Budget Belize: kosten en prijzen van een reis door Belize!

Hoe duur is een reis door Belize? Het antwoord op deze vraag is nogal afhankelijk van het type reiziger dat je bent, de activiteiten die je doet en hoe lang je op reis gaat. Maar ik kan natuurlijk wel iets zeggen over wat ons Belize budget was en wat wij hebben uitgegeven in Belize. Dus in deze blog: hoe duur was onze reis door Belize, wat is een realistisch dagbudget voor Belize en hoe hoog liggen prijzen in Belize?


Hoeveel geld kost een reis door Belize?

Een realistisch dagbudget voor Belize is 80 euro per persoon. Reis je dus voor een week door Belize, houd dan rekening met een budget van ongeveer €560 euro per persoon. Dit is exclusief de vluchten en een budget gebasseerd op gemiddelde uitgaven tijdens een reis door Belize. Het kan altijd goedkoper of duurder.

Disclaimer: wij zijn geen extreme budget backpackers. Hiermee bedoel ik dat we bijna nooit op een slaapzaal slapen, niet bezuinigen op activiteiten en eten. Aan de andere kant reizen we ook zeker niet luxe: we slapen in hostels, nemen bijna nooit een taxi en proberen niet te duur uit eten te gaan. Iedereen reist op zijn of haar manier, en iedereen heeft hierin andere prioriteiten. Het kan altijd duurder of goedkoper!

Is Belize een budgetbestemming?

Belize is zeker niet goedkoop voor een land in Centraal-Amerika. Het prijsniveau ligt ongeveer gelijk aan dat van Amerika en vooral op de eilanden zijn dingen als eten en drinken behoorlijk duur. Wij hebben tijdens onze tijd in Belize een aantal relatief dure activiteiten gedaan (duiken, zeilen) en dit maakte onze reis dan ook niet heel goedkoop. Maar deze activiteiten zijn het dubbel en dwars waard en we hebben een heerlijke tijd gehad in dit land!

We hebben deze reis gecombineerd met een trip naar Guatemala, vanaf Guatemala reisden we over land Belize in. Onze vliegtickets waren hierdoor iets duurder dan een normaal retourtje Belize. Ben je flexibel en niet gebonden aan een bepaalde periode dan heb je al vliegtickets naar Belize vanaf €350. Klik hier om de huidige vliegdeals voor Belize te zien.

Belize palmtrees pink houses


Belize budget & kosten op een rij

Number of days: 9

Totaal uitgegeven Belize: BZD4089,29 / €1838,91 / $2029,80
Gemiddeld uitgave per dag in Belize: BZD454,36 / €204,32 / $225,53

Gemiddeld dagelijke uitgave per persoon:BZD227,20 / €102,17 / $112,77
Ons budget voor Belize:
BZD455,86 / €205 / $226,27

Alle uitgaven zijn voor twee personen en zijn berekend op basis van wisselkoersen tijdens de reis. Dit is exclusief onze vliegtickets. De valuta weergegeven zijn: Belize Dollar (BZD), Euro (€) en USA Dollar ($).

Belize barrier reef


Hoe duur zijn hotels in Belize?

Totaal uitgegeven: BZD556 / €244  / $278
Aantal nachten: 6
Gemiddelde overnachting voor 2 personen: BZD93/ €40,70  / $46,5

We sliepen bijna elke nacht in een hostel, maar hadden altijd een privé-kamer. Onze laatste nacht in Belize was een stuk duurder, hier sliepen we in het Bamboleo Inn hotel, vlakbij het vliegvel. Dit was het duurste hotel (€81). We wilden graag in de buurt van het vliegveld zitten en ons laatste nachtje in een luxer hotel slapen. In Belize city leken geen goede hotels te zitten en daar vonden we het niet veilig genoeg. Uiteindelijk waren we blij met onze keuze!


Lees ook: mini Caye Caulker reisgids!


Pink houses Belize


Hoe duur is vervoer in Belize?

Totaal uitgegeven: BZD573 / €251,35 / $286,5
Taxi : BZD60 / €26,22 / $30
Vluchten:  BZD219 / €95,70 / $109,5

Het viel ons op dat de veerboot relatief duur was. We betaalden voor de veerboot van San Pedro naar Caye Caulker (30 minuten) ruim 15 per persoon. Taxi’s zijn even duur als in Amerika. Gelukkig is Belize erg klein en hoef je niet veel te reizen. 

We maakten één vlucht, van Palencia naar Belize City. De kosten hiervan waren 48 per persoon, een prima prijs. Openbaar vervoer is een stuk goedkoper. Met de bus zouden we €15 per persoon voor dezelfde afstand zijn kwijt geweest. 


Lees hier een handig blog met de ultieme Belize reisroute!


Flying Tropic Air Belize


Hoe duur zijn boodschappen en uit eten gaan in Belize?

Totaal uitgegeven: BZD744 / € 326,53/ $372
Waarvan uit eten en drankjes: BZD510 / €223,93 / $255
Waarvan boodschappen: BZD212 / €96,48 / $106
Overig: BZD14 / €6,12 / $7

In Belize maakten we eindelijk weer een paar keer zelf ontbijt, yoghurt met fruit, heerlijk! Verder aten we een aantal keer buiten de deur, maar deden we dit altijd rustig aan.


Lees tip: Welk eiland in Belize kies je: Ambergris Caye of Caye Caulker? 


Fish in Belize


Hoe duur zijn activiteiten in Belize?

Totaal uitgegeven: BZD2318 / €1017,13 / $1159
Duiken (inc tax): BZD668 / €293,18 / $334
Overig: BZD50 / €21,85 / $25
Driedaagse zeiltocht: BZD 1600 / € 702,10 / $800

Tja dat duiken is zeker niet goedkoop en met drie duiken per persoon dus een flinke kostenpost. Maar het is zeker de moeite waard in Belize waar het rif echt prachtig is. Ben je geen duiker, dan kun je dus al bijna 150 euro per persoon van je budget afhalen.

Wat daarnaast onze uitgaven ook enorm verhoogd heeft, was de driedaagse zeiltocht met Raggamuffin die we maakten. Dit was echt meer dan de moeite waard en hadden we zeker niet willen missen. Doe jij hier niet aan mee, dan zaken je uitgaven in Belize enorm.


Handig: Alles over zeilen in Belize met Raggamuffin!


Sailing Belize


Wat kosten levensmiddelen in Belize?

Hieronder vind je een selectie aan levensmiddelen en eten in Belize met bijbehorende prijzen.

 • Cappuccino: BZD5 / € 2,20/ $2,50
  We hebben geen een keer koffie gedronken in Belize. Het was simpelweg te warm.
 • Kilo bananen: BZD3 / €1,30 / $1,5
 • Kilo appels: BZD7 / €3,10 / $3,5
 • Grote Avocado: BZD1,50 / €0,65 / $0,75
  Een aantal keer aten we brood met avocado. Echt zo lekker!
 • Flesje Cola (0,5L): BZD1,50 / €0,65 / $0,75
 • Bak kwark (500ml): BZD6 / €2,60 / $3
 • Brood (2pers): BZD5 / €2,20 / $2,5
  Op Caye Caulker ontdekten we een Franse bakker, zijn baguettes waren echt top!
 • Fles water (3,3L): BZD3 / €1,30 / $1,5
 • Glas wijn in wijnbar : BZD12 / €5,30 / $6
  Wijn is relatief duur in Belize. Een Gin Tonic of Cuba Libre is zelfs goedkoper!
 • Gin Tonic in een bar: BZD10 / €4,40 / $5
 • Lokaal biertje in een cafe: BZD7 / €3,10 / $3,5
 • Simpel ontbijt (1 pers) buiten de deur: BZD22,80 / €10 / $11,40
 • Simpele lunch / avondmaaltijd (1 pers) buiten de deur: BZD34,20 / €15 / $17,10
  Een van de voordelen van Belize: het ligt aan zee. We aten bijvoorbeeld voor BZD20 (minder dan 10 euro) geweldige verse kreeft! Heerlijk!

Food in Belize


Is Belize een dure vakantiebestemming?

Belize is relatief duur in vergelijk met andere landen in Centraal-Amerika. Er wordt weinig zelf geproduceerd en het land is afhankelijk van import. Erop terugkijkend vielen de prijzen ons nog best mee. Belize staat namelijk een beetje bekend als het Benidorm van de Verenigde Staten en er zijn dan ook relatief veel dure hotels. We hadden echter geen moeite om goedkopere hostels te vinden en doordat we opletten met uiteten gaan, viel het alsnog best mee.

Duiken maakt deze plek toch een dure bestemming voor ons. Waren we niet gaan duiken, hadden we bijna 300 euro minder uitgegeven. Het geld was het duiken echter meer dan waard! Wat een prachtige onderwaterwereld bevindt zich rondom Belize. Daarnaast is ook een meerdaagse zeiltocht een dure onderneming. Maar ook dit vonden wij het geld meer dan waard! Doe je een van deze twee activiteiten niet, dan kun je je budget voor Belize omlaag doen!

Is het normaal om fooi te geven in Belize?

In Belize is het normaal om een fooi te geven. Verder zijn mensen relaxt wat betreft geld. Onderhandelen is niet echt de norm, maar het kan op de markten wel. We hebben nooit het gevoel gehad dat men ons probeerde af te zetten.

Wat is een realitisch dagbudget voor Belize?

Een realistisch dagbudget voor Belize ligt tussen de 75 en 85 euro per persoon per dag. Hiervoor reis je met openbaar vervoer, eet je bij lokale restaurants maar doe je wel allerlei leuke activiteiten zoals een meerdaagse zeiltocht met Raggamuffin. Voor dit budget slaap je in privé kamers in hostels of leuke guesthouses. Let op, bij dit budget zijn we ervan uit gegaan dat je niet duikt. Doe je dit wel dan zul je meer geld kwijt zijn in Belize.


Klik hier voor al mijn Belize blogs!


Like this post? Pin it!

What did we spend traveling through Belize?


Meer blogs over Belize

5 Comments

 1. by Git on 10 januari 2019  10:10 Beantwoorden

  Heel leuk om te lezen al tips! Ik ga over een maand dezelfde route afleggen en ben benieuwd waar je de overige zes dagen in Belize hebt gespendeerd. Heb je hier nog tips voor?

  • by Charlotte van de Sande on 10 januari 2019  10:13 Beantwoorden

   Hi Git! Wat leuk om te horen! Jazeker, volgende week komt er een blog online over Caye Caulker (opzet reisgids dus boordevol tips), en de week erna een over Ambergris Caye (San Pedro)! We hebben overwogen om naar Hopkins of Palencia te gaan, maar omdat ik wat ziek was en de reis naar deze plekken best een stuk was, hebben we dat overgeslagen ;-)

 2. by Harrison on 11 september 2020  10:53 Beantwoorden

  Leuke blog, bedankt voor het delen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites