De 11 beste locaties en cafés om te werken in Canggu en Berawa op Bali!

Canggu, een klein surf dorp op Bali is hét mekka voor digital nomads. In elk café dat je binnenstapt staat wel een MacBook met daarachter een freelancer, content creator of digitale nomad. In dit blog de 11 beste cafés en restaurants in Canggu en Berawa om te werken!


De beste cafés om te werken in Canggu en Berawa op Bali!

Met honderden leuke restaurants en verschillende betaalde co-working spaces, is het best lastig om nu een plek te vinden die echt fijn is om te werken in Canggu. Wij testten verschillende restaurants, cafés en hotspots om te zien hoe het werken op deze plekken is. In dit blog vind je onze bevindingen van deze werkplekken op het gebied van wifisnelheid, zitplekken en sfeer. Maar ook lees je hoe lekker het eten is, of de koffie sterk genoeg is én of dit wel een betaalbare werkplek is.

In dit blog vind je elf leuke restaurants en cafés die work-proof zijn. Op al deze plekken kun je prima met je laptop uren zitten werken, omringd door andere digital nomads! Om een beter beeld te geven van de internetkwaliteit op een bepaalde plek, de ambiance of hoe lekker het eten is, geven we cijfers op een schaal van 1 tot tien.Kinships Coworing space with laptop Canggu Bali


7 fijne restaurants en cafés waar je kunt werken in Canggu!

Canggu is ons favoriete plekje in heel Bali. Ook al is Canggu niet groot, er zijn meer dan genoeg work-proof koffieshops te vinden. Hieronder de zes fijnste cafés om gratis te werken in Canggu.

1. Zin Cafe – Jl. Nelayan | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Ver boven alle andere cafés, staat Zin Cafe op nummer één van locaties waar je goed kunt werken in Canggu. Dit ruimtelijke restaurant heeft een speciale “work” area, waar je rustig kunt werken zonder harde muziek, of geluiden van de keuken. Iedereen in deze werkruimte heeft dezelfde mindset waardoor er een super productieve sfeer hangt! Het enige nadeel is dat er geen airco is. Op een warme dag kan het dus wat benauwd worden.

Wifi is gratis, net als water, je kunt zo vaak als je maar wil je fles of glas bijvullen. Het eten is echt geweldig. De gerechten zijn wat duurder dan op andere plekken (een gerecht kost tussen de 90 en 120 IDR, €6- €8) maar zijn zo lekker dat dit het geld meer dan waard is. Ook brandt men hun eigen koffie en dat proef je, de perfecte cafeïne shots!

Je kunt hier overigens ook slapen. Klik hier om een kamer te boeken in het Zin Hotel.

Eten: 9/10
Koffie: 10/10
Airconditioning: nee, wel waaiers
Wifi: 9/10
Prijsniveau: 7/10, best duur.
Vibe: 9/10
Stoelen: 9/10 zitten top!

Cafe Zin Canggu Bali


Klik hier om direct naar de nieuwste hotspots voor Bali in 2022 te gaan!


2. Samm’s Farm Coffee – Jl. Canggu Padang Linjong | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Samm’s Farm Coffee is een gloednieuw tentje midden in Canggu. Je drinkt hier lekkere koffie, en naast de standaard cappuccino schenkt men speciale variaties zoals kombucha koffie (gefermenteerde koffie)! Binnenkort komt er airco en komt er een speciaal werkstation met printers. Dit was nog niet geïnstalleerd toen wij hier waren.

De wifi werkt goed, en de zaak is mooi ingericht. Het enige nadeel van een dagje werken bij Samm’s Farm Coffee, zijn de stoelen die niet erg ergonomisch zijn. Prima dus voor een half dagje, maar een hele dag hier werken is voor mijn rug niet goed.

Eten: 8/10, de standaard gerechten zoals smoothiebowls, pancakes etc staan allemaal op het menu.
Koffie: 9/10
Airconditioning: binnenkort ja
Wifi: 9/10
Prijsniveau: 9/10, Met IRD25.000 voor een cappuccino een prima prijsje
Vibe: 8/10
Stoelen: 7/10 zitten niet geweldig

Sams Farm coffee house Canggu Bali

3. Monsieur Spoon – Pererenan Beach Street (locatie Pererenan) | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

We zijn elke week meerdere keren bij Monsieur Spoon te vinden. Sowieso halen we al ons brood hier (eindelijk weer écht lekker brood!). Maar ook is de vestiging die net buiten Canggu ligt, een perfecte plek om wat uurtjes te werken. Door de locatie van deze Monsieur Spoon, is het hier vaak lekker rustig, perfect dus wanneer je je moet concentreren. Ook heeft men airconditioning. Deze staat niet altijd aan, maar het is er sowieso een aantal graden kouder dan buiten. Er zijn enkele stopcontacten, vooral bij de hoge tafel waar wij meestal zitten.

Omdat deze locatie van Monsieur Spoon vlakbij onze sportschool (Victory Fitness) ligt, beginnen we hier vaak ’s ochtends vroeg te werken. Na een paar uur werken is het dan tijd voor een work-out en daarna lunch!

Eten: 9/10, het brood van Monsieur Spoon is geweldig!
Koffie: 8/10
Airconditioning: ja maar niet altijd aan.
Wifi: 7/10, valt soms uit
Prijsniveau: 7/10, niet goedkoop, maar door het lekkere brood zeker de moeite waard!
Vibe: 8/10
Stoelen: 8/10 zitten redelijk goed.

4. Dharma Coffee and Juice – Jl. Canggu Padang Linjong | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Het kleine restaurantje Dharma heeft een beetje een zweverig uiterlijk. Dat neemt echter niet weg dat de wifi hier goed is en de mensen aardig. De koffie viel een beetje tegen maar de prijzen liggen dan ook niet erg hoog. Wij zaten enkele uren op de hoge stoelen bij het raam te werken. Heerlijk in de airco terwijl we uitkeken op de straat. Er zijn genoeg stopcontacten en mits het niet vol zit (wat niet vaak voorkomt), is dit een prima rustig plekje om te werken.

Eten: niet gegeten, maar veel gezonde smoothiebowls.
Koffie: 6/10, viel tegen
Airconditioning: ja!
Wifi: 8/10
Prijsniveau: 8/10, prima prijzen!
Vibe: 8/10
Stoelen: 7/10 de hoge zitjes aan het raam zijn het beste!

Coworking space Good Karma Canggu Bali


5. Alter Ego – Jl. Pantai Batu Mejan | Klik hier voor de locatie op Google Maps! Update 2023: helaas is Alter Ego permanent gesloten

Vlakbij Echo Beach, tegenover de dure co-working space DoJo, vind je het mooi ingerichte Alter Ego. Hier kun je gratis werken mits je een drankje bestelt natuurlijk. Het voelt aan als de lobby van een hip hotel, maar het is toch echt gewoon een restaurant. Op de tafels zie je voornamelijk laptops staan, met ernaast een kokosnoot of falafel wrap. Door de hoge ramen komt genoeg licht en de muziek is fijn.

Je loopt vanaf hier in twee minuten naar het strand, de perfecte break wanneer je net geconcentreerd hebt zitten werken.

Er is airconditioning en dat maakt het meteen al een fijnere werkplek dan DoJo, waar je ook nog eens moet betalen om te zitten werken. Het enige nadeel van Alter Ego is het feit dat de wifi soms uit valt.

Eten: de falafel wrap is lekker!
Koffie: 8/10, gewoon goed!
Airconditioning: ja, maar deze staat niet heel hard
Wifi: 7/10, wifi valt soms uit
Prijsniveau: 7/10, niet goedkoop, niet duur.
Vibe: 8/10, veel mensen zitten hier te werken.
Stoelen: 6/10hier is zeker verbetering in mogelijk. De tafels zijn namelijk nét te laag voor de bijbehorende stoelen.

6. Rise and Shine – Jl. Canggu Padang Linjong | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Rise and Shine is een leuk open restaurant met fijne muziek. De atmosfeer is gezellig maar niet per se work-minded. De meeste mensen komen voor een lekker ontbijtje in de zon. Wifi werkt hier goed, de bediening is aardig en tafels zijn ruim genoeg voor je laptop. Ook is er een aantal stopcontacten.

Voor ons is Rise and Shine een leuk plekje om even te werken, maar niet dé plek waar je vol concentratie aan de slag kan. Daarvoor zitten er té veel mensen die komen voor ontbijt of lunch. Doordat het restaurant open is en aan een drukke straat zit, is er veel achtergrondgeluid.

Eten: lekkere smoothiebowls
Koffie: 8/10, erg lekker
Airconditioning: nee dit restaurant is open
Wifi: 8/10
Prijsniveau: 8/10, de koffie is niet duur, maar smoothies wel relatief prijzig.
Vibe:8/10
Stoelen: 7/10de tafels aan de linkerkant hebben stopcontacten en zitten redelijk fijn

Best coffees in Bali Travel Guide Bali

7. Cafe Lila Kozina – Jl. Canggu Padang Linjong | Klik hier voor de locatie op Google Maps! Update 2023: Helaas is Cafe Lila Kozina permanent gesloten

Dit gloednieuwe roze restaurant is de perfect work-proof hotspot. Het eten is Marrokaans, de ruimte licht en fijn ingericht. Er draait rustige achtergrondmuziek en de wifi goed! Mega pluspunt voor deze werkplek midden in Canggu is de airco! Want die doet het perfect, een goede plek om te ontsnappen aan de warmte van Canggu en je even flink te concentreren op je laptop! Er zijn een paar stopcontacten, niet bij elke plek.

Misschien wel het allerfijnste van deze plek is het heerlijke eten! Weer even iets anders (wij hadden nog geen marrokaans op in Bali!), en de koks maken van elk gerecht een feestje. Als ik dan een klein, klein minpuntje mag noemen, is het de afzuiging, die werkt niet optimaal.

De enige dagen dat je in dit café in Canggu niet de digital nomad uit kunt hangen zijn woensdag en zondag: dan is Lila Kozina gelosten.

Eten: humus, couscous, vegetarische loempia’s: allemaal heerlijk!
Koffie: 8/10, erg lekker
Airconditioning: ja!
Wifi: 9/10
Prijsniveau: 7/10, de prijzen liggen relatief hoog (bijna drie euro voor een koffie)
Vibe: 8/10, het is een rustige plek, met zowel eters als mensen aan het werk
Stoelen: 8/10 de banken hebben zoveel kussens dat je kan zitten hoe je maar wil!


4 fijne restaurants en cafés waar je gratis kunt werken in Berawa!

Berawa is een wijk die tegen Canggu aanligt. Je bereikt Berawa via de beroemde (of beruchte) short-cut die midden tussen de rijstvelden ligt. Elke dag staat hier wel een flinke file, zodra je de short-cut een keer neemt weet je waar we het over hebben! Dat maakt ook dat Berawa niet altijd even handig is om naar toe te gaan. Vanuit Canggu ben je sowieso 10-20 minuten onderweg. Máár in Berawa zitten wel hele fijne werkplekken. Dus daarom hierbij onze drie favoriete cafés waar je gratis kan werken in Berawa.

1. Cafe…work – Jl. Subak Sari | Klik hier voor de locatie op Google Maps! Update 2023: Helaas is Cafe … Work permanent gesloten

Deze nieuwkomer is dé ultieme droom van een digital nomad. Het zit tussen een coworking space, huiskamer en café in, de ultieme mix en daardoor perfect om een hele dag te zitten knallen!

Door de rustgevende muziek, ruime banken, zitjes en tafels en natuurlijk de fijne airconditioning, is Cafe…Workecht mijn lievelingsplek om te werken in Berawa. Hier kan ik me een hele dag concentreren al nippend aan een overheerlijke koffie. De sfeer is perfect, iedereen hier is aan het werken en communiceert op zachte toon met elkaar. Achterin in de ruimte staan enkele bureaus met ergonomische stoelen, en extra schermen. Dit zijn wel betaalde coworking plekken. Het enige ding waar Cafe…Work niet perfect in is, is de wifi. Vooral als er veel mensen zitten te werken, valt de wifi wel eens uit.

Eten: n.v.t. (er zijn enkel croissants)
Koffie: 9/10
Airconditioning: ja, en echt perfect!
Wifi: 7/10, die valt nog wel eens uit
Prijsniveau: 8/10, prijzen zijn heel netjes én er is 20% korting als je tussen 15.00 en 17.00 betaalt!
Vibe: 10/10, gelijkgestemde mensen die hier allemaal zitten om te werken, de sfeer is perfect!
Stoelen: 10/10 er zijn allerlei verschillende type stoelen, voor ieder wat wills!

2. Sunny Cafe – Jl. Pantai Berawa | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Sunny Cafe is een leuk restaurant in Berawa. De inrichting is geweldig, net als het eten. Er zijn meer dan genoeg stopcontacten en de airco zorgt ervoor dat je een koel hoofd houdt. Helaas viel de wifi best vaak uit toen wij hier zaten te werken. Dat kan echter een moment opname zijn geweest.

Eten: 9/10, super lekkere pannenkoeken!
Koffie: 8/10
Airconditioning: ja!
Wifi: 5/10, het internet viel iets te vaak uit!
Prijsniveau: 8/10, prima prijzen
Vibe: 8/10
Stoelen: 8/10 prima voor een aantal uur maar niet ergonomisch.


Klik hier om direct naar de ultieme reisroute voor Bali te gaan!


3. Satusatu Coffee Company: Jl. Pantai Berawa | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Voor de beste koffie tijdens het werken in Berawa, moet je bij Satusatu zijn! Dit restaurant brandt zijn eigen koffie en dat proef je! Maar goed, naast koffie moet er wel gewerkt worden. En dat kan prima op de work-friendly ruimte op de eerste verdieping. In een soort glazen ruimte, staat een grote tafel, waar je met zes personen kunt werken. Er wordt rustige muziek gedraaid, er is airco (helaas zit je boven de keuken dus het is nog steeds warm), en je zit hoort niets van het geroezemoes van de begane grond.

Satusatu is een hele populaire plek. Niet gek want het eten is er heerlijk, en nog goedkoop ook. doordat het zo druk wordt, is het op de begane grond niet heel geschikt voor digital nomads. Zit de werk-ruimte op de eerste verdieping vol, dan is het misschien beter Satusatu een andere keer te bezoeken. Blijf in dat geval wel nog even plakken om die beroemde koffie te proeven, zeker de moeite waard!

Eten: super lekker (ga voor de tonijn sandwich), wel kleine porties.
Koffie: 10/10
Airconditioning: alleen op de eerste verdieping, werkt niet geweldig.
Wifi: 7/10, valts soms uit
Prijsniveau: 10/10, wauw, dit zijn nog eens leuke prijzen! Alleen de koffie is wat duurder!
Vibe: 8/10, op de eerste verdieping is het rustig, de begane grond wordt al snel té druk!
Stoelen: 9/10 Lekker degelijke houten stoelen en tafels op een fijne hoogte!


4. Bonus tip coworking space: Kinship Studio – Gg. Jalak VIB | Klik hier voor de locatie op Google Maps!

Oké Kinship is niet gratis, maar met de GU app, kun je hier wel een keer een gratis dagpas krijgen. En geloof me, Kinship wil je echt een keer uitproberen! Deze ruime coworking space huist in een oude fabriekshal. Deze is volledig opgeknapt, maar heeft nog steeds dat rauwe industriële uiterlijk. Er is airconditioning (halleluja, soms zo fijn op een warme dag!) en in de koffiebar wordt goede koffie geserveerd!

In deze coworking space in Berawa, zijn speciale meeting rooms die je kunt huren, evenals een fotostudio. Behalve de airco vond ik ook de rust die hier heerste echt een pluspunt. Dus download die GU app, claim je gratis voucher zodat jij hier ook een lekker dagje gratis kunt werken! Een normale dagpas kost IDR 200.000 (€13,50)

Eten: n.v.t. (alleen croissants)
Koffie: 8/10
Airconditioning: ja! En wat voor een!
Wifi: 9/10
Prijsniveau: 8/10, koffie is oké geprijsd (30.000 voor een cappuccino), maar een dagpas is duur!
Vibe: 9/10, heerlijk rustig, echt mijn ding!
Stoelen: 9/10 prima!

Kinships Coworking space Canggu Bali


All my travel blogs on BaliKlik hier voor al mijn Bali blogs!


Like this post? Pin it!

5 work-friend cafes for digital nomads in Canggu and Berawa in Bali; travel guide cowering, work-proof


Meer blogs over Bali

tagged in coworking spaces

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites