Diary: terugblik op januari

Ha, januari is voorbij en de kop is eraf. Januari is mijn minst favoriete maand van het jaar: de gezelligheid van de feestdagen is voorbij, de kerstboom gaat het huis uit en het is koud en vies weer. Maar ach, na een paar dagen sikkeneuren kom je erachter dat er ook genoeg leuke dingen te doen zijn in januari. Dat en meer in deze terugblik op de maand!


Naar het zuiden

We beginnen januari in het zuiden van het land. Op 1 januari bezoeken we mijn ouders en opa en oma. Ook het daaropvolgende weekend zijn we in Limburg om Ries zijn oma en familie te bezoeken. We komen oorspronkelijk uit Weert en Nederweert, twee kleine steden in het midden van Limburg en veel van onze familie woont hier nog.

Diners, feestjes en nieuwjaarsborrels

Omdat we in januari de hele maand in Nederland zijn, hebben we behoorlijk wat borrels en diners. Zo hebben we met de familie van Ries, in Bilthoven, een verlaat kerstdiner waarbij iedereen zelf een gang meeneemt. Het is een gezellige avond en extra speciaal omdat er voor het eerst een nieuwe generatie aanwezig is: Ries zijn pasgeboren nichtje.

Met mijn dispuut uit mijn studententijd in Maastricht hebben we een diner op een boot door de grachten van Amsterdam en in de weekenden hebben we een nieuwjaarsbrunch en komen er vrienden eten.

Training geven en Postdoctoraal

Op mijn werk is het een  drukke maand. Ik werk aan een aantal intensieve projecten en doe daarnaast een Postdoctoraal Customer Experience. Voor dit laatste moet ik een plan schrijven voor een mogelijke verbetering op klantbeleving in ons bedrijf. Hiervoor interview ik een aantal klanten, waarna ik verbeterscenario’s uitschrijf. Begin februari zal ik dit eindproject presenteren en vervolgens verdedigen. Als alles goed gaat, heb ik hierna deze Postdoc afgerond! Dat geeft meteen weer wat meer ruimte in mijn agenda, eindelijk mijn donderdagavonden weer vrij!

Naast dit project en mijn normale werkzaamheden, gaf ik deze maand twee trainingen in Customer Experience en Customer Journey’s maken. Erg leuk om te doen en compleet nieuw voor me, training geven!Cold Amsterdam

Ziek

De laatste dagen van januari zijn niet speciaal, ik word ziek. Na een paar dagen veel slapen omringd door neusspray, zakdoekjes en pijnstillers kan ik er weer tegenaan! Kom maar op met februari, ik heb er weer zin in!


Blog

Qua blogs ging het deze maand best lekker! Het lukte ons om er elke week twee te posten, op de vaste dagen. Nu we ook geen enkel weekend weg zijn, hebben we meer dan genoeg tijd om ook eens een beetje vooruit te schrijven. Op dit moment staan er dan ook voor de komende twee weken gewoon al allemaal blogs klaar. Dat geeft echt een heerlijk gevoel!

Top 3 best gelezen blogs deze maand:

1. Video: Backpacken door het geweldige Guatemala

2. Reisgids: alles dat je moet weten over Caye Caulker in Belize

3. Reisroute voor twee weken in de Filipijnen

Instagram

Jeetje, het lijkt alsof jullie ons ineens massaal weten te vinden op Instagram! Super leuk om te zien dat we de afgelopen maand zo hard zijn gegroeid. Eind januari zitten we bijna op 4500 volgers. Het allerleukste vind ik de berichtjes waarin mensen aangeven iets te hebben aan onze tips! Door Instagram bereiken we toch weer een hoop andere mensen. Ik ben wel benieuwd, gebruik jij Instagram veel?Instagram Charlotte Plans a Trip


Ontdekkingen in januari

Sporten: Rocycle
Typische gevalletje van: iedereen kent het al, doet het al en is alweer onderweg naar de volgende trend, maar Charlotte ontdekt het nu pas. Rocycle dus… een enorme hype in Amsterdam. Door vriendin Fay liet ik me overhalen om een keer mee te gaan en ik was meteen verkocht. Rocycle is een vorm van spinning, maar dan in het donker met keiharde opzweppende muziek en gewichten. Ik vind spinning zelf best saai, maar rocycle, waarbij je ook je armen en buik traint vind ik dus echt helemaal top! Binnenkort gaan we weer.

Apps: Grammarly
Onderbuurmeisje Natasha vertelde me over deze app, die je ook op je laptop kan instaleren. En geloof me, wanneer je veel in het Engels schrijft, MOET je dit gaan gebruiken. Grammarly geeft namelijk aan waar je grammaticale fouten maakt en geeft suggesties voor verbeteringen. Er is een gratis versie en voor mij is dit echt geweldig! Omdat we al onze blogs vertalen, maar Engels niet onze moedertaal is, maken we behoorlijk wat fouten. Hiermee kunnen we in ieder geval de grammaticafouten eruit halen, top dus!Bloomon

Inrichting: Bloomon
Van mijn schoonzusje kreeg ik voor mijn verjaardag een cadeabon voor een bos bloemen van Bloomon. Zo zonder kerstboom, was het huis ineens wel heel kaal en ik besloot dan ook meteen een bos te bestellen. Bloomon bezorgt je bloemen op een moment dat het jou uitkomt en met de bos komt een hele beschrijving over de type bloemen en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Ik kreeg een prachtige wildboeket, dat ruim 2,5 week heeft gestaan.

Series: Sex Education
Deze nieuwe Netflix serie is echt hilarisch! Het speelt zich af op een middelbare school in Wales maar is zeker niet kinderachtig. Het gaat over de 16 jarige Otis die optreedt als sexpsycholoog voor zijn klasgenoten en hen met de meest aparte seksuele problemen helpt. Buiten de humor is de serie ook erg mooi gefilmd. Het laat een mooi zonnig stuk van Wales zien, een kant die ik helemaal niet ken.

Eten en Drinken: thee met gember en limoen + veel te veel baksels van Natasha!
Hmm doordat ik ziek was, heb ik elke dag liters thee met gember en limoen gedronken. Nu ben ik geen grote fan van gember, maar na een tijdje begon ik het best lekker te vinden!

Daarnaast zijn we ontzettend verwend door onze onderbuurvrouw Natasha, die tot wel drie keer toe met heerlijke taarten en cakes kwam aanzetten. Natasha komt uit Zuid-Afrika en verlaat half februari Nederland weer. We gaan haar ontzettend missen, een leukere onderbuurvrouw kun je je niet voorstellen!food for when you are sick


Fijnste momenten in januari

  • Jaa we hebben deze maand weer een aantal fijne tripjes geboekt, met als hoogtepunt de reis die we in juni gaan maken naar Madagascar. Dit land wil ik al heel lang bezoeken en nu gaat het eindelijk gebeuren.
  • Het moment dat ik mijn broertje Maurits, die 18 is geworden, zijn verjaardagscadeau gaf! Hij wil al jarenlang naar Napels en daarom besloot ik hem als verjaardagscadeau mee te nemen naar deze mooie stad. Hij kon het aanvankelijk niet geloven en was toen echt zichtbaar ontroerd, zo leuk! Nou Mauts, ik heb er zin in hoor!
  • Ziek zijn is niet leuk, maar wat wel leuk is, is ontzettend vertroeteld worden door je vriend. Hier heb ik dan dus ook met volle bak van genoten: Ries was echt heel lief en zorgzaam!
  • Het was deze maand koud en dan vind ik dat er niets fijners is dan om ‘s avonds met kaarsjes aan en een grote mok thee knus op de bank te zitten. Vooral als je de deur niet meer uit hoeft en lekker de hele avond gaat netflixen! Genieten hoor!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites