glaasjes champagne, gevolgd door een cocktail tijdens de afterparty stap ik een Uber in terug naar ons hotel. Wanneer deze in het donker langs de verlichte Eiffeltoren rijdt, krijg ik toch wel even kippenvel: Parijs blijft prachtig!Paris

De volgende dag slapen we uit en slenteren we op ons gemak door Parijs. We zijn hier al zo vaak geweest dat we niet persé de stad in hoeven om toeristische hoogtepunten te zien. ‘ s Avonds vindt het huwelijk van Lester en Jeremy plaats, op een jacht op de Seine. Het is een mooie ceremonie gevolgd door een geweldig knalfeest! Speciaal om hierbij aanwezig te zijn!

De volgende dag, na een brunch bij Lester en Jeremy thuis, stappen we de Thalys weer in richting Amsterdam. Tijdens het rijden heb ik nog even contact met Thomas en Christine over de volgende dag: dan vliegen we namelijk samen naar Lapland!Paris

Fins Lapland

Na vijf uurtjes vliegen met een overstap op Helsinki, landen we maandagavond op airport Ivalo in Finland! We zijn op vakantie met onze goede vrienden Thomas en Christine en het is zoals altijd gezellig! Na aankomst in onze lodge in Inari, eten we wat, spelen we spelletjes en besluiten we om 23.00 uur om toch nog even naar buiten te gaan. Het is de hele avond al bewolkt, maar we hopen toch het noorderlicht te kunnen zien. En jawel hoor, meteen deze eerste avond is het raak: het spectaculaire groene licht danst boven ons hoofd!

De hierop volgende dagen zien we het noorderlicht elke avond! Overdag doen we gave activiteiten zoals Husky rijden (blog volgt nog), Sneeuwscooter rijden en Langlaufen. Na twee dagen in Inari (dorpje net boven Ivalo)te zijn geweest, vertrekken we naar het nog noorderlijker gelegen Giellajohka. We slapen hier in een prachtige cabin met uitzicht op de bevroren rivier en bossen. En op dag drie gebeurt daar iets heel speciaals:

Onze verloving

Tijdens een ochtendwandeling, in een mooie omgeving, word ik volkomen verrast door Ries, die me ten huwelijk vraagt! Het is een heel speciaal moment, daar in de sneeuw met Ries die door z’n knieën gaat en een prachtige verlovingsring om mijn vinger schuift! Helemaal in extase bellen we familie en vrienden en proosten we samen met Thomas en Christine op dit speciale moment. ‘s Avonds gaan we ontzettend lekker uit eten en zien we voor de allerlaatste keer het prachtige noorderlicht tijdens een snowshoeing trip met Polar Creek.Proposal

En dat moet gevierd worden!

Terug in Nederland staat de rest van de maand in het teken van etentjes en borrels om onze verloving te vieren! Zo leuk om met familie, vrienden en collega’s te proosten op het geluk en de liefde. De meest gestelde vraag is wanneer we gaan trouwen. Voor nu hebben we nog geen flauw idee en genieten we veel te hard van deze heerlijke roze wolk. Maaaar ik ga je hier te zijner tijd natuurlijk goed over op te hoogte houden over alle ontwikkelingen en dingen die bij een huwelijk (en huwelijksreis) komen kijken!


Blog

Ik schreef deze maand de meest persoonlijke blog ooit: “Charlotte, wil je met me trouwen”. Om eerlijk te zijn best spannend. Maar naderhand kreeg ik leuke reacties en voelde het goed!

Daarnaast volgde ik afgelopen maand een SEO training van Frankwatching. SEO staat voor ‘search engine optimazation’, dus hoe goed vindbaar je website op google is. Een leerzame dag en naderhand had ik meer dan genoeg aanpassingen die we zijn gaan doorvoeren. Het kan zijn dat je hier iets van merkt, bijvoorbeeld doordat er nu boven aan elke blog een ‘kruimelpad’ staat (in dit geval “Home > Diary > Diary terugblik op maart”). Dit is de locatie op de site waar je je bevindt. Klik je vervolgens op Diary, dan zie je al mijn Diary posts. Op die manier maak ik het voor zowel zoekmachines, als voor jou, als lezer, makkelijker om je weg te vinden op deze site.

Top 3 best gelezen blogs deze maand:

1. Onze vijf favoriete hikes in Nieuw-Zeeland
2. Charlotte, wil je met me trouwen?
3. Reisroute Guatemala: routes voor twee of drie weken


Ontdekkingen in maart

Film: Bohemian Rhapsody
Wauw, wat een film zeg! Bohemian Rhapsody speelt zich af in de jaren 80 en 90 en vertelt het verhaal van de band Queen. De bekende nummers van Queen komende gedurende de hele film terug, terwijl tegelijkertijd de ontroerende geschiedenis van leadzanger Freddy Mercury naar voren komt. Sterk acteerwerk en zeker de moeite waard om te kijken!

Sporten: Boksen
Na bijna een jaar niet meer gebokst te hebben, heb ik deze maand weer een lesje gevolgd. Het was héél – erg- zwaar! Na het eerste kwartier kon ik mijn armen al bijna niet meer omhoog houden, toen waren we pas op 1/4. Daar kwam ook nog eens bij dat ik met Ries trainde, die al jarenlang elke week bokst, een kop groter is en veel sterker. Die arme jongen moest zich de hele tijd inhouden bij mij. Voor herhaling vatbaar? Hmm ik weet het nog niet.


Fijnste momenten van maart

  • Hahaha ja, met stip op nummer één staat natuurlijk het moment waarop Ries in Lapland vroeg of ik met hem wilde trouwen.
  • Gezellig rondom de openhaard met een glas wijn spelletjes spelen met Thomas en Christine in Lapland. Eind maart zijn we bij hen in Rosmalen langs geweest om onze avonden in Lapland nog eens dunnetjes over te doen!
  • De allereerste keer dat we het noorderlicht zagen: Ries en Thomas waren al buiten en riepen ons dat we ook moesten komen kijken. Eerst zagen we niets, maar toen ineens danste het poollicht fel groen boven ons.
  • Slenteren door Parijs, ergens een croissantje eten, dan weer een koffie drinken. Parijs blijft mooi en die paar dagen weg waren heerlijk relaxed.
  • Elke keer als we weer een leuk berichtje, kaart, cadeau, fles wijn of bos bloemen kregen van bekenden en onbekenden om ons te feliciteren met onze verloving! Echt heel erg leuk om te merken hoe iedereen meeleeft! Veel dank daarvoor!

Lapland

tagged in diary, terugblik

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites