Diary blog: Canggu en Nusa Penida op Bali

Onze laatste drie dagen op Bali zijn aangebroken, en dat betekent dat ook de laatste dagen in Azië daar zijn… We genieten nog even heel goed van al het moois dat Bali te bieden heeft. Lekker opladen voor we naar Australië vliegen.


Privé yogales in Canggu

We staan op tijd op en pakken onze spullen in. Het hotel waar we nu verblijven heeft de komende dagen geen kamer meer vrij en dus verhuizen we later op de dag naar Temuku Guesthouse, 200 meter verderop, maar eerst is het tijd voor yoga.

Iets voor acht rijden we naar Kubudiuma Villas, een hotel vlakbij het strand waar we vandaag een privé yogasessie krijgen. Het is ademhalings yoga, iets heel anders dan wat we ooit gedaan hebben. We moeten op allerlei gekke manieren ademen en het is best moeilijk. Na een uur zijn we wel beiden enorm relaxed, zeker voor herhaling vatbaar dus.

Surfles voor Ries

Ries besluit om een surfles te nemen, en omdat ik daar geen zin in heb, zet hij me af bij Monsieur Spoon. Ik ontbijt hier rustig en blijf nog een uurtje langer zitten om wat te schrijven voor het blog. Vervolgens check ik ons in bij ons nieuwe hotel, een homestay met mooie kamers en een fijn zwembad. Er zitten leuke mensen in de kamers om ons heen dus we kletsen wat bij het zwembad. Ries komt helemaal opgetogen terug van het surfen, het ging onwijs goed en na de les heeft hij nog even alleen wat gesurft. Oei, bij mij begint het nu ook te kriebelen. Een dezer dagen ook maar een lesje nemen.

Bali: canggu strand

We lunchen bij Cafe Vida, geen groot succes.. lang wachten, koud eten en zelfs nadat we een gerecht hebben teruggestuurd zijn de gepocheerde eitjes nog veel te ver doorgekookt. Zonde…

Het is begonnen te regenen dus we besluiten nog even een massage te nemen. Dit zijn de laatste dagen die we in Azië doorbrengen, dus dit zullen ook de laatste dagen zijn dat we dit soort heerlijke massages krijgen. Helaas blijft het regenen en dus gaan we terug naar onze kamer om even te Netflixen.

’s Avonds eten we een hapje bij The Shady Shack, een volledig vegan restaurant. Ries eet een vegan cheeseburger en is er erg over te spreken. De sfeer is top, we zitten midden tussen de rijstvelden en de bediening is lief en behulpzaam. Een aanrader dus!

Manta roggen!

Ook vandaag gaat de wekker erg vroeg. Ries wordt namelijk om 07.00 opgehaald om te gaan duiken. Ik besluit ook op te staan om lekker te gaan sporten en daarna bij de sportschool te ontbijten. De rest van de ochtend en middag bestaat voor mij uit lekker zonnen, lunchen bij the Loft en daarna neem ik een gezichtsbehandeling, heerlijk!

Bali: Ries duiken

Ries heeft een veel avontuurlijkere dag. Hij is vandaag onderweg met Atlantis, een organisatie met hele goede recensies. En die kloppen, het materiaal is van zeer goede kwaliteit, de instructeurs van hoog niveau en alles verloopt ontzettend efficiënt. Nadat hij is opgehaald ontmoet hij de groep waarmee hij gaat duiken vandaag. Met de boot gaan ze naar Nusa Penida. De eerste stop is Manta Point. De duik die ze hier gaan maken is voor een beginneling best een pittige duik vanwege de stroming, maar het gaat hem goed af. Er zijn prachtige Manta-rays te zien. Het zijn enorm grote beesten, ruim twee meter doorsnee en ze hebben geluk, de beesten komen dichtbij. Ries schiet gaaf materiaal met zijn go pro, dus binnenkort komt er een nieuw filmpje online.

Schildpadden, zeepaardjes en een bamboehaai!

Na een lekkere lunch gaan ze op weg naar de tweede duiklocatie, de Crystal Bay. Ook hier zijn veel mooie vissen. Stonefish die zichzelf flink opblaast, grote en kleine schildpadden, zeepaardjes en ze zien zelfs een bamboe haai.

Als hij terug is besluiten we nog een paar uur van de zon te genieten aan het strand waarna we een hapje gaan eten bij Deus Café. Het eind van onze tijd in Bali komt dichterbij dus nu moeten we nog even flink genieten van al het heerlijke eten hier.

Onze laatste dag op Bali!

De laatste dag Bali. Vanavond laat vliegen we naar Cairns, we hebben een nachtvlucht dus van slapen zal er niet veel komen. Daarom slapen we vandaag lekker uit. We ontbijten bij Café Organic, helaas niet zo heel lekker, en gaan dan naar het strand. Dit keer neem ik een surfles en gaat Ries alleen aan de slag met een board.

Aan het begin van de les ben ik een beetje huiverig. Anderhalf jaar geleden, de laatste keren dat ik echt gesurft heb, waren de golven zo hoog, dat ik me flink bezeerd heb. Nog niet helemaal zelfverzekerd klim ik op het board. Gelukkig heb ik een fijne leraar, Ketut, die me in twee uur de lol van het surfen weer laat zien. Het is echt super en aan het eind van de les kan ik net als eerst een flinke tijd op de plank blijven staan. Moe maar voldaan rijden we terug naar ons hotel.

Lunchen met een ABN AMRO Collega!

Toevallig komen we erachter dat een collega van ons, D. ook in Canngu zit. Tijd om even bij te kletsen met een lekkere lunch dus! We spreken af bij Monsieur Spoon en vertellen elkaar over onze reis. D. is een dikke twee maanden aan het reizen en is pas een weekje onderweg.

Na de lunch besluiten we nog een drankje te drinken bij The Lawn, waar we ook meteen van het zwembad kunnen genieten. Na een paar uur zonnen rijden we naar een massage salon voor onze aller aller laatste massage in Azië. Deze hebben we gekregen van lieve vriendinnetjes P. en I. dank lieverds!

Australië, here we come!

Bij ons hotel mogen we nog even douchen en dan worden we opgehaald om naar het vliegveld te gaan. We vliegen pas om 23.15 uur, dus we bekijken wat winkels op het vliegveld en dan is het tijd om te boarden. Op naar een nieuw werelddeel, op naar Australië!

Bali: ries canggu


All my travel blogs on BaliKlik hier voor al mijn Bali blogs!


Meer blogs over Bali

tagged in diary

0 Comments

  1. by ellymay47 on 21 januari 2018  14:45 Beantwoorden

    Fijne vakantie in Australië ook hier volg ik je reisblog

  2. by Ruben on 24 januari 2018  22:17 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk op Bali. Eten, surfen, duiken. Fantastisch..

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites