116 dagen reizen.. heb ik iets geleerd?

Vier maanden, 16 weken, 116 dagen geleden stapten we op een vliegtuig naar Tokyo. Terwijl ik dit schrijf zit ik op het vliegveld in Los Angeles te wachten op onze vlucht. Over 15 uur zijn we in Nederland en dan is deze mooie reis afgelopen. De tijd is ontzettend snel voorbij gevlogen, onze eerste dag in Tokyo waarbij we de Harajuku girls zagen voelt als gisteren.


Wat heb ik geleerd van 116 dagen reizen?

Na 9 landen, 21 vluchten en grofweg 43 verschillende plekken hebben we in ieder geval heel veel ervaring wat betreft vliegen en reizen op gedaan. Maar heb ik ook echt wat geleerd? Hierbij enkele lessen die ik geleerd heb:

  • Alles komt altijd goed, ook als het even niet goed komt, komt het uiteindelijk wel weer goed. Bedbugs, uren vertraging, mensen die je op proberen te lichten.. het is allemaal niet erg en uiteindelijk is er altijd een oplossing.
  • Soms regent het zeven dagen achter elkaar, óók in Frans Polynesië.. en dat is niet leuk.. Maar hé je bent op vakantie, je hebt Netfelix en you know chill ;-). Niet alles is altijd perfect.
  • Mensen zijn hetgeen wat een bestemming speciaal maakt. Natuurlijk zijn een mooi hotel, prachtig weer en een lekkere maaltijd heel fijn, maar als wij terugdenken aan onze reis zijn de leukste momenten toch echt geweest wanneer we met fijne mensen waren. Van nieuwe vrienden in Japan op de Filipijnen en in Nieuw Zeeland tot de altijd glimlachende Polynesiërs. Cultuur en contact met lieve locals of reizigers uit andere landen geeft je een andere kijk op dingen, andere perspectieven en natuurlijk heel veel gezelligheid.
  • Vegetarisch eten is echt best wel makkelijk in het buitenland!
  • Op een bepaald moment ben je ook met reizen klaar.. Wij hadden in Bali extreem de behoefte om op dezelfde plek te blijven, even een thuis te hebben en niet telkens te verkassen.
  • Kamperen is echt heel leuk, zelfs als het regent.
  • Van te voren alles vastleggen en volplannen is niet altijd een goed idee! We kwamen er achter dat we soms meer flexibiliteit hadden gewild en dat we echt niet alles van te voren vast hadden hoeven leggen. Nu denken heel veel mensen ‘Told you so’ en ja jongens, dat klopt… jullie hadden gelijk!
  • Je pakt altijd veel te veel spullen in! Echt, ik zou makkelijk de helft van mijn backpack hebben kunnen achterlaten.
  • We hebben alle twee soms moeite om in het moment te leven… vooral ik ben vaak bezig met de volgende bestemming. Meer genieten, minder moeten..
  • En tenslotte, wauw wat is reizen leuk. Oké dit wisten we eigenlijk allang. Maar hoe extreem verslavend het zou zijn, dat wisten we niet. Dus het zal niet bij deze grote reis blijven! Daarnaast is het schrijven en bloggen goed bevallen. Ik krijg er veel energie van en geniet nog langer na van een bestemming. En het is natuurlijk ook super om al die berichtjes van jullie te krijgen met vragen, tips of lieve complimenten! Daarom zijn we niet van plan op te houden met bloggen! De komende weken zullen er regelmatig blogs met reisroutes en travelguides gaan komen. Verder staat er momenteel een tripje naar Tel Aviv en Madrid op de planning, daar dus binnenkort ook meer over.

Ik vind het erg leuk om wat van jou te horen! Heb jij onderwerpen die je hier vaker voorbij wil zien komen? Heb je een vraag of een bestemming waar we sowieso naar toe moeten gaan? Laat het me even weten via een reactie onder dit bericht of via het contactformulier wat je hier vindt!

beach walk abel tasman

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites