Digital nomad op Nusa Penida in Bali: 5 coworking cafés en werkplekken!

Nusa Penida: de nieuwe hotspot in Bali! Er zijn geen officiële coworking spaces op Nusa Penida, maar genoeg restaurants en hotspots met goede wifi, lekkere koffie en een heerlijke sfeer om werk gedaan te krijgen. In dit blog delen we onze vijf favoriete cafés en restaurants om te werken op Nusa Penida.

Travel guide Nusa Penida Best Beaches Bali Indonesia


De vijf beste cafés om te werken als digital nomad op Nusa Penida!

Een turquoise zee, prachtige kliffen en ongerepte natuur in de binnenlanden: Nusa Penida is the place to be op dit moment. Gelegen op slechts een half uur varen vanaf Bali, maar stukken authentieker, kiezen steeds meer reizigers voor het mooie eiland Nusa Penida. Het eiland verandert snel, waar voorheen de wegen allemaal slecht waren en er geen smoothie bowl te vinden was, heb je nu overal wel wifi en schieten de hippe beach clubs en hotspots als paddenstoelen uit de grond.

Wat zijn de beste coworking hotspots en fijne cafés om te werken op Nusa Penida?

Onderstaande cafés, hotspots en werkplekken op Nusa Penida liggen allemaal in het noorden van het eiland. Niet ver bij de stad Ped vandaan.

Beach club the Chill and pool Nusa Penida Bali


Meer tips over Nusa Penida zoals de leukste bezienswaardigheden en activiteiten? Lees dan hier onze gratis reisgids voor Nusa Penida!


Digital nomad hotspot 1: Penida Colada – Ped

Mijn lievelingsplek om te werken op Nusa Penida is restaurant Penida Colada. Dit leuke restaurant aan zee serveert veganistische en vegetarische gerechten. Met de golven op de achtergrond, een fijn briesje en relaxte muziek is dit een prima plekje om een paar uur te werken op Nusa Penida. Wifi werkt als een tiet en de bediening is aardig. Ook fijn is het onbeperkte water met een smaakje wat je zelf kan pakken: lekker gehydrateerd blijven tijdens het werken.

Klik hier voor de location van digital nomad hotspot Penida Colada op Nusa Penida

Penida Colada is geen officiële coworking space, dus werken in alle stilte of met grote groepen zit er niet in. Maar deze hotspot is perfect om wat werk gedaan te krijgen waarbij volledige rust niet nodig is. Het eten is heerlijk, vooral de smoothiebowls en vegan curry zijn aanraders! Klaar met werken en toe aan een drankje tijdens zonsondergang, dan is dit ook je plek. Cocktails zijn lekker en tussen vier en zes ’s avonds is het happy hour!

Eten: 8/10
Koffie: 8/10
Airconditioning: nee, maar doordat je aan zee zit staat er altijd een fijn briesje.
Wifi: 9/10
Prijs level: 7/10, koffie is hier niet goedkoop.
Vibe: 8/10. Goede combinatie van mensen die wat komen eten en mensen die zitten te werken. Muziek staat niet te hard. Aan het eind van de dag en ‘s avonds kan het hier wel druk zijn!
Stoelen: veelal stoelen met rugleuning maar niet ergonomisch verantwoord.

Penida Colada digital co working hotspots Nusa Penida


Ook op zoek naar fijne co-working spaces in Canggu? Lees dan hier onze gids voor digital nomad co-working spaces in Canggu Bali!


Digital nomad hotspot 2: Secret Penida – Ped

Secret Penida ligt een kilometer buiten Ped en is een restaurant waar je sowieso een keer langs moet! Het eten is erg lekker en de inrichting is helemaal Instagramwaardig. Met fijne tafels en een gezellig achtergrondmuziekje, is Secret Penida een top plek voor digital nomads op Nusa Penida. Internet werkt goed en je zit beschut onder het met klimop bedekte dak.

Klik hier voor de location van deze digital nomad hotspot op Nusa Penida

De greenbowl, vegetarische loempia’s en toast met avocado ei en feta zijn onze favoriete gerechten. Alle drie perfecte fuel zodat je lekker door kan werken!

Eten: 9/10,
Koffie: 8/10, prima!
Airconditioning: nee, wel ventilatoren
Wifi: 9/10, goede wifi!
Prijs level: 9/10, heel netjes
Vibe: 9/10, schommels, roze muren en een hoop groen zorgt ervoor dat dit een werkplek is met een fijne sfeer.
Stoelen: 8/10, er is veel keuze, vooral de stoelen met rugleuning zijn fijn.

the secret spot Nusa Penida Coworking Spot


Gratis: twee Bali rondreis routes voor twee of drie weken backpacken door Bali!


Digital nomad hotspot 3: Coco Penida – Ped

Op nog geen honderd meter afstand van Penida Colada zit het gloednieuwe restaurant Coco Penida. Het is van dezelfde eigenaar als Secret Penida en dat zie je direct in de inrichting. Van witte parasolletjes tot gezellige lampjes boven het gras. Deze hotspot aan het strand is een goede plek om te loungen, maar werken lukt in dit café ook prima!

Klik hier voor de location van deze digital nomad hotspot op Nusa Penida

Er is veel schaduw en de muziek staat niet te hard.  De tafels (en stoelen) staan op een fijne hoogte, geen last van je rug dus! Het enige dat hier mist, is wifi. Ja, dat lees je goed, op deze werkplek vind je geen wifi. Prima als je offline wil knallen, of een wifi hotspot bij je hebt. Toch internet nodig, ga dan naar een van de andere adressen.

Let op: Coco Penida gaat pas om 12.00 uur open. In de vroege uurtjes werk gedaan krijgen lukt hier dus niet.

Eten: 6/10, viel een beetje tegen, kleine porties en niet veel smaak.
Koffie: 8/10, prima!
Airconditioning: nee, maar doordat je aan zee zit staat er altijd een fijn briesje.
Wifi: nee
Prijs level: 7/10, voor cocktails, top, maar voor eten is de prijs/kwaliteit verhouding niet geweldig.
Vibe: 9/10, uitzicht op het strand, niet te druk, de perfecte werkplek op Nusa Penida om door je omgeving geïnspireerd te worden!
Stoelen: 9/10, zitten lekker, veel ruimte!


Op zoek naar de leukste hotspots van 2020 op Bali? Lees hier onze gratis Bali hotspots gids!


Digital nomad hotspot 4: The Ped Café – Ped

The Ped Café zit, zoals de naam al zegt, ligt midden in Ped. Dit eenvoudige restaurant met vrolijke kleuren heeft veel zitplekken (met stopcontact). Wifi werkt goed en de keuken is snel en maakt lekkere gerechtjes. Wij gingen voor de avocado toast, nasi goreng (pittig) en pannenkoeken. Die laatste waren erg lekker.

Klik hier voor de location van deze digital nomad hotspot op Nusa Penida

Werken in The Ped Café is fijn. Je kunt hier ongestoord werken, er is wifi en vooral de tafel helemaal rechts achterin heeft genoeg ruimte. Prijzen liggen relatief laag, dus je betaalt je niet blauw als je hier een middag zit (mits je geen koffie drinkt, die is hier namelijk prijzig).

Eten: 8/10, lekkere gerechten, niets verrassends.
Koffie: 8/10, prima!
Airconditioning: nee, wel ventilatoren
Wifi: 8/10, yes en het werkte meestal goed
Prijs level: 8/10, de meeste gerechten prima betaalbaar, alleen de koffie erg prijzig.
Vibe: 9/10, leuke kleuren, niet te druk
Stoelen: 7/10, de stoelen waren nét niet comfortabel om uren op te werken.

Digital nomad hotspot 5: The Sweet Spot (extra tip) – Ped

The Sweet Spot is een nieuw restaurant in Nusa Penida. Dit is ook de enige plek op deze lijst van werkplekken op Nusa Penida waar er airco is. Perfect voor als je moet knallen op een te warme dag! Helaas was The Sweet Spot dicht toen wij op Nusa Penida waren, daarom hebben wij dit plekje niet kunnen uitproberen. Lukt het jou wel, laat ons dan weten hoe het was!

Klik hier voor de locatie van deze digital nomad hotspot op Nusa Penida


All my travel blogs on BaliKlik hier voor al mijn Bali blogs!


Like this post? Pin it!

5 work-friend cafes for digital nomads on Nusa Penida in Bali; travel guide cowering, work-proof


Meer blogs over Bali

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites