Persoonlijke diary blog: hoe gaat het met ons terug in Amsterdam?

Het is al bijna juni, een gek idee want dat betekent dat we dus al 2,5 maand weer terug in Nederland zijn. En nu weet ik niet hoe de afgelopen tijd voor jou geweest is, maar voor mij voelt het alsof de tijd na februari heeft stil gestaan. Alsof de tussenliggende maanden eigenlijk nauwelijks bestonden. Zelfs wel een beetje zoals al die memes en gifjes die je voorbij ziet komen met de strekking “2020 cancelled”.

En toch, is er de afgelopen maanden een hele hoop gebeurd en veranderd. Na 10 maanden ultieme vrijheid terwijl we de hele wereld rondreisden, kwam daar op 17 maart door corona abrupt een einde aan. Halsoverkop vlogen we van Australië naar Nederland waar we meteen bij aankomst twee weken in quarantaine op mijn oude meisjeskamer gingen. Van continu buiten leven met alle ruimte, naar een kamertje van 16 m2 en minimaal (fysiek) contact met de buitenwereld. Benieuwd hoe ons dat verging én wat er nog meer allemaal gebeurde de afgelopen tijd? Dat lees je in dit diary blog! Oh én scrol zeker even naar beneden! Ik heb namelijk en vraag voor jou!amsterdam 2


Onze wereldreis abrupt afgebroken door Corona

Veel mensen vragen of we het niet heel erg jammer vinden dat we eerder terug naar huis moesten halverwege maart. En het antwoord is gek genoeg “nee”. De laatste weken van onze reis waren de minst leuke, met veel pech. We hadden een (zeer licht) auto-ongeluk, tijdens het kamperen viel er meer regen dan we de 9 voorgaande maanden bij elkaar gezien hadden en het nieuws over corona overschaduwde alles.

Natuurlijk hebben we echt nog wel genoten van Australië, maar wel terwijl we ook 50 keer per dag het Nederlandse, Australische en internationale nieuws lazen. Altijd was corona in ons achterhoofd aanwezig. Toen we begrepen hoe snel de situatie in Nederland veranderde, wisten we dat het waarschijnlijk niet lang meer zou duren voor wij ook naar huis zouden moeten gaan.Traveling on a budget trhough Australia budget tips Australia

Naar Nederland terug vóór de grenzen sloten!

Achteraf ben ik heel blij me onze keus om nog terug naar Nederland te vliegen vóór alle grenzen dicht zouden gaan. Het heeft ons een hoop gedoe bespaard en mocht er iets met familie of vrienden gebeuren, zijn we nu tenminste vlakbij!

Dus ook al was het een heel abrupt einde, het voelde zeker als de juiste keus en het viel ons heel erg mee!


Terug in Nederland

Maarja, wat dan… Ons appartement in Amsterdam was nog 2,5 maand onderverhuurd. Daar zouden we dus zeker niet in kunnen. Gelukkig hebben we hele lieve ouders en het besluit was snel gemaakt: om en om verbleven we bij mijn ouders of die van Ries. Het was zeker even wennen: van alle ruimte en met niemand rekening hoeven houden terug naar een kamer in een huis met het hele gezin (mijn broertjes woonden namelijk ook tijdelijk weer thuis). Maar gezellig was het zeker! Na zoveel maanden zo ver van je familie te zijn geweest kan ik het eigenlijk iedereen aanraden om even een paar weken gezellig in een huis te gaan zitten!Temporary room Charlotte Weert kitchen

Weert en Bilthoven herwaarderen

Ook heel leuk: we gingen ineens de regio waar we zijn opgegroeid een stuk meer waarderen. Elke dag trokken Ries en ik er wel op uit om een bos, stuk hei of ander natuurgebied te verkennen. Uren wandelen en lekker buiten zijn, heerlijk!

Na een paar weken kwam de vader van Ries ons ophalen en verbleven we 10 dagen bij hem en zijn vrouw. Door het prachtige weer wat al maanden in Nederland hebben, genoten we van de tuin, waar we elke avond borrelden gevolgd door een uitgebreid dineer.

En zo overbrugden we ruim twee maanden. Overdag schreven we veel nieuwe blogs (nog steeds zijn we niet helemaal bij qua blogs). En werkten we aan de website optimalisatie. ’s Avonds maakten we (net als de rest van Nederland) puzzels, keken we series en Ries herontdekte bij zijn vader de Playstation met Fifa.

Na een aantal weken quarantaine en niemand zien, begonnen we langzaam vrienden (op ruime afstand) te bezoeken. We zagen eindelijk ons nichtje weer en konden de zwangere buik van vriendin Christine bewonderen! Mijn opa en oma bezochten we als we in Limburg waren om de paar dagen. Of nouja bezochten… Zij stonden in de garagedeur en wij 5 meter van het huis af en zo kletsen we een beetje bij!langs bij vrienden

Ons thuis in Amsterdam

Gek genoeg vlogen de weken voorbij en voor we het wisten, pakten we onze spullen alweer in om terug naar Amsterdam te gaan. En nee, dat waren niet slechts twee backpacks, maar koffers, kratten, tassen en rugzakken vol. Waar al die spullen vandaan kwamen, geen idee, maar alles moest toch echt terug naar Amsterdam. Onze huurders huurden ons appartement gemeubileerd, dus toen we binnenkwamen was het meteen als vanouds. Ze lieten het netjes achter en na een weekend uitpakken, nieuwe planten kopen en een gevulde koelkast was het echt weer ons huis.

Huis gezellig maken!

Juist nu we niet op reis zullen gaan de komende tijd, willen we het thuis extra gezellig en fijn maken. Dus op onze eerste dag hebben we meteen een veel nieuwe woondecoratie gekocht. Fotolijsten om onze fotomuur compleet te maken met nieuwe reiskiekjes, nachtkastjes, een soda stream (zodat we niet langer plastic flessen kopen). Binnenkort komt er nog een nieuw koffiezet apparaat (Ries z’n logica: als we dan toch continu thuiswerken wil ik wel lekkere koffie) en een Dyson stofzuiger!

Het voelt allemaal ontzettend degelijk en huiselijk maar eigenlijk is dat wel fijn na zolang geen echt thuis te hebben gehad. Dus we genieten er volop van. Net als van Amsterdam, want wauw wat is deze stad fijn zonder de drukte. Gisteravond zijn we langs de wallen gelopen en door het centrum gaan wandelen. Een buurt die normaal vol toeristen is, maar nu compleet leeg. Echt even genieten van ‘ons’ Amsterdam!

Na corona weer op wereldreis?

We krijgen best vaak de vraag of we straks onze reis gaan hervatten. En het antwoord daarop is: voorlopig niet. Momenteel hebben we geen idee wanneer grenzen weer opengaan, wanneer je weer kunt en mag reizen én wanneer het weer echt verantwoord is om te reizen. Ik ben bang dat dat best nog wel even kan duren.

Omdat we ons leven niet op pauze willen zetten, volgend jaar hopen te trouwen en er nog veel meer leuke dingen te gebeuren staan, hebben we besloten niet te wachten tot we weer op wereldreis verder kunnen. En met net 10 maanden reizen achter de rug hoor je ons ook absoluut niet klagen, want jongens wat hebben we veel mooie plekken van de wereld gezien!

Maar, zodra deze crisis de goede kant op gaat, het ministerie van buitenlandse zaken, weer een groen licht zal geven, en we niet het idee hebben andere mensen met ons gereis in gevaar te brengen, trekken we er natuurlijk wel weer gewoon op uit!!hiking utrechtse heuvelrug


Benieuwd waar je op moet letten als je op reis gaat tijdens deze coronacrisis? Check dit blog!


En hoe zit dat dan met werk en inkomsten?

Uh ja, inkomsten uit Charlotte Plans a Trip zijn er momenteel erg weinig. Een van de industrieën die het hardst geraakt is door corona is de reisbranche. Niemand kan op reis en niemand kan reizen plannen. En dat merken wij ook. Buiten veel minder bezoekers, hebben we ook een stuk minder inkomsten. Jammer maar heel logisch.

We zitten qua arbeidsmarkt natuurlijk in een hele gekke periode. Van een tekort aan werknemers en een overschot aan banen, is dit in een hele korte tijd wereldwijd compleet omgeslagen. Nu is er een tekort aan banen en overschot aan werknemers. We zijn dan ook blij én dankbaar dat we binnen no-time alle twee een leuke baan hebben gevonden. Ries is begin mei als gestart bij zijn nieuwe werkgever, ik start over een paar dagen, op 1 juni.working from home

Charlotte Plans a Trip

Maar natuurlijk blijven we daarnaast gewoon nog door bloggen, er is nog meer dan genoeg te vertellen en te delen met jullie! En ook al zijn deze blogs misschien niet direct nú relevant, zodra je weer lekker op reis mag, weet jij Charlotte Plans a Trip natuurlijk te vinden!

Bloggen over Nederland?

“Waarom gaan jullie niet lekker van alles over Nederland schrijven nu dan?” is een vraag die we al een paar keer gehoord hebben. We sluiten niet uit dat we meer over Nederland gaan schrijven. Maar om heel eerlijk te zijn, er zijn al vet veel goede Nederlandse reisbloggers die superleuke stukken over Nederland geschreven hebben! Dus het voelt een beetje dubbelop om dat nu te gaan doen. En daarbij is Nederland, nooit onze focus geweest.

Máar, misschien gaan we wel wat blogs in de toekomst schrijven over Amsterdam. Dit is onze woonplaats. En ook al kennen we Amsterdam al best goed, er is het laatste jaar natuurlijk weer een hoop veranderd, tijd om alle nieuwe plekjes te verkennen dus.


Er staan trouwens wel een paar leuke blogs over Nederland op deze site, die lees je hier!


En tenslotte een vraag aan jou!

Daarnaast nog een laatste vraag. Hopelijk, zullen we volgend jaar gaan trouwen. Nu is nog niets zeker, maar we zijn wel al volle bak dingen aan het voorbereiden en jongens wat is dat leuk! Een deel van onze bruiloft blijft natuurlijk privé (en een verrassing voor de genodigden). MAAR…. zou je het leuk vinden als we wat meer gaan delen over de aanloop naar ons huwelijk toe?

Gewoon, persoonlijke blogs over hoe we naar deze speciale dag toeleven, hoe we dingen plannen (Charlotte Plans a Wedding ;-)), en wat er allemaal bij komt kijken! Er zijn al vele mooie trouwblogs en we hebben niet de ambitie om ook een trouwblog te gaan maken. Het gaat ons puur om het delen van onze ervaringen! Zoals dat ik mijn broers als getuige heb gevraagd en we in deze gekke coronatijd super leuke gesprekken met onze trouwfotograaf hebben via facetime!

Dus, wat vind jij? Zou je het leuk vinden om meer over onze trouwdag te lezen? Laat even een reactie hieronder achter óf stuur een persoonlijk berichtje via Instagram of per mail! We horen echt heel graag van je en zijn benieuwd naar wat je zou willen lezen!

Zo, ruim 1700 woorden verder en ik heb het gevoel dat ik jullie wel weer bijgepraat heb! Tot snel weer!

Liefs Charlotte en Ries


Benieuwd hoe dat aanzoek van ons ging? Lees het blog!


 

tagged in diary

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites