Diary blog: lockdown 2.0 en ons burgerlijk huwelijk is gecanceld…

De herfst is begonnen, het is alweer bijna november en de tweede (soort van) lockdown is gestart… tijd voor een nieuw diary blog!


Terugblik op september: een nieuwe auto + vakantie naar Luxemburg en Frankrijk

Jeetje wat vliegt de tijd, het is alweer bijna twee maanden geleden sinds het laatste diary blog online kwam (dit blog over onze trip naar de champagnestreek). Ook al is er veel gebeurd in die twee maanden, toch lijken de dagen en weken erg op elkaar en moet ik echt even graven in mijn geheugen om na te gaan wat we hebben gedaan deze maanden. Maar gelukkig helpt het fotoalbum in mijn telefoon me op weg en zie ik de heerlijke nazomer momenten die we in september hebben gehad. En natuurlijk onze nieuwe auto waar we een kleine roadtrip mee maakten.

Weekend naar Zeeland!

Ik begin de maand september met een heelijk weekend naar Zeeland met vriendinnen Nicole en Susie. Wijn, lekker eten en mijn beste vriendinnen om me heen! We slapen in een knusse boerderij (deze via Airbnb) en gaan naar het strand. Ook bezoeken we een aantal schattige dorpjes in Zeeland. Het is een top weekend!

Onze auto verhuren

Ook kopen we in september de auto van Ries zijn vader over. Het is een grote auto, perfect voor verhuizingen en roadtrips! Aanvankelijk zijn we van plan om er enkel een weekje mee op vakantie te gaan en de auto dan voor 8-9 maanden te schorsen zodat we geen wegenbelasting hoeven te betalen. Maar, na nog geen 10 kilometer met de nieuwe Volvo te hebben gereden, besluiten we dat we hem gewoon houden. En nu, anderhalve maand en een halve lockdown verder zijn we heel blij met dit besluit. Het voelt toch veiliger om de auto te pakken dan met het openbaar vervoer te reizen en zo kunnen we af en toe de stad nog even ontvluchten naar de natuur.

Om de kosten te verlagen, verhuren we de auto trouwens via Snappcar. Zo staat hij niet de hele week stil, kunnen andere mensen er ook gebruik van maken en worden de kosten deels gedekt (wegenbelasting, verzekering, onderhoud, parkeervergunning). Wil jij onze auto misschien huren, kijk dan hier! Heb je zelf een auto en ben je benieuwd hoe dat verhuren werkt? Lees dan hier meer over Snappcar.

Vinyards and road trip Burgundy France


Roadtrip Luxemburg en Frankrijk!   

Met de nieuwe auto besluiten we meteen op pad te gaan! We beginnen met een leuke familiedag met mijn hele gezin (begin september is er nog geen lockdown dus is dit nog toegestaan), waarbij we gaan suppen in Limburg. Het is prachtig weer en we verkleuren zelfs een beetje!

Luxemburg verkennen: Clervaux en Vianden

De volgende dag stappen we in de auto met bestemming onbekend… De weersvoorspellingen zijn voor heel Europa niet zo goed en we willen alleen naar regio’s waar corona nog in bedwang is. En dus besluiten we onderweg om naar Luxemburg te rijden en daar onze vakantie te beginnen. Alle twee zijn we nog nooit in Luxemburg geweest, we zijn er alleen maar door heen gereden op weg naar Frankrijk of Zwitserland. Maar het is een verrassend leuk land! We bezoeken de mooie dorpen Clervaux en Vianden, waar indrukwekkende kastelen staan en gaan we hiken in de buurt van Echternach.

Lees hier al onze blogs over Luxemburg!

Frankrijk: Chablis in de Bourgogne

Het weer zit mee en de zon schijnt volop! Na twee dagen Luxemburg besluiten we om door te rijden naar Frankrijk. We maken een tussenstop op onze huwelijkslocatie waar we weer een nachtje in onze vertrouwde kamer slapen en rijden dan door naar het noorden van de Bourgogne. Om precies te zijn naar het dorp Chablis. Dit dorp, beroemd door de heerlijke chablis wijn die hier vandaan komt, is echt een leuke plek. Een aanrader dus!

Lees hier alles over het dorp Chablis in de Bourgogne!

Ik wilde Chablis al maanden bezoeken en gelukkig worden ik niet teleurgesteld. Omringd door wijngaarden en met oude gebouwen in het centrum is dit een perfecte uitvalsbasis om de noordelijke Bourgogne te verkennen. Vanuit hier maken we een fietstocht door de wijngaarden, proeven we wijn bij verschillende wijnhuizen en maken we een dagtrip naar het leuke dorpje Noyers-sur-Serein.

Gratis reisgids Noyers-sur-Serein in de Bourgogne!

Luxemburg stad

Na twee heerlijke dagen, begint het weer dan toch echt om te slaan. We besluiten alvast een stuk richting Nederland te rijden en slapen de laatste nacht in Frankrijk in een schattige chambres d’hotes in het noorden van Frankrijk. De volgende dag vertrekken we vroeg richting Luxemburg zodat we nog de tijd hebben om Luxemburg stad te ontdekken. Net als de rest van Luxemburg is ook deze stad niet groot, maar is het wel een mooie plek. Er is veel groen, het heeft een gezellig centrum en knus studentengebied. De ligging van Luxemburg stad, in een heuvelachtig landschap en deels tegen de rotsen aangebouwd maakt dat elk uitzichtpunt hier een plaatje is.

Na een groot bord pasta is het dan toch echt tijd om onze trip naar huis te vervolgen. De vakantie is afgelopen!

De rest van september vliegt voorbij. We zien op veilige afstand vrienden, gaan nog een laatste keer naar een lesje rocycle in de buitenlucht en zitten verder continu thuis te werken.


Oktober: Huizenjacht en ons burgerlijk huwelijk gecanceld…

Ongemerkt gaat september over in oktober en is de herfst echt begonnen. Buiten is het steeds korter licht, binnen gaat de verwarming aan en branden we kaarsjes. Helaas begint het aantal coronabesmettingen flink te stijgen. Als er half oktober een gedeeltelijke lockdown wordt aangekondigd moeten we helaas een verdrietig besluit maken. Eind november staat ons burgurlijk huwelijk gepland. We waren van plan om in klein gezelschap (19 mensen), voor de burgerlijke stand te trouwen, ter voorbereiding van ons grote trouwweekend volgend jaar in juni.

Na het ‘ja woord’ zouden we met champagne toosten, een bruidstaartje aansnijden en daarna lunchen. Ook al voelt ons trouwweekend in Frankrijk als onze echte bruiloft, toch wilden we ook dit moment vieren. Niet alleen omdat dat leuk is, maar vooral ook voor de oma van Ries die in Frankrijk er niet bij zal zijn. Helaas kan dit met de nieuwe coronamaatregelen niet in deze vorm plaatsvinden. Dus hebben we besloten ons burgerlijk huwelijk te annuleren. We gaan natuurlijk nog steeds trouwen, en invulling blijft ongewijzigd, maar dit zal nu pas later plaatsvinden, op een moment dat dit voor iedereen wel weer veilig is.

Het is even balen, maar eerlijk gezegd vinden we het alle twee in het niet vallen bij al het andere leed wat er helaas door corona is. En ons trouwweekend in Frankrijk voor juni 2021 staat gelukkig gewoon nog gepland!

Lees hier alles over onze buitenlandse bruiloft!

Huizen bezichtigen buiten Amsterdam…

Gelukkig is er iets anders waar we onze aandacht op kunnen focussen: huizenjacht! We wonen nu ruim 7 jaar in Amsterdam, in een heel fijn huurappartement. Maar langzaam beginnen we toch wel te verlangen naar een eigen plek. Een huis dat we zelf gekocht hebben, waar meer ruimte is én met een tuin. We maken ons geen illusie, dat soort plekken zijn in Amsterdam ondertussen onbetaalbaar en we kijken dan ook buiten Amsterdam.

Omdat we alle twee uit Limburg komen, willen we eigenlijk weer een beetje zuidelijker gaan wonen. Door corona werken we momenteel fulltime vanuit huis en de vooruitzichten zijn dat dit in de toekomst, ná corona, ook nog het geval zal zijn. Dus een verhuizing richting het zuiden (met een langere werk-woon reistijd) is nu ineens veel haalbaar! Bijkomend voordeel: veel van onze vrienden beginnen ook richting het zuiden te vertrekken, dus hoe gezellig om straks weer bij elkaar in de buurt te wonen!Fall in Amsterdam houses of Amsterdam Netherlands

We kijken in de omgeving van Den Bosch en Vught. En ook al komt daar momenteel niet veel vrij, toch hebben we al twee huizen bezichtigd. Beide huizen zijn niet onze toekomstige woning, maar we hebben de tijd, dus doen we het rustig aan. Als we binnen een jaar een leuk plekje vinden zijn we hartstikke tevreden! Ik vind het trouwens heel leuk om hier mee bezig te zijn. Lekker een beetje rondkijken op Funda, inspiratie opdoen via Pinterest en de nieuwe ervaringen zoals gesprekken met een financieel adviseur, hypotheekadviseur en makelaar. Fingers crossed dat we onze droomplek gaan vinden!

Dromen over wintersport

Qua reizen staat er momenteel helemaal niets op de planning… We vinden het niet zo verstandig om nu op vakantie te gaan, en er zijn weinig bestemmingen waar we als Nederlanders nu naar toe kunnen. Maar over één vakantie ben ik wel een beetje aan het dromen: wintersport! Het is alweer een paar jaar geleden dat ik voor het eerst ben gaan skiën en ik vond het geweldig. Ik hoop dat het komend voorjaar veilig én toegestaan is om op skivakantie te gaan. Mijn ski-outfit heb ik in ieder geval al klaarliggen en is al uitgetest in de skihal tijdens een leuke dag skiën met Philippe en Eva.

Benieuwd wat ik op de piste zal dragen? Lees dan dit blog (mét fijne kortingscode op de hele collectie van Protest).Protest ski outfit ready for wintersport Lets go

Wandelen, lezen en verheugen op kerst!

Eigenlijk vind ik het ook wel iets knus hebben, deze tijd. Het gewoon samen zijn, vooral veel wandelen om frisse lucht te krijgen en kletsen over van alles en nog wat. Tijdens een van onze wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen komen we zelfs meerdere wilde herten tegen! Ja, ik mis het reizen soms heel erg, maar merk ook dat deze tijd wel lekker rustig is. Ik heb een stuk meer tijd om te lezen, te koken of via FaceTime met vrienden te kletsen. We doen meer spelletjes en ik weet zeker dat we binnenkort net als de rest van Nederland weer lekker aan het puzzelen gaan.

En doordat de dagen nu korter en donkerder worden, begint er al een beetje een kerstsfeer te ontstaan. De laatste jaren hebben we kerst bijna altijd op een warme locatie in het buitenland gevierd. Dus ik kijk er erg uit naar een koude kerst in Nederland mét kerstboom! Het zal ongetwijfeld nog steeds een andere kerst dan normaal worden vanwege corona, maar gezellig wordt het zeker! Op naar een paar mooie maanden als afsluiting van dit gekke jaar en hopelijk een heel wat “zonniger” 2021!

Liefs, Charlotte

Charlotte visiting Luxembourg city Luxembourg

tagged in diary

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites